Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pati Meyhanesi


Eternalus

Öne çıkan mesajlar

Eheh öncelikle belirteyim 'buranın sahibi ben olacağım nihohaho' diye açmadım bu topiği. Ama diğeri daha adından özensiz geliyordu. Yoksa nba gelsin yine onun buralar :). Bu aralar sürekli bir şeyler yazmak istememe rağmen konu bulamadığım için, deli bir post olacak belirteyim. Şimdi geçmişimize kısaca bi göz atalım.

Pati Meyhanesi ilk olarak 2005 başlarında ya da ortalarında açılmıştı. İlk başlarda meyhane RP'si yapmaktaydık. İlerleyen zamanlarda MSN toplantıları düzenledik ve piyasada yerimizi sağlamlaştırdık. O zaman bendeniz barmenlik yapmaktaydım ancak sonraları işler yoğunlaşınca nba ile ortak olduk ve birlikte işlettik. Daha daha sonraları 'Abi yorulmuşsun şu haline bak, otur sen ben müşterilere bakarım' diyen cici patilerimizin sayesinde herkes ortak oldu ve işler büyüdü.

O dönemde hafızam beni yamultmuyorsa yönetim tüm garbage'ı kaçak yapılaşma olduğunu öne sürerek yıktı ve malesef meyhanemiz de bu yıkımdan kurtulamadı. Biz elimizde tapumuzla bürokrasiyle uğraşırken meyhane yerle bir olmuştu bile. Daha sonraları ise araziye alışveriş merkezi yapılacağını duyduk ve mücadelemizi mahkemeye taşıdık. Tabi yine bizim şansımıza alışveriş merkezini yapacak olan inşaat ortaklığı dağıldı ve yönetim garbage bölümünü açarak bize kayıplarımızın tazminatı olarak eski arazimizi gerçek bir tapuyla birlikte geri verdi.

Biz eski müdavimlerin desteğiyle meyhanemizi yine inşa ederek eski günlerimizi aradık. Ancak talihsizlik peşimizi bırakmıyordu. O dönemler çok moda olan 'Rock Bar' olayı garbage'a da taşınmıştı. Açılan bu rock bar'ı yine hafızam beni kanırtmıyorsa bir türkü bar da izlemişti. Biz de 'oha' demiştik. Tüm bu olanlar müşteri sayımızı azaltsa da, bu barların kapanmasıyla eski günlerimize döndük. Zira bizdeki muhabbet yoktu oralarda. Sonraları yine bir sürü şey oldu ve son hal nba'nın açtığı topikti. Şimdi yine sıfırdan başlıyoruz...

Ve işte mutlu günlerden bir sahneyle açılışımızı taçlandırıyorum. 3000. müşterimiz tellos'tu ve bunu ücretsiz içkilerle kutlamıştık. Güzel günlerdi. O günlerde tekrar dönmek dileğiyle.

[spo][/spo]

Eter elinde toz beziyle uzun zamandır açılmayan meyhanenin kapısına bakar.

'Herkes nerede?'

Bir yandan da güzel olsun istediği açılış için etrafı temizlemektedir. Sandalyeler çoğu hâlâ masaların üzerinde ters çevrilmiş haliyle durmaktadır.

'Şu afişi assam iyi olacak...'

Yavaş adımlarla üst kata çıkar. Kilidi uzun zaman önce bozulmuş bir sandığın içinde katlanmış bir bez rolusu çıkarır. 'Umarım güveler harf olan kısımları yememiştir' diye içinden geçirmektedir. Uçlarından tutarak bezi sallar, bezin olanca tozu havaya karışmıştır artık. 'Hay ben senin...' diye dişlerini sıkar eternalus. Eski bir perdeden bozma bu afiş, yırtıklarla dolu olsa da kullanılabilecek durumdadır. Meyhanenin kapısının üstüne denk gelen balkona çıkıp afişi asar. Afişte 'Biranın susuz, sohbetin doyumsuz olduğu yer, Pati Meyhanesi' yazmaktadır. Eter, içinde eski günlerin özlemiyle son hazırlıkları tamamlamak için alt kata iner.

Barın arkasına geçer. Çekmeceden bembeyaz renkli temiz bir bez alıp bardakları parlatmaya başlar. 'Umarım afişi görmüşlerdir' diye düşünür. Bir elinde bez, bir elinde bardak, gözleri dalgın dalgın kapıya bakmaktadır.

'Haydi, biri gelsin artık.'

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...