Sam Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 iki taraf da olabildiğince suçlu. polis daha suçlu fakat gene. ehliyetsiz araba sürüyorsun. sonra polis dur diyor durmuyorsun. akıl var mantık var, 20 yaşına gelmişsin. içinde belli bir suçtan aranan şüpheli tespit edilmediği halde bu şekilde rastgele ya da kasti ateş açmak yanlış. destek istersin, yolunu kapatırırsın. polisin görevi suçluları öldürmek değil, adalet karşısına çıkarmak sonuçta. kimsenin canı risk altında değilken ölümcül güç kullanması kabul edilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Fistan said: headshot haberdeki ölen kişi bi tanıdığın olsa, bu yorumu yapanın yedi ceddine kayardın ama di mi? olmamış bu.(td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 said: bunu sarhos araba surenlere de soyle, o arabayi surerken millete carpip kacanlara da soyle onlarda cezasını çeksin. said: O herif olmemis olsa hepiniz burda yerden yere vururdunuz sarhos araba surdu diye, olsun bile derdiniz. polis burda yapması gereken şeyi yapması gerkeen şekilde yapmış olsa,bu topic acılmamıs olurdu,polis hergün suclu kovalıyor çokilginç bişi değil. said: Bir polisin uyari atesi kafasina geldi diye hemen idealizm doruga cikiyor ama. olayda ne kadar kastır var ne kadar niyet..bilmiyoruzki..bilme şansımızda yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Barkın sana cevabım bu bak, Sam said: içinde belli bir suçtan aranan şüpheli tespit edilmediği halde bu şekilde rastgele ya da kasti ateş açmak yanlış. destek istersin, yolunu kapatırırsın. polisin görevi suçluları öldürmek değil, adalet karşısına çıkarmak sonuçta. kimsenin canı risk altında değilken ölümcül güç kullanması kabul edilemez. + O herif gidip hakkaten sarhoş haliyle birini öldürse, sonra hala dur ihtarına uymadan devam ederken yeseydi o kurşunu, ii olmuş bile derdim belki. ama yok öyle bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 o jipteki diger 3 kisi olseydi onlarin aileleri ne dusunurdu bir de bunu soyleyin bakalim, polisi mi suclarlardi, cocuga mi lanet ederlerdi ben hala polisin kanun cercevesi icinde isini yaptigina inaniyorum. O silahlari sus diye vermiyolar, ve en az 1 maddeye uydugunu dusunuyorum olayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Sly-One said: Barkın sana cevabım bu bak, Sam said: içinde belli bir suçtan aranan şüpheli tespit edilmediği halde bu şekilde rastgele ya da kasti ateş açmak yanlış. destek istersin, yolunu kapatırırsın. polisin görevi suçluları öldürmek değil, adalet karşısına çıkarmak sonuçta. kimsenin canı risk altında değilken ölümcül güç kullanması kabul edilemez. + O herif gidip hakkaten sarhoş haliyle birini öldürse, sonra hala dur ihtarına uymadan devam ederken yeseydi o kurşunu, ii olmuş bile derdim belki. ama yok öyle bişey. O zaman cok gec olurdu, ii olmazdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Volfied said: kanun bu, dur dedigi zaman durucaksin, madem saklayacak bir seyin yok, isin olsa bile durursun, sonra gec kaldigin yere soylersin polis cevirdi diye. acil durumlarda da biraz yavaslarsin gecerken acil hastam var, hamile kadin var, (baska bi acil durum olacagini dusunemiyorum) Ayrica helal olsun o polise, istemeden vurmus olsa bile potansiyel bir katili oldurdu, alkolle arac kullanan kisilerin evlere girip tecavuz eden psikopatlardan hic bir farki yoktur, bunu sonuna kadar da savunurum. bold kısım dışında her kelimeye katılıyorum, altına imzamı atacağım bir mesajı tiksintiyle okumama neden olan o bold kısım için de seni şaşkınlıkla kınıyorum volfi ben çocuğun ölmesine kişisel olarak çok üzülmedim, üzgünüm ama hümanizmim bir yere kadar. sen ehliyetini kaptır, alkollü olarak araç kullan, sonra polise toslayınca babanın parasına güvenip hollywood filmlerinin aksiyon sahnelerine özenerek, ne yol üzerindeki veya çevredeki insanların, ne arabandaki arkadaşlarının güvenliğini iki kez düşünmeden gaza basıp barikat aş, sonra da "mağdur" ol. yok böyle birşey benim gözümde o müteahhit çocuğu -buradaki ima meslek grubuna yönelik değildir- gayet güzel benim eşimi dostumu ezebilir, ne bileyim oturma odama arabasıyla dalabilirdi penceremden o kovalamaca esnasında, bunu göz önünde bulundurmayacak kadar saygım yok insan hayatına üzücü mü olay, evet çok üzücü. gencecik çocuk, evet eşşek, evet hayvan, evet aile terbiyesinden yoksun kalmış epey ama çocuk ulan sonuçta, büyüyünce adam olup olmayacağını görme şansımız olmayacak bir çocuk tepki gösterilmesi gereken nokta "haklı mücadelesi sırasında haince öldürülmüş tertemiz bir gencin kaybı" değil, polisin hatalı olarak ciddi gereksiz şekilde silah kullanmış, polis terörüne çok şık bir örnek teşkil etmiş olması bence. ve bu budur yani, polis hayvanlık etmiştir, yetkisini üç gömlek aşmıştır, insani olarak da yasal olarak da yaptığının açıklaması yoktur. bunların hepsine ek olarak o arkadan öne doğru dik açıyla açılmış olan -zira havaya açılması durumunda ne merminin ne de bir parçasının çocuğun orasına burasına gelme şansı yok açık havada- uyarı ateşinin nerede açıldığını merak ediyorum ben, çünkü anladığım kadarıyla şehir içi bir kovalamaca olmuş ve aynı şekilde bu üniforma sahibi öküz balkonumda otururken beni ördek misali indirebilirdi de gibi bir korkuya kapılıyorum ister istemez ek olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 volfied said: Bir polisin uyari atesi kafasina geldi diye hemen idealizm doruga cikiyor ama. En azından faşizm çıkmıyor; ben anladım ki size kalsa sarhoş araba kullananları kurşuna dizeceksiniz. Her insan hata yapabilir, yarın öbürgün sizin oğlunuz sarhoş araba kullanabilir, onu da öldürürsünüz kendi ellerinizle. İnsanlar hatalarının cezasını çeksinler ama hukuk çerçevesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 benim oglum sarhos araba kullanirsa arabasini da elinden alirim, ehliyetini kaybetmeis icin de elimden geleni yaparim. Katil olmasini gormemden iyidir, isterse bir daha omru boyunca benle konusmasin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Bu polise laf atanlar alkollü+ehliyetsiz araba kullanıp çevirmede durmamayı haklı mı görüyor anlamadım. Benim fikrimce Polis elbette öldürme amaçlı ateş açmamıştır ama sonuçta çocukta insan gibi dursa ateş açılmıcak. O zaman herkes alkollü ehliyetsiz araba kullansın polis görürsek basıp kaçarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 ben kesinlikle çocuğun yaptıklarını savunmuyorum onceki postları okursanız anlarsınız. olay,polisin aşırı güç kullanımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Potansiyel suçlu diye birinin öldürülmesini savunanlar var, ne kadar güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 said: benim oglum sarhos araba kullanirsa arabasini da elinden alirim, ehliyetini kaybetmeis icin de elimden geleni yaparim. e tamam kanun da bunu öngörüyor zaten, polisin kendi kafasına göre vurması ekstra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Volfied said: benim oglum sarhos araba kullanirsa arabasini da elinden alirim, ehliyetini kaybetmeis icin de elimden geleni yaparim. eve zincirlememiz lazım senin çocuğunu böyle bir durumda. çünkü evden kaçar arkadaşının arabasını alkollu kullanır fln... öldürebilirzde tabi..geç kalmaktan iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 öldürülmesini savunan yok dursaymış o da ateş açılmıycakmış. Eger gidip 500m ilerde birini ezse gene polisi suçlıcaktınız 1 adamı durduramamış diye. Sanki çocuk kurallara uymuş ona rağmen öldürülmüş gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 ben kanunlara bişi demiyorum ki, senin de çocuun sarhoş araba kullandı diye kafasına 20 yıldan sonra kurşun yerse görürüm volfi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Volfied said: benim oglum sarhos araba kullanirsa arabasini da elinden alirim, ehliyetini kaybetmeis icin de elimden geleni yaparim. ne gibi? kafasına bi mermi sıkmak gibi mi? çünkü söz konusu olay bu şekilde gelişiyo da o yüzden soruyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Tabii ki yaptıkları hatalı bu arada, ama ne bu yargısız infaz diyorum ben anlatamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Potansiyel suclu deyince biirnin o lafin ustune atlayacagini biliyordum. Burda herkes potansiyel bir seydir geyigini cevirmek istemiyorum kimseyle, ama alkollu arac kullanan herkes potansiyeli gayet yuksek bir katildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 abi direk öldürme amaçlı ateş etmemiştir ne dicek çevirmeden kaçtı kafasına sıkayımda ölsün dicek hali yok ya polisinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Viktor said: polis teroru var bu ulkede (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Luriel said: öldürülmesini savunan yok dursaymış o da ateş açılmıycakmış. Eger gidip 500m ilerde birini ezse gene polisi suçlıcaktınız 1 adamı durduramamış diye. Sanki çocuk kurallara uymuş ona rağmen öldürülmüş gibi. polisin çocuğu durdurmaya çalışmasını kötüleyen kimse yok olay burda,polis silahını usulsüzce kullanmış,bunu konuşuyoruz. gris'in postunu cp yapacağım bundan sonra hep..benden daha zeki bi insan kendisi..benim demek istediğimi cokdaha güzel bir dille anlatabilmiş. said: Dogmit'in koyduğu kanundaki ilgili maddenin hiç bir bendine girmiyor oradaki ateş etme olayı, polis tamamen kanun dışı olarak ateş açmış. Polis suçlu. Bu noktada boşuna tartışıyorsunuz tamamen. Vurulan çocuk ta suçlu, ama dur ihtarına uymayan arabaya ne yapılması gerektiği de kanunda yönetmelikte cartta curtta belirlenmiş şeyler. "Ya terörist olsaydı", "ya birilerine çarpsaydı" gibi olasılıklar üzerinden mantık yürütemezsiniz, hukukta öyle şeyler olmaz. Kanunda yazana göre yorum yapılabilir ki bu yapılan kanunda yazsana göre yoruma girmiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Nefr'e katılıyorum öncelikle tamamen. Luriel said: Bu polise laf atanlar alkollü+ehliyetsiz araba kullanıp çevirmede durmamayı haklı mı görüyor anlamadım. Benim fikrimce Polis elbette öldürme amaçlı ateş açmamıştır ama sonuçta çocukta insan gibi dursa ateş açılmıcak. O zaman herkes alkollü ehliyetsiz araba kullansın polis görürsek basıp kaçarız. Polisin kanun dışı bir şekilde belindeki silahı kullanması çok daha tehlikeli sarhoş araba kullanan dingillerden. Ondan polise laf atıyorum senin deyiminle =) yoksa çocuğu savunduğum falan yok, çocuk ta suçlu. Allah rahmet eylesin ama yaşıyor olsaydı tam dayaklık derdim açık söyleyeyim. Bugün durmayan arabaya ateş açar, yarın yolda yürüyen birine dur der, adam duymaz ateş açar. Örnekler çoğaltılabilir tabi. Bu yüzden kanun koyucu yazmış şu şu şu şartlar yoksa silah kullanma diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 polisin orada silah kullanma yetkisi olmadıgını bilmiyodum o zaman tabi poliste baya bi haksızmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2007 Insallah ben (ve hepimiz burda) ilerde veya simdi cocuklarimizi yeteri kadar olgun yetistirebilecez ki kac yasinda olurlarsa olsunlar, durum ne olursa olsun alkollu arac kullanmamalari gerektigini bilecekler ve bunu uygulayacaklar sly cim. Umarim sen de oyle yetistirirsin cocugunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar