Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wireless internet sağlığı ne kadar etkiler?

MrLevie

Öne çıkan mesajlar

aslında nereye açacağımı pek bilemedim ama en mantıklı yer burası gibi göründü. Dün açtığım Wireless Kablo Modem topiği sonucu gidip bir tane wireless router aldım. Fakat evdekiler "kanser yapar" lafını kafasına takmış durumda.

Bu lafın gerçeklik durumu ne kadardır?

kanıt göstererek açıklarsanız çok iyi olur. şimdiden sağolun.
Sosyal ağlarda paylaş

tamda bugün bi yerde gördüm cep telefonunun radyasyonunu engellemek için incecik bişi satıyolar. olur mu radyasyon engellenir mi dedim. gittim elemanın yanına dedim hoca gama ışınlarını bunla nasıl engelliyosun? eleman cep şeklinde o malzemeden yapılmış bişi çıkardı. koyduğu zaman benim telefon meşgul çalıyodu.. zaten çıkardığım ilk anda da hat yoktu telefonda. hıımm oldum. meğersem radyasyonun çeşitleri varmış. bu gsm'deki olayda da iyonlaşmamış radyasyon varmış. baş ağrısı filan yapabiliyomuş uzun konuşunca ama sanmıyom kablosuz internet bi sorun yaratsın.. tabi bilmeden de bişi demek yanlış. ama bu bilgiyi size iletiyim dedim bi ipucu vermesi açısında. o ince kağıt parçasını bataryanın arasına yerleştiyomuşsun senin kulağa gelen tarafına sana radyasyon az geliyomuş.. hmmm. acaba sırf batarya kısmından mı geliyor radyasyon olayı o da ayrı bi soru..
Sosyal ağlarda paylaş

radyo dalgasının yaydığı radyasyondan kaçış yok... wireless internet yoksa... wireless başka bişey zaten var. Ama bu tür aletlerin yaydığı radyasyonun hiçbi zararı yok, korkulacakta bişey yok. Zaten hiç bir zaman yokedemezsinz ama çok tedirgin oluyosanz alabilceniz önlemler tabi var :p Örnek olarak yukardaki arkdşn önerdiği cep telefonu aparatı veya baz istasyonlarının aynalarının bakmadığı bir yönde oturmak... son olarak Çamlıca tepesi gibi biyerde oturuyosanız direk taşınmak.

Edit: Unuttum, olaya kanser açısından bakıyorsanız. Artık içtiğiniz sudan.. soluduğunuz havaya kadar her yolla "kanserojen" bişeyi bünyeye almış olyosnz zaten, yaşamayı örenin derim ben :p
Sosyal ağlarda paylaş

baggio rfid labında çalışıyon sözde :) ne ses dalgası abicim radyo dalgası. valla kaçış yok bu dalgalardan, her tarafta var. önemli olan belli bir seviyenin üzerinde maruz kalmamak. çıkış güçleri sınırlıdır mesela bu radyo dalgası yapan aletlerin (yabancı ülkelerde katı kuralları var, bize de aletler dışarıdan geldiği için bu kurallara uyuyor). neyse zaten çat diye de kanser olunmaz herhalde, mesela baş ağrısı falan yapar kısa dönemde. ama ben wireless modemin 50cm üzerinde uyuyorum geceleri bişi olmuyor. (türk aklı)
Sosyal ağlarda paylaş

kansey yapar, kullanmadığınızda kapayınız, yattığınız yerde tutmayınız.
ama üretim bandından geçebilmesi için antenler 2 dbi'yi geçemez. 2 dbi'nin yaydığı kansorojenlik miktarıda kabul edilebilir miktardadır. aksi halde zaten üretim izni alamazdı. ama yinede dediğim gibi kullanmadığınızda kapayınız ve yattığınız yerde bulundurmayınız...
Sosyal ağlarda paylaş

Cep telefonları beyni etkiliyor bu yuzden saatlerce kız arkadaşla konuşmamak lazım. Zaten bir süreden sonra eliniz, kulagınız vs terlemeye başlıyor.

Eğer wireless içinde boyle birşey geçerli ise %90 ımız kanserden ölücez demektir ki ben pek sanmıyorum. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Burax said:
kanser yapar :F
ama aynı zamanda cep telefonları, pc ekranları, sigara, alkol vs de kanser yapıyor :)
bence wireless max cep telefonu kadar etkiliyordur sor sizinkiler evde cep tel kullanmıyorsa bişi diyemem

sadece onlar değil, herşey kanser yapar, herşey radyasyon yayar.
ama etkisidir önemli olan.

pc ekranı çok düşük bir radyasyon yaymaktadır.
ancak bir röntgen cihazı çok daha yüksek radyasyon yayar.
bu yüzden günlerini pc karşısında geçiren memurlar ve programcılar "radyasyon izni" almazken, röntgen doktorları için "radyasyon izni" vardır. eve gidip biraz dinlenmeleri, radyasyondan uzaklaşmaları için.

sigara da öyle birşey. içinde kanser yapıcı maddelerden çok fazla vardır.
ancak bir alkol, bir cep telefonu, o kadar kolay kanser yapmaz.

wireless olayı için de cevabım bu.

zaten etrafımızda bir sürü radyo dalgaları, kızılötesi, morötesi ışık, radyasyon, var, bunlara göre çok az bir etkisi bulunuyor wireless'ın.

MrLevie said:
kanıt göstererek açıklarsanız çok iyi olur. şimdiden sağolun.

kanıt gösteremem ama bu böyledir, cep telefonlarımız, televizyonlarımız, wireless modemler, zararlı olmayacak şekilde hazırlanır.
wireless kanser yapmaz, "X kanser yapar" mantığı biraz da insanların teknolojiden korkar olmasıyla alakalıdır.

Türk Atom Enerjisi Kurumu var bunlarla ilgili.
direk gidip onlara sorabilirsin istersen,
kanıtlar göstererek açıklarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_electronic_devices_and_health

http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_radiation_and_health

mum güzel linkler vermiş.
ben de şunu ekliyeyim o zaman:

http://www.taek.gov.tr/bilgi/bilgi_maddeler/1.html

radyasyon ve günlük radyasyon hakkında gerekli bilgiler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...