Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

maksimum 10 yaşında olabilecek çocukların sigara içmesi ve gaspçılık yapması olayı

Lethious

Öne çıkan mesajlar

said:
Valeron 3 Ekim 2007, Cumartesi - 00:50 tarihinde demis ki:
yok ben bi sorun ya$amadim aksine bizim burada abi ekmek versene die gezen cocuklari besliyorum kendime tayfa yetistiriyorum :) acikcasi boyle biseyle karsilassamda siktir falan cekmem doverim yani farketmez cocuk mocuk

SAKIN HA!
yapmamani siddetle tavsiye ediyorum, benim bu yuzden basim yandi
Sosyal ağlarda paylaş

Hah işte valeron ben de çaktım birine, metroya nasıl koştum bilmiyorum. Maymun-insanlar saldırdı elim temas ettigi an. Ama çocuga da kızmıyorum, o yaşta bir çocuk 'kötü' olamaz. Ben onun gözünde zengin, hayata torpilli başlamış biriyim, o aç ve ben değilim ve bu tabii ki koyar. Sosyal farklılıklardan oluyor bu sorunlar. Ben 7 kişiden dayak yedim daha önce. öyle tokat falan değil yani, mandada baya dalga geçmişlerdi hatta. Ama sonra resmen vuranlara acıyorsun. Çünkü o kadar boş, bilinçsiz bir öfke var ki, kızamıyorsun hissedince. Acımak istiyorsun ama bu, aradaki sınıf farkını iyice belirginleştiriyor, ki bu asıl sorun. Yavaş yavaş avam/soylu tabakası yeniden örülüyor gibi geliyor bana. Mesela sagda solda duyuyorum yani ben ''Kürt müsün?'' sorusunu hakaret olarak kullananları. Hem ırkçılık, hem ayrımcılık. Hayır ne istiyorsunuz dedim direk girdiler aslında istedikleri birşey de değil bazen.
Sosyal ağlarda paylaş

Kadıköyde 2 çocuk gelmişti abiö para versene demişlerdi bende yok bendede dedim küfür edip tükürdü sen misin tüküren? hayatımda ben kimseye öyle vurmadım ama bi an böle o çocuk önümde böyle orc, gremlin vb. bişeye dönüştü ve vrdum çocuk pat die düştü yere dier çocuk ABİABAÖBAÖBAAİBÖABİ die bağırmaya başlayınca çalılar arasından 4 tip fırladı hemen kadıköy çarısına kaçtım bi tane dükkana girdim tabi esnaf orası bunlar girdi anlattm hemen içerde, amca hemen çıktı bağırdı dükkanlardan bi sürü adam çıktı bu 4ü tırs oldu bende paşa paşa gittim eve ama o göt korkusunu başka yerde yaşayamam ama sakın vurmayın yani çocuklara abileri var benim gibi şanslı olmayadabilirsiniz.

Ayrıca bugun arkadaşımla buluşmak için kanyona gidiyodum beşiktaş iskelesine doğru yaklaştıkça böle AYI'lar mağralarından çıkmış yüüüööörr yüeeeörrr die geziyolardı bu yüzden bayramlarda dışarı çıkmaktan nefret ediyorum ama naparsın :/

aciyimmi bunlara tiksiniyimmi bilemedim yani
allahtan yanımda kız arkadaşım yoktu kesin laf falan atarladı çünkü bunlar tek tek deil en az 3-5 kişilik gruplar halinde geziyolar en iyisi bulaşmadan bakmadan devam etmek
Sosyal ağlarda paylaş

Geçenlerde de aynen max 10 yaşındaki bir çocuk gelip sigara isteyince ve ben kullanmıyorum diyince ; "Erkek adam sigara içer, delikanlı değil misin abi" dedi ve gülerek gitti. Sebebi de ilk sayfalarda belirlediğiniz gibi diziler ve filmlerdeki sert, delikanlı karakterlerin sigara içmeleri bence.

Tabi bi de işin başka boyutu var ; Doğal seleksiyon? Zayıf bünyeler bağımlı olup ölmeye mahkumdur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cintonik, 13 Ekim 2007, Cumartesi - 00:56 tarihinde demis ki:

sadece sigara olayına değinirsek eğer ; yapsınlar sigaranın en ucuzunu 10 ytl bakalım içen kalıyomu dogru durust hem bırakmaya da vesile olur herkes için.

ama sigaraya zam yapıldığı zaman halk ayaklanma noktasına geliyor biliyo musun :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arden
üye [şikayet et]
§ 13 Ekim 2007, Cumartesi - 03:13 [ özel msj ]
Yanlış anlama ama

Hangi gelecek?
Diru dit diru diri diii diru diru dirlililili diru dup

Türkiye'nin geleceği...
Hani o sürekli realist olmayan arkadaşların ağzına sakız ettiği ve gelmesini umduğu ama asla gelmeyecek olan gelecek.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bende çok düşünyorm bu tiplere napılır napılır diye.ben bu salak tipler yüzünden dışarı cıkmıyorum doğru dürüst kalabalık ortamları pek sevmiyorum.zaten ünivi okuyim direk ukraynaya akcam sdgjosxcv.
bu arada diyosunz elleşmeyin yürüyün gidin falan daherkesin bi dayanma noktası var.hele hele kız arkadaşınız yanınızda olursa işte o kötüyani ben her zaman Allah'ın beni böyle bi durumda bırakmaması için dua ederim.harbi sinirlenince gözüm görmez kralı gelsin istiyosa.ama tabiki bulaşmamak gerekiyo.

geçenlerde caddebostana gdiyiorz içicez biraz.biri popomo tekme atıyo lan bi baktım mendilci bebe.abi diyo versene para.lan dedim alın şunu bi kaza cıkıcak.arkadaşın arkasına geçtim.sonra adımla seslenmeye başladı batuhan kanka nabi
on falan die la bi baktım bizm arkadaşın tanıdğı bebeymiş dfgs.iyi yığmıyodum orda bebeyi.

Yani yaşadığımız toplum suxs kusura bakmayın:/

bide başka olay bizim bi arkadaş var basketçi grafitici boyle ilginç bi insan.arkadaşlarıyla takıldığı bi park var orda oturuyolar kafalra güzel.tinercinin biri taş atmış.bunlarda senmisin atan.koşmuşlar üstüne devirmişler cocuğu.arkadaşı bisikletle geçmiş üstünden.1 hafta döt korkusuyla gezdiler.herkesi arıyolar abi yardım et falan filan bunlar fikirtepeliymiş diye.gordükleri yerde şişliyceklerdi.aman abi sakat yani Allah kahretsin ne diyellim:Y/
Sosyal ağlarda paylaş

Dev'in potansiyeli çok fazla bu konuda onunla dışarı çıkmak sakıncalı olabiliyor. Hatta hiç işi olmayanları bile çekme özelliği var sanıyorum.

Ben hiç ses çıkarmama taktiğie gidiyorum. Zaten neredeyse hep Karşıyaka'da olmamdan dolayı bir şey olmuyor zaten, tabi nerde gezdiğine de bağlı.

Yani tabi bunun önüne çocuklarla mücadele ederek değil sosyal adaleti sağlayarak geçebilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
başlık yeterince açıklıyor sanırım.

istanbul il sınırları içinde yürürken çok sık karşılaşır oldum yanıma maksimum 10 yaşında olabilecek çocukların gelip "para var mı?" diye sormalarına.

dün tepe nautilus'un orada da 9-10 yaşlarında iki çocuk sigara içiyordu.

neler oluyor böyle diye düşünmeden edemedim. ben +18 olmamama rağmen, biz sokakta top falan oynardık, taso kekerdik falan.

içim acıdı resmen.

heh.
normal çocuklar gibi anlatmışsın ama bildiğin tinerci yahu onlar.
çingene, çingene çocuğuna bakmıyor, dilensin diye sokağa salıyor, onlar da sokakta tinere alışıyor.

+18 değil, 18+'dır doğrusu, evet yine söyledim.

valla benim hiç içim acımıyor. farklı sanşları olsa da inatla sokakta tiner çekmeye devam ediyorlar. bir de yanlarında bıçak taşıyıp ona buna saldırıp öldürüyor.
insana hiç bir zararı olmayan, evde bakılıp beslenebilecek sokak köpeklerine bile acımadan öldüren şu insanoğlu, kendisine zarar veren tinercilere aynı muameleyi neden yapmaz, çok merak ederim.

said:
Beni sık sık 9 yaşında çocuklar ceviriyor. Tavırlar falan tam kurtlar vadisi. Diyorum allah allah bir iş var, etrafa bakıyorum sagda solda tipler izliyor, onlara güvenip girişiyorlar.

said:
Ya çocuklar tam bi araç olarak kullanılıyor. Ehh.. Bi nesil kurtlar vadisi ile büyürse olacağı bu. 3-5 seni içinde daha verimli(!) meyveler toplarız...

Kurtlar Vadisiyle ne alakası var yahu, takmışsınız bir kurtlar vadisine.
Bu tip çocuklar kurtlar vadisinden önce de vardı.

said:
Çözüm bulunma ihtimali çok az bence. Napacaklar ki. Tüm çocukların ağzını koklayıp sen içiyorsun sen içmiyorsun mu yapacaklar. Hepsini rehabilitasyon merkezine falan gönderseler var mı o kadar yer. Var mı imkan. İpin ucu kaçtı bene. Yakalanması çok çok zor.

çözüm çok kolay, sokakta tiner koklayan tüm çocukları alıp bir odaya kapatçaklar, nazilerin yahudilere yaptıklarını yapacaklar.
ama tabii bunu yapmaz kimse. hani onlar insan felan ya, o açıdan.

e o zaman diğer bir seçenek, tüm halkı büyük bir kontrol altında tutacaksın, her birini lise sona kadar eğiteceksin, bir işte çalışmalarına zorlayacaksın, doğuracağı çocuk sayısını sınırlandıracaksın, doğurduğu çocuklara bakmassa cezalandıracaksın felan.
ama tabii dağdaki pkk'lıyı halledemeyen devlet, kendi halkına nasıl bir düzen getirebilir ki?
o da türkiye için bir utopia ne yazık ki...

said:
Ne yenisi ya nerde yaşıyorsunuz siz? Ben 10 yaşındayken de vardı o çocuklar, torunum 10 yaşındayken de olacaklar.

said:
Biz ne son temiz nesiliz ne de değişen bişey var. Siz yeni dikkat fark etmişsiniz. Gerçi o da iyi, bakıp görmeyen umursamayan hiç fark etmeyen de var.

yani aynen öyle bir durum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben o yaşlardayken tv de gün boyu çizgi film, akşamlarıda aile dizileri veya baya film olurdu.

şimdi gün boyu kadın programları (kocam beni dövdü hede hödöleri) akşamları da içinde en az 3 kişinin silah kullandığı diziler oluyor.

"şu kürsel ısınma bi an önce olsada kurtulsak" diyesim geliyo ama...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...