Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kopya koyundan kurbanlık olur mu?

ombakkombak

Öne çıkan mesajlar

Biliyorum din tartışmak yasak falan bilmemne ama okuyunca kendimi tutamadım abi:

Kopya koyundan kurbanlık olur mu?
İlk Türk kopya koyunu Oyalı'yı ürettiğimiz şu günlerde, kopya koyundan kurbanlık koyun olur mu sorusu gündeme geldi.

Kurban Bayramı'nda kopya koyun kesersek kurbanımız kabul olur mu?

Bu soruların cevabını Türkiye'nin en ilginç fetvalarını veren Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'a sorduk:

"Bu yapılan yaratıcılık değildir. Bu nedenle dinen bir sakıncası yoktur.

Kopya koyun kurbanlık olur. Bakarız, tipine şekline, görünümünde bir çirkinlik var mı? Yoksa kopya koyunu kesebiliriz de yiyebiliriz de."

http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=23.11.2007&Newsid=148424&Categoryid=7
Sosyal ağlarda paylaş

yer: rakı masası, çilingir sofrası..

+abi yaw, kopya koyundan kurbanlık olur mu?

-gopya goyunlan oyun olmaz necmii..

o deel de, bu gopya goyuna krak gerekir mi be necmi?

+abii ağzınla içmiyosun ki sen rakıyı yaw..

-ağızdan almadan rakı içirmü yaw necmi?

+necmi diil abiciim hilmi..

-lam hilmi..

+he abi

-sen bana az önce şişeyi ağzınla deel öbür yerinle içiyon mu dedin lam!

+yok abii

-bana Gay dedi lam bu! bittin necmi sen!

..dün akşam istanbulda yaşanan kopya koyundan kurbanlık olur mu tartışması kanlı bitti. çıkan kavgada hilmi öztaktak ölürken katili olan arkadaşı...
Sosyal ağlarda paylaş

aslında ucuza kansere sebep olmayan, kolay parçalanan, serbest radikalleri falan düşük, protein oranı yüksek etc. et üretebilseler süper olur.

ama bunun için hayvancılıktan daha ucuz bi yol olduğunu düşünmüyorum..

etinden, sütünden, yününden, derisinden (bioenerji ile artık bokundan da) yararlanamıyoruz..

Animal power!
Sosyal ağlarda paylaş

KOPYA KOYUNDAN KURBAN CAİZ MİDİR?
'Kopya koyundan kurban olur mu' tartışması çıktı. İlahiyatçılar, günlük tüketimde önemli bir yer tutacağı tahmin edilen 'kopya koyun'un kurban edilip, edilemeyeceğini farklı yorumladı..

Hayvancılık ve insan sağlığını ilgilendiren birçok konuda çığır açabilecek klonlama projesinin ilk Türk örneği 'Oyalı', beraberinde yeni bir tartışmayı getirdi: "Klonlama yönteminin yaygınlaşmasıyla gelecekte üretilecek hayvanların kurban edilip, edilemeyeceği."

'KLONDAN KURBAN OLUR'
Kurban ibadetinin esasının "kan akıtmak" olduğunu vurgulayan Din İşleri Yüksek kurulu Üyesi Saim Yeprem, "Kurban ibadetinin esası kan akıtmaktır. Cinsi de bellidir. Onun kopyalama yoluyla veya normal doğmasında herhangi bir mahsur yoktur. Tabiattaki doğum da zaten bir klonlamadır. Biri doğal yollardan diğeri ise insan eliyle gerçekleştiriliyor" dedi.

'SAĞLIKLI BİR YÖNTEM DEĞİL'
Marmara Üniversitesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Celal Yeniçeri ise klonlanmış hayvanların kurban edilmesinden çok yöntemin "fıtrata uygun olup olmadığı"nın tartışılması gerektiğine dikkat çekti. Yeniçeri, "Kopyalanan hayvanlar sağlıklı değil. Kuran'da fıtratların korunması isteniyor. İnsanlar bu şekilde üretime ihtiyaç duymayacaktır. Tabii yolla üretim devam edecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak/sabah-recai kömür
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...