ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Silahla adam öldürme (Emniyet güçleri için) sadece ve sadece bir insanın hayatı tehlikede ise meşrudur. kaçan adamları öldürerek durdurma (hele ki daha suçlarının ne olduğu belli bile değilken) yargısız infazdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 polisin amacı asayişi saglamak. Orda zaten adam eminim kafasına nişan almamıştır. Arabaya ateş etmemiştir. Hala polisin yaptığının yanlış olduğunu ateş açmaması gerektiğini savunmayın. o cipin içindeki adam terörist olsaydı polis adama ateş etmeseydi ve adam gidip biyeri patlatsaydı hepiniz polis niye peşinden koşmadı dicektiniz hey allam ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 umarım. ama net söylüyorum, çocuum sarhoş araba kullandı diye öldürülmesindense gidip birini ezsin daha iyi o şartlarda. ben ASLA kullanmadım ve kullanmam 1-2 biradan fazlasını içtiysem, böyle gördüm, ben de öyle öğretmeye çalışacağım tabi. ama yani, madem benciliz, insan değeri o kadar mühim değil, benim oğlum ölmesin başkası ölsün madem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 ali sen de varsayımlarınla olayı 24 dizisine çevirdin. bildiin 20 yaşında çocuk abi, tırsmış kaçıyo. sen bile olabilirdin yani salak mısınız ya siz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 elaidi said: polisin amacı asayişi saglamak. Orda zaten adam eminim kafasına nişan almamıştır. Arabaya ateş etmemiştir. Hala polisin yaptığının yanlış olduğunu ateş açmaması gerektiğini savunmayın. o cipin içindeki adam terörist olsaydı polis adama ateş etmeseydi ve adam gidip biyeri patlatsaydı hepiniz polis niye peşinden koşmadı dicektiniz hey allam ya. varsayımlar varsayımlar belki o adma ölmeseydi kasner aşısını bualcaktı nolcak şimdi? polisin...o arabaya..ateş etme..yetkisi..yoktu kanuna aykırı davrandı polis suç işledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 yok öle bişi sen o arabaya ateş etsen suç işlemiş olurdun, polis değil ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 ilgili yönetmeliği bir daha copy paste edeyimmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Etsen ne olacak, olay önce vicdan meselesi. Adam vicdanında bu cinayeti aklamışsa sen ne koysan buraya bir bahane bulacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 eldar said: volfied said: Bir polisin uyari atesi kafasina geldi diye hemen idealizm doruga cikiyor ama. En azından faşizm çıkmıyor; ben anladım ki size kalsa sarhoş araba kullananları kurşuna dizeceksiniz. Her insan hata yapabilir, yarın öbürgün sizin oğlunuz sarhoş araba kullanabilir, onu da öldürürsünüz kendi ellerinizle. İnsanlar hatalarının cezasını çeksinler ama hukuk çerçevesinde. evet, oglum alkollu araba kullaniyor olsa alir satarim arabasini. ehliyetini kaptirirsa akilli ol kendine gel derim, buna ragmen gene alkollu kullaniyosa horas moduna girer allah belani versin derim atarim evden. insanliga faydasi olmayan ve toplumun kaynaklarini tuketen asalaklari savunup durmayin surda insanlik ve benzer bir takim kavramlar adina. boyle insanlar yok edilmesi gereken canlilar sadece hasereler gibi, cunku mukemmellige ulasmamizdaki engel boyle defolu herifler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 ya bi sn.. 2007düzenlemesine göre; Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu said: c) Hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde, silah kullanmaya yetkilidir. Polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir. Polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir. gibi bi şeyler varmış sanırım.. buna göre silah kullanmaya hakkı var (tabii adamı öldürmeye yok) son olarak 40 polis, 40 deneme yapsın hareketli bir araçta (hemde aracın iç ışıkları da açık olsun) giden sürücüyü vurmak için. çok merak ediyorum kaçı tutturabilir.. karışık işler, bu sorunları hukuk,avukat,yargıç işler.. der ve kaçarım (bizi aşar bu konular necmi abi.. gidelim biz) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Sly-One said: ben kanunlara bişi demiyorum ki, senin de çocuun sarhoş araba kullandı diye kafasına 20 yıldan sonra kurşun yerse görürüm volfi. sarhos araba kullandigi icin degil, polisin dur ihtarina uymadigi icin. beni polis 2 defa cevirdi hayatimda, birinde babamin jipindeydim. eski tip ve buyuk bir arac oldugu icin ve cok rahat BOMBA yüklenebilecegi icin modifiyeci tayfaya alkol testi yapilirken benim arabamda bomba arandi. niye kacmadim? digerinde de kanunun izin verdigi promil limiti altinda alkol varken bir gece taksim donusu besiktasta durduruldum, yanimda da iki kiz arkadasim vardi ki araba kullanmalari soz konusu degil. eger orda 1 bira daha fazla icsem insan hayatina tehlike unsuru olurdum trafikte bir ihtimal ama bu sorumluluga bu bilince sahibim ki polis beni durdurdugunda sadece 30 saniye kaybedildi hayatimdan. beyfendi iyi aksamlar alkol var mi? var ama legal sinirlarda 2 bira ictim 2 saat once peki iyi aksamlar dilerim size de kolay gelsin neden cekip vurmadi o polis beni? gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 polis ates acmasaydi olabilecek seyleri bir siralamak ister misiniz? 1- barikata arabayla girerdi, barikattaki her polis memurunun hayatini tehlikeye atardi, ve buyuk ihtimal cevredeki insanlarin 2- diyelim barikata girmedi arabayi cevirdi, yoldan gecen masum birine carpardi 3- diyelim barikata girdi, arabalari hasat etti ama cip saglam yoluna devam etti, bir sonraki barikata geldi (1 veya 2 ye geri donun) alin size flowchart :) sarhos araba kullananlarin hayatlari savunulamaz, onlar sizin hayatlarinizi savunmayacaklar cunku sizin yurudugunuz yolda araba surerken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solaris777 Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 peki demekki - beyefendi alkol var mı - evet içtim ulan sana mı sorcam hıyar diyip gaza basar kaçarsak kafamıza kurşun sıkılmasını haketmiş oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 ayrica israrla abiniz ablaniz kardesiniz baciniz olsaydi o haberde diyenlere benim bacim beyaz pantalon giymez diyorum. ustune sizin anneniz babaniz o aracin carptigi agac yerinde de olabilirdi, bir de oyle dusunun. herif ehliyetini kaptirmis hala israrla icip icip dolasiyor, illa ki bir gun 3. sayfada "zengin universiteli garibani bicti, bir aile yok oldu" gibi haberler cikacakti. cunku jipliler hep gariban arabalara vuruyolar, burunlari kanamadan cikip karsiyi yok ediyorlar. haber degeri oldugu var sayilan bir durum icin gecerli tabii. bilmemnenin hayalleri vardi diyen ablasi icin, tabii ki sevdigini kaybetmek cok uzucu. ama kardesiyle sirket kursa, onun da cocuklari olucak 15 yasinda alkollu araba kullanmaya baslayacaklar ve illa trafik katili olacaklar. yani bir denyonun hayalleri sondu ama o hayaller zaten baskalarinin hayatini sondureceklerdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Farinal Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 MrMarvelous said: Halk polisten korkacak tabi, polis teşkilatının bulunma sebebi bu. Oldu dava açsın plakaya uğraşsın dursun 1 sene üstünden geçmeye çalışan adam için. Hatta bi manevi tazminat davası daha açsın polis " dur dedim uymadı psikolojimi bozdu kendime güvenimi kaybettim" diye... Haha hakkaten ya onun yerine alırsın silahı çat headshotu koyarsın nolcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 dasaaa,bak iyi bak,söz konusu durum sadece aranan hakkıdan yakalama emri olan kişielr için geçerli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 pwnbot said: boyle insanlar yok edilmesi gereken canlilar sadece hasereler gibi, cunku mukemmellige ulasmamizdaki engel boyle defolu herifler. KIRA LIVES!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 solaris777 said: peki demekki - beyefendi alkol var mı - evet içtim ulan sana mı sorcam hıyar diyip gaza basar kaçarsak kafamıza kurşun sıkılmasını haketmiş oluyoruz. Bende kafamı bozan herkesi öldüreyim o zaman. Solaris'e yazmadımda, anladınız siz onu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 polisin faşistliği sürüyor işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Öncelikle dasaaa'nın koyduğu 2007 değişikliği yürürlüğe girdi mi bilmiyorum, şayet girdiyse konan kısma göre gene haksız durumda polis. Ortada suçüstü değil ikaz var çünkü. Ama a ve b bentleri yok ortada, onlarda mutlaka ikaz halinde ne yapılabileceği yazıyordur. Yazmıyorsa demek ki silah çekilmemesi gerekiyordur. Tekrar ediyorum, çocuğu savunuyor değilim, polisin kanunda belirtilmiş haller dışında silah kullanmaması gerektiğine ve bunu yapmazsa başka durumlarda başka insanların, masum insanların zarar görebileceğine inanıyorum. Bu sebeple kanunda yok diye çemkiriyorum bir saattir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Volfied said: sarhos araba kullananlarin hayatlari savunulamaz, onlar sizin hayatlarinizi savunmayacaklar cunku sizin yurudugunuz yolda araba surerken insan hayatlarına verdiğimiz değer konusunda anlaşamıycaz sanırım,o sorun değil..eyvallahta benim asıl canımı skıan şey şudur. POLİSİN ATEŞ ETME YETKİSİ VARMIYDI? cevabı hayır. bir hukukçu olarak sölüyorum size,hayır yoktu. beni rahatsız eden konu bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 elaidi said: polisin amacı asayişi saglamak. Orda zaten adam eminim kafasına nişan almamıştır. Arabaya ateş etmemiştir. Hala polisin yaptığının yanlış olduğunu ateş açmaması gerektiğini savunmayın. o cipin içindeki adam terörist olsaydı polis adama ateş etmeseydi ve adam gidip biyeri patlatsaydı hepiniz polis niye peşinden koşmadı dicektiniz hey allam ya. Cidden suyunu çıkarmışsınız. Aksiyon filminde yaşamıyoruz. Mazallah Amerika'ya kaçardı, orda uçururdu bir yeri. Sanra özel timler Rus konsolosluğuna dalardı. 3. Dünya Savaşı falan çıkardı. Sarhoş sürücüyü vurarak durdurmuş adam. Bunun nizamı falan vardır. Yazıyordur bir yerde. Bu şekilde olmaması gerekiyordu yani. Bu daha ilginç Volfied said: polis ates acmasaydi olabilecek seyleri bir siralamak ister misiniz? 1- barikata arabayla girerdi, barikattaki her polis memurunun hayatini tehlikeye atardi, ve buyuk ihtimal cevredeki insanlarin 2- diyelim barikata girmedi arabayi cevirdi, yoldan gecen masum birine carpardi 3- diyelim barikata girdi, arabalari hasat etti ama cip saglam yoluna devam etti, bir sonraki barikata geldi (1 veya 2 ye geri donun) alin size flowchart :) sarhos araba kullananlarin hayatlari savunulamaz, onlar sizin hayatlarinizi savunmayacaklar cunku sizin yurudugunuz yolda araba surerken Eğer sarhoş sürücünün vurulmasını hoş karşılıyorsak Arabistan'da falan var buna benzer bir sistem. Suçlular taşlanıyor falan. O iyi gider bize. Hıncınızı mı çıkarıyorsunuz anlamadım wallahi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Kimse dünyaya kazık çakmayacak . Takmayın kafanıza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Bahsettiginiz polisler trafik polisi mi asais polisi mi? Trafik polisi sarhos surucuye ates etmez, baska ekibi salar uzerine, cezasini yazar. Asais ekibi onemli bi ihbar almissa, ates etmesi kadar dogal bi durum yok.. Polislere b.k atmak moda oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 riglous said: Bahsettiginiz polisler trafik polisi mi asais polisi mi? Trafik polisi sarhos surucuye ates etmez, baska ekibi salar uzerine, cezasini yazar. Asais ekibi onemli bi ihbar almissa, ates etmesi kadar dogal bi durum yok.. Polislere b.k atmak moda oldu. isterse mit olsun o arabaya ateş etme yetkileri yoktu. polis kanunlar çiğnemeyi bir moda haline getirdi bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar