Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Emin Çölaşan: "Sosyetenin tercihi fukaranın tercihi!"

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

soyle canim mhp haric butun partielrin baraj alti kalmasini istiyor

o zaman gorucem ben bu istikrar liberalizm demograsi kurt dostalarimiz!!! diyen tipleri

zaten dunyayi ele gecirince bunanrin topunu mars a surecem
orda kursunlar bi islam cumhuriyeti yaninada bi hristiyan cumhuriyeti total war gibi crusade absip cihat ilan edip gul gibi gecinip giderler
gerci akp lileri uzaya da suremeyiz keza uzayda akilli yasam formlari varsa ulan copunuzu niye buraya atiyorsunuz diye tepemize binerler valla
Sosyal ağlarda paylaş

herkes insan onda hem fikiriz.ama insanları sınıflandırdığımızda vatan haini ve olmayan olarak ayrılıyor bu bağlamda. ülkede bir axis vs allies vakasının gitmesinden bunu hala anlayamadıysan tebrix hlls bab.

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 17:40 tarihinde, Othranx tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 20 Temmuz 2007, Cuma - 17:40 tarihinde, Othranx tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yok gayet insan olarak gormeyenler var.

birde, ben diyorum ki vatan haini dediginiz insanlar kendini vatan haini olarak gormuyorlar, size de baska sifatlar takiyorlar.

ama ikisi de yanlis.

vardir tabii akpye oy verip seriat isteyen (vatan haini bu yuzden diyorsun diye dusunuyorum), fakat cok kucuk bir azinlik. seriat isteyenler saadete verir, niye akp ye versin (bissuru kadin bakanlari var, en asiri dinci olan bircok milletvekilini (hepsini degil, arinc hala var mesela) aday gostermedi).

aradaki fark dusundugunuz kadar degil ama cok galeyana getirildi iki taraf da diye dusunuyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyenin düşüşünden başka bisey olamaz akp üzgünümki.. bi insanın dizi ameliyat gerektiriyorsa ama çok yaslıysa ameliyatı kaldıramayacak kadar..kortizon ignesi vurulur..o yaslı insan dizinde hicbir agzı sızı yokmus yeniden dogmus gibi 8 ay gezer dolasır kosar hatta..8 ay sonra dizinin ici artık cılk bi hal almıstır..ameliyat bile kurtaramaz...turkıye 3 kortızon ignesi yedi arkadaslar...sonucu siz tahmin edin :((
Sosyal ağlarda paylaş

vah vah akp'ye oy verenler vatan haini ha?

böyle ayrım ve çatışmayla bu ülke hiçbi yere varmaz arkadaşlar bu bir. bu ülkenin sorunları da akp'yi ve tabanını dışlayarak çözülemez bu da iki. ne olursa olsun, adamlar bu ülkenin büyükçe bi kesimini temsil ediyolar, yasal olarak kurulmuş ve varlığını devam ettiren bir parti. burada onların avukatlığını yapıcak değilim, ne bok olduklarını hepimiz biliyoruz, ama onlara oy verenlere vatan haini demek de kimseye düşmez.

tansu çiller de mesut yılmaz da babalar gibi vurgun yaptı, hayvanlar gibi yolsuzluk yaptı, zamanında devalüasyonlar oldu, ülke milyarlarca dolar borca girdi, ama bugün dyp'ye (yani dp) oy verecek insanlara vatan haini demiyo kimse, ve dyp de varlığını dp olarak devam ettirebiliyo. ha demek ki bir parti sadece liderinden oluşmuyormuş, daha büyük bir içeriği,
temsil ettiği daha büyük bir güruhu varmış.

mhp'nin de dahil olduğu koalisyon zamanında apo asılamadı, şimdi bahçeli esip gürlüyor, meydanlarda yağlı urgan savuruyo, e bu nasıl siyaset? yağlı urganla siyaset yapılır mı?peki ya kol saati üzerinden? bu nasıl bir basiretsizliktir?

fakir edebiyatı hala tutuyo bu ülkede ve evet bunu akp de yapıyo ve başarılı da oluyo. iktidara gelen her başbakanın malvarlığına dikkatle bakılmıştır, oysa vurgun yapmayan, kendi cebine üç-beş kuruş atmayan bir hükumet yoktur. tabi bu sistemdeki boşluklardan ve turgut özal'ın bize miras bıraktığı "devletin malı deniz" ile "benim memurum işini bilir" mantalitesinden kaynaklanıyo. türkiyeye gereken şey çatışma ve dışlama değil, bütünleşme, birleşme ve yeni bir anayasadır.

ha bi de borsaya tü kaka deniliyo. millet fakir fukara açken borsa puanlarının ne önemi varmışmış.. bunları diyenlerin başında da emin çölaşan gelir ki ona katılmadığım noktalardan birisidir. bu ülkede borsa çökerse eşi benzeri görülmedik bir ekonomik kriz yaşarız, zaten şikayetçi olduğumuz işsizlik belki 10 kat artar, yabancı yatırımcı da parasını çekti mi "ah be, bi zamanlar 3. dünya ülkesiydik" diyecek hale geliriz.

kısacası bi takım dengeleri gözetmeden, tamamen ideolojik, sömürüye ve hakarete dayalı siyasetle bu ülke bir adım bile ilerleyemez sevgili arkadaşlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgili Sir, iyi hos guzel yazmissin. Bana soylesene bu zamana kadar kimin serveti bu kadar gozler onune serildi? Kimin oglu gemicik aldi? Hangi kabinedeki bakanin oglunun 600'e yakin dairesi vardi? Hangi bakanin oglu kus gribi esnasinda 4 milyoncuk yumurta satin alip satti? Hangi bakanin danismani findigin fiyatini dibe surdu? Bunlari once bir arastir. Bugune kadar basbakanlaik yapmis hangi kisinin Talabani ve Barzani ile siki siki cekilmis fotograflari var? Herkes cebe indiriyor herkes kesesini buyutuyor tabiki. Bu hep boyleydi ama bu kadar abartili bir sekilde yapilmiyordu. Artik bu adamlar azdi, orduya kimse dil uzatamaz, hukmedici bildirimler yapamaz, yine basa gelirler boyle devam ederlerse bu ordu gelir yine basa koyar gereken sahsiyetleri kafese, zaten 10. dunya ulkesiyiz bir 30 yil daha geriye gidelim koymaz fazla, aksine gariban kesim sevinir.
Sen bu ulkede ciftciye sahip cikacaksin, memurunu ihya edeceksin. Senin F-16 ucuran piltun 2500ytl aliyor primlerle. Komedi, Amerikadaki bir F-16 pilotu en az 5-6bin dolar aliyordur. Sen bunlari dengele, biraz fakire istihdam sagla. Evet bunlar sozde kolay seyler ama isini cok iyi bilen bir siyasi eminim ulkede bazi seylere 4 sene icinde duzene sokabilir.
Borsa'dan falan bahsetmissin, senin borsanin pozitif seyir izlemesinin nedeni George Soros gibi adamlardir bugun. Turkiye'de buyuk miktarlarda para donduruyorlar. Amerikayla bir zitlas bakalim o borsan, ekonomin ne hale geliyor...
Sosyal ağlarda paylaş

e afterdeep aynı şeyi söylüyoruz zaten, george soros gibi insanların da dahil olduğu şu meşhur "küresel sermaye" zaten akp'nin başta kalmasını istiyor, o yüzden zengin kesimin nerdeyse tamamı akp'ye vericek, kimisi ekonomik istikrarın devamı için, kimisi ihalelerde kolaylık için. sen diyosun ki "abi batalım ama onurlu olalım" ben de diyorum ki sürüne sürüne onur olmaz :)) ayrıca ordu bi kez daha başa geldiği taktirde akp'yi mumla ararız ben söyliyim. baskıcı rejim için radikal islam şart değil.

dünya küreselleşiyosa sen de küreselleşiceksin, yoksa aç kalırsın, açıkta kalırsın, gariban halk da tükürür suratına şöyle okkalı bi şekilde..

abi ayrıca tansu çiller devletin örtülü ödeneğinden amerikalarda yazlıklar yaptırdı, kocasına şahane kıyaklar çekti ve bu kişi de hala yargılanmış değil, az buz değil yani bu. akp yapmadı demiyorum ama herkes yaptı hem de bokunu çıkara çıkara yaptı..

ayriyeten koalisyon döneminde bankalarımız göz göre göre hortumlandı, ekonomimize eşi benzeri görülmedik bir darbe vuruldu..bunu yapanlar de basbaya türk vatandaşıydı! suçluları dışarda aramamak gerek..hatta bunlardan bazıları mazot 1ytl olcak diye diye şu an meclise girmek üzere..

ancak kimse bunlara değinmiyo, herkes akp'ye küfredip prim yapmaya çalışıyo..benim istediğim partiler kendi programları üzerinden prim yapsınlar, sataşarak değil. bişey eleştireceklerse mal varlığını değil de partinin programlarını eleştirsinler çünkü sorgulana sorgulana bitmez malvarlığı, senin eniştenin villası, onun kayınçosunun tersanesi..bu ülkede siyaset yapmak, oy toplamak, çevre genişletmek ve reklam yapmak için zaten varlıklı olmak şart, o yüzden bu fakir fukara edebiyatı da bana çok yalan geliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...