Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Latency için Çözüm Rehberi


Dregoth

Öne çıkan mesajlar

Ben akşam 9 da 150 latency ve 0 spike ile oynuyorum.

Telekom hatlarını düzgünleştirmediği sürece bu tarz yazacağım çözümlere muhtacız. Your-Freedom u gösteren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şimdi bu program hakkında bir rehber yazacağım.

Şimdi your-freedom ayarlarınıza gelelim.

1) www.your-freedom.net linkine giriyoruz.

2)Buradan üyelik alıyoruz.

3)Client download ediyoruz.

4)Kurulumu gayet basit olan bu programı kurduktan sonra programı çalıştırdğınızda karşınıza bir wizard gelecek. O wizardda gereken bilgileri dolduruyoruz ve preferencysi 10 olan bir server seçiyoruz.


İkinci kısım WoW'u your-freedom kullanarak çalıştırmak

1)Google dan SocksCap adlı programı bulup indiriyoruz.

2)Bu programı kuruyoruz. Yine çok basit kurulumu

3)Sonra Your-Freedom ı açıyoruz ve demin seçtiğimiz servera bağlanıyoruz.

4) Your Freedomun açık ve bağlı olmasına dikkat edin. File dan settings e girip aşağıdaki resmin tıpatıp aynısını yazıyoruz. Orada localhost yazması falan filan herşey dahil. Tıpatıp aynısı yani.

[spo][/spo]


5)Orayı ok diyip kapadıktan sonra gelen ana pencerede "new" tuşuna basıyoruz. Bu tuşa bastığımızda açılan ekranda browse a basıp WoW klasörümüzdeki WoW.exe yi seçiyoruz.Ok diyip kapıyoruz bu ekranıda.

6)Artık SocksCap ekranınızda bir WoW amblemi oluşacaktır ona run diyoruz.

7) Eğer your-freedomunuz bağlıysa ve benim gibi şanslıysanız 200 ms le wow keyfi yapıyorsunuz

Uyarılar:

a)Your Freedom ile sürekli olarak en fazla 1 saat, günlük 6 saat, haftalık 18 saat bağlanabilirsiniz. Bunu benden duymadınız programı sömürecem diyorsanız bol account alın, her acc için ayrı mail gerektiğini belirteyim

b)Bu garanti bir yol değildir, bende çalıştığından paylaşayım dedim. Umarım işinize yarar.

[ Mesaj 24 Eylül 2007, Pazartesi - 23:44 tarihinde, Dregoth tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
a)Your Freedom ile sürekli olarak en fazla 1 saat, günlük 6 saat, haftalık 18 saat bağlanabilirsiniz. Bunu benden duymadınız programı sömürecem diyorsanız bol account alın, her acc için ayrı mail gerektiğini belirteyim


Hmm raid/pvp yaparken açsan çok süper olur aslında. Herkeste işlevsel değil midir nedir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

okudugum kadariyla free surumunde 1 saatte bir DC oluyomusuz. BG + arenada kullanişli olabilir fakat raidde pulldan önce '' durun ben 5dksonra DC olucam bekleyin '' diyemezsinki. zaten latency Dc ler yuzunden kepaze olmusuz ecnebilere adamlar agizlariyla bile gulmezler artik : haa normalde saglanmasi gereken hizmet icin canina tak edip ek para verir bu programida satin alirim diyenler icin farketmez tabiki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

TT neden Paris e bi pop noktası açmıyor anlamış değilim, amsterdam da ve frankfurtda var sanırım, bide parise açın olsun bitsin veya 1 router kiralayın bu kadar zormu ben anlamadım. Ha bizim için yaparmı bence yapmazlar kaldı ki telia avrupanın en iyi alt yapı şirketlerinden birtanesi :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

merhaba,
sırf lag yüzünden realm değiştirmiş birisi olarak sizi aydınlatmaya çalışıciim.
zenedar'da oynuyordum pingim 1k~2k lara fırlıyordu 4 5 saniyelik lag spikelar yaşıyordum akabinde düştüğümde oluyordu. auchiodun'a migrate ettim. gündüz vakti pingim ortalama 300 400 lag spike'ım yok denecek kadar az. arada bir ping 600 lere fırlıyor çok nadiren oluyor lakin geneli server based bütün server nolyo lan lag oldu diyor akabinde bir kaç dk içinde düzeliyor. gece vaktide ping 150~300 lere iniyor.

bahsettiğiniz programların mantığı http tunneling idir TCP, UDP, NEWS, IRC, ICQ gibi popüler programları/protokolleri tünellemenizi sağlar. amacı ise firewall altında olan bütün portları kapalı olan insanların açık portlarını kullanarak başka bir server üzerinden bağlanmak istediği portla bağlantısını sağlamaktır.

misal; tüm portlarım kapalı sadece 80 ve 50 açık, hede oyununu oynamak istiyorum oyunun portu 300.
tunneling ile 50'den çıkarım aracı program beni 50 portumdan kendine bağlar, kendisinide 300 portundan oyuna bağlar. 300'den veriyi alır 50'den bana geri yollayarak aramızda bilgi alışverişinizi sağlar. düz mantık olay budur.

avrupa gibi bir yerde oturuyorsanız bu mantıkla pinginizi düşürmek evet mümkün.

lakin gelin görün ki ttnettin pingi oyun serverlarının bulunduğu avrupayla boktan olduğu gibi tunnel programlarının serverlarının çoğuylada boktan. ha hasan ha kel hasan.

rakamları misal veriyorum. en önemlisi nasıl wow serverlarıyla ya da yurt dışında olan her hangi bir yerle lag spike, ping loss yaşıyorsanız tunneling serverıylada bunu yaşamanız pekala mümkün. yani lagı bu şekilde çözemezsiniz.

server: ben <- tunneling server -> wow serverı
MS : 0 350 500

----- bu bağlantıyı sağlarken sadece 3 serverdan geçmeyecek o veri allah bilir kaç tane serverdan geçecek. diyelim tunneling server ile wow serverı arasındaki diğer serverlardan spike olmadan, loss olmadan geçti. peki gene veri avrupada olan tunneling serverından size gelene kadar ne maceralar yaşayacaksınız? :) şanslıysanız 350'ye düşürürsünüz. tracert çekerek görebilirsiniz.-------

tunnel yaptım oyundayım diyelim 500 ms'i 350'ye indirdi. wow serverıyla birebir hiç bir alakanız kalmıyor. şahsi bağlantınız ile lag spike veya lossu wow serverıyla yaşamazsınız sizin bütün alış verişiniz tunneling programının serverı ile. eğer tunnel serverı ile wow serverı arasında herhangi bir bağlantı problemi, loss, yüksek ping olursa mevzu aynen size yansır. kendi pinginizin wow serverıyla ne halde olduğunu aşşağı yukarı biliyorsunuz ama tunnel serverıyla wow serverının pingleri nasıl acaba? bilemezsiniz. bandweight fazla kullanımda olabilir, ISP sorunu olur zart olur zurt olur illaki sorun olur. avrupada da mükemmel değil farklı yerlerdeki serverların birbirleri ile olan pingleri.
ve bu söylediğim avrupadan olabilecek sorun kısmı idi gelelim diğerine;

niye doğru dürüzt pingle oynayamıyoruz çünkü ttnetin yurt dışı çıkışları bok gibi. bizim tunnel yaptığımız server türkiye'de olsa ve bağlantısı çok iyi olsa POS üzerinden geçse ya da herhangi bir hızlı bağlantı kullanıyor olsa pingi deliler gibi düşürürüz. ama değil.. tunnel serverıda avrupada başka bir serverdaki yaşadığımız loss/spike/zart/zurt bura ilede yaşıyacağız.

antifirewall, pingfu, freecap ne kullandığınız hiç farketmez hepsinin serverı avrupada ve yaptığınız iş hep aynı.

normal bağlantım ile 200 ms (yeşil, loss yok) iken farklı tunnel programlarıyla wowa girmeyi denedim ve 5 dk kadar hepsiyle oyunda kaldım.
freecapde msim 400'e fırladı ve bar kırmızıya döndü flash of light castinglerim 3 sn'ye uzadı ardarda cast etmeye çalıştığımda ise dondum.
pingfu ile 700 kırmızı ile oyuna girdim 500 sarıya indi castlerde 1 sn kadar lag vardı ve spike oluyordu.
antifirewall ile denedim wowun protokolünü bile desteklemedi auth dan sonra login server beni disconnect etti.

proxy kullanırım pingin tadundan yinmez?
1000 proxylik listi aldım en iyi pingli 5 proxy'yi ayıkladım. 1,5 sec, 1,2 sec, 1,1 sec, 0,90 sec gibi pingleri vardı.

proxy ile gene tunneling yaptım, bu sefer programların default serverlarını kullanarak değil proxy serverlarını aracı kullanarak wow serverına ulaşmasını sağladım.

diğerlerinden bahsetmek bile istemiyorum login bile zar zor oldular, 0,90 saniyelik proxy 3000 ms ile oyuna girdi oyunda 4 saniye kadar lag vardı. e ping iyiydi proxy ile niye oyunda sçtı? muhtemelen bandweight hızlı veri alışverişine yetmedi malum free proxy.

eh sonuç itibariyle bu iş anca türkiye'de olan ve avrupayla her yerle süper bir pingi olan proxy ile olur. uydu olabilir ya da ttnetin kendine ayırdığı iyi serverlardan olabilir ya da sırf avrupayla veri alışverişi için kullanılan nefis pingli band genişlikli bir server/proxy.

yanı sıra bu programlara aylık bilmem kaç dolar vermenizde ayrı ziyan.

benim denemelerim, gördüklerim bunlar ve TBC sonrası realmlara migrate etmenizi öneririm. kolay gele.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...