Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

konu dışı gündemi: kutuplaşma vs (kıtipi)yozlaşma

Emaleth

Öne çıkan mesajlar

O zaman sen olayı biraz yanlış kavramışsın diyeyim. Bu konuda tartışılan "forum içi" olaylar. Normal hayatta gider istediğinle istediğin kadar dalga geçersin, onun sonuçları, yaptırımları farklı olur. Forum içerisinde yasak bu olay, varsa diğer inançları aşağılayan ifadeler şikayet edersin, yaptırım uygulanır.

Yani kısacası, günlük hayattan bahsemiyoruz burda.
Sosyal ağlarda paylaş

Wallahi ben anlamıyorum. Bu forumda geyik yapan adamlar belli, tavırları belli.
Kitlenen konudan örnek vereyim;
* Pent çıkmış "şu adrese gel, tostumu yedim bekliyorum" demiş. Şimdi karşısındaki adam o kadar agresif, o kadar negatif düşüncedeki ciddiye almış uzun uzun cevap yazmış "barbar" vs. diye. Şimdi eminim Pent.'in (ne kadar hoş durmasada bende gülümsedim :)) bunu görünce hoşuna gitmiş, ve akabinde tiyatrosuna devam etmiş. Bu durumda karşısındaki espriyi kapamayan(herkes geyiğine birbirine laf çarptığı sayfalarda), nüansı(yerine göre suyunu çıkardığımız anı) yakalayamayan kullanıcılar haklı olarak "Hiii, seviyesiz herif ne dedi!" düşüncesine giriyorlar.
Patinin genel yapısı müslüman patileri "dindar yobazlar" ordusu diye düşünmüyor, eminim. Amma velakin eğlenceye çok meraklıyız.
* "Boşuna 3 aylar dememişler" diyerek 3 büyü tanrısının isimlerini saymak(ki bilmeyenler için kitapta üç tanrının kendi "ay"ları(uydu:)) var.) bana göre çok orjinal birşey. Ben gülerim şahsen buna. Ama ben bunu aklıma gelirse yazar mıyım? Yazmam, niye? Çünkü bu işi hayati bir dava olarak alan patiler çıkıp kızıyor. Bunun ardından aynı geyikler bu patiye yoğunlaşıyor. Bunun üzerine ılımlı patiler, sinirli patiyi korumak için destek çıkıyorlar. Sonunda ortamda ne kadar ayarcılar, post kasanlar, geyikçiler, gerginler, uberciler varsa akıyor. Ben bu espriyi foruma ilk yazmam, biri kızar diye değil; ben yazmam çünkü bunu yazarsam insanlar bekliyor suyunu çıkaralım, stres atalım diye.
Birde şöyle bir olay var. Tamam geyikler çok abartı, küfürlerle falan iyice suyu çıktı ama unutmayın ki bu ülkede papazda öldürüldü, oruç tutmayan adamlarda dövüldü. Buradaki eğlence devede kulak aslında. Burada duyguları incindiğini düşünen patilere etek giydiği için polisten dayak yiyen kızın duygularını empati organımızı kullanarak hissetmelerini istiyorum. Azınlıkta olan, sürekli eziyet çeken islam şartlarını yerine getiren kimseler değil aslında. Ama bu demek değil ki bu şiddete maruz kalan insanlar buradaki müslüman patilerden hıncını çıkarsın. Gülhane'de öptüğünüz kız yüzünden azar işitiyorsanız, burada gelip insanlara sataşmak yerine, ahlak polisine "güle güle!" demeyi, laflarının altında kalmamayı öğrenmek lazım.
"Başlarım sizin dinsizliğinize" diyerek post atmakta rezalet bir durum. "Başlarım sizin Müslümanlığınıza, Allah'ınıza "demekle aynı şey kıyas yapamayanlar için. Ağır tahrik falan denilecek fakat hayatım boyunca gereksiz bir yerde(söylenen sözleri niye oğlunuza söylenmiş gibi ciddiye alıyorsunuz anlamıyorum, geyik faktörünün yoğun olduğu bir forum burası) veya gereksiz bir anda veya herhangi bir başka anda, "benim inancımla alay ediyorlar" falan diye bunalıma girmedim. Bu sert çıkışı anlamlı bulmuyorum. O adam öyle demek. Amcaoğlunuzdan duymuyorsunuz bu sözleri sonuçta. Sizi bağlamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar bu sadece bi iki günlük bi olay degil,pati tekrar acılalı beridir devam eden bişey.nerdeyse bir sene olacak yani.senelerini burda hoşca geçirmiş bi insanın patiyi bi senedir bu sekilde görmesi,bi de deger verdigi bişey hakkında hergün aşagılanması,alay edilmesi,geyik yapılması sonucunda horace patlamıstır.haa haklı mıdır degil midir orası subjektif.
Sosyal ağlarda paylaş

redeagle, maksat nedir? öldürülen rahibin hıncını filan mı çıkarıyor buradakilerden bu kişiler?

artık birisi çıkıp "ben gerçek hayatta tuvaletimi yapabiliyorum, neden forumda yapamıyorum?" dese şaşmayacağım, bazı insanlar buranın kendine has kurallarıyla bir forum olduğunu unutmuş halde. kendi arkadaş çevrelerinde konuştuklarını burada da aynı şekilde konuşabileceklerini sanıyorlar. o nedenle mesajlarda "emmeli gömmeli" muhabbeti bile görmeye başladık artık.

ortada "bile bile lades" durumu başgöstermiş, gözüne sokma noktasına vardıran insanlar var. sonra hoşgörü istiyorlar. lakin ne zaman kendi değerlerine en ufak bir toz konma ihtimali başgösteriyor, "ana/bacıya söveriz" diye tehditlerde bulunuyorlar. bu çifte standart değil de nedir şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
bir forum olduğunu unutmuş halde. kendi arkadaş çevrelerinde konuştuklarını burada da aynı şekilde konuşabileceklerini sanıyorlar. o nedenle mesajlarda "emmeli gömmeli" muhabbeti bile görmeye başladık artık.
Vallaha özür dilerim ya, ben o kadar ağır bir cümle gibi görmemiştim o tabiri o kadar konuşulandan sonra. Emmeli gömmeli değil emmeli yalamalıydı ayrıca Seviye düşüşünün sembolü oldum ya... Ne bilim o kadar ağıza alma mideye kadar torba takma gibi bir muhabbetin sonunda herhalde benim cümle bardağı taşıran damla oldu galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

Donanım Haberde seçim zamanı sadece akp reklamları yayınlandı. Din mevzusuna acaip hassas takılıyorlar.
Ekşi sözlüğe bak bir dünya mafya var. Fetoş mafyası Akp mafyası v.s.
Büyük siteler böyle hep. Burada diğer yerlerden daha çok liberal var.
Geneli şu muhammet karikatürlerini felan takmaz.

Ben ne söyliyim yahu. Umberto Eco'nun Gül'ün adı diye bir romanı var. Aristo'nun kayıp kitabı komediyi anlatıyor. Off mizah çok büyük bir sailahtır. Mesela şeytanla dalga geçerseniz tanrıya ihtiyaç kalmaz, manasını yitirir. Burada böyle bir üslup var.

Napalım zorla diğer türkish siteler ve yarı köylü sakinleri gibi mi davranalım ? Bence kasmayın. Unity100'e de uymadı paticik gitti horas'a uymuyorsa o da gider. Nedir yani ?
Sosyal ağlarda paylaş

O "emmeli yalamalı" lafı sınırı aşan tek olaydı zaten. Gerisi hiçbir şekilde sınırı aşan yazılar değil.

Her ne hikmetse bu din konularının konuşulmasını yasaklamak isteyenlerde tin tarafında olan kişiler. Yani zamanında AKP zihniyeti destekliyor diye kızdıklarımız. Ne kadarda bağdaşıyor aslında o zihniyetle bu zihniyet :).

Din ve Siyaset konularının yasaklanmasına karşıyım, konuşulması lazım. Forumlarda onun için var. Bunları tartışıyoruz diye bu konuları "gerçekte tuvalet yapıyorum, forumda da yapabilirim zihniyetine gidiyoruz" olayıyla zerre alakası yok. O sizin abartmanız, alınmanız.

"Emmeli yalamlı" muhabbeti yanlıştır, böyle tartışmalar içersinde bu tip mesajlar sınırı aşmak demektir, cezalanmalıdırda. Ama tartışma yasaklanmamalı çünkü apayrı şeyler.

EDIT: bunlar Sam'e cevaptır, ama araya bir sürü mesaj girmiş ben yazarkene.
Sosyal ağlarda paylaş

Özür dilerim iyice mesaj kirliliği oldu ama açıklık getirmem lazım: Emmeye Yalamaya devam lafı din ile ilgili bir başlıkta geçmedi bu konuyla ilgisi yok. O oral seks başlığında geçti ve o başlığı inceleyin aynı ağırlıkta laflar var. Yozlaşma tek benim üzerime kalmasın günah keçisi olmayayım arada. Bu Horace'i kızdıran başlıkta dalga geçenler arasında da değilim kendimi değil ifade özgürlüğünü savunuyorum (benim yazdığımın savunulacak bir tarafı yok kabul) ama o ayrı bu din konusu ayrı ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
redeagle, maksat nedir? öldürülen rahibin hıncını filan mı çıkarıyor buradakilerden bu kişiler?

artık birisi çıkıp "ben gerçek hayatta tuvaletimi yapabiliyorum, neden forumda yapamıyorum?" dese şaşmayacağım,

Değer verip yazdığımın tamamını okuma zahmetine girseydin bu dediğini kalın harflerle yazdığımı görürdün. Otomata bağlarsanız bu forumun kavgası kesilmez. Maksat budur. Kamikaze gibi dalmayın <--- maksat evet..
Sosyal ağlarda paylaş

din & siyaset konuşulmasını isteyenler de ne kadar ilginç bir tesadüftür ki milliyetçi sosyalist (mizi olarak kısalatabiliriz aslında) genk tugayları mensupları oluyor genelde. forumda genkleme emellerine ne kadar da uyuyor öyle değil mi lath?

tartışılabilecek konuların sınırı da her nasılsa sadece mizilerimizin alınmaya başladığı noktada sona eriyor. çok ilginç..

evet okudum redeagle, ancak bold ile yazdığın kısım mesajının geri kalan bölümleriyle pek bağdaşmıyor. sen bağdaştırabildin mi yoksa düşüncelerini derleyip toparlamadan "hmmm öyle de var ama böyle de var" diyerek ham halde mi yazdın anlayamadım doğrusu.
Sosyal ağlarda paylaş

Gece Dota'ya +1 yoktu. Canimiz sIkIldI. Bir topic vardi. Komikti. Gulduk. Geyigini yaptik. Icinde de sakalastik. Sakasini bile kaldiramayacak kadar yobazi da afedersin o kullandigi kelimeyi yapip kendisine gitsin.

Paticik forumu laik bir forumsa bu forumda ben dinle de sakalasirim. Bu forum demokratik bir forumsa ben siyasetle de dalga gecerim. Ha Ataturk ve cumhuriyetle neden gecemem? Cunku bunu yasaklayan kanunlar var bu ulkede. Dalga gecerken kufur de edemem. Neden? Yasak cunku hakaret etmek. Lakin bir seye mizahi yonden elestiride bulunmak hakaret degildir. Once bunu gorelim.

Ornek vermek gerekirse :
`Tayyip'e horace'in dedigini yapayim.`[yasak]
`Tayyipler ciftligi ehuhue.`[serbest]
`Allah sux, i rule.`[yasak]
`Allah ayagini denk alsin, canimi sikmasin bu aralar.`[serbest] olmali...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben milliyetçi değilim? O konularda tartışılan ise yine saçma fikirlerle orataya çıkanlardan kaynaklanıyor zaten. Türkiye gibi farklı özelliklere ve ortama sahip olan bir ülke için batının demokrasisini burayada yamamaya çalışırsanız ve bunun çok doğal birşey olduğunu savunursanız karşınızda diğer düşünceleride alırsınız. Gidip AKP'yi bilmemneyi "demokrasi" adı altında savunanlarda zeka olduğunu düşünmüyorum. Zeka var ise kullanmasını bilmiyorlar.

EDIT: demokrasi demokrasi dediniz gelinen noktayı gördük. DTP gibi partiler girdi meclise. Hala savunuyorsunuz. Din konusuda böyle işte. Sonra yasaklamaya çalışıyorsunuz tartışmayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:
Birde şöyle bir olay var. Tamam geyikler çok abartı, küfürlerle falan iyice suyu çıktı ama unutmayın ki bu ülkede papazda öldürüldü, oruç tutmayan adamlarda dövüldü. Buradaki eğlence devede kulak aslında. Burada duyguları incindiğini düşünen patilere etek giydiği için polisten dayak yiyen kızın duygularını empati organımızı kullanarak hissetmelerini istiyorum. Azınlıkta olan, sürekli eziyet çeken islam şartlarını yerine getiren kimseler değil aslında. Ama bu demek değil ki bu şiddete maruz kalan insanlar buradaki müslüman patilerden hıncını çıkarsın. Gülhane'de öptüğünüz kız yüzünden azar işitiyorsanız, burada gelip insanlara sataşmak yerine, ahlak polisine "güle güle!" demeyi, laflarının altında kalmamayı öğrenmek lazım.

Burada demek istediğim şey, burada eğlenen insanların size yaptıklarını dışarıda masum kızlara yapılanlarla kıyaslayamazsınız. Durum o kadar vahim değil dedim(özeti bu olacaktı aslında) Sonra biri senin gibi çıkar öc alma operasyonu mu der diye düşündüm. Kalanlara döndüm, sizde bu şekilde kinci düşünüp saçmalamayın dedim. İki zıt düşünce değil bunlar.
Gerçek: Hayatta din nedeniyle ölenler var. Burada espriler yapsakta toplum gerçeğinin yanında çokta ağır tahrik değil. Kan davası olarak algılayıp kin gütmeye değecek meseleler değil.
Gerçek: Toplumda bu şekilde baskıya maruz kalan insanların veya bu çeşit örneklere şahit olanların, internet ortamını bulmuşken, ortam ağası kesilmesi ve akabinde yediği baskıyı burada insan ezmeye çalışarak kapatmaya çalışma olayı olabilir. Fakat bu yanlıştır zira buradaki insanların size özel olarak bir kastı olmamıştır.
Bunlar çelişen gerçekler değil. Var olan gerçekler.
ek olarak: Eğer bold kısmı okuduysan, o kısım yokmuş gibi çıkışman mantıklı olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle uzun ve güzel bi yazı yazmış, pek çok yerine katılıyorum.

Viktor da benzer bişey demişti zaten, isim verelim akpyi sevmeyen ve tehdit olarak gören insanlarda bi gerginlik var. Bunun olması normal ama bu yüzden gelip forumda akpnin temsil ettiğini idda ettiği değerleri aşağılamak yanlış.

said:
pardon asteroth ama ateşe tapanlara hergün aralıksız gafil deniyor bu ülkede kuran kursu, cami, tekke dergah kahve hatta belki forumlarda. Hindu-İnek olayı ile durmadan dalga geçiliyor. İslamcılar diğer semavi dinler dahil bütün inançları aşağılayan ifadeleri durmaksızın kullanıyorlar. Onlar yapınca oluyor yani. Mesela bir ara şamanistler ile ilgili bir topik açıldı millet totem dikelim oha ne komik bu ne la saçma dedi hiçbir inançlı arkadaşımız çıkıpta milletin inançlarına hakaret etmeyin ben basar giderim buradan demedi.

Husker bu ülkede yanlış bir sürü şey oluyor, forumlarda aynı yanlışları devam ettirip ortamı germenin bi anlamı yok. Çünkü iki yanlış bir doğru etmiyor. Ki olay tek bi topik değil, şamanizm de paticikte sürekli alay konusu olan bi inanç değil. Onlar yapıyorsa bizim de yapma hakkımız var hatalı bir mantık, onlar yapıyorsa sen sağduyunu kullanıp hoşlanmadığın hareketten uzak duracaksın. İşin özü, şuna buna saygısızlık yapılıyor o zaman ben de yaparım dememesi lazım insanların. Burda otokontrol devreye girmeli ama bu lafta şey gibi, savaşlar olmasın insanlar kardeş olsun. Olmaz yani öyle bi olay.

Ben çok da rahatsız değilim aslında, bu saçmalıklar bilgisayar oyunlarına mmo bölümlerine falan sıçramadığı sürece bence sorun yok. Wowun whine tartışmaları biraz sıkıyor ama wowun doğasında var onlar heh. Patinin algısı iyice değişti, uotr zamanındaki forum artık olmadığı için konu dışı garbage falan bence canını sıkmaya değmez artık. Biraz daha sık modere edilirse (2 admin 1 modla olmaz tw mw bişeyler lazım) daha düzgün hale gelir işte. Ama Ema abla bence kafanı yorduğuna bile değmez.
Sosyal ağlarda paylaş

sıradan gidiyorum.

Flameoffear said:
Din son derece hassas bir konu.
Moderasyonunu yürüttüğüm üniversite forumunda biz bu konulara izin vermiyoruz. Çünkü her şartta moka batıyor. Muhakkak sonu tartışmaya dönüyor, kaçınılmaz birşey. Çünkü iki tarafta kendisini mutlak haklı olarak görüyor.

En iyisi hiç bu konulara girmemek. Zaten meşhur laftır. "Ne ararsın Tanrı ile aramda"

bakınız başka diyarlarda da çözüm olarak varılan yer buymuş. aklın yolu demek ki...

Slat said:
Ben şahsen İslamda Büyü topicinde haddini aşan hiçbir espri göremiyorum.. O topikten rahatsız olunması saçmalık, sadece aşırı dinci insanların rahatsız olacağı türden.. Ben ateist falan değilim, müslümanım.. Herhalde bende bir "inanç" eksikliği var ki rahatsız olmuyorum hay allah..

ben de göremiyorum, hatta ilk mesajda yazdığım gibi, bazı yerlerde baya kahkaha attım. ama;
1) herkesin espri anlayışının sınırları benzeşik olmak zorunda değil, başkalarının rahatsız olmasına "rağmen" bir şeyler yaparken iki kere düşünmek gerekir. hani klasik söz vardır, özgürlüğün başkasınkinin başladığı yerde biter diye, o hesap.
2) konu sadece o thread değil.
bakın bişey daha söyleyeyim, hem horas'a hem de penthe mesaj attım ben olanları anlamak için, ikisini de haklı bulup açtım bu konuyu. penth özetle diyo ki, "negzel eğleniyoduk, adam birden küstü". e, evet.
horas da diyo ki "anacım sürekli bu konu, her yerden bu konuya pas.. şakayı yapmayı bilen var bilmeyen var, artık geriliyorum ben dayanamıycam, dayanmıycam eytere bea". e o da haklı.

şöyle örnekleyeyim:
diyelim ki ben son derece şişkoyum, 350 kiloyum. bu da biliniyor. sağdaki soldaki her thread benim şişkoluğuma bağlanır, filden balinaya 70 türlü benzetme yapılır, her konu benim şişkoluğuma bağlanırsa darlanırım ben de. siz de darlanırsınız.
ve ilginçtir, konu benim 50 kiloluk 170 boyunda muhteşem bir çıtır olmam olsa da, bütün konular dönüp dolaşıp oraya gelse ve herkes beni sadece o özelliğimle bilse ve değerlendirse ve benim sadece bu tarafımı muhattap alsa, yine sıkılırım. anlatabiliyor muyum acaba?

Xaenin said:

Abaza , hırbo , asosyal olduğunu düşünüyorsa bir insan söyler . Bahsi geçen arkadaşın kimlik çatışmasından ve kendini ıspatlama isteğinden ben de sıkıldım , söylemedim ama bunu belirtmeye hakkım var. Kişilerin başka kişiler hakkındaki görüşlerini belirtme özgürlüğü kısıtlanamaz yani , başka insanları rahatsız edecek seviyeye getirmedikçe kişi hakkındaki düşüncelerini söyleyebilir herkes yani...

tabi ki görüş belirtmeye hakkın var. ama aşağıda belirtilen görüşler arasındaki fark önemli:
a görüşü: kızlara fazla düşkün birisin bence.
b görüşü: .msalaksın olm sen, xtir.

Dev said:
Şöyle ki ben burada en kemikleşmiş din ögesiyle dalga geçerim ve kimsenin de geçme demeye hakkı yok. En fazla başkalarının yazacağı agresif cevaplar ve benzeri bilimum hadise yüzünden konu kilitlenir şekil a örneğinde olduğu gibi.

dev'in diğer görüşlerinde katıldığım noktalar olmasına rağmen bu bölüme koca bir HÖYIR! demek istiyorum. bu sitenin yöneticilerinin sana burada ne yapıp ne yapamayacağını dikte etme hakkı bal gibi var! dini konularda tartışmak yasaklı ve bunu göstere göstere yaptığın zaman cezalandırılırsın. şakayla karışık yapınca karışıyo işler işte...

Eternalus said:
yıllardır neşeyle okuyorum bu ikilinin postlarını. neşeli geyik adamlar abi bunlar...

eternalus'a kocaman bir +1. penth ve fistan'ın kötü niyetli ateizm elçileri olduğuna kesinlikle inanmıyor ve postlarını son derece eğlenerek okuyorum, açıklamakta da hiçbir sakınca görmüyorum. sorun orada başlıyor olabilir ama bunun imamın osurması ve hemen akabinde cemaatin sıçması gibi bir denklem içinde seyrettiğini düşünüyorum. daha tecrübesiz üyeler penth ve fistan'ın prim yaptığını görünce tek sebebinin rahat davranışları olduğunu sanıp benzer modlara girebiliyor. halbuki penth ve fistan tatlı tatlı saçmalama hakkını bir anlamda "bileklerinin hakkıyla elde etmiş" patiler benim gözümde. neyse bu konu klasik "patiler eşittir ama bazı patiler daha eşittir" konusuna kadar gider saatte 220 km ile, sallayalım...

Husker said:
Yani tv lerde görüyoruz İsa'yı esrar çekip kızlara laf atarken gösteriyorlar ulusal tv lerde. Forumda mı yapılamayacak? Ha diyorsan orası batı bize uymaz böyle şeyler, o ayrı bir tartışma konusu.

değil aslında. sizi temin ederim ki bundan 2 sene önce bizim forumda da bu gayet rahatça yapılabilirdi ve horas da gelip altına "ahahaha ne komik lan. yannız ayıp böyle şeyler" filan yazardı.
hellhoundcuumun sonradan dediği gibi, bence de bu konu başıboş kalına kalına hassaslaştı, açık yara oldu, şimdi dokunsanız sızlıyor!
önceki örnekten hareketle, ema şişko dersiniz, eh doğru derim. ema duba dersiniz, valla canımı acıtıyor ama haklılar der alışırım, ama her yere balina yavrusu ema diye pankart asılır, ben iki satır laf anlatmaya çalıştığımda fil şakası yapılırsa basbaya sinirlerim bozulur.

LathspeLL said:
Din konularında tartışma, din tarafını tutanların anlamsız "kanıtlar" sunmaya çalışmalarından kaynaklanıyor hep. Yoksa kimse durup dururken olay çıkarmıyor.

keşke öyle olsa, karar vermek çok kolay olurdu o zaman. ama okey > namaz konusunu nasıl tanımlayacağız o zaman?

Sam said:

dini değerlere hakaret bu forumda son zamanlarda bir trend oldu

benim de tespitim budur.
bunun kötü niyetle yapıldığını düşünmüyorum, bir niyet olduğunu bile düşünmüyorum hatta. sebep-sonuç içinde inceleyeceksek bu olsa olsa sonuç olur.
iki kişi eğlenmek için başlar, 3.sü dahil olur eğlenceye. bu 3ünün çok eğlendiğini gören 4.sü, hele bir de dozaj kaçırarak dahil olursa, orda gerilme başlar.
gerilme başladıktan sonra olayın hassaslaştığı fark edilir de önlem alınmazsa, hassasiyet yaralaşır, yaralaşınca da her ellediğinde kanar hale gelir.
benim olaydan anladığım budur.

bu denklemde günah keçisi yoktur, forumunuzun ayarıyla oynamayınız.

Fistan said:
konu dışından bazen paticikten uzak kalmış Emaleth mod oldugu için bazı sorunlar oluyor böle.
Emaleth'e tavsiyem Zegnaya ya da sürekli forumda olanlara mesajla danışsın hangisi espri hangisi değil anlamada yardımcı olurlar bi süre.

anlama güçlüğü çeken biri olduğumu hiç sanmıyorum. "kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla"dan anlamayan nesle de aşina değilim ayrıca. yakıştıramadım hatta. hatta cık cık cık.

sanal co said:
isim vermeden, -miş gibi yaparak cevap vereceğim başka bişey için sahte quote penceresine hoşgeldiniz. burada özetle ben istediğim şeyi yazarım, dalga da geçerim, yasak da olmasın dendiğini varsayınız.

hayır hayır hayır hayor HÖYIR!!!
toplu halde bulunulan mekanların kuralları olur. o kurallar birlikte varolma şartlarını belirler. bunlara uyan kalır, uymayan ya kendiliğinden ya da zorla gider. bu budur, basittir, nettir.

Apache said:
emaleth papatya gibisin beyaz ve ince.

öyleEAyim di miE? sen de pek tatlısın. yörünge dışında gezinelim mi birlikte?

Redeagle said:

* Pent çıkmış "şu adrese gel, tostumu yedim bekliyorum" demiş. Şimdi karşısındaki adam o kadar agresif, o kadar negatif düşüncedeki ciddiye almış uzun uzun cevap yazmış "barbar" vs. diye. Şimdi eminim Pent.'in (ne kadar hoş durmasada bende gülümsedim :)) bunu görünce hoşuna gitmiş, ve akabinde tiyatrosuna devam etmiş. Bu durumda karşısındaki espriyi kapamayan(herkes geyiğine birbirine laf çarptığı sayfalarda), nüansı(yerine göre suyunu çıkardığımız anı) yakalayamayan kullanıcılar haklı olarak "Hiii, seviyesiz herif ne dedi!" düşüncesine giriyorlar.

bravo!
ama işte hence, 2. soru.

sanal co said:

ters haçı varmış vurun abalıya. özenti piskakabok. seni sinirlendireyim de gör.

konu ters haç değil. aptal ve toydum, yaptım. pişman değilim.

ve son olarak en yarı-katılıp-yarı katılmadığım mesaj, bold ile aralara girdim mecburen.
-Wissy said:
Gece Dota'ya +1 yoktu. Canimiz sIkIldI. Bir topic vardi. Komikti. Gulduk. Geyigini yaptik. Icinde de sakalastik. [buraya kadar nefis gidiyoruz. durumun eğlencesine, spontan, fırlamaca olduğunu görüyoruz, gülümsüyoruz./ema] Sakasini bile kaldiramayacak kadar yobazi da afedersin o kullandigi kelimeyi yapip kendisine gitsin. [oldu mu şimdi peki?/ema]

Paticik forumu laik bir forumsa bu forumda ben dinle de sakalasirim. Bu forum demokratik bir forumsa ben siyasetle de dalga gecerim. [değil anacım. bu forum yöneticilerin keyfekeder kural koyduğu bir forum. tek kriter yöneticilerin kafa adamlar olup olmaması yani. demokrasi filan şeyimizden aşşaa./ema] Ha Ataturk ve cumhuriyetle neden gecemem? Cunku bunu yasaklayan kanunlar var bu ulkede. [evet. forumda da var/ema] Dalga gecerken kufur de edemem. Neden? Yasak cunku hakaret etmek. Lakin bir seye mizahi yonden elestiride bulunmak hakaret degildir. Once bunu gorelim. [bravo! anında kilit atılamamasının nedeni de budur. ince zekaya kilit atmaya elim gitmez bi kere. olanlar o zeka kalınlaşmaya başlayınca oluyor zaten /ema]

Ornek vermek gerekirse :
`Tayyip'e horace'in dedigini yapayim.`[yasak] [evet!/ema]
`Tayyipler ciftligi ehuhue.`[serbest] [emin değilim, tehlikeli. biliyorsunuz dava konusu oldu penguende/ema]
`Allah sux, i rule.`[yasak] [değil bence. o kadar sulu ki, şaka olduğu belli, kimseyi rencide edecek tarafı yok/ema]`Allah ayagini denk alsin, canimi sikmasin bu aralar.`[serbest] olmali...
[evet/ema]
Sosyal ağlarda paylaş

şudur, yasaklanan din ve siyasetten dolayı bi yerde bu konuların ucunu gören aha zaten konuşulmuş bende fikrimi yazayım ufakten diyip atlıyor, moderasyon eksikliğinden o ufaklar kocaman oluyor.

kutuplaşma oldu evet, birbirini sevmeyen gruplar var. yapacak bişey yok bunla ilgili. hangi taraf önce sıkılıp giderse o zaman bitcek tartışma. anca ufak tefek uyarılarla yaptırımlarla doğrudan degıl dolaylı yoldan yapılır bu tartışmalar. ban atılırsa bu sefer kımse kalmaz patide, patinin ihtiyacı yok belki 100 tane adama. gözden çıkartılabilir ama ne gerek var yıllardır buradayız.

onun dışında, eskiden siyasi görüşümüz dahi yoktu, din diyince allah baba büyüktür diyip geçiyorduk. şimdi forumun yaş ortalaması +5-10 arası arttı. karakterler fikirler oturdu. bu seferde çatışmaların dili arttı. yeni küfürler öğrenildi, kaslar ve özgüven gelişti. bu da bi 5-10 yaş daha artınca forumun ortalaması düzelecek bişey.
Sosyal ağlarda paylaş

"genelde" demişim zaten lath, 'yarası olan gocunsunculuk' yapasım geldi hazır bu kadar popülerken forumda. ayrıca laf arasına akp'ye ve savunanlarına laf sokma sıkıştırman da hayli sırıtmış, neden ihtiyaç duydun anlayamadım.

wissy,

laiklik =/= dinle şakalaşmak

gerçekte yapsan ne olur söyleyeyim, toplum huzurunu bozmaktan içeri atarlar direkt heh.. doğrusunu yanlışını bir yana bırakıp da t.c kanunlarını öne sürersen orada takılır kalırsın. kaldı ki bu forum t.c kanunlarıyla işlemiyor, içerdiği yasaklar onun kapsamını da elbet aşabilir.

redeagle, "ağır tahrik değil hafif tahrik sadece, sıkın dişinizi" mi demeye getiriyorsun? "gerçekte neler oluyor bunlar birşey değil" yaklaşımıyla hareket edersek zaten pornosundan girelim uyuşturucu madde pazarlamasına kadar vardıralım.

ehe yalnız quote'lar kötü patlamış. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

quotelar için basiniz saolsun aplacim,

bir sorum var

1-) herkesin rahatsiz oldugu bir takim durumlar vardir, mesela sen 350 kilo ornegini vermissin, bu durumda seni rahatsiz etmemek için forumda kilo konusmayi mi yasaklamaliyiz?
hayır ben eğleniyorum, bence sorun değil. bu durumda ben biraz saygisizliğa ugramis olmuyor muyum?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...