Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terrörist Milletvekili

Slat

Öne çıkan mesajlar

aa o kadar bekledim hiçbiri mesaj atmamış bu başlığa.
nerdesiniz yahu orjinal demokrasiciler. işte benim diyarbakırda askerliğini yapan kardeşimi öldürmek için eğitim alanlar mecliste. bunu kutlamalı bu şeref yoksunları!

kırılmasın diye eğdiğiniz boyunlarınız ve ona tasma takan abd kızar şimdi bu kadına ceza vermeye. o da yemez.

ahh ki ne ahh. daha geçen gün herkes atam seni unutmadık, gene gel bişey yap diyordu. yazık o atama ki mezarında döne döne. çankayanın anıtkabire bakan zirvesine yer altından ulaşmış. oradan bunların yüzlerine tükürüyomuş geceleri. allah belanızı versin diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam. Orjinal demokrasiciyim ben (bu ne demek ya?). Şöyle demiştim. Hani kendimi tekrar edicem ama atlamışsın galiba.

axedice said:
Devletin resmi politikası şu anda bu zaten. Dağa çıkmış ama terör eylemlerine katılmamış ve hakkında dava açılmamış teröriste "in aşağı gel meclise politika yap" deniyor. Seni dağa çıkaran nedenleri ortadan kaldırıcaz ve senin de bu işe ortak olmanı istiyoruz deniyor. Tayyip gelmeden önce de böyleydi, bi daha söylüyorum devletin resmi politikası bu. O yüzden bir yanlışlık yok. Kürt sorununu başka nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz diycem ama zaten idam midam diğer topiklerde de hitleri anlıyorum mesajları geliyordu. Eh iyi aferim geçmişten ders almayın aynı şekilde çözmeye çalışın siz.
Sosyal ağlarda paylaş

seni kastetmemiştim ama sen atlamışsın. mesajını da görmüştüm ama cevap vermeye değcek bişey yazmamışsın ondandır. saf umutlar o kadar. ama madem yorum lazım illa.

bi kere devletin böyle bir politikası yok. varsa çıkarır gösterirsin nerde yazar bu. AB de devlet politikası göya ama bu hükümet istediğimiz yerde keseriz diyebiliyor. nasıl devlet politikası bu. zaten böyle yazılı bir politika olsa bile komik. yok efendim teröre karışmamışlar siyaset yapsın. peki teröre karışmadığını nasıl ispatlıcaksın. hani bişey yaptın ispatladın konuşcaksın örgüt hakkında. bu kadın böyle bişey yapmış mı? yok. bu kadar dtp'li milletvekili meclise girdi. has teröristi girdi. bu kadar belediye başkanı var. neden terör sorunu azdıkça azdı bu süre zarfında?? neden o kürt sorunu dediğiniz şey çözülmedi?? daha kaç milletvekili ya da belediye başkanı lazım o sorun birazcık çözülsün diye?? o kürt sorununuz daha da kötüleştiyse neden akp'ni oyları arttı kürtler arasında?? çünkü sorun sosyo-ekonomik bir olgu olmaktan çıktı, artık üniter yapıyı bozmaya odaklı bi hale geldi. bu da hiçbir şekilde kabul edilemez birşey haliyle.

bir zümrenin hareketlerine hayır demeyen o işi yapmış gibidir. dtp, barzani, talabani ve bu eylemlere sempati duyan herkes bir. dağdan inip siyaset yapınca benim terörist olduklarına dair görüşüm değişip kendimle bir tutucam öyle mi? gülerler adama.

siyasiler dağdan inip siyaset yapsınlar diyince "insinler de kafamızı ağrıtmasınlar, partimin iktidarı gölgelenmesin, hem zaten sorun sosyo-ekonomik olmaktan çıktı, kendilerine yandaş da bulamazlar sesleri çok çıkmaz, biz de rahat ederiz" demek istiyorlar. yoksa hepsi ölü olsa onlar için daha iyi. millet de saf saf devlet politikası sanıyo bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok güzel postlar gelmiş gene..

spawn77 said:
Sen istediğin kadar Suçla, Böyle bir hakkın Olmadığı için Anca suya yazı yazarsın. Ya da kendini kanıtlamak için Adam hakkında suç duyurusunda bulunursun, Topiclerde bağırarak bir yere gelindiği yok.

Evet, zaten aramızda hiçbir şeyi tartışmayalım, hiçbir varsayımda bulunmayalım, fikir alışverişinde bulunmayalım.. En güzeli.. Salak salak yazmaya ne gerek var böyle şeyleri forumlarda.. Harbi kapayın şu forumu bir insan neden fikir alışverişinde bulunsun ki? Gerek yok.. Sktir et..

Innuendo said:
bu arada unutmayin ki bu dtplerin hepsi tek tek bagimsiz aday olarak meclise girdi (yani baya bi kisiden ne oldugu bilinerek oy aldilar).

Evet doğru.. Ama aynı zamanda şöyle bir gerçek var.. Doğu'da insanların özgürce karar vermesi gibi bir olay yok malesef.. Bireyler yerine ağalar, şeyhler, şıhlar karar veriyor.. Buna oy atacaksınız tamam bitti.. Özellikle Güneydoğu'da inanılmaz bir tarikatçılık yerleşmiş.. Onu da geç, Doğu'da PKK köylerde insanları zorla DTP'ye yönlendiriyor.. Adamlar bokunu çıkarıp arabaların önünü kesip DTP'ye oy atacaksınız yoksa bık bık diyor.. Doğu kökenli arkadaşım var, 4 kardeşler.. 4'ü de erkek.. PKK diyor ki 2sini bana ver kampa alayım, vermezsen 4ünü de öldürürüm.. Bunun üzerine arkadaşımın babası İstanbul'a kaçıyor.. Üstelik onun dediğine göre Doğu'da böyle yüzlerce boşaltılmış köy varmış.. Kaçamayanlar ne yapacak? Mecburen PKK'yı destekleyecek.. Daha ötesi var mı? Ha tabii size kalsa insanlar özgür iradeleriyle PKK'yı destekliyor, özerk Kürt devleti istiyorlar.. Kendinize gelin artık..

Ben şahsen Kürt kökenli bir vatandaş olsam, size ana avrat söverdim.. Öyle bir yazıyorsunuz ki sanki bütün Kürtler PKK'yı destekliyor.. Milyonlarca Kürt'ü zan altında bırakıyorsunuz.. Yaptığınız terbiyesizlik başka bir şey değil..

@axedice: Yukardaki sebeplerden dolayı bu sorun öyle kuvvet uygulanmadan çözülecek bir sorun değil.. Böyle düşünmek aşırı saflık olur.. Üstelik hiçbir devlet, özellikle TC terröristlerle masaya oturmaz. Bunu kafanıza sokun.. Terröristlerle masaya oturmak demek, Terröre yenik düşmek demektir, onca şehidin ölen vatandaşlarımızın kanlarının boş yere dökülmesi demektir, Kürt sorununu çözmek demek değil.

Üstelik DTP gibi vatan haini köpeklerden oluşan, tek amacı PKK sözcülüğü ve halk arasında bölücülük yapmak olan bir oluşumun derhal kapatılıp, gerekli cezaları çekmeleri gerekir..
Sosyal ağlarda paylaş

spawn77 said:
Topic i Okudum. Bazı Arkadaşlar Suçlu falan demişler adama. Adamıda Tanımıyorum, Suçu hakkındada herhangi bir Araştırmam olamamıştır. Fakat Bu ülkede Kim suçlu Kim değil Siz karar veremezsiniz. Bu ülkenin Hakimleri Karar verir.

bizim orda g.te g.t derler, eğer kadının elinde silah peşmerge kıyafetleri içinde pkk eğitim kampında bir fotoğrafı çekilmişse o kadın suçludur, bu ülkenin hakimleri onu yargılayınca suçlu bulmayacaksa da yerim öyle hakimleri, samsun'a bir kere daha çıkmanın vakti gelmiş demektir ama henüz öyle birşey olmadı. burada tartışmak için oturup da hakimlerin kararını bekleyecek halimiz yok elimizdeki verilere göre bir değerlendirme yapıyoruz burada aka. eğleniyoruz, tamam?
Sosyal ağlarda paylaş

Rock said:
polise molotof atarken tutuklanan Kızıl Danny almanya da gidip bakan oldu.

Bir sürü işkenceci katil ''bazı partilerin'' çatısı altında meclise girdi

Interpol'ün aradığı adam Sanayi Bakanı oldu

eger aftan yararlanamıcaksa tabiki hapse girmesinden yanayım , ama eger pişmanlık yasasından yararlanmasında hukuken bi engel yoksa ne yazikki bence meclıse gırmeye hakkı war. cunku kendı agzımızla daga cıkmayın gelın sıyaset yapın dıyoruz ama sonra sıyaset yapmaya kalkınca da linç etmeye çalışıyoruz. benım de gonlum linç etmekten yana olsa da biraz ikiyuzluluge gırıyo bence.

Eskiden ne olursa olsun artık TBMM millet vekili. Oraya yasal bir seçimle geldi. Niyetimiz gerçekten bu ülkede barış için de yaşamaksa bence bu diğerler PKK'lılara verilebilecke en iyi cevap.

PKK bir terör örgütüdür, ülkeye zararlıdır, virüstür.

Onun militanı bu ülkeye zarar vermiştir, Türkiye'nin meclisinde halkı veya halkın bir kesimini temsil etmeye hakkı yoktur. Sicili temiz olmayan adama küçük şirketlerde bile iş vermiyolar biz meclise sokup bakan yapıyoruz.

Ha, biz hapse girmiş adamı başbakan diye başımıza çıkarıyoruz, teröristi neden meclise almayalım?

Ülkede barış içinde yaşamak için PKK'nın kökünü kazımak şart. Tekrar ediyorum, PKK'nın, yani terör örgütünün. Yani ne kürtlerin ne de başka bir etnik/dini/ırsi grubun; sadece PKK'nın.
Sosyal ağlarda paylaş

Pyro said:
adı "demokrasi" değil miydi bunun?

Demokrasi kendi kendini imha etmeye meyilli "self-destructive" bir sistem. Örneklerini Nazi Almanyasında da Ortadoğuda da çok gördük.

Bu yüzden demokraside bazı mantık çerçevesinde ele alınacak şartlar bulunur. Örnek olarak halk tarafından temsil edilecek birinin sicilinin temiz olması, suç kaydının bulunmaması gerekir. Doğal olarak.

Hitler de başa demokrasiyle geldi hatırlatırım.
Sosyal ağlarda paylaş

tepkiler gereksizce sert olması dışında anlaşılır, hoş gerçi ne denli doğruluğu vardır o da bilinmez. sonuçta ciddi kanıt olsa zaten dokunulmazlığı bile alelacele kaldırılır, yargılanır. dtp'nin destekçisi olmaz mecliste bu konuda çünkü.

ama birilerinin kanıtları (geçerliği belirsiz) son güne kadar saklayıp ortaya sonradan çıkarmasını demokrasinin suçu olarak addetmek su katılmamış cehalettir. bu resim milletvekili olmadan önce var mıydı ortada? suçu kanıtlanmış mıydı? eğer cevap hayırsa boş konuşmayın, sanki bilinen ve cezasını çekmemiş bir teröriste aday olması için izin verilmiş de ondan tantana ediyorsunuz.

birileri biliyorduysa ama bunu koz olarak sakladıysa şu zamana kadar, onların kabahatidir başka birşey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Pyro said:
adı "demokrasi" değil miydi bunun?

Demokrasi kendi kendini imha etmeye meyilli "self-destructive" bir sistem. Örneklerini Nazi Almanyasında da Ortadoğuda da çok gördük.

Bu yüzden demokraside bazı mantık çerçevesinde ele alınacak şartlar bulunur. Örnek olarak halk tarafından temsil edilecek birinin sicilinin temiz olması, suç kaydının bulunmaması gerekir. Doğal olarak.

Hitler de başa demokrasiyle geldi hatırlatırım.
Hitler aslında gerçek anlamda bir seçim kazanamadı, o sıralardaki alman eliti Komunistler gelecek korkusu ile Hitler'i şanösölye yaptılar yeterli çoğunluğu olmadan. Aynı şey değil yani. Demokrasinin çarpıtılması var orada. Orta Doğu'da ne gördün bilmiyorum ama Orta Doğu tarihinde daha yapılmış bir tek demoratik seçim yoktur. (Cibuti hariç)
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle ne biçim Üsluptur bu, Düşmanınmıyım ben senin. Her fikrini kabul etmeyene Saldırıp argoya başvuracaksanız Tartışmadan önce Tartışma adabını öğrenin derim.

Ayrıca Benim bahsettiğim Konuda Ne gibi bir tartışma yapmayı düşünüyorsunuz. Kadın Suçlu bulunmamışsa Tc ye göre Suçlu değildir. Bunun aksini iddia etmekte nedir, Ayrıca Ne kadar hukuk eğitimi aldın, Tahsilin nedirki Hakimlere güvenmek yerine Kendin karar verebiliyorsun. Ayrıca Hangi verilermiş onlar, Gazeteden bakıp Gördüğün Resimlermi, Okuduğun bir kaç paragraf yazımı.

Kimsenin Tartışmasına Karışmak istemiyorum. Ama Tartışmayla Kavganın arasında ince bir çizgi vardır, Aşmamak lazım
Sosyal ağlarda paylaş

mecliste bunlar sesini duyuracağına , insanların gidip bu yörelerde seslerini duyurmaları ,insan kazanmaları gerekiyor , ekonomik istihdamın acilen sağlanması gerekiyor .

bizim aramızdaki bağlayan bağların kuvvetlendirilmesi gerekiyor , insan kazanmak gerekiyor .

savcıların ya da artık her kiminse bu tarz konularda çok dikkat etmesi ve taviz vermemesi gerekiyor .

kusura bakmayın ama hain evrensel düşüncelerden biridir bu pkk'nınki ,ırkçılığın kralıdır ,aptallığın önde gidenidir .

bunu besleyen iç ve dış mihrapların olduğu ortadadır.
kandırılan beyinler , oranın huzurunu bozmaya devam etmektedir .

yeterince dış mihraklardan destek bulup kafaları karıştırılmış aciz insanlara bir de mecliste resmiyet vermek bu şartlarda pek mantıklı değil .

acilen sosyal bir toparlanmaya ihtiyacı var bu yörelerin ,aramızdaki ortak kültürel bağlarımızı ,kutsiyetlermizi hatırlatacak insanlara ihtiyacımız var oralarda .
Sosyal ağlarda paylaş

GAP'ın (genç nesil İstinye Park'a açıldı diyerek işi sulandırabilir, Güneydoğu Anadolu Projesi kastettiğim) Türkiye'ye maliyetini bilen var mı? Sahip çıkan var mı? Türkiye'nin bugünkü dış borcu GAP'nin tamamıdır. Güneydoğu'ya yapılan yatırım ne Akdeniz'e ne Karadeniz'e yapılmıştır. (bölge bazında yatırımdan bahsediyorum, sadece otellerden beachlerden değil)Bu yatırıma sahip çıkan kimse de olmamıştır. GAP PKK'yı bitirecek en önemli etkendi, şehirden köye göçü sağlayacaktı ama halk buna önem vermedi, sahip çıkmadı. DTP'liler gerçekten bu ülke insanı için bir şeyler yapıyor olsalardı bu projeyi desteklemeleri gerekirdi, ama onlar devletin yaptığı tüm projeleri ellerinin tersiyle iterek bölünmenin peşindedir. Sonra da devlet güneydoğuya sahip çıkmıyor derler.
Sosyal ağlarda paylaş

spawn77 said:

Ayrıca Benim bahsettiğim Konuda Ne gibi bir tartışma yapmayı düşünüyorsunuz. Kadın Suçlu bulunmamışsa Tc ye göre Suçlu değildir. Bunun aksini iddia etmekte nedir, Ayrıca Ne kadar hukuk eğitimi aldın, Tahsilin nedirki Hakimlere güvenmek yerine Kendin karar verebiliyorsun. Ayrıca Hangi verilermiş onlar, Gazeteden bakıp Gördüğün Resimlermi, Okuduğun bir kaç paragraf yazımı.

Ortada bariz bir kanıt varsa o kişi suçlu bulunur ha bulunmazsa o zaman orada adalet işlemiyor demektir. Ayrıca kadının o vaziyette resmi de verildi dün ya da önceki gün sabah gazetesinde. O resim kıyafet balosunda çekilmediği sürece kadın terörist demektir bunu anlamak için hukuk eğitimi almama gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün tam bişeyler yazıyodum internet gitti. Kaydettim bi kenara bekledim, bugün tartışma hala aynı eksende dönüyor. Hem empati hem de insaniyet eksikliği var yazılarda. Romantik solcu bilmemne diyorsunuz ama ben olaylara mümkün olduğunda nesnel yaklaşmaya çalışıyorum. Dün yazdıklarım :

Ascraeus tayyip erdoğan kendisi bi kaç defa tekrarladı bunu(dağdan inin siyaset yapın), yakın zamanda yine söyledi. Akp öncesi için kaynak göster dersen gösteremem, hangi merciden duyduğumu hatırlamıyorum. Aranan şart teröre karışmamaları değil, zaten dağa çıktıysan teröre karışmışsındır. Yargılanıp ceza almamış olmaları.

Kürt sorununun çözülmesi için meclise giren bu vekilleri bi dinlemek, sorunu tam anlamıyla kabul etmek lazım önce. Düşündüğün kadar saf değilim, pkknın sadece kürt sorunuyla ilintili olmadığını biliyorum. Ama çıkış noktası budur, bunu çözersen (kültürel ve sosyal özgürlük ve eşitlik sağlarsan yani), teröre olan destek azalır. Bugün türkiyenin üniter devlet yapısının aynen korunmasından yana olan kürtler bile pkk bizi temsil ediyor diyorlarsa ortada devam eden bir sorun vardır. Akpye gelince, doğuda din odaklı bir partinin sol görüşlü bir partiden daha fazla oy alması normaldir, ama akp kürtçe konuşup oy isteyen milletvekilleriyle yine de dtpyi hezimete uğratamadı. Olaya çok siyah ve beyaz olarak bakıyorsunuz, türkler kardeşimizdir kan dökülmese keşke vs. diyen insanlar bile baskı altında olmasalar dahi pkk olmasa bugün kürtler bulundukları yerde olamazdı, bu konular da hiç konuşulmazdı diyor. Federasyon vs. olmaz, ortadoğu gibi bi coğrafyada yürümez diyen insanlar bunlar. Gayet senin benim gibi düşünüyorlar yani. Üniter devlet yapısının bozulmaması, federasyon gibi saçmalıkların gündeme gelmemesi için sorunun siyasi tabana yayılması lazım. Pkk ile topuk topuğa olan insanlar da kürt toplumunun liderleri olduğu için bunları içimize sindirmemiz lazım. Murat karayılan gibi biri dağdan inerse hapse girer ama diğer toplum liderleri için ortada açık ve kanıtlanmış bir suç olmadığı takdirde hukuk devletinin gereklerini yerine getirmemiz gerek.

Slat dediklerin doğrudur, kürt mafyasının hadepe ne şekilde oy topladığını hatırlıyorum hala. Dediklerinin bir benzerini seçim zamanı bir topikte ben yazmıştım. Ama atladığın bir nokta var, Türkiye Cumhuriyetinin kendilerine haksızlık yaptığına inanan pek çok kürt var hala. Dillerini konuşmalarını ve yazmalarını yasakladık, ikinci sınıf insan muamelesi yaptık, marksizme destek vermesinler diye baskıyla ve işkenceyle terbiye etmeye çalıştık (gerçi bu sonuncusundan bütün sol çekti 80de ama en korkunç işkenceler diyarbakır cezaevinde gerçekleşti hep). Şu anda kürt hareketi için dtp dışında alternatif bir parti yok, öyle yada böyle bu konuların biriyle konuşulması lazım. Teröristlerle pazarlık etmek istemiyorsak siyasetçilerle pazarlık etmek gerek. Kısa vadeli bir çözüm değil bu, ama böyle bir sorunu kısa vadede çözemezsiniz zaten. Dtpyi kapatıp vekillerini hapse atmak kürt halkını iyice umutsuzluğa ve pkkya sürükleyecektir. Madem meşru bir şekilde meclise girmişler, sen de oturup dinleyip konuşacaksın budur olay. İçin yansa bile dediklerini dinleyecek öyle olmaz böyle olur diyeceksin. Bir alternatifini göremiyorum ben. Ama nedense saflıkla suçlanıyorum. Eğer başka bir çözüm öneriniz varsa buyrun onu tartışalım.
Sosyal ağlarda paylaş

kürtlerin kitlesel olarak solculuğa bir yönelimleri yoktur 1980 sürecindeki olaylarda solcuların arasında kürtler de vardı sadece ve cezaevlerindeki tüm solcular gibi işkence gördüler. kürtler solcu olsa zaten kürt sorunu diye birşey olmazdı kannımca çünkü solcular aydındır, solcu olsalar bu kadar geri kalmış bir toplum olmazlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...