Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Orjinal Demokrasi

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Lopeth said:
bu reklamın radikalin reklamı olması ayrı bir ironi

radikalin anlayışı zaten bu doğrultuda.

orjinal demokrasi diyor da, öyle birşey olmuyor işte.

birincisi bu radikalcilerin hükümetin ideolojisini "demokrasi" diye desteklerken unuttukları üç şey var.
birincisi burası cumhuriyet. ikincisi burası laik. üçüncüsü burası hukuk devleti.
sadece "Türkiye Demokrasi Devleti" desek, o zaman Radikal gibi gazetelerin Yeni Şafak ve Zaman ideolojisinin egemen kılınmasını böyle reklamlarla desteklemesi anormal olmazdı.
Ama dediğim gibi burası "Türkiye Demokrasi Devleti" değil, "Türkiye Cumhuriyeti".
Ya Radikal yazarları ve Radikal okurları diye nitelendirebileceğimiz zihniyet bunun farkında değil, ya da biliyor da işine geldiği gibi yorumluyor.

Burası "Türkiye Demokrasi Devleti" olmadığı için, Radikal'ın orjinal demokrasi diye savunduğu olaylar bu ülkede de mevcut olamaz.
Mesela yarın öbür gün Feodal Amerikancı bir parti başa geldi. O zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni atıp yerine Türkiye Feodal Devleti mi kuracağız? Ya da yarın öbür gün Komunist bir parti geldi. O zaman Türkiye Cumhuriyeti'ni atıp yerine Türkiye Komunist Parti mi kuracağız?
Öyle birşey olmaz işte.
Partilerin ideolojileri ne olursa olsun, Devletin bütünlüğünü tamamen değiştirebilecek sistemler kullanamaz.
Ha ne zaman Türkiye Demokrasi Devleti oluruz, işte o zaman başa gelen her parti kendi ideolojisine göre Devletin biçimini baştan değiştirebilir.

Reklamda punk ile türbanı, çember sakallıyla yahudi sakallıyı eş tutmuş.
Diyor ki "üniversitelerde türbanı serbest bırakın". Bunun altında hükümete yalakalık sezdim.
Ancak zaten türbanın giremedeği yerlere punk saçlılar da giremiyor. Ha ikisine de izin verseler şu olur: Punkçılar linç edilir, türban takmayan kızlar da orospu gözüyle bakılır. "Orijinal demokrasi" diye ülkenin gerçeklerinden kaçamıyorsun ne yazık ki.
Uzun saçlı diye hocaların dövüldüğü bir ülkede yaşıyoruz.
Pala da 70'lerde kaldı zaten.
"Okulda" penceresi altında Türban resmi koymuşlar, ne kadar cingözler lan. hehehe.
"Mizahi reklem" adı altında çok pis hükümet yalakalığı var.

"Orjinal demokrasinin kullanımı da çok kolay, üstelik anayasa güvencesiyle".
Burda diyor ki,
Orjinal demokrasinin kullanımı da çok kolay: "Sandıktan çıkanlar ülkeyi yönetir.
Üstelik anayasa güvencesiyle: "Seçimlerden önceki hükümetin istediği doğrultuda hazırlanmış yasalara göre."

Seçimlerde halkın rüşvetle kandırıldığı, oy sayımı sırasında kolayca hile yapılabildiği bir ülkede yaşıyoruz.
Radikal ise bu reklamla ülkenin gerçeklerini görmezden geliyor.
İnsanların da çok güzel gözünü boyuyor :)

"Kişiye Özel din seçenekleri" "Din Ayrımı Yok"
Hehehe buna inanan var mıdır yahu. Rofl yani öyle birşey.
Ha Radikal gibi gazeteler ince ince girip çok güzel inandırıyor o da ayrı mesele.

Daha yakın zaman önce Malatya'da "hristiyan bunlar" denilerek bir sürü vatandaşımız katledilmişti, televizyonda orta çağdan kalma "cadı avı" tadında "hristiyan avı" akımı başlatılmıştı da bu öldüren kişiler ayakta alkışlanmıştı.
Böyle gerçekler varken "orjinal demokraside din ayrımı yok" denilerek reklam yapılması halkı keriz yerine koymak demektir :)
Daha müslüman olmayanlar bile otomatik müslüman sayılmakta, din hanesini değiştirmeye cesaret edememekte.

"Darbe göndermesi" yaparak da bir güzel asker karşıtı duruş yapmış, hükümete gene yalakalık yapmış.

Of of of...
Kim bilir Radikal'in hükümetle ne işi var da bu aralar,
böyle parlak bir reklam hazırlamış...
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
e...

o kadar kolay di mi? biz bunu neden düşünemedik? vah vah

kahvede her gün ülkeyi kurtaran amcaların elinde kamera, vitrin mankeni ve peruk olan versiyonu...

ha ayrıca "radikal ve 41 gazeteciyi işten çıkarması" diye bir reklam daha yapsalar bak ne güzel olur!

ha onda da "bakıııın ofislerimiz ağzına kadar dolu " diyip yine plastik vitrin mankenlerini göstermelirinden korkuyorum ya, neyse..

Ülkeyi kurtaran entel! başrolde cüneyt arkın

Eaglewingg said:
Ne demokrasisi bu ülkede be!

Patates, kömür demokrasisimi? Yoksa bir tane aşiret ağasının ağzından cıkan bir lafa göre oy veren binlerce insanın olduğu bir demokrasimi?

şu ülkede demokrasi arkasına sığınıp "damat ferit" hükümetine destek verenlere yazıklar olsun.

dasaaa said:
şimdi reklamın en salakça kısmını yazıyorum;

"oy hakkınızı kullanın"

nasıl? şaka gibi di mi? oy hakkınızı kullanın, demokraside söz sahibi olun... falan, havalı laflar esasında.

Lanet olsum dostum oraya gelirsem kara kıçını tekmelerim, gibi.

Huh? anlamadınız mı? tamam o zaman açayım biraz. Sen oy veriyorsun di mi canım, demokrasi için.. oy verdin peki. sen kimi seçtin? parti liderinin istediği adayları.. bunlar kim? bilir misin? tanır mısın? bu adamların seni temsil etmeye hakkı var mıdır? Yahu Amerika'da yaşayan kadın İstanbuldan aday oluyor (salih memecan'ın eşi) Herhal remote admin kuracak istanbula; "internetten boğaz trafiğini kontrol ediyordum geçenlerde.. çok sıkışık" TBMM'ye de online bağlanır! Şİmdi kadın gazetelerde falan yer aldı diye yazdım, elbette İstanbul'a gelecek ve TBMM'de yer alacak. Ama uzaktan bakmış bunca sene istanbul'a şimdi seni beni temsil edecek. GÜYA! İşin kötüsü, basında yer aldı diye üstüne üstüne gittiğim ve yazmadığımı bırakmadığım bu kadın gibi tonla milletvekili adayı var! Parti başkanının tanıdığı olduğu için aday olan amcalar, başkanın dostunun tavsiyesi ile aday olan amcalar , para babası amcalar, üç kağıtçı ama dokunulmazlık zırhını giymek isteyen amcalar, medyanın gözünde yıldız olan ve oy getireceğine inanılan amcalar vs. örnekler arttırılabilir..

Çok basit.. bi oy verin yeter! siz demokrasinin işlemeyen çarklarına bakıp da moralinizi bozmayın sakın. Kendinizi işe yarayan biri olarak görün! Oy verin ve sizin hiç anlamadığınız, görmediğiniz, bilmediğiniz seviyelerde dönen çarklar işlesin, parti başkanlarının karar verdiği adamlar, seni-beni tanımayan, senin benim tanımadığımız adamlar seçilsin! gitsin beni temsil etsin..

oldu canım, öptüm.. hadi bye, kib diyorum sadece

budur...
Sosyal ağlarda paylaş

ben reklamda herhangi bi yanlışlık göremedim, radikalin samimiyetine inanmazsınız o ayrı konu ama reklam şık olmuş doğrusu :) gerçek demokrasi dediğin böyle olmalı, ama belki de "gerçek demokrasi yoktur, sadece gerçek demokrasi arayışı vardır" diyebilirsiniz.

olayın hükumete yaranmakla veya seçim sisteminin, milletvekillerinin başa gelmesi, ülkeyi yönetmesiyle falan alakası yok. bu bir taleptir, sivil bi taleptir, haklı da bi taleptir. düzelmesi gereken onbinlerce sorun var ülkede, bi yerden de başlamak lazım. başlarken de hep beraber başlamak lazım, onun başı kapalı şunun kıçı açık demeden yani..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...