Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oy vermenin dayanılmaz hafifliği ve seçim sonuçlarının değerlendirilmesi

paspatur

Öne çıkan mesajlar

said:
AKP benim partim değil arkadaş, gidip yönetebilir sempatizanlarını, ben sahiplenmiyorum kendilerini.

aferin devam edin futbol takımı mantığına.
kutuplaşın.
dönün 70lere
kiminiz yolun sağından kiminiz solundan yürüyün.
halkın %50sine bok muamelesi yapın.
sosyal demokratım diyip, demokrasiyle gelen partiye çamur atın.
Sosyal ağlarda paylaş

Burayı sırf millet kime oy verdi falan filan topici zannetmekteydim, değerlendiriyormuşuz da, yanlışlıkla topic açtım ayrı, buraya c/p'liyorum oraya yazdığımı.
Durumu değerlendirecek olursam ben:
Sevindiğim şeyler:
*Türk halkı artık kendi başına ayakta duracağını, e-muhtıraların sökmeyeceğini, demokratik işleyişe inandığını göstermiş oldu, nitekim e-muhtıra olaylarından önce CHP'nin oy oranı %35lerde gözüküyordu, e-muhtıra olaylarından sonra bu hallere geldi, bu da halkın tepki verdiğini gösterir.
*Ekonomide istikrar sağlanacak, borsa coşacak.
*Global konjonktürde inceleyecek olursak AKP'nin iktidara gelmesi Orta Asya'da aşırı islamist bir hareketlenme olması durumunda Türkiye için bir kalkan niteliği taşıyabilir.
Üzüldüğüm şeyler:
*Bir zamanlar Türkiye'de sol denen bir şey vardı, sosyal devlet yapısı diye bir şey vardı, nereye gitti o? Hatırlayan kimse kalmadı mı onu?
*AKP'nin aldığı %50 oyun ne kadarı AKP'nin hazırladığı program için, ne kadarı diğer partilerin saçmalıkları ve e-muhtıraya tepki için ve en önemlisi ne kadarı islamist bir ideoloji adına verildi emin olamıyorum, kestiremiyorum, bu da endişe yaratıyor.
*CHP ve MHP'nin birlik oluşturması çok korkunç durumlara yol açabilir, hatta koca bir felaket olabilir.
*AKP bana göre fazla liberal bir ekonomi programı izliyor, bunun sonu nereye varacak, burjuva ne kadar coşacak, bunun Türkiye'de sonuçları ne olacak emin olamıyorum.
*Para el değiştiriyor, bu el değiştirme güç sahibi bir çok insanın canını yakacak, umarım bunun bir sonucu olarak darbe vs. gibi korkunç şeylere sürüklenmeyiz, gerçi düşük bir ihtimal ancak düşünmek bile tüylerimi diken diken ediyor, yüreğimi ağzıma getiriyor.
Evet siz ne düşünüyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bu ~%50'ye aptal diyenler (rahmetsiz aziz nesin dahil)...

asıl aptal olanın kendileri olabileceğini düşündüler mi hiç? objektif bakış için sadece ihtimal vermeleri bile yeterli

Aziz Nesin söylemişti biz de milletcek onadık.
Aptalız.

Not: Ekşi sözlükten gözüme ilişen güzel bir yorum.

[ Mesaj 22 Temmuz 2007, Pazar - 23:45 tarihinde, Apis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bir amerikan büyük elçisi demişki: Türkiye aslında bi trendir ve onun içerisinde trenin ön taraflarına ve arka taraflarına doğru giden insanlar var sadece. siz bu trenin neresindesiniz demişler. o da ben rayları döşüyorum demiş.

seçim hayırlı olsun. şeriat gelecek beklentisine girenlere öpücüklerimi yolluyorum. bu adamlar yolsuzluk yapıyor diyenlere de ( kendime de yani) demokratik bi şekilde haklarını savunmasını öneriyorum
Sosyal ağlarda paylaş

said:
, nitekim e-muhtıra olaylarından önce CHP'nin oy oranı %35lerde gözüküyordu, e-muhtıra olaylarından sonra bu hallere geldi, bu da halkın tepki verdiğini gösterir.

Afedersin ama CHP kıçını yırtsa %30'u geçemezdi; Deniz Baykal'ı cartı curtu bi kenara bıraksak dahi böyle bir oy potansiyeli yok CHP'nin .
Sosyal ağlarda paylaş

hatay antakya ya bağlı bir belde de oturuyorum.... bu belde chp beldesidir...%100 saf...
aydında kullanıyorum oyumu belde de değilim ...
belde ile irtibat kuruyorum bizim sülaledekilerle konuşuyorumm...
sorun çıkacağı aklımın ucunda yok tabii...
millet durumlar nasıl diyorum...cevap şu...
abi sorma... sadece yeni reşit olanların ismi listede olmasa neyse diyecem...
15-20 yıldır oy atanlaraın bile ismi listede yok...beldenin
%40 ı oy atamıyor....
sandık başkanları iki kişi başka şehirden gelmişler ,, laf anlamıyolar...

NE DİYORSUNUZ BU DURUMA...
SANDIKTAN ÇIKACAK CHP OYLARIMIZIDA AKP DİYE SAYARLARA

ALLAHINDAN BUL AKEPE...

[spo]alıntıdır

http://forumneuro.com/showthread.php?t=256469[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi oncelikle yazilanlari okumadim direk buraya bisiler yazma ihtiyaci hissettim. Soyleki su an msndeyim ve yaklasik 30 kisi online ve kimse secimlerin sonuclarindan memnun deil gercek hayattada yaklasik 5 kisiyle falan gorustum. Ki msnim takim dolayisiyla turkiyenin cesitli yerlerinden ve cesitli goruslerden gelen insanlar. Dusununce genel olarak kimsenin secimlerden mutlu olmadigini gorebiliyorum. Ki ben kendim Yalovaliyim ve yerlisiyim. Hani yaklasik 70 000 nufuslu bi sehir ben bunlarin yarisini biliyorum taniyorum bi sekilde. Ama gelin gorinki efenim Yalovadan bile %59 cikmasi beni sasirtmiyo degil. Nasi olabilir diye icim icimi yiyo ya birbirimizi kandiriyoruz yada gercekten benim ulasamadim cok buyuk bi kesim varki Yalovada boyle bisi oldgunu hic sanmiyorum. Nese efenim bunu ben anlamis deilim.
Dier konulara gelince. Antimodeun yazdigi gibi madde madde yaziyorum.
*AKP hukumetinin ekonomideki basarisi var deniyo. Borsa vs. vs. acikcasi bu ulkedi borsa 2 tane siyasetcinin lafina bakiyo. Yada 2 tane buyuk borsa oyuncusunun alim satimlarla borsayi alcaltip yukseltmesine.
*AKP bu hizla ulkeyi satarsa acikcasi bundan sonraki hukumete ilk kurulan TBMM gibi borc batak icinde bi ulke kalir o zaman bi Ataturk cikip bizim elimizi tutarmi onu bilemem.
*Ordu ordu diyip duruyoruz acikcasi su saatten sonra ordunun yerinde olsa hic bisey yapmam sonucta bu halk icin hizmet ediyorum eger halk bunu istiyosa ben ne yapabilirim. Bi kere zaten ben acik acik sikintilarimi dile getirmisim halka cumhurbaskanligi seciminden once sikintilarimi soylemisim buna ragmen bu halk adam olmuyasa ben ne yapabilirim derdim.
*Ve bisey daha ogrendim bugun demokrasi kotudur kakadir diyebiliyorum.Soylerkende icim cok rahat.
*Oylamadan sonra turkiyedeki dogu bati olayi cok acik sekilde goruluyo. Bugun bi ara turkiyeyi doguyla bati olarak ayirsalar diye cok dusundum.(Sonra O topraklarin nasi kazanildigi geldi aklima ve bu dusunceyle urperdim bi anda.)
*Bir dier konu ise AKP gelsin Eywallah diyelimki iyide yonettiler. Iyi isler yaptilar ekonomiyi toparladilar. Bu adamlarin getirileri goturduklerinin yaninda hic bisi deil bence. Oy verirken keske bunlari gorebilen bi kesin olsaydi o akpye oy verenler.
*Bir dieri ise su aralar bisi yapilmazsa AKP bu hizla kadrolasirsa ve ulkeyi bi 5 yil daha yonetirse ulke cok zor durumlere dusucek gibime geliyo... O saatten sonrada gercekten bir ATATURKE daha ihtiyacimiz olur. Ama bu seferki acilmamiz dunyanin giderek ufaldigini dusunursek. Kafamiza nukleer fuzemi yeriz yoksa ic savasmi cikar onu bilemiyorum. O zamanlarda karisikti ortalik diceksinizde allahin amerikasi gelip orada buralarda petrolu rahatca cikarmak icin ortaligi birbirine katmiyodu.
*Bir dier konu ise ulkenin bu durumlara gelmesinde ben su kaynaklarinin cok etkili oldugunu dusunmekteyim hatta onumuzdeki gunlerde kurt turk olaylarinin cikacagini kurdistan denen ulkenin kurulma calismalari olacagini ve hatta ozerk bi bolge olucagini dusunmekteyim haritada kalan irmaklara bakin lutfen.
Daha cok yazmak istiyorum ama gercekten uykum var ve yarin ise gidicem. Neyse ben ulkemi terketmeyi dusunuyorum kalip savasmak isterdim acikcasi hatta AKP karsiti bi haraketin bizzat icinde bulunmak ve destekcisi olmak su an icin en buyuk hayalim ama Eger demokrasi varsa susucaz beklicez o yuzden kabullenemiyorum. Demokraside 5 yil icerisinde ulkenin icine sicilmasi varsa bunuda kabul edip oturucaz napalim artik....
Sosyal ağlarda paylaş

Nacizane fikrim akp kazanmamıştır chp kaybetmiştir.Evet akp zaten chp yi geçecekti bunu seçim tarihi açıklandığı günde herkes tahmin edebiliyordu.

Chp nin başında bi adam var kendisi yaklaşık çeyrek asırdır orada içi çürümüş artık bu adamın içi çürümüş ama hiç bir politik taktikten haberder değil.Tek bildiği biz muhalefetiz herşeye muhalefet olucaz modeli yani her oyunun oyun bozanı olma isteği

Seçim yarışı başladığı andan itibaren de başladı tayyip'in hatalarını göstermeye çalışmaya yok şunu yaptı yok bunu yaptı meydandakiler senden bunları değil sen ne yapacaksın onu anlatmanı istiyor yoksa bunları anlatacaksan sana miting fln lazım değil bi çay toplantısı yaparız anlatırsın partililere ayy tayyip ne yapmış biliyor musunuz modunda onun kötü yanları yerine kendi iyi yanlarını göstermeye çalışmadı hiç

Deniz baykal adlı şahsiyet sayesinde akp 5 sene daha tepemizde bence rte deniz baykal a bi teşekkürler çiçeği göndermeli.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Oylamadan sonra turkiyedeki dogu bati olayi cok acik sekilde goruluyo. Bugun bi ara turkiyeyi doguyla bati olarak ayirsalar diye cok dusundum

bilinçsizlik ve cehaletin ulaşabileceği seviyeler cidden şaşırtmıyor artık beni. sallamanın sınır yok nasılsa. bursa, antalya, uşak, afyon, denizli, ısparta, sakarya, adapazarı, aydın, çanakkale, balıkesir, istanbul, yalova, manisa, bunlar ülkenin neresi?

msn grubuyla, paticik ahalisiyle bitmiyor türkiye. neyse ki.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 00:12 tarihinde, Sam tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Demokrasi gerek nohut, gerek kömür, gerekse seçim günü yaska olmasıan ragmen verilen "yardım paketleri" ile oy satın alarak oluyorsa, yemişim demokrasiyi, monarşi istiyorum. Hem istikrarlıda olur.

[ Mesaj 23 Temmuz 2007, Pazartesi - 00:16 tarihinde, Bleda tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...