Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

torrent kullanımı ile ilgili bilgi lütfen

Metakuso

Öne çıkan mesajlar

www.portforward.com

burdan modemini seç neyle ilgili port acaksan seç resimli gösteriyor

yada sen modemin markasını soyle anlatmaya çalışalım

edit2:birde utorrentmi kullanıyorsun bitcomet mi :) onuda sole

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 12:53 tarihinde, cado tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 12:54 tarihinde, cado tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Dün yazmıştım, al sana c/p:

[spo]Şimdi yazamam hesabım kapalı - ama ayın 15'inden sonra açarsam yazarım; yine de resimsiz anlatayim:

http://www.easynews.com/. Bu sitemiz.

10 dolar karşılığı bir ay içinde kullanılmak üzere 20GB satın alabiliyorsunuz. Eğer bir ay içinde 20GB'yi kulanmazsanız sonraki aya ekleniyorlar. Rapidshare'dan daha pahalı, doğru ama burada herşey var nette bulunabilecek - ve hersey derken herşeyi kast ediyorum. Daima maximum hızda çekiyorsunuz dosyaları. Http tabanlı herşey. Tüm grupların çıkardığı yeni şeyler önce burada yayınlanır - sonra torrent'e en son rapid'e dağılır. Özellikle benim gibi e-book kullananlar için mükemmel bir yer. Ne rapid'de ne de torrent'te açtığım ftp serverindeki kitapları ve çizgiromanları rahat rahat bulamazsınız ama hepsini usenet'den kolayca indirebilirsiniz. Bulamayacağınız dizi ya da film de yok.

Ayda 10 GB'da bedavaya getirebilirsiniz - Buraya bakın.

Dl yaparken ve grupları gezerken bir NTTP reader da kullanabilirsiniz.

Eğer aradığınız şeyleri bulamıyorsanız burada bulursunuz.[/spo]

Easynews ve Usenext'de aynı sunucular, aynı gruplar ve aynı dosyalar var. Ama Usenext daha pahalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Torrent için taktikler:

- Mininova gibi popüler siteleri takip edeceksin.
- En çok seed'e sahip, en az peer'a sahip dosyaları arıyacaksın.
- O sırada indirdiğin kişilerin upload'u yüksek olacak (sanşa kalmış artık)
- utorrent 1.6.1 kullanacaksın, yasaklı clientları kullanmamaya dikkat edeceksin (utorrent 1.7 yasaklı mesela).
- uploadunu kısan programlar kullanmayacaksın.

1mbit kablo internet ile ortalama 100 ile indiriyordum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bazı trackerlarda local peer diye bir özellik yüzünden haklı olarak banlandı. Bu özellik sayesinde Amerikadaki bir client bana bağlanmıyor - yani Amerika, Asya ve Avrupa'yı birbirinden izole ediyor.Demonoid ve Digital Hive ile kullanılabilen clientleri aşağıya yazayım:

Torrentflux
Azureus >= 2.5.0.4
BitTornado>=T-0.3.17
Enhanced-CTorrent/dnh3.1
Halite >= 0.2.9
ktorrent >= 2.2.1
rtorrent
Transmission>=0.72
Transmission>=0.72Z (r2326)
uTorrent=1610

uTorrent, Halite, Azureus arasında karar verin. Azureus çok kaynak kullanıyor ama - kullanmam. Halite çok iyi olacak gibi, ama şu an yetersiz - izlemek gerek, uTorrent 1.6.1 en iyisi gibi.

Torrent'te aynı anda kaç dosya açabileceğim indirdiğin dosyalara bağlı. Eğer hiç bir dosya 20kb'yi geçemiyorsa 3-4 tane aç - ama eğer bu max hıza ulaşır diyorsan diğerlerini kapa, onu aç.

Private trackerlar paralı değil, davet edilmen lazım.

NOT: Benden davetiye istemeyin - günde iki, üç kişi istiyor; elimde hiç kalmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

filelist.org arada uyeligi aciyorlar. davetiye filan yok, takip et al. gayet rahat edersin. private trackerlar ratio ister. en az indirdigin kadar gondermen gerekir. ilk indirme hastaligini atlattiktan sonra indirecek seyler sadece populer filmler olmaya baslayinca ratio isi kolaylasiyor.

yok ratio ile ugrasmiyim diyorsan torrentspy.com`u tavsiye ediyorum. seeder sayisi yuksek peer sayisi dusuk olanlari tercih et. bir de yorumlari oku dosyayi indirmeden fake filansa birileri uyarmis oluyor. acele yazilim bulmak gerektigi zamanda ise yariyor.

filelist vb trackerlar baglantiyi genelde sonuna kadar somurdugu icin bir tane indirsen de olur. umumi trackerlardan indiriyorsan biraz ul`yi kisip baglantilarin genel durumuna gore toplam sayiyi ayarlayacaksin artik.

edit: bold olani unutmusum.

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 13:49 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...