Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

50ler, 60lar, 70ler, 80ler, 90lar, müzikler, olaylar, insanlar


Bone

Öne çıkan mesajlar

Müzik için az biraz birşey

50 ler -ELVİS tabiki

60 lar - Şimdi oldies oalrak adlandırılan lets swing again gibi şarkıalrla insanlar coşuyor

70 ler - Black Sabbath piyasada ama daha çok Disco çılgınlığı var , bee gees staying alive la ortalığın tozun uattırıyor ama nereye kadar sene 1978 ve NEW WAVE OF BRİTİSH HEAWY METAL başlıyor.Iron maiden piyasaya çıkıyor

80 ler - Bir yandan heavy metal klasikleri (ozzy osbourne,manowar, metallica, ıron maiden ve birçoğu) bir yandan da pop klasikleri (milli vanilli, belinda carlisle, alphaville...). efsanevi albümler çıkıyor 80 lerin sonunda (appetite for destruction, seventh son of a seventh son, kings of metal....). mTv kuruluyor

90 lar- GUNS AND ROSES coşturuyor. Use your illusion 1-2 derken o da ne? Sene 1993 allahım hem metallica hem guns and roses of of of. ama 90 ların ikinci yarısından sonra ne oldu? ortalık hip hop ve rnb ye kaldı mtv coşyu marka oldu

*nostalji mod on*

ağlayacam şimdi

*nostalji mod off*[hline]Aket Atum founder and the mentor of the Comachero ensitüsü
Avatar of Odin the allfather

Felsefe Yapmaya Çalışan Aptal Kızla Hayır !!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MFÖ'nün reklamından aklıma geldi..
bir de mesela denir ya 70ler hippi çağı, 80ler discoda kolaya ilaç karıştılırma çağı felan filan..

onun gibi şeyler arıyorum.. Ayrıca history channel bu tip şeyleri vermiyor.. Ha veriyorsa sen otur karşısına not al ben izleyemiyoruım :)[hline]Bonecrusher: Hadi bira içmeye gidelim.
Eagleeye: Olmaz, henüz çok gündüz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

müziksel birkaç not:
[edit: aklıma bişeyler geldikçe editleyip ekliyorum /ema]

60lar: beatles-mania

60ların sonları-70lerin başları: çiçek çocuklar, doğum kontrol hapının icadını takiben free sex, lsd ve marihuana kullanımında artış.

70lerin sonları: rock'n'roll'un altın günleri. rolling stones, led zeppelin, deep purple, the who, queen,etc... diğer yandan elektronik müziğin ilk nüveleri (gary numan, kraftwerk)

80lerin başı: elektronik pop'un icadı (depeche mode, camouflage) ve hatta hemen akabinde patlaması (human league, softcell, frankie goes to hollywood, gerisi için bkz. ema fm). heavy metalin ayak sesleri (metallica, megadeth, destruction, iron maiden, halloween, slayer, daha niceleri). yanısıra ingiltere'de "madchester" dönemi (ekşi'den bakabilirsin).

80ler: pop'un altın çağı. MTV, abartılı karakterler, kostümler.. madonna, cyndi lauper, duran duran, paul king, spandau ballet...
(bu arada, türkiye'de apolitik gençliğin doğuşu. generation x. darbe sonrasındaki dönemde özal politikaları, ithal malları... zeki alasya - metin akpınar parodileri. levent kırca'nın trt 2'deki yükselişi. "beyaz zehir"li, kadın kaçakçılıklı, komser şahin'li, ahu tuğbalı, şehrin tehlikelerinden dem vuran türk filmleri... deli gibi göç...)

90lar: berbat müzik, daha da apolitik bir kuşak. rave dönemi. acid müzik, disko müziğin dünyayı ele geçirmesi... yazz, london beat, soul II soul.
diğer yandan romantik saçma müzikler (glenn maderios, meat loaf'un yeniden moda olması, celine dion belası...).
metal kanadında yan türlerin doğması (en büyük akım: florida merkezli death metal (obituary, malevolent creation, cannibal corpse, etc..), daha sonra doom, sonra dark, sonra 90ların sonlarına doğru black metal, hatta sonuncuyla bağlantılı olarak norveç ve isveç'te black metal suçları -kilise yakmalar, adam öldürmeler, hesaplaşmalar, "inner circle"-)
gittikçe extremeleşen müzikler...
bu arada, metal kanadında (ehe ordaydım) türkiye'de "en hareketli underground piyasa" dönemi: bol bol demolar, fanzineler, LANETH fenomeni, her haftasonu beyoğlu'ndaki boktan barlarda en az 2 death metal konseri. türk metal piyasasının en kalkınmış dönemi. en bilinçli seyirci, en hareketi bol dönem...
bu arada türk pop müziğinin patlaması (yoncimik - abone).
bilgisayarın evlere girmeye başlaması. evde oturup bilgisayar oynayan, chat yapan bir neslin doğuşu.

nihayetinde 90ların sonu - 2000lerin başında pop-metal! öeh.. piyasanın geçen dönemin sonundaki çok masraflı konserler nedeniyle çökmesi, uyuz günlere geri dönüş. eski metalcilerin clubber olması, park orman'da partiler, ünlü djler etc...
türkiye'de fantazi pop, arabeskleşme, televoleleşme...
mp3 dönemi, albüm satışlarının çok çok düşmesi.
cep telefonları ve onların logoları, melodileri, otları bokları...

ehe şimdilik bu kadar... baya bi keyword çıktı, hareket noktası olabilir :))

[Bu mesaj Emaleth tarafından 17 November 2003 10:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle bu guzel konuyu acan arkadasa tesekkur ederim. bu ne guzel bir konu bir suredir aklima gelip gidip duruyordu, cok acilmayayim dedim. fekat ne guzel anlatmis butun katilimcilar cok guzel arkadaslar, hepsine de basarilar dilerim. ozellikle 60-70 arasi hippi kavraminin unutulmamasi beni cok sevindirdi. aksi takdirde bu post su an 20 paragrafi gecmis olucakti. sunu belirtmeden de edemeyecegim ki 60 larin sonunda hippi akiminin gozunu materyalizmden baska degerlere actigi dunya 80 lerde bir 'flashback' yasamis ve daha once gorulmemis materyalist bir donem icine girilmistir. yuppiler ortaya cikmis - her ne haltsa bunlar - muzik, kultur ve her alanda kayip bir cag yasanmistir. sindi lopir 'gorlz cast vanna hevu fahahan' demis, madonna 'material de materyal girl' diye unlemis, dunyanin yarisi paragozlukle kirilirken avrupa menseli odaklar depes mod vari bunalimsallik sarkilari takilmistir. bu nedenle ben 80 lere hem turkiye hem dunyada kayip donem olarak bakarim.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

*!step step step step by step diye donerek dansetmeye baslar*
80'ler de michael jackson'in halen siyah oldugu yegane donem.
abba fenomeni, bu kadar nasi unlu oldular kafam almiyor halen herneyse thank them for the music.
orta okulda almanca modasi.
walkmanler.
ozel radiolar!

2000'de populer kulturun ayyuka cikisi ile yaratilmis butik metal, hersey var icinde.

[Bu mesaj dom tarafından 18 November 2003 11:15 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abba daha ziyade 77 to 81 gibi olmasi lazim. harbiden de guzel muzik simdi o zaman icin.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com


edit : teyke ceeens ooon miiiiiiiiii - haniy aymstil friiiiiiii

[Bu mesaj unity100 tarafından 18 November 2003 11:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TRT2'de Visitors ve hemen arkasına başlayan Rock Market. Daha o zamanlar özel radyolar tvler filan da yok, ne büyük müzik şöleniydi o rock market :-) Önce gerilirdik visitors'u izlerken sonrada coşardık rock market ile veya sırası tam terside olabilir :-)[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eheeh gecen senelerden birinde atlantisten gelen adam bi yerde vardi - heralde doyce velle mi bi alman kanali surekli kara simsegi de yayinliyor - soyle bi izledim, yahu ne salak diziymis o oyle yaa adam fik fik fik kasiliyo deniz dibinde.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sahin tepesi. benim dizi olayindan koptugum zamandir.

haa dizi dedim de, seksenler hakkaten de bir dizi furyasi idi. diziler bole 100 150 bolum surerdi. hem de pembe dizi olmamalarina ragmen. yok kacaktir san fransisko sokaklaridir vesairedir. insanlar da sabirla izlerdi ha. yetmislerde ayni sey yok, doksanlarda da pek yok kanimca. ama seksenler sanki bi eve kapan dinlen donemi gibi bir sey gibi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

konu dışında olmadığı için bu kadar çabuk biter..
hoş konu dışında bile aslında az muhabbet yapıldı.

mental note: etkileyici topic adları ve etkileyici girişler hakkında çalış...[hline]Bonecrusher: Hadi bira içmeye gidelim.
Eagleeye: Olmaz, henüz çok gündüz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...