Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstek Starbucks'ın o muhteşem frappucinosu


SenariouS

Öne çıkan mesajlar

y apek çoğu aynısını söylor.
Çifte kavrulmuş kahve tanecikleri (starbucksta yaklaşık 20 milyona alınabilir)
Yağsız süt
krema-karamel

anladığım kadarıyla ilk olarak kahveyi normal biçimde hazırlıyoruz. sonra yarısını dolaba koyup yarısını buzlukta buz parçacıkları haline getirip en son karıştırıyoruz. Sorum şu mikserde karıştırdığımızda nasıl oluyorda köpürmesini engelliyoruz benimki hep köpürüyor ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Starbucksta yada Gloria Jeans'te ictiginiz kahve yada turevleri degil sadece surup katkili zimbirtilardir. Turkiye'de kahve kulturu yok daha. Amerika, Avustralya gibi ulkelerde cok az insan buralardan kahve alir, genelde kahve kulturu cok gelismis oldugu icin kose baslarinda yada seyyar dukkanlarda kahveciler cok sayida bulunmaktadir ve kimin blendi iyiyse insanlar onlardan alir. Bizde malesef her zamanki gibi marka oldugu icin insanlar ozentilik nedeni ile buralara gidiyor. Ben yurtdisinda 1 sene kahve yaptim (o makinenin basinda yapan adamlar gibi - baristalik yani) ve size cok icten sekilde ictiklerinizin kahve olmadigini soyleyebilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben oraya arkadaşlarımla 1-2 saat oturmaya,vakit geçirmeye gidiyorum açıkçası hiç bir zaman "Oh bir Starbucks'a gidiym de Brezilya'nın hebehübü ağacından toplanmış kahve çekirdeklerinden yapılmış eşsiz tubutebe kahvemi yudumlayayım" demedim, demem. Ayrıca özenti damgası yapıştırmana söyleyecek söz bulamadım gülmekten :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kultur olayini anlamaniz icin her kosede degisik blend kahvelerin yapildigi bir ulkeye gidip yasamalisiniz. Ayrica Holy bende arkadaslarimla o mekanlara gidiyorum oturmaya merak etme ama sence oralari agzina kadar dolduran onca tip kahvesi icinmi gidiyor sence ortami icinmi yoksa? O kadar merakliysa millet kahve dunyasi aciliyo cesitli yerlerde orayada gitsin. Ben o kadar doldugunu gormuyorum kahve dunyasinin... Birsey aciklamaya calistim sacma sapan tepkiler gostermissiniz yok Amerikada'da ayran kulturu yok vs. Konusmak icin konusmayin allah askina..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...