xaty Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 amerikalılar bizi öyle görüyor olabilir, gayet normal. daha doğrusu amerikalılar bizi öyle görmüyor, amerika amerikalılara bizi öyle gösteriyor. amerika bizim ne olduğumuzu çok iyi biliyor, hatta bizim böyle olmamızdan da gayet güzel yararlanıyorlar. hatta gösterdikleri gibi olmamızı da istemezler. + o sitede yazanlar zaten bizim için değil amerikalılar için. yarın türkiyede hürriyet, sabah çıkıp türkler amerikayı böyle biliyor derse tepki nasıl olur acaba? öyle bilmeyenler de öyle bilmeye başlamaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 ascraeus said: yüzde 99'u müslüman, yüzde 95'i sünni yazsalarmış. lol yanlis! %99.8333333333333333333333333333333333333333333333333333333.... olucak dogru rakam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Ya adamlar paralarının üstüne In God We Trust yazıyorlar. Hadi yiyorsa aynısını Türkiyede yap bakalım noluyor. Yok laiklik yok dincilik geçin artık bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 amerikalılar bizi run by military olarak düşünüyor zaten. daha önce de görmüştüm duymuştum. düşünsenize, bir ordu tarafından kurtarılmış ve kurulmuş ülke. ordu birkaç kere darbe yapmış. 20 yaşına gelen erkeklerin zorunlu askerliğe gitmesi gerek. orta asya, osmanlı, türkiye cumhuriyeti tarihindeki ordu düzenimizle övünürüz. felan filan. en azından türkiyeyi mollalar tarafından yönetilen bir çöl kıtası düşünmelerinden iyidir :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 ben kızmadım ülke dediin ordu tarafından kurulur büyütülür korunur öpülür testisli böle OOORRRRRDU seda sayan gibi basarak sölemek lazım R yi akılllı osunlar öptürürüz valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 ehehe, nedense bizde sürekli bir "ay el alem ne der sonra :/" anlayışı var. koyim amerika'ya? amerika çok mu güzel sanki bizim laik süper bi devlet olarak görselerdi nolucaktı? bunun bize bi getirisi olucak mıydı? zannetmiyorum ha ama önemli olan, bu tür "türkiye'ye 'islamic republic' dediler" "türkiye'ye 'askeri devlet' dediler" tarzı haberlerin bizim üzerimizde olan etkisi (yoksa herkesin bildiği bişeyi mi söylüyorum, tanrım beni kutsa) yani bu tür küçük küçük haberlerle, tek amaçlanan bizim kutuplaşmamız mıdır? halkı iki ve hatta ikiden fazla parçaya bölmek midir? tıpkı halk arasındaki kürtleri çekip çıkarmak için yapılan oyunlar, yazılıp çizilen şeyler gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 @huun: abi olay o zaten, basabilir. İsterse benim dinim bu der diker totemi bonga bonga takılır, sallanmıyor yani devlet sistemi tarafından. Ne isterse yapar yani =) Yasama, yürütme ve yargı içerisinde dine yer yok, dinle alaka yok sekülerlikte. Bireylerin inancı da kim ne isterse yapsın şeklinde. Bizim laiklikte ise bireylerin inandığı ne olursa olsun engel olunamaz, ama dışarı yansıtılan ibadetlerde kimseyi rahatsız etmemek olarak özetleyebileceğim bir kısıtlama var. Atıyorum cami yakarak ibadet ediyorum diyemezsin yani. İllegal mi bilmiyorum, gerçi illegal olması muhtemel de LaVey miydi ne karın ağrısıydı, o herif bile kilise açtı yani (satanizmi kuran arkadaş kendisi, satanist kilisesi yani) Burda açılırsa neler olur söylememe gerek yok herhalde =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Griswold said: Yasama, yürütme ve yargı içerisinde dine yer yok, dinle alaka yok sekülerlikte. adamların yüksek mahkemesi (supreme court) duvarlarında incilden alıntılar var. abd devleti bildiğin net hristiyan bir devlettir. hal böyleyken nasıl aynı zamanda laik olduğunu tartışmamız lazım. wilfred mcclay diye googlelayın, abd de din ve devletin ortak hareket ederek toplumu nasıl şekillendirdiği, evrilmeye ittiği yönünde gerçekci tespitleri vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Griswold said: Yasama, yürütme ve yargı içerisinde dine yer yok, dinle alaka yok sekülerlikte. Dogru diyorsun ve ABD bu yuzden sekuler degil bence, cunku yasama, yurutme ve yargi icerisinde dine yer var ABDde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Benim bildiğim kadarıyla seküler, ama bu anayasasında yazıyor mudur bilemem. Supreme Court'ta incilden alıntılar olabilir tabi, dediğim olay işte, olabiliyor =) Sallanmıyor derken demek istediğim o, sokulmuyor değil yani. Aynı şeyleri söylüyoruz gibi zaten =P ABD şöyle böyle diyorum da, ABD gayet bağnaz bir memlekettir orası da ayrı. Ben tamamen idari bazda konuşuyorum bildiğim kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Herkesin Laiklikten anladığı ayrı, mesela Yunanlara göre laiklik Yunanların ortodoks, TÜrklerin islam hukukuna göre evlenip boşanması demek. Mesela ALmanlar yeni bir yasa çıkardılar kadınların rızaları dışında evlenmelerini yasaklayan. Bu yasaya kadar islam hukukunda var diyerel laikliği bozarız deyip çıkaramamışlar yasayı. Bu örneklerdekine sekülerizm deniyor herhalde, ABD'de mesela müslümansan kuran a el basıyormuşsun falan. Bizim laiklik ayrı bir olay, Fransız tarzı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Türkiyeye "laik" deyip, iltifat etmisler, ellerinden öpmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 ABD'de "sivil din" diye bir anlayış var. En basit tabiriyle sivil din; sosyal ve devleti ilgilendiren düzenlemelere dini anlamlar yükleyerek toplum üzerindeki etkilerini arttırmak gibi bişe. Bu tabiri ilk kez kullanan Rousseau ama o Hristiyanlığı değil sivil din olarak devletin kendi amaçlarına uygun değerleri dayatması gerektiğini söylemiş. Bilim kurgu filmlerinde sık sık bahsedilen "aydınlanmış sosyalizm" gibi düşünebiliriz. Ama sonraları bu anlayışa itirazlar gelmiş. Toplumun kendinden gelmeyen inançlarla bu işin başarılamayacağı öne sürülmüş. Ayrıca bu noktada ulvi dinlerin zaten vatandaşın sadakatini devlete göstermesine engel olmadığına yönelik eleştiriler de gelmiş. Hristiyan inancında bu "dünyada olmak ama dünyaya ait olmamak" diye kısaca ifade edilir. İslam'da "hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmak" olarak özetlenmiş. Tabii dini vatandaşın devlete bağlılığını sağlama aracı olarak görmek bazı tehlikeler de içeriyor. Teokratik devlet sivil din anlayışında istenen birşey değil. Peki aradaki dengeyi nasıl sağlamak lazım? yani hem vatandaşların çoğunluğunun dinlerinin gereği olduğunu düşündükleri için devlete sadakat göstermelerini sağlayıp, kendi inançlarını özgürce yaşamalarını; hem de o dine ya da dinlere ya da allah'a inanmayanların haklarını kollamak işini başarmak işini. Düşünün bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 asıl takılınması gereken nokta bizi arap sünni devletler arasında göstermeleri deilmi sizce? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 ne taklıcaksınız ya ciddiye almayın ayrıca arap iyidir yavrum be ARRRRAAAP R ye basıyoruz yine seda sayanımsı bi şekilde mis gibi işte,testisli hem arap dediğin adamda kol gibi.... ARRRRAP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 A secular state run by a warm Islamic model [!] ... Bu daha cool değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 sabun yapmak yetmez arap sabunu yapcan bunlari! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Araplar en azından kimseyi sallamadan ne yaşıyosa yaşıyo. Buralara gelio ayağına çağırıyo hizmetçilerini, sonra sıkılıyo ben uyicam biraz dio geçen gün satın aldığı çankayada bi köşke yolluyo falan. helal olsun araplara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Tabi , helal olsun araplara.Senin gibi zavallilarda bunu bir bok saniyor.Onlar kucucuk bir grup petrol zengini kraliyet sulalesi.Halk surunuyor arap ulkelerinin cogunda.Kadinlarin haklari yerlerde , insan haklari mi yenir mi ? Ama kraliyet sirtlarinda kene gibi semirsin yeter.Nasilsa dinle uyuturlar , oda olmadi silah zoruyla sindirirler. Helal olsun dimi ? Boyle parazitlere yalakalik ta ancak siz yaparsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Husker Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Sizin o dediğiniz körfez ülkeleri onlarda para var onlardada arap halk yarısı kadar. Çoğu işçi falan Pakistan vb. ülkelerden geliyor. Esas kalabalık Arap ülkelerinin (Suriye Mısır Cezayir vb) durumları iyi değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 @soulless elaidi ironi yapmış sanki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 valla önceki postları okumadım kim ne yazdı haberim yok da; beni kızdırmadı "ordu tarafından yönetiliyor" lafı açıkçası. hoşuma bile gitti denilebilir. aslında elimizden gelse tamamen orduya geçelim fakat elalem demokrasi katlediliyor diyip sağa sola girişiyor. zırnık ders almayan bir milletimiz var. 10 yılda bir darbe yemeden (hadi 15 olsun) kendimize gelemiyoruz. yani ikire birde darbe yaşamaktansa, darbenin içinde yaşayalım daha iyi be. demokrasi bugün şehit vermemizi engelliyor mu? hayır. o zaman o demokrasi benim işime yaramadıktan sonra napayım ben böyle demokrasiyi?... gayet aptal bir film izledim bugün " Lions for Lambs" diye. orda amerikan senatörünün bir lafı vardı. "Size saldırana demokrasiyle karşılık veremezsiniz." aklıma o geldi nedense... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 türkiye cumhuriyeti 84 yıldır var, türkiye cumhuriyeti tarihinde 3 darbe oldu. 84/3=28 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 kapıdan dönülünenleri de say ve Atatürk'ün etkilediği dönemi çıkart içinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2007 Prawler said: A secular state run by a warm Islamic model [!] ... Bu daha cool değil mi? Ilık islam sdfas. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar