Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cam Patlaması


Osso

Öne çıkan mesajlar

Yaklaşık 30 dk önce odamda otururken yüksek şiddetli cam kırılma sesleri geldi içeriden. Dedim salondaki ayna çöktü ancak daha salona gidemeden gördüklerim içinde şaşkınlıkla kaldım. Camdan olan duşakabin şeysi sanki içeriden biri vurmuşcasına sadece ortası delik şekilde bana bakıo, tabi etraf cam kırıkları içerisinde ve kalan bölme örümcek ağı şeklinde çıtırdayarak bana bakıo daha fazla bi sıçrama olmaması için elime havlu sararaktan bütün camları küvete doğru kırdım ama daha sonra neden veya nasıl böle bi kırılma olacağını düşündüümde hiç bişi gelmedi aklıma çünkü vida gevşeyip olan bi düşme gidi değil daha çok ortasına içeriden yumruk atılmış bi cam gibi. Şimdi elektrik süpürgesi tutucam ama kuvetteki camlar hala çıtırdıyo.=) Nasıl böle bi olay olabileceği hakkında bi fikriniz varsa lütfen paylaşın. Gerçekten mrk ettim =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yoktu banyoda kimse ancak 5 dk önce ben vardım =) Sıcaklıktan diye düşündüm ama sonuçta duş oldığımız zamanda baya bi ısınıo cam durduk yere sıcaklıktan olacağını sanmıyorum. En mantıklısı koyarken sıkıştırmışlardır zamanla esneyip zayıf yerinden patlamıştır ama cam ın üstünde olan deliklerden divaladılar yani çok bi sıkışma olacağını tahmin etmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tansiyonlu cam diye tabir ediliyordu sanırım onlar. pişirme aşamasıyla ilgili olması lazım. o sırada içinde çok ufak hava kabarcığı kalıyor (gözle görülemicek kadar). sonra da durup dururken patlıyor.

(babamın işi gereği çok yaşadım, gördüm)

aslında bir bakıma hatalı üretim, senin suçun hiç bi şekilde yok. garantisi fln varsa karşılanması lazım diye düşünüyorum.


edit: sıcaklıkla pek ilgili değil, ani ısı değişimi falan başına çok gelmiş ama patlamamış olabilir. daha sonra durduk yere patlayabilir. normaldir
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sly-One said:
xaty o kısım hariç doğru demiş gerisini, üretim hatası var demek ki. şöyle bişi olmuş olabilir, sen duş alınca ısınıp genleşmiştir biraz, sonra aniden soğuduysa o hatanın olduğu yerden patlak vermiştir işte. normalde olmaması gereken birşey ki dava bile açabilirsin.


bugün kullanmadık duşu hiç, 5 dk önce ordaydım derken wc den bahsediodum :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...