Prawler Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Ya bazı şeyler bayağı dikkatimi çekiyor. 1) Mesela yeşil otobüsteyken yasak yazmasına rağmen insanlar bağıra bağıra telefonla konuşuyorlar. Bir iki kişi de değil, herkes telefonla konuşuyor. Bir otobüste karşılaşsam neyse de, bütün yeşil otobüslerde durum aynı. "Lütfen cep telefonuyla konuşmayın" yazısı olmasa kimsenin aklına cep telefonu bile gelmez. Yasakları delmek, kuralları çiğnemekten muhteşem bir haz duyuyoruz. 2) Bir de burun karıştırma olayı var. Otobüste otururken karşımdaki adam,yanımdaki adam ya da ben ayaktayken oturan adam utanmadan, insanların gözlerinin içine baka baka burunlarını karıştırıyorlar, yani çaktırmadan yapsalar neyse de böyle direk matkapla delme işlemine girmişler. Eskiden bu kadar karşılaşmazdım bu tür olaylarla, yeşil otobüslerde mesela cep telefonuyla konuşmaktan çekinirdi insanlar... Hayır olay sırf bu değil. Mesela emniyet şeritlerini ihlal etmeyi çok severiz biz. O şerit acil durumlar içindir. Sen fındık kadar bile olmayan beyninle kendilerinden daha akıllı zannedersin kendini, bir akıllı sensindir. Öbür aptallar trafikte beklerken sen basar gidersin emniyet şeridinden, onlar beklemeye devam ederler. Ben anlayamıyorum neden insan gibi yaşamak, birbirine saygı göstermek, biraz medeni olmak bu kadar zor... Yere tükürmek, sokakta sigara içmek, başka insanları bir şekilde taciz etmek neden bu kadar ilgi çekici ve güzel geliyor. Kültürle mi alakalı birşey bu? Türk toplumunun ruhunda mı var yoksa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 telefon olayı herkeste var.gecen hafta odtuden bahceliye dolmusa bindim odtulu bir kiz ogrenci bagira bagira telefonla konusuyor dolmusta tiklim tiklim. yani egitim cahilligi aliyor,eseklik baki kaliyor. burun olayi apayri. hersey yavas yavas oluyor.bundan bes sene once otobuslerde fosur fosur sigara icerlerdi yasak yok diye simdi yasaklandi mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 şimdi, prawler, yasak delme olayı hakkında dediklerini katılıyorum. "düzensizliğin düzen haline geldiği ülke" diyorum o yüzden. ancak cep telefonu hakkında dediklerin yanlış. önce geçmişten bahsederek giriş yapayım. cep telefonları ilk çıktığı zaman, insanlarda bu yeni teknoloji için bir korku vardı. sürekli yeni dedikodular çıkıyordu. "benzinliğe girmeden cep telefonunu kapatman lazım yoksa o benzinlik havaya uçar, sen de ölürsün" 'den tut, "araba cep telefonunu kapat, eğer açıksa abs sistemini kilitler, kaza yaparsın" 'a kadar bir sürü şey deniyordu. şimdiye kadar cep telefonu yüzünden tek bir benzin istasyonunun patladığını görmedik, çünkü aslında böyle bir şey yoktu. hatta bunu test eden bilim adamları, aslında yangınlara cep telefonun değil, statik elektrikle benzin doldurmak isteyen müşterilerin (e avrupada amerikada felan müşteriler kendisi dolduruyor benzinleri) neden olduğunu tespit etmişler. e böyle olunca da, benzinliklerde ne kadar "cep telefonunu kapatın" yazsa da, kapatıp kapatmaman hiç bir işe yaramaz. otobüsteki cep telefonu yasaktır sembolleri de burdan gelmekte. özellikle otobüslerin şöförleri direksiyonu bırakarak cep telefonu kullanabiliyorsa (1- cep telefonuyla konuşuyor 2- direksiyonu bırakıyor), biz niye konuşmayalım? yarım saat, bir saat bir yolculuktan bahsediyoruz biz burda. bu yarım saat veya bir saat boyunca ölü konumda mı olalım? insanlar bize ulaşmak istiyorsa konuşmayalım mı? bunun ne otobüse ne benzinliğe bir zararı olmuyorsa, yasak olmasının ne anlamı var? yasakların ardında bir mantık olmasının gerektiğini düşünüyorum. arkasında bir mantığın olduğu yasağın sonuna kadar uygulanması taraftarıyım. örneğin kapalı yerlerde sigara içmek yasak, neden, çünkü o kapalı yerde bu sigara dumanından rahatsız olan ve hasta olabilen insanlar var. her ne kadar teknoloji gelişse de, ne sigara değişiyor, ne de insanlar. ancak sigara içilmez tabelasının altında bile fosur fosur sigara içenler gördüm. ya da bir başka örnek. trafik ışıklarında arabalara kırmızı ışık yanıyorsa, trafik ışığının çizgisini geçmeleri yasak. bunun nedeni, trafik ışığından geçmek isteyen yayalara kolaylık tanınması, ve diğer yollardan giden arabaların rahatça devam edebilmesi. ancak bu da iplenmiyor, "trafik ışığı önünde beklemek" ve "sağa dönüş serbestliği" diye iki kural icat etmiş halkımız, yaya olarak yaya geçidinden geçmen imkansız bu yüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 gerekıosa sevişcen bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 said: Apache 20 Ekim 2007, Cumartesi - 11:35 tarihinde demis ki: telefon olayı herkeste var.gecen hafta odtuden bahceliye dolmusa bindim odtulu bir kiz ogrenci bagira bagira telefonla konusuyor dolmusta tiklim tiklim. yani egitim cahilligi aliyor,eseklik baki kaliyor. burun olayi apayri. hersey yavas yavas oluyor.bundan bes sene once otobuslerde fosur fosur sigara icerlerdi yasak yok diye simdi yasaklandi mesela. dolmuşta telefonla konuşulması seni neden rahatsız etti bilemiyorum da örneğin cok alakasız abi. dolmuş orası. özel halk otobüslerinde de telefonla konuşulabiliyor ve konuşuyoruz. cep telefonu hayatımıza inme gibi indiğinden beri bu haldeyiz yeni mi dank ediyor sizlere? ha ikincisi de, sigara 5 sene önce falan yasaklanmadı otobüslerde. çok daha uzun süre oldu. 21 yaşındayım, otobüste sigara içildiğini hiç hatırlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Bağıra bağıra konuşmak var, insan gibi konuşmak var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 mesela şunu düşünebiliyor musunuz bilmiyorum ama, karşınızda telefonda biri sizi inanılmaz derecede sinirlendirirken, dolmuşta bağırmak zorunda kalmak ne demektir biliyormusunuz? hayır siz sinirleri aldırılmış insanlar olarak tepkisiz kalıyor olabilirsiniz, ama ben ve bazı benim gibiler sinirlendiklerinde canavara dönüşebiliyorlar. ha kulağı az işiten var, kulağı pislikten tıkandığı için sesinin tonunu ayarlayamayan var, yaşlısı var yüksek sesle konuşunca daha iyi duyulduğunu sanıyor. var oğlu var abi. tepki vericek bişeyiniz var daima. hayatınızda başka dertler yokmuş gibi dolmuşta yüksek sesle konuşan adama kızmayın boş yere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 izmir'de benim dikkatimi çeken şey otobüslerde hani kapıların üstünde uyarı vardır ya hız sınırını aşan sürücüyü şikayet edin falan.. o numaraları hiç bi zaman tam olarak görmedim ben karanlanmış kazınmış + hiç bir otobüsün hız göstergesi çalışmıyor bindiğim her otobüste bakıyorum yok arkadaş adamlar bozmuş resmen alıcan bi kaç tanesini sallandırcan bak kalıyomu bi daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Cep telefonundan dolayı düşen uçak bile var, değil bozulan otobüs elektroniği. Bu illa senin telefonun o otobüsü bozacak anlamına gelmiyor ama bu azımsanmayacak ve alınmaması gereken bir risk. Kimse bir diğerinin iletişebilmesi için hayatını riske etmek zorunda değil. Cep telefonu yokken sanki mağara devrindeydik gibi konuşuluyor ya ben esas ona uyuzum. 7x24 iletişmek gibi bir zorunluluk yok. Birde İETT'nin benzer bir soruya verdiği cevap aşağıdadır. Bakınız son alınanlar etkilenmesin diye özel tasarlanmış ama bu haliyle onbinlerce otobüs içinde azınlık. ----------------------------- Kurumumuz bünyesinde hizmet vermekte olan Mercedes Marka araçlarımızda cep telefonu kullanımının uygun bulunmaması konusu ile ilgili başvurunuz incelenmiştir.Konu ile ilgili üretici firmanın açıklaması aşağıdaki gibidir. " Antenleri otobüslerin içerisinde yer alan cep telefonları, diz üstü bilgisayarları ve diğer telsiz aygıtlarının kullanımı, otobüslerin Elektrik/Elektronik aksamlarında işlev bozukluklarına yol açarak, otobüslerin işletme güvenliğini tehlikeye sokabilmektedir. Bu durumu dikkate alan telsiz ve telefon üreticileri, bu tür cihazların dış antensiz kullanımlarını, birden çok aygıtın aynı anda kullanılabileceği ve bununda otobüslerin elektronik sistemlerine elektro manyetik girişler yaratabileceği düşüncesi ile yasaklamışlardır." Açıklanan nedenleri dikkate alan Kurumumuz, yolcularımızın can ve mal güvenliğini sağlamak açısından bu cihazların otobüslerimizde kullanımını uygun görmemiştir. Yolcularımızın huzurlu ve can güvenliği sağlanmış bir yolculuk yapabilmesi için bu kurala uyulması gerekmektedir.Bu konuyla ilgili kurumumuz 2006 yılı içerisinde aldığı 500 otobüs, cep telefonu sinyallerinden etkilenmemekte olup bundan sonra yapılacak olan otobüs alımlarında da alınacak otobüslerin cep telefonu sinyallerinden etkilenmeme şartı koyulacağını ve bu sorunların yaşanmayacağını bilgilerinize arz ederim. İETT Genel Müdürlüğü ------------------------------------ Birde bu var efendim, tele.kom diye bir siteden alıntıdır kendisi; --------------------- Mercedes-Benz: “Tersi ispatlanamadığından, riskler dikkate alınmalı” Mevcut teknolojik koşullar ile araç içinde dış anteni olmayan cep telefonu kullanımının, araç elektroniğine ve insan sağlığına kesin olarak zarar vermediği ispatlanamamaktadır. Uçaklarda motorlu kara taşıtlarında bulunan güvenlik önlemlerin çok daha fazlası bulunmasına rağmen cep telefonu kullanımının kesin olarak yasaklanması bu konudaki teknolojik seviyenin en açık göstergesidir. Mercedes-Benz tarafından onaylanmış bir dış anten ve araç kiti kullanımı riskleri tamamen ortadan kaldırmaktadır Dış anten kullanılmadığı durumda cep telefonu ve telsiz üreticileri de cihazların araç içinde kullanılmalarının sakıncalı olabileceğini belirtmektedir. Zira herhangi bir zamanda araçta çok sayıda cep telefonunun aynı anda kullanılması sonucu nasıl, hangi şiddette ve hangi bölgelerde manyetik dalga yoğunlaşması olabileceğini kestirmek imkansızdır. Araç elektroniğinin çeşitli kaynaklarca üretilen manyetik dalgalardan etkilenmemesi için Mercedes-Benz tarafından tüm önlemler alınmaktadır. Ancak teslimattan sonra araç elektrik, elektronik sistemi üzerinde yetkisiz kişilerce standart dışı malzeme kullanılarak yapılan tamir, bakım ve manipülasyonlar sistemi hassas hale getirebilir. Bunun sonucu olarak araç içinde cep telefon kullanımı araç elektroniğinde ciddi hasarlanmalara sebep olabilir. Sistemi hassas hale getirebilecek söz konusu işlemlerin Mercedes-Benz Türk tarafından kontrol edilebilmesi ise mümkün değildir. Otobüsler de, pek çok motorlu araç gibi, kapalı bir çelik konstrüksiyon yapıya sahiptir. Bu kapalı ortamda dış anteni olmayan bir cep telefonu kullanıldığında, çelik yapı, manyetik dalgaları hapseden bir kafes (Faraday kafesi) görevi görüp, bazı noktalarda manyetik dalgaların kesişerek yoğunlaşmasına sebep olmaktadır. Yolcuların maruz kaldığı bu dalga yoğunlaşmasının kalp pili, işitme cihazı gibi tıbbi aletler üzerinde çok tehlikeli etkiler yaratma ihtimali vardır. DIN 57848 normuna göre, 10 kHz ile 3000 kHz frekansları arasındaki elektromanyetik dalgaların tıbbi cihazlar açısından tehlike yaratabileceğine işaret edilmektedir. Araç içinde pek çok yolcunun aynı anda cep telefonu kullanması sonucu ise DIN normunda belirtilen limitler aşılmaktadır. Bu nedenle dış anten olmadan araç içinde cep telefonu kullanımının insan sağlığı üzerinde yaratabileceği tehlikeden dolayı yasaklanması öngörülmektedir. Yukarıda belirtilen etkilerin görülme ihtimali ne kadar düşük olursa olsun insan sağlığı sözkonusu olduğunda Mercedes-Benz Türk’ün böyle bir riski göze alması ürün sorumluluğu açısından mümkün değildir. Dolayısıyla araç içinde çeşitli yerlere cep telefonu kullanılmaz çıkartması yapıştırılması ve araç kullanım kılavuzunda sakıncanın ifade edilmesi suretiyle müşterilerimiz ve yolcular konuyla ilgili uyarılmaktadır. İETT Şoförleri: “Telefonlar sürüş güvenliğini olumsuz etkiliyor” Tele.com.tr- Cep telefonlarının etkileri hakkındaki deneyimleriniz nelerdir? Şoför- Fren sistemini, motoru etkiliyor, motorun gaz yemesini engelliyor. Manyetik sistemi bozuyor, iki saat sonra kendiliğinden düzeliyor. Tele.com.tr- Her görüşme mutlaka etkiliyor mu? Şoför- Mesaj çekerken bozuluyor. Birkaç kez yolda kaldım. Otobüsün beyni orta kapının altında olduğu için, en arkadaki ya da en öndeki değil, ortadaki yolcu etkiliyor.Uydudan gelen sinyal beyne ulaşıyor. Tele.com.tr- Ne tür bir etkiden bahsediyoruz? Şoför- Arabanın hangi arızayı yapacağı belli olmuyor.1) Hızlanabilir, durdurmanın mümkünatı yok. 2) Fren techizatını komple etkiliyor. 3)Arabanın çekişini düşürüyor, gaz yemiyor. Bu mesaj çekerken de aynıdır. Tele.com.tr- Bu arızaların cep telefonundan kaynaklandığı kesin mi? Şoför- Tabii. Telsizlerle deneme yapıldı, onlar etkilemiyor. Tele.com.tr- Otobüslerin bakımları Mercedes tarafından mı yapılıyor? Şoför - Evet, orijinal bakımları yapılıyor. Bunlar şehirlerarası otobüslerle aynı prensipte çalışıyor. Şehirlerarası otobüsü, uçağı nasıl etkiliyorsa bunu da öyle etkiliyor. İnsanlar şoförler yanlış söylüyor diyor. Soketlerle deneme yapıldı ve arızanın cep telefonundan kaynaklandığı ortaya çıktı. Tele.com.tr- Soket dediğiniz şey nedir? Şoför- Bizim arabamızın önünde V lambası vardır. Bu lamba yandığı zaman bir arıza var demektir. Çok tehlikeliyse arabayı yerinden hiç oynatmayız. Ekip çağırırız, usta gelir, soketi bağlar. Arızanın neden olduğunu bu soketi bilgisayara bağlayarak anlarlar. Bunun raporunu Mercedes’e bildirirler. Tele.com.tr- oradan cep telefonundan kaynaklandığı sonucu mu çıktı? Şoför- Tabii o da çıkıyor. Sigara kansere yol açar diye bir uyarı var ve paketlerde yazıyor. Her sigara içen kanser olacak diye bir koşul yok. Ama sigara içenlerin kanser olma olasılığı daha yüksek. Cep telefonu da böyle. Her cep telefonuyla konuşulduğunda arıza çıkacak diye bir şart yok. Ama cep telefonunun arızaya yol açtığı bir gerçek. Nasıl etkilediği önceden kestirilemiyor. O yüzden şoförlerimizin önündeki V lambası yandığında aracı durduruyorlar. V lambası yanınca bu araba her an bir şey yapacak, belli. O zaman motoru stop ettiriyor, kenara çekiyor arabayı. Bir süre sonra V lambası kendiliğinden sönüyor, araba kendi kendini temizliyor ve tekrar normal seyrine devam ediyor. Bu durum bir saat, iki saat sürebilir hiç belli olmaz. 15 dakika da sürebilir. Tele.com.tr- Telefon açık olsa ama görüşme yapılmasa yine de etkiler mi? Şoför- Açık olduğu zaman, konuşmadığında etkilemiyor. Telefon açık, acil durumlar olabiliyor. Ya da yolcu, hastam var konuşmam gerekiyor diyor. Biz de kenara çekip konuşmasını bekliyoruz. Arabayı boşa aldığında, araba çalışsa bile etkilemiyor. Vitesteyken yapıyor nedense. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Görgü ile alakalı Çinlilerde böyle bizim gibiler. Geçen gün okudum bunu böyle olmamıza sebep Saray Kültürlerinden kaynaklanıyor. Topkapı sarayı 3 sur var saraya girmek için. Buckingham sarayından saray bahçesi parmaklıklar ardından izlenebiliyor hatta içerileri görülebiliyor. Çin de de öyle saraylar. Doğu kültürüde saraylar hep kapalı kutu olmuştur.Batıda ise farklı.Sarayda ki görgü sarayın şeffaflığndan topluma yansımıştır. Bu yüzden kurallara uymayışımız görgüsüzlük diye nitelendirilebilirse bu görgüsüzlük burdan geliyor. Ama tabiki türk toplumunun sınır tanımaz karakteride var işin içinde =) [ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 12:42 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ulfang Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 said: Biz de kenara çekip konuşmasını bekliyoruz asrın yalanı.. daha dün gözümün önünde olan olay geldi aklıma . Otobuse bi adam bindi kentkartında yeterli miktar kalmamış .. normla tabi olabilir bozuk parasıda çıkmadı şofor arkadaş tamam dedi git şurda bakkal var bozdur bekliyorum dedi adam iner inmez son sürat uzaklaştı .. varmı böyle bi adam ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 said: dolmuşta telefonla konuşulması seni neden rahatsız etti bilemiyorum da örneğin cok alakasız abi. toplum kurallarından falandır belkide.sonucta beyin dusunebilmemizi saglayan bir et parcasi.telefonla konusmakta etrafa rahatsızlık verebilecek bir hadise. beyin+telefon/etraftaki insan sayısı=telefondaki tuş kombinasyonu sonuçta bir kural olmasa bile toplumdaki insanların birbirine saygılı olması söz konusu.yani kural yok diye dibine kadar zorlamanın güzel bir yanı yok. [ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 13:13 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 hepsine tamam da sokakta sigara içilmesin nedir ya. bazen gerekiyor saatlerce sokakta oluyoruz napalım içmeyelim mi sigara. ölürüm lan ben sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 said: Cep telefonundan dolayı düşen uçak bile var, değil bozulan otobüs elektroniği. Bu illa senin telefonun o otobüsü bozacak anlamına gelmiyor ama bu azımsanmayacak ve alınmaması gereken bir risk. Kimse bir diğerinin iletişebilmesi için hayatını riske etmek zorunda değil. Cep telefonu yokken sanki mağara devrindeydik gibi konuşuluyor ya ben esas ona uyuzum. 7x24 iletişmek gibi bir zorunluluk yok. otobüs ayrı, uçak ayrı. otobüste istersen 20 kişi telefonla konuşsun, o otobüs düzgün şekilde gidebiliyor. ama uçaklar otobüs gibi değil, hassas. elbette düşer. cep telefonu yokken çağrı cihazı vardı. çağrı cihazının olmadığı devirlerde ise insanların birbirini bulması ve iletişim halinde olması neredeyse imkansızdı, sırf bu yüzden insanlar sabit tek bir yerde kalmak zorundaydı. bir de, iett sitesinden felan alıntı yapmışsın iyi güzel de, benzer söylentiler (hatta böyle iett gibi gözönünde olan firmalar) benzinlikte cep telefonu kapatılması konusunda halkı telaşa düşürecek kadar açıklamalar yapıyordu. ama hiç biri doğru çıkmadı onların. şirketlerin söylentileri yerine doğru düzgün araştırmacaların deneylerini aynı mı sayıcaz? [ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 14:30 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Telefon olayı tartışılır , bir ara abs yi bozmuyor klima sistemini bozuyor diyolardı , sonuç olarak abs'siz de olsa gidiyoruz bi şekilde .Zaten telefonla konusmayanda sessize alıyor pek bir değişen durum yok. Ama bu konuda sırf yasak var diye insanlar konusuyor fikrine hiç katılmıyorum.Şu örneği de verebilirim bunun yanlışlığı için Birini arayanı çok nadir gördüm otobüslerde genelde aranınca açıyor insanlar. Köprüde emniyet seridini hiç anlamıyorum.Bence orası kullanıma açılmalı 4 şerit olmalı.Ambulans var nası geçicek diceksiniz , sen ağır hasta adamı kendi yakasındaki hastaneye götürmüyor da 2 kuruş para için o halde köprüden geçiriyosan yazık ztn.Hınçal uluç'ta bu konu için bu tarz bi yazısı vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Özür diliyorum ama otobüslerin elli değişik elektronik sisteminin hassas olmadığı sonucunu hangi araştırmaya dayandırıyorusun çok merak ettim. Cep telefonu olmayan dönemde üniversiteye gittim ve bugünden çok daha iyi iletişiyorduk zira herkez önceden söylediği yerde söylediği saatte oluyordu, şimdiki kadar boşvermiş değildi. Cep telefonu insanları yüzsüzleştirip yalancılık katsayılarını arttırdı. Artı eklediğim yazı sadece İETT'nin görüşünü değil üretici firma olan Mercedes'in de görüşünü belirtiyor. Mercedes cep telefonları bizim aracı etkiler dediği halde sırf cep telefonu kullanma sevdasına yok sizinkini etkilemez demek ne derece doğru? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Mercedes açıklama yaptı sistemin bozulmadığına dair. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aramis Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Sehirler arasi yolculukta cep telefonlarini kapatin diye duyuru yaparlar fakat ben arka siralarda oturamadigim icin biletimi hep en on taraftan alirim dolasiyla soforun ne haltler yedigini gorurum. Varanda dahil bir cok otobus sirketinin soforleri uzun yolda cep telefonuyla konusuyor hatta metro da adamin SMS yolladigini kendi gozlerimle gordum. Bu konuda bir tek ulusoyun hatasini gormedim diyebilirim. Soforler bole yaparsa yolcular niye yapmasin? ustune ustluk adam hem otobus kullaniyor hem butun sistemlere en yakin yerde oturma pozisyonu var. Adam gozumun onunde telefon ile konusuyor arkamdaki kisinin alarmi caldigi icin kufur etmedigi kaliyor. Cok ilginc bir ulkedeyiz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 madem alınan yeni 500 otobüsü etkilemiyor, niye onlarda yasak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 otobus soforlerinin dinci sakallı olmasına uyuzum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Yasağın amacı, toplu taşıma araçlarındaki telefonla konuşma özürlülüğünü kaldırmak. Bir arkadaşım tramvayda konuşurken kapıların açılmasıyla kendini yerde buldu. Bu telefonla konuşma olayı sadece diğer insanlara değil size de zarar verebiliyor bazen. Asıl öküzlük, ki eminim tek Türkiye' de oluyordur. Ambulansın peşine takılıp, göt göte gitmektir. Yorum yapamadığım tek konu bu. İstediğin kadar usta şöför ol, önündeki araç ambulans. Kesinlikle gittiğin yere ait bir fikrin yok, ön tarafını göremiyorsun. O adam 100 km üzerine çıkıp sen götündeyken ani frene koysa nolacağını merak ediyorum. Şu olayı yapanların hepsini bir gün o ambulansın içinde istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Yasağın amacı o değil, kalp piline zarar veriyor diye yasakmışmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Bayram dönüşü 2-3 arabayı emniyet şeridinde şıkıştırma keyfine ulaştım ve gık bile diyemiyorlar süper oluyor. Tam adam korna çalıyor kapıyı açıcak bi anda arkada bekleyen herkes HÜLOLÜÜÜYYY diye arabalarından çıkmaya başlıyorlar nasıl kaçıyorlar anlatamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 said: mesela şunu düşünebiliyor musunuz bilmiyorum ama, karşınızda telefonda biri sizi inanılmaz derecede sinirlendirirken, dolmuşta bağırmak zorunda kalmak ne demektir biliyormusunuz? hayır siz sinirleri aldırılmış insanlar olarak tepkisiz kalıyor olabilirsiniz, ama ben ve bazı benim gibiler sinirlendiklerinde canavara dönüşebiliyorlar. İyi güzel de, senin bağıra bağıra konuşarak beni rahatsız etmeye ne hakkın var? Biri de yazmış sigara sokakta yasaklanırsa ölürüm diye. Valla ben de arada sırada tek tük yakarım, ama hiçbir şekilde başkasını zehirlemeye hakkın yok sokağın ortasında? Bunu "sigara krizine giriyorum" diyerek te açıklamayazsınız. Bütün gelişmiş ülkelerde yasak, bizde neden değil? Kanununu,hukuğunu şusunu busunu özenip model alıyoruz da, neden "sokakta sigara yasağını" model alamıyoruz? Cevabını hepimizin bildiği bir soru bu aslında... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 dediklerinin çoğunda haklısın da sokakta sigara içmeyi nasıl bağladın oraya onu anlamadım.kapalı mekan desen tamam ama sokakta içmenin neresi insanları taciz ediyor veya yasak mı ki inadına içiyorlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar