fede Mesaj tarihi: Şubat 24, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2010 oyun içinden barakstan okudum en fazla type 4 te çıkar diyodum. bi yerden save alıp hızlıca 4 e getirdim Governmenti o da olmadı. bi de 3 ü deniyim o zaman eyvallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 9, 2011 ya 1.0 hali oynuyorum ama 1.2 sonra 1.3 sonra 1.5 patchliyorum ve oyuna girdiğimde hata veriyor cant load animation bilmemne file diye :S europa barbarorum oynayamıyorum bu yüzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2011 tekrar EB indirdim ve Romani ile başladım, medium-medium ayarlarda. Baya baya zevkli ama binaların farklı oluşu biraz kasıyor, neye ne lazım çözemedim henüz:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 10 dolar diyor complate pack. değer mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 müthiş oyun, EB ile daha müthiş oluyor tadından yenmiyor. bu yakınlarda indirim yoksa bastır al gitsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edurus77 Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2011 indirim gelir belki shogun cıkınca genelde öyle yapıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malakas Mesaj tarihi: Nisan 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2011 Yunanistan la very hard ta oyun bitirmenin imkansız olduğu oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2012 2012 de hala oynuyorsaniz! [Like It] youtube yorumu gibi oldu lan ehehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2012 Malakas said: Yunanistan la very hard ta oyun bitirmenin imkansız olduğu oyun. baya geç oldu ama niye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2012 Abi bana oyunla ilgili bilgilendirici mesaj lazım.Ben ilk çıktığında bayılırdım bu oyuna da sizin yazdıklarınıza baktım ben çok çocuk aklıyla oynuyormuşum.Mızraklı atlı okçu falan çıkarıp her yere saldırırdım senatoyu memnun ederek falan.Kafama göre zorlu adamları suikast falan ama bi süre sonra hep oyun kilitlenirdi 120 tur sonra falan para gelmediği için eksilere düşerdim çok şehrim olurdu ama ticaret olmazdı. Şimdi bi 10 15 günüm var oynayacağım ama tam oyunun mekaniğini anlamamışım ben galiba.Ben sadece savaş kısımlarına çok uğraşırdım kalanı zaten ingilizce çok okuyamazdım.Para, senato işleri ilişkiler falan biraz zayıf bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Mesela şu an bi şehrim stabil bir şekilde -2000 de.Squalor mu ne diyor cehalet sanırım ama onu nasıl düzelteceğim.Ya da unrest oluyor bazen sürekli birşey yaptırmaktan mı ? Bi yardım ediverin ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 safalet onu düzeltmek cok zor. cesme havus drainage bath falan ytyapman lazımda, bi kez yerlestikten sonra zor cok toplarlıyamazsın. sehir büyüdükce bu binaları ihmal etmişsin, herkez hastalıktan geberiyo şimdi işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
iarwain Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 abi mtw2 nin mekkaniiği daha iyi onu oynasana madem eski oyun oynucan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Gebersin eşşoleşşekler kadir kıymet bilmediler.O kadar kıymet bindirdim üstlerine.Yok mu sahip olduğum şehri soykırım falan ya.Bi sıfırlasam düzelticem de tekrar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 askerlerini çıkart şehirden bi süre sonra isyancılar ele geçiriyor şehri sonra orduyla giriyorsun, tertemiz yapıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Akhlaur said: Mesela şu an bi şehrim stabil bir şekilde -2000 de.Squalor mu ne diyor cehalet sanırım ama onu nasıl düzelteceğim.Ya da unrest oluyor bazen sürekli birşey yaptırmaktan mı ? Bi yardım ediverin ya. nası oynuyon bu oyunu abi sen paso asker mi basıyon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 bi yandan enteresan aslında kuzey kore gibi ülkelerin simülasyonu olmuş, kaç sene gitti böyle dediydin sfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2012 Ya ben yeni keşfettim köylü möylü basmanın işe yaradığını şimdi 30 şehrim var 30 cuk param var o kadar kötü durumdayım.Ben bi baştan oynayayım oyunu.Abi başlamadan yazdım ama bi anlatın nasıl yürüyor işler diye.Şimdi deneye deneye keşfediyorum işin kötü yanı 3 4 günüm falan kaldı oynayabileceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 mod u mu oynuyorsun, düz oyunumu? ben şöyle oynuyorum (en son zorluk) mümkün olan en az asker ile ilk turnlerde komşuyu sindir, (mesela greek isen makedonlara saldır, adaları al falan) ,bu arada, bütün paraları ticaret binaları ve yollara yatır, liman yap, arada asker takviyesi yap, ama bina yapmayı kesme... shogun dan shogun2 ye kadar bütün oyun ve modları bu şekilde oynadım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Promenader Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 düz oyunda isyan edemeyecek gibi bi vassal kuramıyo olmamız çok kötü. sasaniler gitti tribus alanni mi ne orayı aldı işin yoksa gelen nomadlarla uğraş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2012 Mod derken ? Düz oyun sanırım.Julii lerle şu an yaldır yaldır gitmeye uğraşıyorum biraz dengeledim gibi.Baya bi academy sewers falan bastım şehirler düzeldi 5000 falan gelir oluyor ortalama artıkta hala az 30 tane falan şehrim var.Bazıları fütursuzca düşüşte üstelik hala onları rebele verip geri almam gerekebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2012 şehri alınca direk katliyam yap, parayı alıyorsun zaten, kendi şehirlerine oyunu başından itibaren aksatmadan, yol, market, farm, mine, liman, çeşme, haman vb. gibi para getirecek binalar yap, bir iki şehri akeri bina yapmaya ayır mesela roma (ben öyle yapıyorum bi sıkıntı hiç yaşamadım) şehirler belli bir seviye ulaşınca ve içinde azınlık unsurlar varsa veya başkenten uzaksa, sorun yaratıyorlar, bunu için ben, diplamat vasıtası ile o şehri düşmanıma gift ediyorum, ve bu oyunda şehirler boş olarak o turn içinde adama geçiyor sende boş şehir alıp tekrar yağmalıyorsun, dolu olursa da ordu gönder o turn içinde al, ciddi parada kazanıyorsun, şehrin getirisi de baya artıyor... etik değil, yapmak istemiyorum ama shogun 2 ye kadar oyun hep bunu yapmaya zorluyor adamı... düz oyunu biraz daha oyna ama bence direk modlara gir izra daha güzel ve gerçekçi ama biraz daha zorlar tavsiye edilecek iki tane var: Europa Barbarorum ve Roma Surrectum II ikisinde baya oynamış biri olarak eb rsII göre biraz daha zorlayıcı olabiliyor çeşitli nedenlerden ötürü, benim önerim rsII den başlaman oynamaya, linkler: http://www.twcenter.net/wiki/Roma_Surrectum_II http://www.totalwar-turkiye.com/twforum/index.php?topic=58910.0 ve http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=31 savaşlar ile aran nasıl bilmiyorum ama totalwar için yapacağın en beylik taktik, ağırlık merkezi oluşturmak, düşmanı orada tutmak ve tercihen kenarlardan saldırmak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2012 Canım exploit kullanmadan da total war serilerinde bütün haritaya hükmetmek mümkün. Şehirlerin can sıkıntısı olduğu vakit panelini açıp sorunun ne olduğuna bakmak gerekiyor. İşgal ettiğiniz şehirlerde başka bir dinin, ırkın kendi kültürünü yayan bir binası olabilir. Bu binalar artan derecede mutsuzluk yaratacağından yıkılması gerekiyor. Eğer binanın yıkılmasından dolayı oluşacak mutsuzluğu kaldıramayacak durumdaysanızda kendi dini binalarınızı dikin, din adamlarınızı bölgeye yollayın. Mutlaka düşman kültüre adapte olma oranlarının düşüşte, sizin kültürünüze adepte olma oranının artışta olması gerekiyor. Yoksa o şehir elinizde durmaz. Sorun çıkaran şehirlerde yönetim beceresi yüksek valilerin atanması faydalı. Vali atarken şehir yönetimine ve mutluluğa hasar verecek özelliklerinin olmamasına dikkat gerekiyor. Oyundan oyuna değişmekle beraber bazı ajanlar şehirlerdeki huzursuzluğu çeşitli yöntemlerle azaltacak bonuslar verebiliyor. Kullanılmalı. Savunamayacağınız, isyan edeceğini bildiğiniz yerleri vassal yapmak shogun'da falan bir süre için faydalı olabiliyor. Bunun dışında orduyla abanmak için asker toplama aşamasında din adamlarınızı ve ajanlarınızı düşman bölgeye yollarsanız, din binalarını kundaklayıp şehri kendi dininize geçirirseniz, şehir elinize geçtiğinde huzursuzluk daha az olur. Şehir yönetiminde ben genelde bir şehri kale olarak düzenliyorum. Çevresindeki bölgedeki 4-5 şehri ise normal yerleşim yeri gibi düzenliyorum(askeri bina dikmeden sadece kazanca ve üretime odaklanarak). Bu durumda yüksek bir kazanç elde ederken, isyana doğru kayan şehirlere kalemden hızla asker yağdırabiliyorum. Ön cephelerden bahsetmiyorum tabi ki. Kendi sınırımın içinde kalan savaş görmeyecek bölgeler için geçerli bu. Zaman ilerledikçe bölgedeki dengeler lehinize oturursa ve savaş cepheleri uzaklara kayarsa oradaki kalemi şehire çevirip fazla askeri başka yerlere çekiyorum. Turn başına çok daha fazla uğraşmak gerekiyor ama yapılamayacak şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Eylül 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2012 medieval 2 de öyle olabiliyor ama roma da biraz farklı, orada bir süre sonra kontorlden çıkıyor, çıkmasa bile getirileri çok düşüyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2012 Valla seriyi 10 senedir heyecanla takip ederim ama şu Shogun2 kadar parama üzüldüğüm oyun olmadı, hala oynarsam EmpireTW oynarım Shogunu açmam, şu RTW2 martta çıksa keşke. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar