eagle_dnz Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 hakaret ettiğini göremedim ben souless ın takkiyeden bahsediyorsan o bir sıfat niteliğinde [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 21:17 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ]
medusa748 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Aziz Nesin'in 1959 tarihli şu makalesi bence her şeyi çok iyi açıklıyor. 30.12.1959 ak$am "irtica yoktur! aziz nesin "genel kurmay ba$kanllgl'nln "erkân-l harbiye-i umumiyye reisligi" oldugu bir donemde, bir milletvekili çlkar, "ekim, kaslm, arallk, ocak" aylarlnln adlarlnl yine eskisi gibi "te$rinievvel, te$rinisani, kânunuevvel, kânunusâni"diye çevirelim diye bir tasarl verir. kimsede ses yok. nasll ses yok? var. $u sesi duyarslnlz: -irtica yoktur! erkeklerin "$eriat uzre" dort kadlnla evlenebilmelerinin yasalla$maslnl isteyen bir milletvekili çlkar. tls yok. nasll yok? var. $u sesi duyarslnlz: - irtica yoktur! anayasa'nln "te$kilât-l esâsiye kanunu" oldugu bu donemde bir milletvekili çlkar. anayasa'ya "islâm devleti oldugumuzun yazllmaslnl" onerir. bu yolda yurdun dort bir bucaglndan toplananan binlerce imzanln boyu kilometreler tutar. hiç bir yankl uyanmaz. nasll uyanmaz, uyanlr. $u sesi duyarslnlz: -irtica yoktur! yine bir milletvekili çlkar, eskiden oldugu gibi "efendi, aga, bey, pa$a, hanlm, hanlmefendi, beyefendi"sanlarlnln kullanllmaslnl ister. çlt yok. nasll yok. var. $u sesi duyarslnlz: -irtica yoktur! 31 mart kahramanl volkan'cl dervi$ vahdeti'nin kalem ortagl, said-i kurdî çlkar, milletvekillerine $oyle mektuplar gonderir: -turkiye'deki nurcularln saylsl, polislerin saylslndan çoktur. 600 bin nurcu, turkiye'de asâyi$in korunmaslnda emniyet kuvvetleri kadar onemlidir. herkeste bir susukluk, yok, degil. $u sesi duyarslnlz: - irtica yoktur! bir parti kongresinde bir delege, cuma namazl klllnmasl için cuma ogleden sonralarl "resmi tatil"olmaslnl ister. kimse aldlrmaz. aldlrmaz olur mu, aldlrlr. $u sesi duyarslnlz: - irtica yoktur! bizde yasa guvenligi altlnda din ogretimi var. ilkokulda, ortaokulda din, imam-hatip okullarlnda, ayrlca kur'ân kurslarlnda din egitimi yaplllr. ama yobaz, yasaya uygun bir egitimle de yetinmez, ilkokuldan bile geçmemi$ çocuklara arap harfleriyle okuma-yazma ogretir. okul olmlyan koylerde bile bunlar vardlr. ama ses çlkmaz. nasll çlkmaz? $u sesi duyarslnlz: - irtica yoktur! turkiye'de tarikatler, tekkeler vardl: bekta$î, kadirî, rufaî, mevlevî, nak$ibendî. bunlardan yalnlz mevlevilik yurumektedir. butun gelenekleriyle her yll âyinleri, torenleri yaplllr. bir $ey soylemege kalksanlz, kar$lnlza mevlâna'nln buyuklugiyle çlkarlar. oysa mevlâna'nln buyuk eseri, bu gericiligin ortusudur. yirminci yuzyllda mevlâna gibi buyuk bir ki$i boyle anllmaz. kursuler kurulur, kitaplar yaylnlanlr. bir taklmlarl da bu âyinlere "turistik gosteri" der, geçer. mevlâna buyukse, hacl bekta$-i veli de buyuk ulu. neden bekta$î âyinleri yapllmaz? bir $ey denilmez. denilmez olur mu hiç... denilir: -irtica yoktur! yalnlz ta$ranln illerinde, ilçelerinde degil, istanbul sokaklarlnln, pazar yerlerinin sergici kitapçllarl bile açlkça arap harfli kitaplar satarlar. vapurlarda, trenlerde açlk açlk, baglra çaglra muskalar, karlnca dualarl satlllr. ses soluk yok. nasll yok? var: - irtica yoktur! samsun gibi yerde, hem de mahkemeye verilmi$ olan nurcular, açlk açlk nurculugu yayar, yaylnlar yapar, ustelik kentin sokaklarlna yazlll bildirilerini asarlar. yalnlz bir ses duyulur: - irtica yoktur! eyupsultan'daki "resmi iftar sofralarlnl" bir yana blraklnlz. "vatan kurtaran aslan" futbolcularlmlz, maç kazanmak için eyupsultan turbesine gider, turbeye avuç açarlar... buna da bir $ey denilmez. denilen yalnlz $udur: - irtica yoktur! "$eyh ahmet'in vasiyetnamesi" adll yetmi$ yllllk uyduruk, "saadet zinciri" gibi çogaltllarak, elden ele en klyldaki koylere kadar yaylllr. herkes susar. haylr susmayan da var: - irtica yoktur! nasll "dahiliyeci, asabiyeci, gozcu, bevliyeci" diye uzmanllklarlna gore doktorlar ayrllml$sa, tlpkl bunun gibi, ta$ra illerinde, ilçelerinde de yatlrlar ayrllml$tlr. kimi yatlr, yalnlz hayvan hastallklarlna iyi gelir, veterinerdir. kimisi delileri, saralllarl iyi eder, asabiyecidir. kimisi uyuza, kele iyi gelir, deri hastallklarlna bakar. istanbul'daki yatlrlara, rujlu, rimelli, ojeli, duzgunlu kadlnlar gider. mendillerini, korselerini baglarlar, mumlar dikerler. yine hiç bir $ey... yalnlz bir ses duyulur: - irtica yoktur! yirminci yuzyllln ikinci yarlslnln onuncu ylllnda, konu$ulan, yazllan, tartl$llan en onemli konu $udur: yllba$l ile leyle-i regaip bir gune gelince, radyo ne yapsln? en çlkar yolu bulurlar: yarl geceye kadar mevlut, sabaha kadar saz-caz, vur patlasln, çal oynasln... yllba$lnln dinle, hlristiyanllkla ilgili bir gun olmadlglnl, bir takvim ylllnln ba$langlcl saylldlglnl istediginiz kadar yazln, anlatln, bo$una. ister istemez susacakslnlz. yalnlz duyulan $u soz: - irtica yoktur! bir parti kongresinde zavalll bir genç "hilâfetin geri gelmesini istiyoruz" der. o der, siz diyemezsiniz. duyulan yalnlz $u: - irtica yoktur! eski degil, daha dun, evet daha dun bursa'da âyin yapan 17 nurcu "nur risaleleriyle"yakalanlrlar. ama yine de: - irtica yoktur! istanbul'un en guzel, en degerli dinî yapllarlndan beyazit camii, istanbul universitesiyle kar$l kar$lyadlr. namaz kllacak universiteli o guzel o buyuk camie gitse olmaz ml? olmaaz! uç yuz metre yuruse vakit kaybedermi$. onun için ille universitenin içine bir bodruma mescit yapllacak. siz susarslnlz biri konu$ur: -irtica yoktur! irtica yoktur, irtica yoktur. onlara gore bu "irtica" denilen gericilik nasll bir $eydir? bu çaglardaki yuz metre boyunda canavar bir yaratlk ml? "irtica yoktur" diyenler, lutfen $unu soyleyiniz: "1922'den 19..'e kadar yapllanlarln hepsi mi yanll$tl, hepsi mi kotuydu ki, bugun, o zaman yapllanlarln busbutun tersi yapllmaktadlr? açlkça soyleyin, kimden korkuyorsunuz. i$te ataturk de oldu, oleli yirmi bir yll oldu. çekinecek bir $ey yok, soyleyin. ama "irtica yok" diyenlere hiç $a$mamall. çunku, "irtica yok!"diyenler, "hurriyet var!" diyorlar. anla$lllyor: "var"la "yok"sozcukleri anlam degi$tirdiler. kaynak: ekşi sözlük [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 21:22 tarihinde, medusa748 tarafından güncellenmiştir ]
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 düzeltsen su aradaki artıkları çok sevineceğim lutfen [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 21:19 tarihinde, eagle_dnz tarafından güncellenmiştir ]
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 başka başlıklarda eagle, bir kere bile kimse birşey demedi. nedense karşılık alınca hemen imdadına koşuluyor ama anında.
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Cok guzel yazmis.Turkiye'nin halini eniyi gozlemleyenlerden biriydi.Huzur icinde yatsin.
Soulless Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Aglama Sam yakismiyor. Ben kimseye embesil yada benzeri birsey demedim.Boyle seylere tolerans gosterilmis olsaydi suanda forum zivanadan cikmisti.Sen simdi overseer nickli boslugu savunuyorsan sandigimdan daha acinasi durumdasin demektir.Sam sen aglama [ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 21:23 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir ]
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 tşk düzeltme için yazı güzel gerçekten
knoxville Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 hiç çenenizi yormayın. rte, abdullah gül ve diğerlerinin sağda solda söyledikleri laiklik karşıtı söylemleri görmezden gelip demokrasi diye höyküren sempatizanlar sıktı artık.
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 ağlamıyorum zaten, kırmızı ünleme basıyorum gerek görünce.
Passanger Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 overseer adlı arkadaşımız acaba hakaretin acizliğinden gelebilir mi?
Hellsing Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Arkadaşlar bende bu olaylara çok sinirleniyordum ama birşey söylemem gerekirse bu ülke ayakta olduğu sürece bu tarz olaylar devam edicek o yüzden rahat olalım.
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Yapacak iş kalmadığında hakaret değil mi? Erdoğan'da ne güzel demiş "Ananı al git" diye. Öyle başbakanın öyle seçmeni. Hakaret edip birde zeytinyağı gibi üste çıkanından..
sir Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 soulless gibi saygılı, seviyeli ve terbiyeli bi arkadaşımıza yapılmamalıydı, yazık yazık, İYİCE AZITTILAR BURAYI SAHİPSİZMİSANDINZZ!!!!
medusa748 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 @eagle_dnz: Rica ederim. Yazıdan da anlaşıldığı gibi, 50 yıl geçmiş hala değişen bir şey yok bu ülkede. Hatta işler iyice çığrından çıktı artık. Özgürlük özgürlük diye bağırıp, demokrasinin arkasına sığınıp bütün Atatürk ilkelerinin ve Cumhuriyet'in altını oymak bunların amaçları. Zaten özellikle şunu çok farkediyorum özellikle son yıllarda ki şöyle: Türban okullara girmesin dersin, özgürlük var bu ülkede onlar da türbanla eğitim alabilsin derler, Atatürk ilke ve inkılaplarına gerek yokmuş, neymiş efendim Atatürk putlaştırılıyormuş böyle şeylere gerek yokmuş, muhtıra verilir laf ederler demokrasiye darbe vurulmuş diye. Amaç ne? özgürlük özgürlük diye diye milleti uyutup kendi ideolojilerini iyice yerleştirmek.Zaten amaçlarına ulaştıkları zaman bu ülkede özgürlük diye bir şey kalmayacak. Özgürlük kavramı temel değerlerimiz tamamen yokolana kadar onlar tarafından kullanılan bir araç sadece. İnşallah böyle bir şey olmaz tabii ama böyle giderse ben pek umutlu değilim durumumuzdan.
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 siyasetten cok sıkıldım.ÖÖÖ yani. karı kız fln konusalım az dejenere insan olalım,bu duyarlılık bayering. ülke AKEPE nin oldu işte kral tayyip lord abdullah gerisi yok.
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Ne yapacak iş kalmadığında yahu? benim siyasi bi tartışmada bi mesajımı gördünüzmü? şimdiye kadar her hangi yanlı bi yazımı gördünüzmü? apolitik ve forumu en uç köşesine kadar takip eden biri olarak bi gözlem belirttim ben. *etiketlenmiştir* *eyvah eyvahtır* hakaret için eleştirin sebebi için eleştirin beni direk bi tarafa sokup kendi işinizi kolaylaştırmayın
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Sebepsiz direk hakaret ettim diyorsun yani..
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Dediğim gibi gözlem sonucu çok pis içimden geldi.
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 başbakanları gibi bazıları da hakarete girmeyi çok seviyor aman sonları başbakanına ve cumhurbaşkanına benzemezin çünkü böyle giderse onları iyi bir son beklemiyor bence
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Aziz Nesin gibi bir yazarın yazısının e|<$I50zlu|< kıvamında yazılması kötü olmuş.
Dregoth Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 O kadar demokrasi diye öten vatandaş gelsin, bu lafı açıklasın. said: newdonis üye [şikayet et] § 28 Ağustos 2007, Salı - 19:42 [ özel msj ] kendilerine iş güc ideoloji arayanlar bok atıyor ona buna yok adamın laikligine inanmıyormuş adam şerefi namusu üzerine atatürk ilkelerine ve laiklige sahip çıkacagını söyledi inanmıyorsan inanma onun cumhurbaşkanlıgını kabul etmen cok da fifi onun icin sen kimsinki onu kabul etmiyorsun TBMM meclisi seçilmişse ve onu seçmisse saygı duyucaksın demokrasiyi kafana göre uygulayamassın begenmiyorsan bas git yada sus. sdlfjfjdfsj sdpofjsdofdsfj
eagle_dnz Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 ya işte başbakanından duymuslar bi demokrasi o da laf olsun diye söylüyor zaten sakız olmus ağzına bunlar da söylüyorlar ama tamemen duyduklarını söyluyorlar aksi davranıyorlar sonra böyleeeee bakıyorlar bos bos
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2007 eski yunanlılar da zaten akp'liydi!
Öne çıkan mesajlar