Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Telekom: Fiberoptik kablolar makasla kesildi


Stream

Öne çıkan mesajlar

eh yani yuh artık

KABLOLAR KESİLDİ, SABOTAJ YAPILDI;

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Dinçer, greve gitme noktasına gelindiğinde dün gece birçok noktada fiber optik kabloların kesildiğini söyledi.

Dinçer şunları söyledi: "Dün gece 13 kesinti yaşandı; normalde 5'i geçmez. Yurdun çeşitli illerinde 13 noktada fiber optik kablolar açıkça makasla kesildi, sabotaj yapıldı. Şebekeye bu şekilde sabotaj yapılması Türkiye'ye yapılacak en büyük ayıptır, Emniyet dahil önemli kurumların kullandığı şebekeye yapılan sabotajı şiddetle kınıyoruz."

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/423171.asp

[ Mesaj 16 Ekim 2007, Salı - 17:06 tarihinde, Stream tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu adamlar yazın hiltonda tüketici dernekleriyle buluştu

toplantıyı biz hazırlamıştık.
3 saat boyunca bunları çekmek zorunda kaldım.

Paul Doany ve Cellalettin konuştuda konuştu.

resmen acıdım adamlara feci acındırdılar tükeciti derneklerine kendilerini.
Dinleseydiniz oturur üzülürdünüz ağlardınız ulan ne çkemiş bu telekom diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

show tvde izledim şimdi çok derinde değil ve kablonun gittiği yerin üstünde taş var kocaman üstünde F O kablo yazıyo. eğer telekom çalışanları yaptıysa var ya kafam girsin onlara. lan bi kurumun işçisi de patronu da müşterisini s..ever mi?

[ Mesaj 16 Ekim 2007, Salı - 19:05 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer tt çalışanları kestiyse zaten o kabloları döşeyen adamlardır, nereye nasıl gireceklerini bilirler tabii olarak. yalnız o kabloyu kesmek için baya bir emek sarfetmek lazım içindeki cam elyaflarının kırılmaması için metal destekler ve izolasyon için kaplama var üstünde. kablonun aslı 12 saç teli kalınlığındayken, bahsettiklerimle birlikte kolum kadar oluyor. yalnız tamiri kolay birşey, uhuya benzer bi zamazingoyu iki ucu iğne gibi birşeye surup kabloların ortasına o iğne gibi şeyleri sokup 2 dk hallediyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bundan 2 sene önce Florya'da yer altında bulunan FO odasına,sarhoşun biri girmiş.Buranın önemi ise yurt dışı çıkışlarımızdan 1 tanesi sanırım buradan denize veriliyordu.Neyse işte adam orada yaşamaya başlamış.Hava soğumaya başladığında ise sokaktan topladığı eşyalarla mı artık odunlarla mı bilmem ama toplamış kabloların orada ateş yakmış.Doğal olarak bir süre sonra kablolarda yanmış ve yurtdışı çıkışı hasar :)

Adamlar sorunun nerde olduğunu anlayana kadar herif 2 gün daha yaşamış orada hehe .

Yani isteyen istediği gibi kesebilir belirli noktalarda.Ama o noktalarda cidden çok korumalıdır,o kablolarda öyle makasla kesilmez.

Şuan ne bu adam ne de yabancılar yönetimden çakmıyor.Her seferinde diyorum bu adamlar işten çakmıyor.Devletteyken en azından görüp geçirmiş adamlar vardı ve devlete karşı sorumluluk olduğu için saçma sapan işlere girilmezdi.Kötü ya :)

edit:Evet huun o dediğini yapacak çalışan şuan grevde,üstüne üstlük onu en iyi yapan adamların çoğunu işten atmayı düşünüyor yönetim.Neymiş ilkokul mezunu ...

İşin garibi bunları yapsın diye de mühendislik fakültesi mezunu adamları 1.5 milyar maaşla işe alıyor...

[ Mesaj 16 Ekim 2007, Salı - 21:40 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

grev gözcüleri ağzımı burnumu kırmayacaklarsa ben yaparım abi, dediğim gibi çok zor bi'şe değil. 2 kere görmüştüm nasıl yapıldığını, eğer ben halledemezsem kimlerin halledebileceğini biliyorum. koskoca türkiye burası, ttcilere mi kaldık sanki :P

ya söylemeden geçemedim tt de iş bilen adam falan yok. hatta tt nin bildiğiniz şehirler arası ya da şehir içinde santralden santrala kablo döşediğini iddia eden tt çalışanı arkadaşlarım da var. çoğu ankaradayken benle sabahtan akşama kadar içerdi. bi kamyonetin üstüne 4 kişi atlarlar, birisi zaten eski hükümlüdür o adama kimse karışmaz. kafayı çekip çekip kahvede pişpirik oynar. birisi diğer özelleştirilen kamu kuruluşlarından özelleştirme sornası çıkarılan ve bir başka kamu kuruluşunda iş verilen hayatında kablo görmemiş bir adam. genelde 3. kişi eskilerin hızlı komünisti ya da türkücüsüdür. eski idarede birilerinin adamı olarak işe girmiştir. koskoca kamyonette işi bilen bir adam vardır ve bütün işi bu yapar. iyi kötü işin içindeyiz, açık açık da söylüyorum. tt de boş beleş çalışan dünya kadar adam var. kimsenin işini kaybetmesini istemem bu işin mevcut çözümü kimseyi işten çıkarmak değil. bir şekilde erken emeklilik için fon oluşturulması ya da emekliliği gelenin yerine yeni çalışan almamak lazım ki olacak olan da odur. bu da bu dediklerim olmadan önce sendikaların son kataküllileridir.

sendikanın ne olduğunu ben çok iyi bilirim. günde 3 vardiya 2000 kişinin çalıştığı fabrikası olan ve bugün türkiyenin ilk 200 sanayi şirketlerinden birisinin sahibi çok yakın akrabam var, 2 sene yanında durmuştum. o günün parası dağıtımı bende 500 milyon verecem demişti ve sendika herkese 500 milyon vereceksin diye koca fabrikayı 10 gün felç etmişti.

not: dağıtım şu demek. işcilere ödenen para kişi başı ortalama 500 milyon olacka ama triyonluk makinayı çalıştıran adamla yerleri süpüren adama aynı para verilsin diye birileri götünü yırttı diye, adam da devlet de dünya para kaybetti. alın size bir sendika gerçeği.

[ Mesaj 16 Ekim 2007, Salı - 22:00 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesinlike o kabloları greve giden AÇ lar kesti. Bunun başka bi izahı yok . Kendilerini gerekliymiş gibi hissettirmek için. Fakat herkes biliyorki o greve giden AÇ ların grevde olmadıkları zamanda nasıl çalıştığını türkiye biliyor. Allah belalarını versin. Umarım evinize götürecek ekmek parası bulamazda sokaklardan bakır kablo toplarsınız. O kabloları dışardan biri kesemez , kesmek istesede kabloların nerden geçtiğini bilemez, bilsede 13 tanesini bilemez. Şerefsizler.. Yattığı yeri İT bile pisletmez. Ama bunun peşini polis bırakmaz umarım. En kısa zamanda kesen AÇ GREV ciler yakalanırda ibret olur diğer AÇ lara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...