ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Biliyorum din tartışmak yasak falan bilmemne ama okuyunca kendimi tutamadım abi: Kopya koyundan kurbanlık olur mu? İlk Türk kopya koyunu Oyalı'yı ürettiğimiz şu günlerde, kopya koyundan kurbanlık koyun olur mu sorusu gündeme geldi. Kurban Bayramı'nda kopya koyun kesersek kurbanımız kabul olur mu? Bu soruların cevabını Türkiye'nin en ilginç fetvalarını veren Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'a sorduk: "Bu yapılan yaratıcılık değildir. Bu nedenle dinen bir sakıncası yoktur. Kopya koyun kurbanlık olur. Bakarız, tipine şekline, görünümünde bir çirkinlik var mı? Yoksa kopya koyunu kesebiliriz de yiyebiliriz de." http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=23.11.2007&Newsid=148424&Categoryid=7 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 gönül bağın kuvvetliyse olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 off diyorum. başka işi mi yok insanların diyorum başka da bir şey diyemiyorum. sanki çok ucuz birşey koyun kopyalamakta kurbanlık olması kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 O kadar para harcanıp kopyalamayla üretilen hayvan yenir mi ya, asıl o günah. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 hepsine kafam girsin, habere bak!!1!11 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Madcat Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 azhuazhu soruya gel ashudshuads Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Allah katinda her sey esittir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 pqi kopya insan sınavda kopya çekerse"napim genlerimde var" bahanesi geçerli olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 bugun pahalı yarın kose basında tezgahta satılır "bi miyon" a yakında yazıcıogluna duser edt kopya koyun var koftelık var kebaplık var gel abı dukkan surda ne lazımdı abıı sole yeter dukkan surda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 yer: rakı masası, çilingir sofrası.. +abi yaw, kopya koyundan kurbanlık olur mu? -gopya goyunlan oyun olmaz necmii.. o deel de, bu gopya goyuna krak gerekir mi be necmi? +abii ağzınla içmiyosun ki sen rakıyı yaw.. -ağızdan almadan rakı içirmü yaw necmi? +necmi diil abiciim hilmi.. -lam hilmi.. +he abi -sen bana az önce şişeyi ağzınla deel öbür yerinle içiyon mu dedin lam! +yok abii -bana Gay dedi lam bu! bittin necmi sen! ..dün akşam istanbulda yaşanan kopya koyundan kurbanlık olur mu tartışması kanlı bitti. çıkan kavgada hilmi öztaktak ölürken katili olan arkadaşı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Eheueh dasaaaya katılıyorum ben. Daha önemli bi tartışma konusu var, kopya koyunlar cracklenebilir mi? Cracklenirse bunu patiden paylaşmak serbest midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 et fiyatı düşer lan aslında :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 ciddi cevap vermek gerekirse eger :) sonucta et, ettir.Yine insanları doyurmus,yine bu iş için para harcamış olursun.Evet kurbanlık olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 o zaman laboratuar ortamında kilolarca sadece "et" tabir edilen kas dokusunu üretsinler. ıyyy iğrenç :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 aslında ucuza kansere sebep olmayan, kolay parçalanan, serbest radikalleri falan düşük, protein oranı yüksek etc. et üretebilseler süper olur. ama bunun için hayvancılıktan daha ucuz bi yol olduğunu düşünmüyorum.. etinden, sütünden, yününden, derisinden (bioenerji ile artık bokundan da) yararlanamıyoruz.. Animal power! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Penthesilea said: Allah katinda her sey esittir bence ondan once, midende hepsi karisacak zaten ve salatanin yeri ayri argumanlari kullanilmali. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RabbiT Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 ''Allah kabul etsin.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
teufel Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2007 onemli olan niyet değilmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sevenos Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 ulan koyunu kopyalayalı 2 gün olmadı.. kurbanmı edcezz aasdada :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 peki ya, Super sheep den kurbanlık olur mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Başlığı "kopya oyundan" diye okudum birkaç saniye anlam veremedim lol. Uyku şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 valla kuranda klon kurban yemek günahtır gibi bişeyin yazdığını sanmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 kurbanlık olmasına olur da öbür tarafta kopya çektin diye notunu kırıyolarmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 topiki okumadım ama kopyalanan koyunu alın kesin kurbanda demezler heralde desinlerde ondan sora tartışılsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2007 KOPYA KOYUNDAN KURBAN CAİZ MİDİR? 'Kopya koyundan kurban olur mu' tartışması çıktı. İlahiyatçılar, günlük tüketimde önemli bir yer tutacağı tahmin edilen 'kopya koyun'un kurban edilip, edilemeyeceğini farklı yorumladı.. Hayvancılık ve insan sağlığını ilgilendiren birçok konuda çığır açabilecek klonlama projesinin ilk Türk örneği 'Oyalı', beraberinde yeni bir tartışmayı getirdi: "Klonlama yönteminin yaygınlaşmasıyla gelecekte üretilecek hayvanların kurban edilip, edilemeyeceği." 'KLONDAN KURBAN OLUR' Kurban ibadetinin esasının "kan akıtmak" olduğunu vurgulayan Din İşleri Yüksek kurulu Üyesi Saim Yeprem, "Kurban ibadetinin esası kan akıtmaktır. Cinsi de bellidir. Onun kopyalama yoluyla veya normal doğmasında herhangi bir mahsur yoktur. Tabiattaki doğum da zaten bir klonlamadır. Biri doğal yollardan diğeri ise insan eliyle gerçekleştiriliyor" dedi. 'SAĞLIKLI BİR YÖNTEM DEĞİL' Marmara Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Celal Yeniçeri ise klonlanmış hayvanların kurban edilmesinden çok yöntemin "fıtrata uygun olup olmadığı"nın tartışılması gerektiğine dikkat çekti. Yeniçeri, "Kopyalanan hayvanlar sağlıklı değil. Kuran'da fıtratların korunması isteniyor. İnsanlar bu şekilde üretime ihtiyaç duymayacaktır. Tabii yolla üretim devam edecektir" şeklinde konuştu. Kaynak/sabah-recai kömür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar