Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde kilo vermenin ve kas yapmanın yolları

NoS

Öne çıkan mesajlar

elaidi said:
Tey tey videondan. KELİN İLACI OLSA BAŞINA SÜRER

öyle deme bence belki adam spora çok ilgili ama yapmaktan değil izlemekten hoşlanıyor belki de spor salonlarınınn camlarından içeriyi izleyip cama ekmek banıyordur? kalp kırmayalım...
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız bari uyarsaydınız adamı makarna yersen kilo veremezsin diye...
Yeme arkadaşım makarna falan senin amacın vucüdundaki fazlaları yakıp kasa dönüştürmek değil mi? E o zaman normalden biraz daha fazla kasarsın ama yağları yakıp kas yapabilirsin. Ekstra karbonhidrat, protein falan alma, saçmalama.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:
spora abanınca ekstra protein ve karbonhidrat alman gerekiyor. bunun için profesyonel sporcular özel gıda tozları kullanıyor.

Hayır ekstra karbonhidrat falan gerekmiyor..!

Spor yaparken protein ağırlıklı beslenmek gerekir, karbonhidrat değeri yüksek besinler tüketerek sağlıklı kilo veremezsiniz ve özellikle arkadaşın yaptığı gibi sırf göğüs çalışıp bol bol makarna yerseniz iğrenç bir göbek ve orantısız bir vücudunuz olur
Sosyal ağlarda paylaş

bizsiziarariz said:
elaidi said:
Tey tey videondan. KELİN İLACI OLSA BAŞINA SÜRER

öyle deme bence belki adam spora çok ilgili ama yapmaktan değil izlemekten hoşlanıyor belki de spor salonlarınınn camlarından içeriyi izleyip cama ekmek banıyordur? kalp kırmayalım...

belki de lise sonda 90 kilodan 75 kiloya zayıflamıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

ters mekik, barfiks
genel ısınma hareketleri; eğer hakkını vererek yaparsan 1 saat bile sürebiliyor, set şeklinde ve beklemeli, mesela kafayı sola yatırdın o şekilde bekliycen biraz vs.
evde basketbol oynamak

bir de sormak isterim evinde koşu bandı kullanan var mı, gerçekten koşulabiliyor mu, sokakata koşmadan teorik olarak bir farkı var mı
uzaktan bakınca çok saçma bir alet gibi geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver
koşu bandı fln sux hiç tavsiye edilmiyor çünkü düz bi şekilde konuşuyorsun git normal sokakta fln koş o zaman bilekteki yan bağlar fln da güçleniyor hayatta karşılacağımız hiçbir yol öyle dümdüz olmicak :F sakatlanmamak fln için daha doğrusu sağlıklı bi gelişim için sokakta vs koşmak daha mantıklı inş olacak çıkış olacak yeri gelecek eğim olacak[sağa sola fln] yani bastığımız yer hep düz olmicak ki bi işe yarasın
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:
bir de sormak isterim evinde koşu bandı kullanan var mı, gerçekten koşulabiliyor mu, sokakata koşmadan teorik olarak bir farkı var mı
uzaktan bakınca çok saçma bir alet gibi geliyor

teoriğini bilemem de pratikte baya fark var. sokaktakinde koşuyon koşuyon eve döniyim derken ölüp gidiyon, evdekinde iniyosun yatıyosun direk sdfljk
Sosyal ağlarda paylaş

evde koşu bandı kardio çalışmak için harika.. bir de alt katınız boş ise gecenin bir yarısı dan dun dan dun koşabilme imkanı tanıyor. hızını aryarlayabiliyorsun, eğimini ayarlayabiliyorsun (yokuş hedesi de sağlanır tabii) bir de tüm bunları evin sıcağında tv karşısında yapabiliyorsun.

indikten sonra da "dur gidiyim duş alıyım da hasta olmayım" opsiyonu mevcut.. güzel şey vesselam.
Sosyal ağlarda paylaş

Göbek ve birazda meme problemi bende de var.
Gerçi ben kas yapmak değilde fazlalığı eritmek istiyorum.

Üni yıllarında deli spor yapardım filinta gibiydim çalışmaya başlayınca masa başından kalkamaz oldum.
Ama sadece göbek var, kilolu sayılmam. 1.75cm 70kg. civarı.

Acaba koşmak işe yarar mı?

Profesyonel futbolcu varsa bi yardımcı olabilir mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Dumbell üst vücudu çalıştırmak için birebir. Dumbella yapılacak hareketlerle tricep, bicep, omuz, sırt, göğüs, forearm, abdomen bütün üst vücudu çalıştırabilirsin. Ayrıca spor salonundaki hazır aletlerden daha verimli ve sağlıklı olur. Çünkü dumbell hareketlerinde çalıştırdığın kas bölgesinin dışında dengeleyici kaslar da çalışıyor. Hazır aletlerde yapacağın hareket belli olduğu için daha spesifik çalıştırıyor...

Voit in falan ağırlıkları değiştirilebilen dumbell setleri var onlardan al eve. Hiç body yapmadıysan 4-5kg la başlayıp 10 a kadar çıkabilirsin. Evde kas yapılmaz diyene bakma. Dumbell ve düzenli egzersizle her yerde yaparsın kas.

Kilo vermek için de koşu yürüyüş gibi kalori yakıcı eylemlerde bulunmalısın. Yediklerine de dikkat etmelisin. Hem yağ oranını azaltıp hem kas yapmak istiyosan protein ağırlıklı beslenmelisin..
Sosyal ağlarda paylaş

Sık aralıklarla az porsiyon ye,dumble ve yay gibi basit zamazingolarla çoğu şekillendirici hareketi yapabilrsin.Şınava,mekiğe üşenirim diyorsan bu aletlerle takıl,bi de gidebileceğin yer çok uzak değil ve zaman problemin yoksa hızlı hızlı yürü,nefes almak çok önemli yalnız bütün bu olaylarda,doğru nefes imba.
Sosyal ağlarda paylaş

Kas yapmak istiyorsan 25-30 kglik halter alıcaksın set halinde düzenli çaşışırsan süper göğüs, kol, kanat çıkartırsın
kilo vermek istersen koşu, mekik yada ip atlamayı öneririm.
yemeğe gelince makarna sakın yeme fln demişler, tam emin değilim ama abim bodye gidiyordu ona yağsız tuzsuz makarna yada pilav ve haşlanmış tavuk göğsü (suyunu pilavla karıştırmakta fayda war) yiyordu şimdi taş gibi vücudu var.
Sosyal ağlarda paylaş

Slat said:
RabbiT said:
bol bol makarna yiyordum

Ya çok afedersin de spora abanıp da bol bol makarna yemek nasıl bir cahilliktir :) Makarna karbonhidrat sırf ne diyeyim yani bari başkalarını yanıltmayın..

Makarnalar sporcular tarafından bilhassa karbonhidrat (seker ve nişasta) deposu oldukları için çok tutuluyorlar. Zâten bu özellikleri onları spor esnasında bir numaralı enerji kaynaklarından biri yapmaya yetiyor. Karbonhidratlar kaslar tarafından yağlara oranla 4 kat daha hızlı kullanıldıkları için âcilen enerjiye ihtiyaç duyulan anlarda çok önemliler.
Makarna kalori açısından oldukça sağlıklı bir besin. Pişirilmeden tartılacak şekilde 100g makarna yaklaşık 350kCal içeriyor. Yağ oranı sadece %3 iken karbonhidrat oranı %70 civarında. Proteinler makarnanın %10’unu oluşturuyorlar. Bunlara ek olarak demir, magnezyum, kalyum ve B ile E vitaminleri de makarnalarda olan maddeler.

Son yıllarda karbonhidrat düşmanlığı diyet endüstrisinin olmazsa olmazlarından oldu. Dolayısıyla hangi kadın dergisini açsanız, hangi gazetenin hafta sonu ekini karıştırsanız “karbonhidratları azaltın, makarna yemeyin” türünden bir tavsiye ile karşı karşıyasınız. Halbuki yukarıda verdiğimiz besin değerlerine bakınca aslında makarnanın hiç de şişmanlatıcı bir etkisi olmadığı aşikâr. Peki nereden geliyor bu rivâyet? Elbette soslardan. Genel olarak makarnalara konulan soslardaki yağ oranı oldukça yüksek ve bu soslar makarnanın kalori karnesini birden yukarı doğru zıplatabiliyorlar. Dolayısıyla bir perhiz esnâsında makarna yemenin sakıncası yok, lâkin üzerine ne koyduğunuzun (sadece salça mı yoksa tam teşekküllü bir sos mu?) çok önemi var. Yani göbek mevzusu bu oluyor.

Aga beni cahil yaptın be insanları yanıltmasana oldu mu hiç.. :)o

Okuyalım Öğrenelim
Sosyal ağlarda paylaş

+rep çok güzel açıklamışsın ben yazcaktım da üşendim
geçenlerde ntv deydi sanırım izledim yav ab ülkeleri arasında en az makarna yiyen ülkeymişiz la dedim hani pahalı bişi de değil uzmanlar şey dio öyle bi tanıtıyorlar ki sanki makarna yedin kilo alcan ula kilo aldıran o makarna değil ki yanına yaptığın nefis sos:F
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...