zydar Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 arkadaşlar, 85 doğumluyum. 2003 de lise bitmişti. 2004-2005 ve 2005-2006 yılında ünideydim. 2007 sonunda daha dorusu 1 ay kadar öcne mezun oldum. 2 yıllık açık öğretim geçiş hakkım var ve kayıtlar ekim sonu - Kasım başı başlıyor. Bu durumun tam ortasındayken 26 eylülde son yoklama kağıdım gelmiş ve üzerinde şöyle yazıyor: " Öğrenci ertelemeniz 23/08/2007 tarihinde sona erdiğinden son yoklamanızı yaptırmak üzere aşağıda belirtilen belgelerle birlikte en yakın askerlik şubesine müracaat etmenizi rica ederim. " M.Cemal ARSLAN Personel Albay Bahçelievler as.ş.bşk. 1 senedir bakırköyde oturuyorum. bahçelievlerden taşındım. Ama hala orada kayıtlı görünüyorum. seçimde vs oyumu da orada verdim. (referandumda vermedim). Şimdi Bu durumdayken açık öğretim kaydı için önümde 10 günlük bir süre var ortalama. ne yapmam lazım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 yoklama ile askerlik ayni sey degil, git yoklamani yaptir, gerekli sorulari da askerlik subesinde sorabilirsin. bununla ilgili baska bir konu daha vardi, arama yaparsan bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 benimle aynı durumdaymışsın, askerlik şubene telefon aç ve durumunu anlat. diplomanı ve fotoğraf vs isteyecekler, götürüyorsun ve "böyle böyle geçiş yapmak istiyorum" diyorsun. tecil ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 ediyorlar di mi? bak etmezlerde hadi al şu yeşil üniforman buda yeşil kilodun buyur bu kamyona biniyorsun adımlarına dikkat et demezler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Son yoklama davetiyesi gelmiş o iş telefonla olmaz. En azından karşı taraf çok iyi niyetli değilse olmaz. Git yoklamaya orada durumunu bildir. Tecil ederler tabii. Ayrıca askerlik şubesi zırt pırt değişmiyor. Benim şubem mesela ömrümde hiç görmediğim babamın doğum yeri olan Hatay/altınözü. [ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 13:22 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 malesef kötü haberim var size, agalar, üniversite bittikten sonra açık öğretime kayıt yaptırsanız bile askere alıyorlar. tecil ettiremiyorsunuz.. kural şöyle; bi eğitimi bitirdikten sonra bi üst seviyedeki eğitime geçiş yaparsan askerlikten yırtarsın. üniversiteden sonra master, masterdan sonra da doktora yapmak zorundasın askere gitmemek için. 1 ay önce mezun olduysan ve askere şu an için gitmek istemiyosan zaten 1 yıl hakkın var(bi iki gün önce yeni yasa çıkacaktı bu 1 yılı 2 yıla çıkartmak için, 2 yıl hakkın da olabilir). o arada açık öğretim okursun. ama açık öğretim okumaktaki amaç askerden kaçmak ise bi işe yaramaz yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 anlatamadım olayı. telefonla neler gerektiğini soracak. gerekli evrakı getirmezse anlamı yok şubeye gitmenin. ben kendimden anlatıyorum işte, açtım sordum. "tecil ediyoruz sizin durumunuzda şu şu şu evrakları getirirseniz" dediler. yapmadım henüz ama şu önümüzdeki hafta halletmeyi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 oha?!? nasıl yani?!? açık öğretime geçiş yapsam bile askere mi alıyolar saçma değil mi? @sam: bende bu hafta yaparım ozaman aricam birazdan sorucam zaten o halde. [ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 13:28 tarihinde, zydar tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ad3m Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 . [ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 13:30 tarihinde, ad3m tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 benim demek istediğim, gitseniz bile açık öğretime, 1 sene tecil olduğundan, seneye alırlar askere, ya da 2 seneye cıkarsa 2 sene sonra. ama açık öğretimi tecil ettirerek okuyabilirsiniz sadece. ha eğer yırtmak istiyorsanız, 30 yaşınıza kadar(sanırım 30 du)her yoklama döneminde hastaneden rapor alırsanız, bi sonraki yoklama dönemine kalırsınız. 30 yaşına kadar böyle yapabilirsiniz. ama benim sorduğum büyüklerin hepsi, hemen yap gel diyor askerliğini. yaş ilerleyince çok zor oluyomuş vs. bu da dipnot olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 1 yıl tecil edebiliyorsun zaten. şimdi bu 2 yıla çıkarılıyor bundan sonraki mezunlar için ama senin için geçerli değil bu tabi. ama açıköğretime kaydolunca master'a kaydolmuş gibi tecil ederler mi fazladan? bilmiyorum açıkçası bence etmezler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 benm okul yüksek okuldu meslek. 2 yıllık. o bitti üstüne 2 yıl daha okuyunca 3. ve 4.sınıf bitirmiş sayılıcam. yani bir nevi okulda bir üst kademeyi bitirmiş olucam sanırım. Bu yüzden 2 yıl tecil ettirme olayından bahsediyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 bence en iyisi askerlik şubesini arayıp sor bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 hicbiryere gitmiyor bile olsan 1 sene erteleyebiliyorsun yine birsey bilmeden dayidan amcadan duydugu bilgiyle endiseye sokan arkadaslar var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 zydar, 2 yıllıktan 3. sınıf olarak geçiyorsan otomatikmen tecil edilir okul tarafından. istersen yoklama kaçağı kal bi kaç gün, ama öğrenci belgesi yollaman gerek vs. en güzel gidip askerlik şubesine konuşmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=29613 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=9860338 açık öğretimden öğrenciyi askere yollayabilmek için yaş sınırını doldurması lazım açık öğretim de üniversite, üniversiteyi bitirdikten sonra 4 senelik başka bir bölüme de yazılabilrsin, açık öğretime de sonuçta okuyor gözükürüsün, öğreci işlerinden ek g belgesini çıkartıp verirsin şubeye, rahatsız edilmessin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 http://www.asal.msb.gov.tr/ Foruma sormadan önce bi gugıllasanız her sorunuzun cevabını veya en azından o soruların cevabını bilen yetkin kişileri rahatça bulabilirsiniz. Kulaktan dolma bilgilerle olmuyor bu işler. Ben geçen yıl giderkenki kuralları anlatırdım, ama bir yıl geçti aradan, kim bilir neler değişmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 aradım sordum. diploma ve bir iki şey ile birlikte gelin işleminizi yapalım açık öğretim için dediler. askerimiz numara yapmaz di mi :d gel sen gel yapcaz biz senin işinni demedilerse hallolucak sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 AÖF den bal gibide oluyor tecil. Yalnız 29 yaşına kadar. 29 yaşındayken hala AÖF okuyorsan gel bide burdan katıl sınavlara diyor askeriye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 zydar: Eee iyi günler ben açıköğretim bıdıdıdıdıdı...... asker: Koçum dert etme sen gel biz hallederiz bıdıdıdı... Sonuç: Sana K. Irak'ta başarılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Son zamanlarda açık öğretim ile ilgili bir değişme oldu. Artık tecil edemiyorsun, dedikleri gibi üst seviye okuman lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 nasıl yani 4 senelik açıköğretim tecil etmiyormu su an ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 1 tane uni bitirdiysen askere alıyolar 2. askerden geldikten sonra yapıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 ben mi yanlış okuyorum, hiçbiriniz okumuyor musunuz? zydar said: benm okul yüksek okuldu meslek. 2 yıllık. o bitti üstüne 2 yıl daha okuyunca 3. ve 4.sınıf bitirmiş sayılıcam. yani bir nevi okulda bir üst kademeyi bitirmiş olucam sanırım. Bu yüzden 2 yıl tecil ettirme olayından bahsediyorum ben bir üst seviye eğitime geçiyor zaten, 2 yıllıktan 4 yıllığa geçiyor. aöf konusunda, eğer 4 yıllık üni mezunlarına aöf ile erteleme olsaydı, kimse askere 29dan önce gider miydi? ya da master yapa yapa ertleniyor olsa, ortada 5-6 masterlı zilyon tane adam olmaz mıydı? yalnız, ya 2 yıllık ya da sadece lise mezunları aöfnin 4 yıllık bölümleriyle erteleme yaptırabiliyorlar, orası doğru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2007 Tecil edilir diye "düşünüyorum" bir üst kademe olacaksa da... Askerden kaçarken doktora yapanlara sözüm: Askere gidin öyle doktora yapın, her geçen yıl askerde size daha çok koyacaktır. 29 una kadar askerlik derdi şahsen bana çok koyardı. Merak etmeyin artık komando olmuyorsunuz, profesyonel alımlar yapıldı artık geçiciler yapılmıyor komando. Ben bu sene kısmetse 2008 yazında okulu bitireceğim. Kış celbine erken sevk talep edeceğim. O derece aradan çıksın istiyorum. Askerlik bittiğinde yaşım 24 olacak. 29 u düşünmek bile tüylerimi ürpertiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar