ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Baykal şöyle tayyip böyle dtpliler söyle demeden siyasete girmeden sadece bu son açılımı değerlendirelim. CHP sucks olayına girerseniz kapanıyor başlık zaten. Baykal'ın söyldikleri aşağı yukarı şöyle: Baykal, Kuzey Irak konusunda öenirilerini sıraladı. Ortaya koyduğu çözüm önerileri ezber bozacak... K. Irak'a yönelik bir dizi öneriler getiren CHP liderinin görüşleri yankı buldu.. Baykal CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında önerilerini bir kez daha dile getirdi. Askeri operasyonları bütünleyen önlemlerin alınmasanı vurgulayan Baykal, "siyasi ve ekonomik önlemler alınmalı" dedi. Gelin bunun ötesini düşünelim.. PKK'ya yönelik desteği ortadan kaldırmayı amaçlayan bazı öneriler olmalı.. Teröristin içinde yaşadığı sosyal ortamı düzeltmemiz gerekir. IRAKLI GENÇLER TÜRKİYE'DE EĞİTİLSİN Türkiye'nin dostane duyguları somut hale dönüşmeli. Irak'ın her tarafında Kürt, Arap Türkmen kökenli gençlere el uzatabilir. Üniversitelerimizde en kaliteli eğitim olanaklarını onlaar açmalı. Bütün üniversitelerde kontenjanlar açılmalı.. İktisatçı, bilim adamı, işletmeci yetişmeli. TELEVİZYONLAR BÖLGEYE YAYIN YAPMALI Kökeni ne olursa olsun Türkilye elini uzatmalı. Türk dizilerinin, televizyonlarının bütün yelpazesiyle Irak'ın her tarafına yayılmalı. İnteraktif ilişki kurulmalıdır. Turistik gezilerle oranın insanları çekilmeli. SU SORUNUNU YÖNETMELİYİZ Türkiye bölgenin su sorununa cevap verecek bir ülke.. Suyu yönetmek Irak'ta fevkalade önemli.. Türkiye barajlar sistemi kurarak su yönetimini sağlamalı. Irak'ın su ihtiyacını karşılayarak iyi niyetimizi gösterebiliriz. TİCARETİ ÇOĞALTALIM Açalım, kapatmayalım, çoğalalım, genişleyelim. Sınır ticaretini azamtmak yerine çoğaltalım. Böyle ilişkiler çok daha iyi yerlere gelir. Bu çerçevede yapacak çok şey var.. IRAK SURİYE'DEN FARKLI Suriye'deki durum farklıydı. Orada terörün toplumsal bir tabanı yoktu.. Irak'taki durum çok farklı.. Açılımları hayata geçirersek PKK'ya destek giderek azalacaktır. HERKESE KUCAK AÇTIK Neredeyse uluslarası rehabilitasyon merkezi olduk. Göçmenlere kucak açtık. İsteyen kalıyor, isteyen gidiyor. 1979'da İran'dan 1 milyon insan Türkiye'ye geldi.. Aynı şekilde K. Iraklı insanlar geldi. Türkiye onlarla çorbalarını paylaştı. 250 bin kişi geldi o zaman. Avrupa'da bir ülke o dönemde 15 kişiyi alabileceğini söylemişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 250.000 kişiyi almak başka şey onları eritebilmek başka şey. Biz aldık mafya oldular, terörist oldular ancak 3-5 tanesi Türkiyeye yararlı insan haline geldi. Keşke almasaymışız da Saddam halletseydi hepsini. Nasılsa faturasını esecekti amerika aradan kürt sorunu da hallolurdu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 ırağa gidene kadar kendi kürdümüze yapalım bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Absolut said: 250.000 kişiyi almak başka şey onları eritebilmek başka şey. Biz aldık mafya oldular, terörist oldular ancak 3-5 tanesi Türkiyeye yararlı insan haline geldi. Keşke almasaymışız da Saddam halletseydi hepsini. Nasılsa faturasını esecekti amerika aradan kürt sorunu da hallolurdu. Abso buyugumsun felan ama su mesajina tek yorumum war Hayvandan farkin yok. 250000 kisinin kurt turk japon hintli marsli kisi icin olselerdi iyiydi be diye yapilan yoruma baska cevapta olmamali zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Absolut'a katılıyorum. Daha kendi insanımızı eğitemiyoruz. Ülke içinde bile propaganda başı almış giderken, insanlar yanlış ideolojilere yönlendirilirken, IRAK'taki insanlara nasıl yol gösterebiliriz açıkcası bilemiyorum . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 ya nerenizle okudunuz adamları buraya alalım dememiş sadece okumaya üç beş öğrenci alalım ticaret yapalım demiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 olmasında bir zarar yok. ama luzumsuz ve çok yersiz bi iyi niyet gösterisi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 sımdık sole bısey var Turkıyedekı pkk olusumunu saddamdan kacıp bıze sıgınan kurtler baslattı,gıttıklerı yerde sureklı propaganda yaptılar mılletı gaza getırdıler vs vs.. prenslerın kralı olan gozluklu amcada kuzeyde bır devlet kurulabılır gıbısınden seyler soledı o donem ortam ıyıce ayarlandı sonuc ortada aslında bu olayda kurt kokenlı T.C vatandaslarının pek bı sucu yok hatta en cok onlar cektıde denebılır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 O gün ölselerdi bugün Türkler ölmezdi. Hayvanca geliyor belki ama başkaları benim milletimi takmıyorsa ben neden elalemi takayım. O gelenler türkiye için en ufak hayır getirdi mi? HAIYR getirmediler. Peki başımıza bela getirdiler mi? EVET Şimdi bir de ülkemizi bölmeye mi uğraşıyorlar? EVET. O zaman almasaydık keşke demek en doğal hakkım ki diyorumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 türkiye de okutmak neye yarar bilmiyorum.apo ankara üni. den mezun değil mi?(yanlış mı hatırlıyorum)daha beter okumuş yazmış düşman yetiştirmeyelim kendimize.zaten kendi kendimize verdiğimiz eğitim bi garip. bi de onları burda kafatasçılar avlamasın.daha beter alın dövün diye adamların önüne atmış olmayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Kafatasçı kalmadı artık herkes demokrat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 250000 insan icin o gun olselerdi demek ok abi tartismay agerek yokmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 milliyetçiler aydınları öldürmekle meşgul, gerçek düşmanlara sataşmaya g.tleri yemiyo herhalde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 hmm. baykal düşünmeye başlamış... Bazıları başarısız olması muhtemel önlemler, bazıları da çok akıllıca... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 horacegoesskiing said: ırağa gidene kadar kendi kürdümüze yapalım bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 kendi kurdumzu gectim genel olarak tum tv vatandaslarina yapsak bunlari? gencler hala OSS kapisinda surunuyor bu ulke kendi cocuklarini adam gibi okutamiyorken iraktakileride okutalim demek komik olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 evet ayran yapalım içmeye tahtırevalliye binmeden önce.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZiFir Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 hakkaten sen önce kendi milletinle ilgilen de sonra başkalarına iyi niyetini göster.. su sorununu türkiye yönetsin denilmiş ama daha iki ay önce barajlarda su yok die büyükşehirlerde kesinti yapılmadı mı... tvleri isteyen uyduyla izlio zaten ırakta.. açılımlar felan denmiş ama daha dün senin başbakanın italyada italyan işadamlarından yatırım yapmalarını istiyodu,ıraga yatırım yapabilecek adam önce kendi ülkesinde iki taş üstüste koysun.. typo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 ombakkombak said: IRAKLI GENÇLER TÜRKİYE'DE EĞİTİLSİN Irak'lı gençler bizim gençleri eğitmesin üniversitede. Herbirinin beynini açıp militan mı bilemeyeceğimize göre, "hadi anacım evli evine köylü köyüne". Hiç sıcak bakmıyorum bu konuya. Türkmenler gelsin ama başımın üstünde yeri var. ombakkombak said: TELEVİZYONLAR BÖLGEYE YAYIN YAPMALI Reel durum ne bilmiyorum ama bizde Türkmen TV var yayın yapıyor, güzel filmler oluyor izliyorum. Ayrıca çok güzel yemek tarifleri verdikleri programlar da var. ombakkombak said: SU SORUNUNU YÖNETMELİYİZ Bence de yönetmeliyiz. Barajlar vasıtasıyla damla suyumuzu sınırlarımızdan dışarı yollamamalıyız. ha uluslararası antlaşmalar nedeniyle imkansız o ayrı. ombakkombak said: TİCARETİ ÇOĞALTALIM Bak işte paraya hayır diyemem, çoğaltalım. ombakkombak said: IRAK SURİYE'DEN FARKLI Evet farklı. Suriye'de şu an bize dost bir yönetim var ya da dötü sıkıya geldiği için dost gibi. En azından görünür düşmanlığı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Son derece mantıklı öneriler, şu anda Azerbaycan'dan ÖSS'ye falan girmeden özel kontenjanla gelip bizim üniversitelerimiz de okuyorlar. Eğer Kuzey Irak'ta hegemonya kuracaksak bu sınıra asker yığmakla olmaz orası kesin. Fakat Türkiye'nin sosyal, popüler ve politik kültürünü oraya yayabilirsek o zaman başımız ağrımaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 said: HERKESE KUCAK AÇTIK Neredeyse uluslarası rehabilitasyon merkezi olduk. Göçmenlere kucak açtık. İsteyen kalıyor, isteyen gidiyor. 1979'da İran'dan 1 milyon insan Türkiye'ye geldi.. Aynı şekilde K. Iraklı insanlar geldi. Türkiye onlarla çorbalarını paylaştı. 250 bin kişi geldi o zaman. Avrupa'da bir ülke o dönemde 15 kişiyi alabileceğini söylemişti. bunun bi faydasını görmüş müydük?yani iyi hareket,yardımseverlik filanda,bi işimize yaramış mıydı?bundan minnettarlık duymayan adama türk dizisi seyrettirerek naapcaz? ya kağıt üstünde dedikleri iyi duruyoda,hani ne biliyim "dünya kardeş olsa" filan gibi laflar. ticaret zaten var.engellemiyelim derken olası bi ambargoya mı karşı?ortada pkk ticaretten haraç kesiyor iddiaları varken ne kadar mantıklı bu yaklaşım? ordakilerin burda okumasına kesinlikle karşıyım.hiçbişeyi çözeceğinede inanmıyorum. tv yayınını zaten orda seyretmek isteyen uydudan filan izler.güneydoğuda türkçe konuşamayan vatandaşın varken ırak ı nasıl etkileyeceksin televizyonunla?kürtçe altyazı mı koyucaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Baykal akıllı konuşmuş.Hiç bir kürt doğuştan bu ülkenin düşmanı olarak doğmuyor , sonradan etkilenerek bazıları yanlışa sapıyor.Ancak bu sorunu şiddetle çözmenin imkanı yok , belki şiddet uygulayarak sindirebilirsin ama gene ortaya çıkar sonuç olarak bu problemleri aşmamız için sosyal açılımlar yapmamız lazım ne kadar kararlı ve çabuk yaparsak bunu ülke için o kadar faydalı olur. Hayatında bir sürü imkanı olup da rahat bir yaşam sürüp ondan sonra onlar ölsün bunlar ölsün beni sevmeyen herkes ölsün tarzı konuşmak kadar kolaya kaçmanın ve cahillik yapmanın ötesi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Saddamdan kaçanları aldık da ne oldu? Şuan TBMM içinde kravatlı teröristler var kongrelerinde istiklal marşı bile okumuyorlar.Bizim bu yola girmemizin sebebi adam gibi bi azınlıklar politikamızın olmamasıdır asimilasyon diye bişey var ama Türkiye beceremedi işte vergilerimizle yaşayan insanalr bize silah doğrultup topraklarımıza göz diktiler.Bu dünyada kimse kimsenin kaşına gözüne iyilik yapmıyo biz o mültecileri alırken ne düşündüler bilmyorum ama iranda da kürtler yaşıyo suriyede de biz salak mıyız neden biz aldık? absoluta katılıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2007 Bülent Arınç Yıkıl Karşımdan Ali Lukunku bence kötü bir açılım. neden yaptımki bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar