Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kuzen meselesi


heracles1986

Öne çıkan mesajlar

abi yazık ya cidden böle bi şeyi nasıl espri malzemesi yaptınız..

ayrıca eğer insan olmanın gereğini yerine getirmiş olsaydınız bu şekilde dalga geçmezdiniz

elbet sizinde başınızdan böle bişey yada buna benzer bişiler geçer o zman biz bunun üzerinden espri yapsak acaba hoşunuza gidermi?evet kuzenim masamın üstünde otururken düştü 6 yaşında yaramaz mı yaramaz ama o sara hastası siz sara hastalığı nedir biliyomusunuz?

küçük bir kızın gözündeki ışıltı bir dakikalığına kayboluyo bunu canlı olarak yaşamak nedir bilirmisiniz?
hele hele annesinin gözünden akan yaşları görseniz hanginizin yüreği buna dayanır?

lütfen sizden rica ediyorum yapmayın artık bu espriyi gerçekten bu espriyi yyaptığınızda ben üzülüyorum...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sahsen aynisi benim 1 yasindaki yegenimin basina gelse, ben de sinirlenirdim.

yalniz insanlarin senin kuzeninle dalga gectiklerini degil de, tepkinle dalga gectiklerini düsünüyorum.

kimse 5-6 yasinda bi cocugun epilepsi krizi gecirmesine gülemez heralde, aramizda böyle insanlar yoktur diye düsünüyorum.
sadece abartildi biraz bu geyik.

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 18:39 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi niye drama ?
Niye ağlatıcaksın şimdi beni.Kuzeninle dalga gecen yokki.Masanın üstüne cıkmasına güldük.
Hani olurya birisinin kardeşi bi sacmalık yapmıstır ona gülünür,o hesap.Yoksa cidden masadan düstügüne üzüldüm ben.Ayrıca çocuk bu yani,benimde kuzenim var günde 50 kere yere düsüyo.Niye bu kadar içerledin onu anlayamadım.Tamam kendi adıma bu masa/kuzen olayını kestim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
vaniLLe
üye [şikayet et]
§ 23 Ağustos 2007, Perşembe - 18:39 [ özel msj ]
yalniz insanlarin senin kuzeninle dalga gectiklerini degil de, tepkinle dalga gectiklerini düsünüyorum.


Aynen öyle, orada komik gelen sadece "gerizekalı angut" lafı ile "masadan düşme" olayıydı. Zaten bir çok farklı şekile girdi senin de gördüğün gibi. Ama malesef abartıldığının gerçek olduğu gibi kolay kolay unutulamayacağı da bir gerçek sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de ilk okuduğumda geyiğine söylendiğini sanmıştım da değilmiş :) öğrendik sonradan..
epilepsi hastalarını yüksek yerlerde, düşüp kendilerine zarar vereceği yerlerde bulundurmayın demiyormu doktorlar? benim bir tanıdığın arkadaşı vardı, onu sürekli kontrol ediyorlardı balkona falan çıkarmıyolardı vs.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
heracles burada kimse herkesi düşünemez. Kusra bakma ama suçlusu sorumlusu sadece ve tamamen sensin. Başkası değil. Uyarıyı da hakederek aldın zaten.

-Garbage bölümünde "epilepsi" isimli bir konu başlığı var. E belli bi halt olabileceği. Spoiler falan gereksiz, yeterli uyarı var. Ha spoiler olsa o da açılacaktı zaten. Eğer epilepsi başlığına geliyosan kendin kaşınmışsın demektir. Kendi düşen ağlamaz

-Kuzenim açtı demişsin, hani 6 yaşında çocuğa bilgisayar kullandırtmanı geçtim o yaştaki hele böyle hastalığı olan çocuğa böyle emanet ediyorsan bilgisayarı kimsede suç bulamazsın. Burada her açacağımız konu için milyon tane "ekstrem" ve "nadir" durumlu insanı düşünüp hepsinin süzgecinden geçiremeyiz, hele garbagede hiç yapılmaz.

Kısaca kendi suçun yüzünden başkalarına saldırman doğru değil hiç. Kuzenini masaya çıkartmazsın, o yaşta çocuğun eline bilgisayar vermezsin-verirsen de başında durursun, bi terslik olabileceği baştan belli konulara ani giriş yapmazsın o zaman kuzenin de düşmez sağını solunu acıtmaz. Sen de suçundan ve sorumsuzluğundan dolayı yüzünden millete saldırıp sonra uyarı ceza almazsın.


Böyle demişim diğer topicte de, senin "sayenizde uyarı da aldım" sitemine karşılık olarak. Önceliğimle konuya genel yorumumu tekrarlayayım dedim.

Şimdi şu dalga geçme konusuna gelince, baştan belirteyim, hiçbir konuda zaten sözünü mesajını tekrarlamadım ya da dalga geçmedim şimdiye kadar. Bu yüzden kendimi savunmaya falan çalışmıyorum, zaten suçlamalarına hedef değilim. Ama bu konuda senin tutumunun yanlışlığını belirtmek istiyorum. Yukarıda birisi çok güzel söylemiş. Kimsenin kuzeninle, onun hastalığıyla ya da masadan düşüp bir yerini burkması incitmesiyle dalga geçtiği yok. Geçmiş olsun, denir elbette, acil şifalar dilenir.

Ama senin verdiğin abes tepkiyle (o an için belki de verebileceğin tepki belki de doğaldı ama yine de karşıdakine göre oldukça abes bir tepki bu) dalga geçiliyor, senle geçiliyor. Burada kuzenin değil yani dalga konusu, eğer bu konuda kaygın varsa için rahat olsun. Hani ner ne olursa olsun birine burada hakarette saldırıda bulunamazsın, bulunursan da verilecek en olumlu tepki böyle dalga geçilmesi ve uyarıdır zaten. Ki normalde ban cezası verilirken durumun göz önünde bulundurulmuş ki uyarıyla kurtulmuşsun yetkililer tarafından, insanlar da sen ne diyosun be diye sana tavır almak yerine dalga geçip işi geyiğe vurup ti ye almışlar, ortam yumuşamış. Orda "sana ne lan" diyip küfürle girseler ya da her mesajına laf sokan mesajlar atıp dursalar bundan sonra daha mı iyiydi? Kısaca bence pek şikayet edecek bir şey yok ortada.

Ha, kendinle dalga geçilmesinden de hoşlanmıyo olabilirsin elbette, sevmemen de doğaldır. Ama olan olmuş artık.

Ha şimdi için rahat olsun, kimse kuzeninle ya da hastalığıyla dalga geçmiyor. O konuda milleti suçlamana gerek yok. Ama kendinle dalga geçilmesini istemiyorsan esas derdin buysa da onu ayrıca söylersin, ama duygu sömürüsü yapıp kuzenini kalkan olarak kullanmadan "Beyler uzattınız artık tamam rahatsızlık verdi tadı da kalmadı zaten" diyerek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar, şimdi herkes objektif olarak düşünsün eve geldiniz yorgunsunuz bilgisayarın başına oturdunuz bi paticik e bakayım dediniz açtınız başlığı bi tane şekil aa ne güzel neyse mesajları okumaya devam ettiniz bi tane mesaj

gerizekalı angut senin yüzünden 6 yaşındaki kuzenim masadan düştü hey allahım ne hanzo adamlar var ya.

şimdi bu anı yaşayıp da gülmeyen bi insan evladı varsa ben de adam değilim.Ha sonradan kızın gerçekten epilepsi olduğu ve acı çektiği falan anlaşılınca tamam gülünmez ama ne kadar kendimi kassam da bu kelimeler biraraya gelince engelleyemiyorum gülmemi.Cenazede nası gülesiniz gelir bazen, o hesap.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Böyle hiç gülünmemesi gereken yerlerde gülesin gelmedi mi hiç? konferansta sınavda vs. cenaze de bi örnek hiç tanımadığın birinin cenazesi olur gülmemen gerektiğini bilirsin ama işte bazen engelleyemessin.Neyse tartışmıcam artık bu konuyu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...