Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

D&R pes 2008 180 milyon korsan vs

matama

Öne çıkan mesajlar

distributorün ve ithalatçının kazığına "emek" demek hoşuma gitmiyor. emek bu değil. bu aynı meyve sebze olayı. tarladan çıkıyor 25kuruş, arada yiyor hava parasını.. bana satış fiyatı 2ytl! satanın ki emek ancak bizim kazandığımız para ne yazık ki emekten sayılmıyor. dev şirketler bize "sizin emeğiniz umrumda değil, alan alır!" derken ve piyasa hesaplarını şişirilmiş fiyatlara koyup, sektöre şekil verirken bizim elimizi kolumuzu bağlamamızı ve ses çıkarmamamızı bekliyorlar herhal.. (neyse ki böyle olmuyor ^_^ )

hep aynı numara, hep aynı şekilde milleti salak yerine koyma..

dahası crack içinde fairlight'ın, kalisto'nun, Echelon'un, h2o'nun etc. deli gibi emeği geçmektedir.

büyük şirketlerin -profesyonel olmayan amaçlarla kullanmak isteseğimizde bile- binlerce dolara sattığı programları, distributorler ve diğer aracılar ceplerini doldursun diye şişirilmiş fiyatlı oyunları, piyasadaki hayvani fiyata satılan programların çok ucuz veya bedava benzerlerini bizlere ulaştıran tüm crackerlara ve coderlara saygılarımı sunarım efendim..

rep +emeğe saygı da diyorum çok ironik bir şekilde..

haa şunu da belirtmek lazım ben ucuz olanları veya ücretsiz olanları destekliyorum, korsanı değil. ancak bu kopya program oyun olayı şirketleri bir iki adım geri attırmış ise bu da bir başarıdır. durumdan ve gelişmelerden bir hayli memnunum (her nekadar çin'e yapılan baskı sonucu operation fastlink ve benzeri bir çok operasyonun yapılacağını bilsem dahi)

-kopya film endüstrisi eşek yükü ile filmleri satınca, internet ile millet bir çırpıda istediği filme ulaşınca etc. DVD fiyatları ve PC oyunlarının fiyatları düşüverdi birden.. darısı konsol ve kitapların başına..-
Sosyal ağlarda paylaş

Sen surda kici kirik iki oyun almadin diye nice firma batti.

Vergiyi koyan hukumet. Gidip onu elestirecegine sen firmaya kesiyosun bunun biletini. Bugun onlarca kisi yurtdisindan getirttiriyo, sen de oyle yap.

140'a aile geciniyomus. Yani? Bu karsiligini vermemeni mi gerektiriyo? O PS3'e verdigin parayla da kac aile geciniyo... Hatta aylik otobuse verdigin onu gectim sigaraya verdigin parayla kac aile geciniyo... Yersiz hesaplara girmeyin, kafaniz karisiyo ondan sonra.

Turk mali ise orjinal, yabanci ise kopya... Yapan firma 50% Turkse nolacak? Hadi bakalim cik cikabilirsen isin icinden... Havuz problemine dondu galiba. Buna irkcilik deniyo biliyosun di mi?

Kardesim hepiniz kiyarsiniz 140YTL'nize senede bir defa. 12 kisi toplanir her ay oyunlari degistirirsiniz. Herkes orjinal oynamis olur, herkes her ay oyun gormus olur. Az mi geldi, bulursunuz 3 5 kisi daha, surekli degistirirsiniz oyunlari. Cok zor is degil, Pati gibi bi ortaminiz da var. Cok mu zor bu isi yapmak? Ama hayir, kose basindaki korsana 10YTL verip her an elimin altinda olmasini yeglerim... Emek umrumda degil ben keyfime bakarim... Cok lukssunuz efendiler, simartmislar sizi; Amerika'ya tuketim toplumu, emperyalist diye kufrederken, kendi kucuk amerikanizi kurmussunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

ezelden beri türkiye'de oyunlar aşırı pahalı, konsollar için daha da geçerli bu durum. gelir gereği dünyadan daha ucuz bile olması lazımken tam tersine işliyor burada adeta.

bu işin mantığı belli, satmak istiyorsan 180 lira filan demeyeceksin. ben bu fiyatların ana nedeninin yabancı dağıtıcıların gafleti olduğunu düşünüyorum halen. gelirlerini çok daha arttırmaları mümkün oysa ki. hiç satmamak ile daha ucuza satmak arasında dağlar kadar fark var.

devletin vergi olayı da ayrı bir konu tabii ama sanmıyorum 180 liranın 100 lirasının vergi olduğunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Bak iste sorun da burda zaten. Sen adamlara ne kar ne zarar ettirdik etkimiz olmadi diye dusunuyosun. Ama bana kar ettirmeyen hedef kitlesi benim kaybimdir. Eger siz benim oyunumu almamissaniz bu kaybedilmis pazar oluyo. Turkiye neydi ki bu kadar onemli..? Kopya CS olayi patlak verdigi zaman ortalik epey karismisti. Su gun CS satisi kadar baska bi oyun yapilsa, emin ol Turkiye'de pazar olusur ve siz bu 180'leri gormezsiniz.

@Sam, gelir geregi daha ucuz olmaz mal. Sirf gelir duzeyinden dolayi Mercedes nasi belli bi fiyatin altina inemezse, bu da ayni. Ha araba sektorunde rekabet vardir, bir firma digerini bastirir, kampanya cikar, o cikar bu cikar. Ahanda size sektorlesememek. Rekabet olmadigi surece o oyun 180'den piyasaya surulecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

Lorrotar said:
180 ytl ile 1 ay geçinen vardır yahu yuh

anlatamıyorum herhalde ya da siz anlamak istemiyorsunuz.

o ayda 180 ytl ile geçinenler zaten ps3 almıyor.

lüks birşey kardeşim ps3, kabullenin bunu.
180 ytl ile 1 ay geçinenler için satmıyorlar aleti.

öyle "bir oyuna 5 ytl bile vermem" diyenler oldukça da zaten 180ytl gibi uçuk fiyatlarda kalmaya devam eder.

ha, 180ytl ile 1 ay geçinen varsa gitsin ekonomi tezi olsun adam.
mucize gibi birşey çünkü o.
asgari ücret bile o kadar değil.
Sosyal ağlarda paylaş

180ytl ile geçinen adam zaten almıyor ps3. neresiyle alsın dötünü mü satsın adam.
bu oyunların crackleyen, torrente koyan kimler bu arada? oyun sektörünün hayvan gibi olduğu ülkerde yapılmıyor mu bu? kalkıp dışarıyı över gibi davranmayın. sanki oyunların korsanını biz çıkayoruz. sıkıyosa çıkarmasınlar crack, torrente koymasınlar, o zaman herkes orjinal almak zorunda kalır. demek ki oyun firmaları o durumda bile kazanacaklarını kazanıyolar. biz burda korsan kullansak da adamlara pek dokunan bişe olmayacak?
Sosyal ağlarda paylaş

Birde şöyle düşün.Rakamlar tamamen rasgele fakat aradaki bağlantı gerçek. Örneğin EA bir oyun yaptı diyelim. 1000 tane orjinal 1000 tane de kopya satıldı. EA satışa sunulmadan önce yaptığı pazar araştırmasına göre oyunu 49.99'dan satarsa zarar etmeyeceği sonucuna vardı. Fakat birden ilginç şekilde bütün dünyada kopya oyun satışı durdu/yasaklandı(nooluyo lan). Eskiden kopya oyun alanlar birden orjinal oyun almak zorunda kaldı. EA'nın yaptığı bir diğer pazar araştırmasına göre piyasadaki ihtiyacı karşılaması için daha çok kopyaya(kopya oyun ile karıştırmayalım) ihtiyacı olduğu ortaya çıktı ve artan satış rakamları nedeniyle oyunun 30$'dan satılabileceğine karar verdiler.

Bir firma ne kadar çok orjinal oyun satarsa, o kadar para kazanır. Kazandığı paraya orantılı olarak da fiyatlarında indirime gidebilir.

Tabiki sadece bir teori. Fakat gerçekci bir teori bana sorarsan.
Sosyal ağlarda paylaş

bence inmez öyle fiyatları falan.Bu vergilerle düşmez anacım düş-mez.Asıl hırsız devlet ya ben niye hırsız oluyorum kardeşim 15 ytl telefon faturası gelcekse vergiyle oluyo 35-40 ytl.Buranın 180 ytl'si ile ABD'nin 50 doları bir sanki (orada yaşayanlar açısından).Adamlar 200 dolara falan çalışıyo sanki orda.Oradaki ortalama aylık gelirle bir oyun fiyatını oranla,sonra bi de Türkiye'yi oranla bakalım ne çıkıyo
Sosyal ağlarda paylaş

Siz öyle sanın. Ben size başka bir örnek vericem.
Valve'ın Steam platformunu biliyorsunuz.

Steam çıkmadan evvel röportajlarda Valve pazarlama müdür doug Lombardi şöyle diyordu: "Steam oyun yapımcıları için, oyunculara direk açılan kapı olacak. Arada dağıtımcı, distrübitör firmalar olmayacak yani CD basım, kutu, kitapçık gibi masrafla olmayacak. Böylelikle oyuncular oyunları daha ucuza alabilecek."

Peki şimdi duruma bakalım. Steam'de oyunlarda en ufak ucuzlama var mı? Bütün oyunlar kutulu fiyatıyla aynı fiyata satılıyor. Çünkü daha fazla para kazanmak varken ucuzlatmaz.

EA'nında orjinal oyun satışının artmasıyla fiyatları 30$'a falan indereceğinizi sanmayın. Hayalden öte bişey değil. Özellikle EA gibi aç, yamyam bir firma varken imkansız. EA'nın bütün oyunlarını (Crysis hariç) kopya almaya yemin edicem yakında. Batsın topoşlar.

EDIT: Şayet kaldırıldı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...