Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bekir Coşkun: "Ben AKP'ye oy vermem... "

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/6919836.asp?yazarid=2&gid=61
said:
Ben AKP’ye oy vermem...

MESLEK hayatım boyunca hangi partiye oy vereceğimi, hangisine vermeyeceğimi hiçbir zaman açıklamadım, her görüşteki okurlarıma sevgimden dolayı.

Ayrıca mücadele partiler arasındaydı ve o partiler iyi-kötü "demokrat-laik Türkiye"nin birer ucundan tutmuşlardı.

Bu sefer öyle değil.

Bu sefer AKP ile laik devlet yarışıyor.

Dönüp bakarsanız, çoktandır devletin tüm temel kurumları ve kavramları ile mücadele eder AKP; Anayasası ile, yargısı ile, Türk Silahlı Kuvvetleri ile, üniversiteleri ile, liberal sermayesi ile, sivil toplum örgütleri ile...

Devrim yasaları ile..

Üniter yapısı ile...

Çağdaş eğitimi ile...

Şimdi iki taraf seçime gidiyor:

AKP ve laik devlet...

*

Ben AKP’ye oy vermem...

AKP; Mustafa Kemal’in kurduğu, Müslüman dünyasında tek laik, tek özgürlükçü, tek medeniyet yolunu zorlayan, uygarlık yolunu seçmiş tek devlet ile hesaplaşmaktadır.

Bu seçimler, AKP ile öbür partiler arasında değildir.

Bu seçimler, AKP ile çağdaş Türkiye arasındadır.

*

Bizim aydınlık umutlarımız vardı.

Bizler düşe kalka, günlük sorunların içinde debelene debelene, yine de bir gün olsun "Dağ başını duman almış, yürüyelim... " ideolojisini dilimizden düşürmeden yol aldık.

Biz; son yüz yılda Ortadoğu halkları içinde tek şerefli savaşı kazanan ve bize emanet eden, tek istekleri "muasır medeniyet seviyesi" olan yiğitlere ihaneti hiç düşünmedik.

Bizim; ne dolarla, Euro’yla satılacak, kasalara konulacak, çıkar ile kıyaslanacak, cüzdanlara sığacak kimliğimiz olmalıydı...

Ne de yoksulumuzun makarna-nohut ile satılacak onuru...

Bizim kadınlarımız birer esir, birer sakıncalı, birer suçlu, birer yasaklı gibi yok sayılmamalı...

Bizim çocuklarımız dergáhlarda, tarikat okullarında ortaçağ hurafeleri öğrenerek büyümemeli...

Bizim aydınlık yolumuz vardı...

Biz ışığa doğru yürüyorduk...

Karanlığa değil...

Ben AKP’ye oy vermem...
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle gözüküyor Sly-One'cığım.
Ama dışarısı da çok zor. Sen de görmüşsündür.
İki ucu boklu değnekteyiz kısacası.

-----------------------------------------------------------
Erdoğan tek başına iktidara gelemezse siyasetten çekilecekmiş.
Rumların ve Barzani'nin yüreği ağzına gelmiştir...
Haldun Ertem

-----------------------------------------------------------
Sosyal ağlarda paylaş

@Jadelith

ılımlı islam nedir allah aşkına ya? İslam islamdır bunun ılımlısı soğuğu, sıcağı mı olur? Adamlar kendilerini dini duyguları yüksek ama kesinlikle katı olmayan hoşgörülü dindarlar gibi gösteriyorlar sizde bunu yiyorsunuz. Adam resmen şeriat getirmek istiyor bunun neresi ılımlı?

Eğer islam'a inanıyorsan şeriatla yönetilmesi gerektiğine inanıyorsun demektir bu da ATATÜRK'ün kurduğu Türkiye CUMHURİYETİ Devletine aykırı olduğu için beğenmiyorsan gidip şeriat olan bi ülkede (bkz: arabistan ) yaşarsın. Zorla akp'ye oy verdiriyorlar diye birşey yok kısaca...

Hadi geçtim tamam diyelim ki gerçekten adamlar dindar ama kötü niyetleri yok kendi dinleri kendilerine bizi bağlamaz diyelim. Bu adamların dindarlığına nasıl inanabiliyorsun ki? Gerçekten dindar olan Allah'a peygambere inanan adam kendi ülkesini soyar mı ? Yolsuzluk , adam kayırmaca yapar mı ? Tüm dini kitaplarda şehitlerin cennete gideceği yazmaktayken , kendi oğlunu askerlikten kaçırmak için elinden geleni yapar mı ? Bu mudur sizin dindarlık , islamcılık anlayışınız?

Yani tamam adamın niyeti kötü daha 10 yıl öncesinde ATATÜRK'e küfür etme cesaretini göstermiş , şimdi çıkıp ahkam kesen bi adam ama yine de gerçekten dindar olsa, gerçekten ben çok inançlıyım napiyorsam Allah için yapıyorum dese içim bu kdr yanmicak. Adam insanları uyutuyor resmen kandırıyor sizlerde kanıyorsunuz.

Ilımlı islam devleti istiyorsanız lütfen defolup arabistana mı gidiorsunuz nereye gidiyorsanız gidin... Türkiye de bunu başaramicaksınız çünkü!
Sosyal ağlarda paylaş

@jadelith

özel msj karakterin 250 olduğu için ordan yazamadım burda spoiler yapiim oku

[spo]inan bana akp'ye oy vermeyeceğim için benle daha çok gurur duyardı bence. atatürk '' beni tanımak bedeni mi görmek demek değil , düşüncelerimi algılayabilmektir'' demiş. ama gördğüm kadarıyla sen onun düşüncelerini algılayamamıssın ki akp'yi savunuyorsn.

Şöyle diim ankaranın en ii and. liselerinden birinde okuyorum ve atatürk'çü olmanın çok iyi eğitim almış olmak demek olmadığına eminim. Atatürk'çü olmak onun duygu ve düşüncelerini anlayabilmiş olmaktır. Ama görüyorum ki sen anlayamamışsın...[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...