Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeter Artik !

Valeron

Öne çıkan mesajlar

elin mağara adamları bile taşak geçiyor bizle artık,pusular kuruyor.5 yılda bu hale nasıl düştük,anlamamak zor değil.Bu ilk değil,son olmayacak.20 yaşındaki gençler ölmeye devam edecek,üst yetkililer koca-karı gibi konuşmaya da devam edecek...

Çok pis küfürler ederdim de,accountumu seviyorum ...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
paladinine sokiyim yazacaksan adam gibi bişey yaz hıyar agası

hoppala adam kendi değer yargılarına göre bir şey yazmış eleştireceksen doğru dürüst eleştir.

Aylar önce genel kurmay başkanımız sınır ötesi operasyon istemişti, oysa ki başbakanımz yurtiçindekiler bitti de mi sınır ötesine geçeceğiz demişti. Bazı şeyler için biraz öngörü, biraz vizyon gerekiyor
Sosyal ağlarda paylaş

7-8 ay eğtim görmüş erler, evleri artık dağlar ovalar olmuş teroristle savaşmaya devam ederse, maalsef bunları çok duycaz
ıraka operasyon yapmadan önce şehid vermeyi, saldırılmayı beklemeden, kendi topraklamıza operasyon ne zman yapılcak
emniyet bile terör için ayrı bir tim oluşturmuş ve hazır tutuyor, ordu bunun için 2008de eğitimlere başlamyı düşünüyor
neden erlerimizi teroristlere av yapmakta ısrar ediyoruz, üniversiteyi bitirip askere gelmiş insanlarla mayın taramasına çıkılıyor; hala neden ders alamıyoruz
teroristle dağda savaşmak için 1-2 yıllığına askercilik oynamak zorunda olan siviller deil askeri eğitim görmüş, bu iş için eğitilmiş askerler gerekir
Sosyal ağlarda paylaş

13 asker şehit, 15 asker yaralı.

"güvenlik görevlisi", "asker", "ordu" demek kolay.
bunların çoğu zorunlu askerliğini yapan sivil vatandaş.

yani sizsiniz, evet siz. ya da kardeşiniz, abiniz, babanız, çocuğunuz...

18-20 yıl yaşıyorsun. annenin gözbebeği olarak büyüyorsun.
sonra devletin zorunlu koyduğu zorunlu askerliğini yapmak için çağrılıyorsun.
gidiyorsun, askerlikteki "git gel, git gel" rutin işini yapıyorsun.
bu sırada pkk'lılar ezberledikleri bu rutin çizelge sırasında sana pusu kuruyor, "13 asker şehit, 15 asker yaralı" haberinden ibaret bir ölü haline geliyorsun.

ne güzel, di mi?

Tamam, 40 yılda bir 1 tane pkk'lı terörist öldürülünce seviniyoruz felan.
Ama o pkk'lıyı öldürene kadar 40-50 asker ölüp gidiyor.
Ne bu şimdi? "Orduda 1 milyon askerimiz var" diye illa zergling gibi mi olmamız lazım? 1 protoss öldürebilmek için 50 zerg kaybetmemiz mi lazım?
Zerg ve protoss'u simgesel olarak söyledim, ama kendimizi zergling, onları protoss konumuna getirmek (yani birisi elit askerlerden oluşan ordu, diğeri tüketilebilir çapulculardan oluşan ordu konumuna getirmek) kendimizi aşşağılamaktır.

Sürekli birileri ölüyor.
Bu ölenleri "asker" diyerek önemsizleştirmeye çalışıyoruz.
Ancak bu kişiler sizsiniz, biziz.
"Asker" diyip geçtiğimizde doğal gibi gözüküyor.
Ama o "Asker" kısmına kendinizi koyun.
O zaman, gazetelerde bahsedildiği kadar basit bir olay olmadığını anlarsanız.

Askeri okula gidip, hayatını orduya vermek isteyen kişiler ölse, anlaşılır, tamam.
Ama 18 ay "eğitim" alması için gönderilen "sivil vatandaş"lar ölüyor sürekli. Ne yani şimdi, çok mu güzel?

Birkaç kişiyi öldüren seri katilleri tespit edebilmek için bütün polis ve devlet gücünü organize ediyoruz.
Peki neden hem seri katillik yapan hem de terör yapan kişileri bulup cezalandırmak için bu organizasyonu düzenlemiyouz?
Kendi halkımızı ölüme mi terkettik?
Bu mudur yani? 20 yaşına gelen gençlerimizi ölüme mi yollamayı mı amaçlıyoruz?

Başın sağolsun demek kolay. Nasılsa "asker" bunlar.

Aktif savaştayız şu an. Her gün kendi vatandaşlarımız öldürülüyor.
Ancak ne devlet ne ordu katında "aktif savaş" olarak gözükmüyoruz.

E böyle devam ederse, her gün "13 asker şehit, 15 asker yaralı" haberleri görmeye devam ederiz.
Bunlardan biri de sen olursun, ben olurum, kardeşimiz olur, babamız olur, çocuğumuz olur.
Taa ki tüm gençlerimizin kökü kuruyana kadar.

Ne güzel, di mi...
Sosyal ağlarda paylaş

16 şehit verdiler hala yetkililer konuşmuyor bu olay oldu
kırakta barzani talabani buluşuyor ulan girin lan artık girin ne kadar bölücü varsa ..

edit: tam gaz dida, sinirlerime hakim olamıyorum

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 12:48 tarihinde, Llama tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Daha ne kadar bekliycez ya! abd ile savaşmaktan korkuyolarmış, ulan böyle giderse savaşacak ordun mu kalacak!
artık somut bir şeyler yapın, kağıt üstünde oynamayı bırakın ya!

edit: saat 20:00 de terör zirvesi toplanıyormuş. ancak toplanırsınız zaten siz. toplanıp t.şak geçiyonuz herhalde

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 13:01 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...