Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Atatürk ilkeleri & inkılapları kaldırılacak"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dregoth gibi düşünüyorum bir farkla Atatürk ilke ve inkılapları anlatılsın tabii ama bunlar kesin doğrulardır bunlara iman edin tarzında değil şöyle oldu böyle oldu amaç şuydu diyerek anlatılsın. Yoksa Türk tarihinin en önemli dönüşümünü öğrenmek her gencin görevidir. Mesela ben Harf Devriminin bizi geriye götürdüğü inancındayım; ama Hilafetin kaldırılması eğitim birliği vs. yasaları destekliyorum.

Ek: Zorunlu din dersi; zorunlu din demektir. Alevi vatandaşlarımıza siz Alevi iseniz Müslümansınız; eğer Müslümansanız bunu öğreneceksiniz dayatması yapılıyor. Gidiğ nüfus cüzdanına Hristian Yahudi yazdıran kurtuluyor ama Alevi, Caferi vs. mezheplere mezhep dayatması yapılıyor. Adam Aleviyim müslüman değilim bile dese kabul edilmiyor. Budistim cesedim yakılsın diyen adamın isteği kabul edilmiyor. Türkiye hali hazırda zaten din devleti; tek olay sizin din yorumunuz ile akapelilerinki farklı.

@Riglous Köpeğin adı Mustafa Kemal olsaydı senin tepkin ne olurdu? Kemalizm'de bir dünya görüşüdür, Caferilik'te. Mesele karşılıklı saygı meselesi. Yüzde yüz eminin dizinin yazarının öyle bir kastı yoktu ama özür dilendi olay kapandı. Uzatmaya gerek yok.

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 00:45 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bugun gazetede bir yazı gördüm.Sonra üstüne bi nette araştırdım.
İlginç..

Süper ekonomist AKP hükümeti karşılıksız çek-senet sayısını tavan yaptırmış.Rekora imza atmış.

Hani o pörsümüş hiçbirşey yapmayan Bülent Ecevit hükümeti kriz çıkarmıştı ya 2001 de.

işte
rakamlar

Protestolu senet sayısı
2001 805 bin
2002 499 bin
2003 480 bin
2004 590 bin
2005 921 bin
2006 1 milyon 145 bin
2007 693 bin (İlk 6 ay)

Karşılıksız çek sayısı
2001 1 milyon 179 bin
2002 743 bin
2003 831 bin
2004 894 bin
2005 1 milyon 7 bin
2006 1 milyon 178 bin
2007 650 bin (İlk 6 ay)

Evet ekonomimiz harika...
Devasa..
Ülke refah içinde
Ekmeğin fiyatı hala aynı ama.

ama.
Piyasada millet birbirini dolandırıyor.Para bulamıyor Ahmet Mehmet e Mehmet Recep' e geçiriyor.

Ama ekonomimiz harika
Oylar akp'ye

yürü be!
Mesaj tarihi:
Ha! unutmadan.

Sevgili Akp li vekillerimiz Atatürk ilke ve inkilaplarını kaldırmayı teklifede dursun.

Bunun altında kalmayan DTP li vekiller , Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi için teklif sunacaklarını belirtiyor.

ama biz DEMOKRATİĞİZ

Değiştirilmesinin bile teklif edilemeyeceği yasaların değiştirmelerinin teklif edebilme hakkı olmalıdır.
çünkü biz demokratiğiz.

Bizim İstiklal Marşımızda olmalı bir Kürt marşımızda
Kanlarımızda boyadığımız albayrağımızın yanında Kürt bayrağıda olmalı

çünkü biz demokratiğiz.

Burasıda Kongo Cumhuriyeti.
Mesaj tarihi:
amma meraklıymışsınız darbeye, daha ortada ne taslak var ne bişey, her kafadan bi ses çıkıyo..daha bu anayasa taslağı bitirilecek, bunu sivil toplum kuruluşları, diğer parti üyeleri, avukatlar, hukukçular, sendikalar, üniversteler inceleyecek, oylaması var, referandumu var, varoğlu var.. "şıp diye anayasa çıktı hop ülke güme gitti" mi sanıyosunuz nedir..
Mesaj tarihi:
2B yasasının ne kadar sürede bi meclisten geçtiğini öğren bakalım.

Tamam biraz sakinleşin alıcaksınız bu memleketi tüm değerlerini yıkıpta bu kadar heyecan yapmayın sakin sakin sindire sindire alacaksınız işte.
Zaman problem oluyor sizlere üzülüyorum.
Mesaj tarihi:
yok yok forgiver bunlara 10 basardi arkadaslar en azindan gercekten savunulabilir fikirler one suruyordu hatta bazen -oha lan simdi ne diyecegim diyordum ama bu yeni sempatizanlar direk RTE AKP fanatigi hepiniz kopeksiniz deseler havlamaya baslayacaklar..

Amerikada ciplak kosular yurtdisinda turban serbest daha ne kadar atilabilir tabi ben iyi niyetliyim hani bilmeden salliyorum diyorum ama biliyorda salliyorsa daha tehlikeli..

Fransada olaylar cikmadimi daha 1 sene once..

Ayrica ciplak biri seni ne kadar rahatsiz ediyorsa Turbanli biride beni o kadar rahatsiz ediyor. Senin dininde ciplaklik gunahsa benim dinimde degilse nasil bulucaz orta yolu..

not: Demokrsaniz batsin insallah iyiki bir laf bulmussunuz demokrasinin geregi demokrasi budur diye vay anasini o kavramin bile icine ettiniz ulkenin icine ettiniz dinin icine ettiniz demokrasininde icine ettiniz..
Mesaj tarihi:
yasa çıkarmakta bişey yok, taslağı hazırlayıp oylamaya sunuyosun. yeni anayasa farklı bişey, 1982 gibi baskı ortamında oluşturulan bir anayasada bile biçok insanın görüşü alınmıştı.

neyse, esas mesele şu ki beni fanatik zannetmeniz esasen kendi fanatizminizi ortaya koyuyo. gülünç olmayın bari, iki günde anayasaymış, yok çıplaklık beni rahatsız ediyomuş, tayyipin kölesiymişiz vs vs..

benim en çok üzüldüğüm şey bu ülkedeki muhalefetin gülünç duruma düşmesidir. chp'ye oy vermememin tek nedeni de buydu, gülünç ve kısır bir siyaset anlayışı. bütün farklı fikirlere kapalılık, sizin gibi düşünmeyen herkese karşı tahammülsüzlük, fikirlere fikirle cevap verememek, çirkeflik, kişiler üzerinden siyaset, alternatif sunmamak, halkı dışlamak, kafaları kuma gömmek..bu liste daha uzayıp gider.. sizin ve chp'nin ve bugün "rejim elden gidiyooo" diye bağıranların en büyük sorunu bu işte, bi görseniz bunu belki muhalefet düzelecek, belki akp'ye rakip olabilecek.
Mesaj tarihi:
said:
, gülünç ve kısır bir siyaset anlayışı. bütün farklı fikirlere kapalılık, sizin gibi düşünmeyen herkese karşı tahammülsüzlük, fikirlere fikirle cevap verememek, çirkeflik, kişiler üzerinden siyaset,

Bunlar daha çok AKP'yi getirtiyor aklıma.

said:
alternatif sunmamak, halkı dışlamak, kafaları kuma gömmek..

Bunlar da CHP'yi..
Mesaj tarihi:
hayır praw, çünkü akp halka oynadı, daha doğrusu "tribünlere" oynadı ve kazandı. halkı gözardı ederek sırf bir isime yüklenerek siyaset yapılmaz. gazetelere "gemicik" konulu film afişleri bastırarak muhalefet yapılmaz. halkı kucaklayacaksın sen. chp olarak bir taban oyun var mı? var. ama sen akp'ye oy verecekleri de hedefleyeceksin yahu! diyeceksin ki "ey türbanlı vatandaş! ey kürt vatandaş! ey alevi vatandaş! ey azınlık vatandaş! sen de benim kardeşimsin. senin de sorunlarını dinlicem ben! sana da yardım edicem!" işte akp bunu yaptı, chp yapmadı.

akp bu vaadini yerine getirebilir mi? hayır, asla. yau ben çıksam daha iyi muhalefet yaparım akp'ye be!nedir bu diyanet bakanlığına ayrılan bütçe? nedir bu kadar fazla karayolu ihalesi? niye ülkenin bi tarafını sel basıyo, diğer tarafında kuraklık var? nedir bu işsizlik oranı? imf'den neden hala kurtulamadık? kıbrıs nolucak? ırak nolucak? ama yok..biz başbakana küfredelim, biz cumhurbaşkanının karısının kafasına ne örttüğüne bakalım, biz insanların hak ve özgürlükleri üzerinden rejim kavgası başlatalım, biz halkı cehaletle, körlükle, aptallıkla suçlayalım, halkın bi bölümünü TC vatandaşı saymayalım, ötekileştirelim, o zaman bütüün bu sorunlarımız çözülecektir...
  • Yeni Oluştur...