Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Refleks güçlendirmek

Rewendor

Öne çıkan mesajlar

Başta spor bölümüne açmayı düşündüm ama esas amaç sporla ilgili olsa da spor dışı yöntem vs ler ağırlıklı olabilir diye konu dışında karar kıldım.

Şimdi yaptığım bir spor dolayısıyla çok iyi reflekslere sahip olmam gerekiyor ve ben bu konuda biraz hantalım. Aslında daha çok "fazla düşünmek"ten dolayı. Rakip napacak ne deniyecek diye düşünüp onu takip etmekten hamle yapmakta gecikiyorum. Yine aynı şekilde kendim yapmam gereken bazı şeyleri de yapamıyorum adeta vücut otomatiğe bağlanmış şekilde oynuyor ama daha iyisini yapabilecekken yapamıyorum.

Kısaca reflekslerimi kuvvetlendirmem, tepki verme hızımı arttırmam gerekiyor biraz.

Bunun için ne yapabilirim, var mıdır çözümü? (Tecrübe dışında)
Sosyal ağlarda paylaş

house un bir bölümünde, bitkisel hayattaki bir adam uyanmıştı, verdiğimiz ilaçlar sayesinde bizden daha iyi refleksleri var diyordu, piyasada böyle bir ilaç vardır belki :)

öte yandan refleks alışkanlıkla ilgili deil mi, sürekli o sporla ilgili çalışırsan, yapman gerekenleri otomatik olarak daha az düşünerek yaparsın
Sosyal ağlarda paylaş

ben amerikan futbolu oynuyorum aynı şey ilk başlarda bendede oluyodu,onu biz daha çok pratik le çözdük. kendi aramızda 3-5 kişi sürekli üst üste bıkmadan saatlerce aynı şeyleri pratik ederek geçirdik..

bana çok yardımcı oldu sana tavsiyem 3-5 arkadaşını kafala boş zamanlarınızda normal antremanlar dışında çalışın (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
öte yandan refleks alışkanlıkla ilgili deil mi, sürekli o sporla ilgili çalışırsan, yapman gerekenleri otomatik olarak daha az düşünerek yaparsın

işte son cümlemde tecrübeden kastım buydu. Yani böylece hızlanıyorum evet zamanla ama ne blim başka bi yavaşlık daha var sanki
Sosyal ağlarda paylaş

Paris'te Renault'nun galerisinde bi tane alet koymuşlardı, Formula 1 pilotlarının kullandıkları. Üzerinde düğmelere olan bir makine.Düğmeler yandıkça çat çat basmaya çalışıodn. O pilolatlar öle geliştiriomş valla. O makineyi nerden bulursun bilmiyorum ama lunaparklarda böle çekiçle sincaplara vurma oyunu olur onla geliştirebilirsin hehe

veya mesela:
http://youtube.com/watch?v=rmePnNIKXNQ
Sosyal ağlarda paylaş

Refleks dediğin şeyin tam karşılığı Motor Öğrenmedir. Spor yapma, enstrüman çalma gibi yoğun beyin-kas etkileşimine dayalı mevzularda, dediğin gibi her şeyi bilinçli olarak düşünüp yapmayız. hareketlerimiz refleksif gibi gözükür fakat beynin çok hızlı düşünmesi ve karar vermesi sonucu, kaslara yollanan mesajlar sonucu hareket meydana gelir. yani "çok düşünüyorum o yüzden reflekslerim zayıf" argümanı yalan.

yapacağın şey işte o bilişsel düşünme sürecini hızlandırmak. bu da oyun hakkında kafa yorduğun şeyleri bol bol denemekten geçiyor. hamleleri, savunmayı ve bunun gibi şeyleri. yani aslında herkesin dediği gibi; bol bol düşün ve bol bol egzersiz yap. ikisinden birisi eksik olursa İbrahim Üzülmez olursun en fazla.

eğer soru "buz hokeyiyle ilgili şeyler dışında reflekslerimi geliştirmek için ne yapabilirim?" ise, yapacağın en verimli iş bateri çalmaktır diye düşünüyorum, ama neden ekstra bir zahmete giresin, buz hokeyine yoğunlaşman en mantıklısı olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Shalafi said:
ben amerikan futbolu oynuyorum aynı şey ilk başlarda bendede oluyodu,onu biz daha çok pratik le çözdük. kendi aramızda 3-5 kişi sürekli üst üste bıkmadan saatlerce aynı şeyleri pratik ederek geçirdik..

bana çok yardımcı oldu sana tavsiyem 3-5 arkadaşını kafala boş zamanlarınızda normal antremanlar dışında çalışın (tu)

nerde oynuosun?
Sosyal ağlarda paylaş

bence başka oyunları tribünden izlemek oldukça yardımcı olur.3. adam gözüyle bakınca olaylar çok daha net görünüyor.

Sonra da bir arkadaşınla karşı karşıya çalım-müdahale egzersizi gibi birşey yaparsan tribünde gördüklerin de çağırışımla aklına gelir zaten ve müdahale ederken hesaplamadan çok hissedersin.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Aslında daha çok "fazla düşünmek"ten dolayı. Rakip napacak ne deniyecek diye düşünüp onu takip etmekten hamle yapmakta gecikiyorum.

bu durumda reflekslerinle iş yapmıyorsun, düşünüp beyninle hareket ediyorsun. o yüzden bundan vazgeçmen lazım öncelikle, yine de yavaş kalıyorsan refleks güçlendirmeye bakabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...