Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

okan bayülgen ve ego patlamaları: bu beni ilgilendirmiyor

calimero

Öne çıkan mesajlar

çoğunuzun mâlûmu ntv de okan bayülgen in sunduğu bir program var, "bu sizi ilgilendiriyor". programın dünkü bölümünü kaçınız izledi bilmiyorum fakat izlemeyenler için oldukça enteresan bir bölüm olduğunu söyleyebilirim.

(spo içindeki bu bölüm programla alâkalıdır)

[spo]şimdi efendim, dün gece sabah 9 da kalkmam gerektiği için, erken yatacağım fakat bir de bakıyorum bu sizi ilgilendiriyor başlamış, konusu ise sanat. bakıyorum konu da güzel başlıyorum izlemeye. konuklar chp istanbul 1. bölge 12. sıradan milletvekili adayı berhan şimşek (ki hazetmem siyasetçi kişiliğinden), akp istanbul 1. bölge 9. sıradan milletvekili adayı özlem piltanoğlu türköne ve akp nin yeni genel merkezini resimleriyle süsleyen ismail acar idi. neyse program başladı. önce yalnızca berhan şimşek ve özlem türköne stüdyodaydı. allahım bu nasıl bir program. ilk 10 15 dakika özlem türköne sürekli her lafa karışıyor, berhan şimşek in her lafını kesiyor, söylenen her cümlenin sonunda konuşmasa dahi "evet" hıhı" "bıdı bıdı" "bık bık" şeklinde laf arasına giriyor idi. sinir bozucuydu tabi oldukça bu ve bekledik ki okan bayülgen önüne geçsin bu durumun. peki okan bayülgen ne yaptı bu konuda? hiçbirşey...

sonra bir an geldi muhabbet ortasında okan bayülgen "özlem siyasette yeni" deyince özlem (türköne) "özlem türköne" diye mırıldandı. orada da koptu olay zaten. okan bayülgen "nasıl diyelim meksikalılar gibi özlem piltanoğlu türköne mi diyelim" deyince en azından "meksikalı değilim ama amerikalı değilim, amerikalılar gibi de hitap etmeyin" tarzından birşeyler söyledi. sen misin efendim okan bayülgen e bunu söyleyen, okan bayülgen başladı çemkirmeye. yok efendim kaç yıllık televizyoncuymuş kendisi de 14 yıllık televizyon hayatı boyunca hiç mesafe konusunda uyarı almamış bir insanmış da, karşısındaki insanın ne haddineymiş onu düzeltmek falan da filan. karşıdaki özlem (ki bundan sonra özlem diyeceğim kendisi alınmazsa) "hayır efendim benim tercihim budur, siz yine de istediğiniz şekilde hitap edebilirsiniz. ben sadece tercihimi belirttim." dedi ama ne fayda. okan bayülgen coşmuştu bir kere. özlem bir de kendisini tanımadığını söyleyince okan iyice zıvanadan çıktı. "sen nasıl beni tanımazsın. 12 yıldır hadi poroğramımı görmedin, peki haberde mi izlemiyosun" diye çemkirmesi yetmiyormuş gibi bir de üstün demagoji yeteneğiyle "önce sayın bayülgen diyosun ki arkasından gelecek saygısızlıkları saklamaya çalışıyosun" diye bok atmaya başladı. kendisine ben siyaset konuşacağımızı zannediyordum diyen özlem e "şu anda siyaset konuşuyoruz zaten... " diye başlayan cümleler yığınıyla cevap verdi. haaa dedim zaten bu şekilde bir cümleyle başlayınca. ne açıdan siyaset tartışılıyormuş peki? hitabet yeteneği sevgi saygı vs siyasetin özü değilmiymiş efendim? höhöytt. yiyen beri gelsin. sonrasında tartışma bir de berhan şimşek in at şeyinde kelebek misali bir örneğiyle iyice cıvıdı ve tartışma biraz daha devam ettikten sonra sönümlendi.

program hakkında fikrime gelince, sanat hakkında adayların görüşlerini ve önerilerini izlemek için izlediğim programda konuyla son yarım saati haricinde tamamen konuyla alakasız bir sidik yarışı izledim. ayrıca özlem türköne nin köy enstitüleri hakkında saçma sapan [(iyidi de, onlar gomünüst yetiştiriyodu be ğardaşa gelen) (önceki parantezde şiveyle dalga geçilmemekte,bindiği ağacı kesen köylü taklit edilmeye çaışılmaktadır)] söylemleri, ve ressam ağabeyimizin de köylülerin sanat yapması konusu geçtiğinde "asdaas... köylü ve sanat... sanat entellektüellerin işidir. entellektüeller yapar sanatı bıdı bık bık" tarzında söylemleri de arada kaynadı.[/spo].

yalnız bu program özelinde olmamakla birlikte okan bayülgen in tavırları hakkında da birkaç kelam etmek ister deli gönül tabî. artık yetti yahu bu adamın saçma sapan "bir halttan çakmıyorum ama olsun, her konuda mutlaka bilgili görünmeliyim" tavırları. eyvallah izliyoruz sürekli komik de. skeçleri için dahi izlenir programları falan feşmekan. ama izlerken de kendisinden iğrendiriyor birçok zaman. gitar çalmayı bilmiyor ama çalıyormuş gibi yapıyor, serdar ortaç, hande yener vs vs ye "süpersin şarkıların süper" deyip rocker geçiniyor, fransızca dan (kanaatimce) adam gibi çakmıyor ama her fırsatta fransızca bilgisini öne sürüyor, çevreci geçinip cip kullanıyor vs vs. anlamadığı daha birçok konuda demagoji ile işi götürüyor ve bize de bir kez daha gösteriyor ki bir konu ile yalnızca ilgileniyor gibi görünerek karizmanı tavana vurdurabilirsin, hatta gerçekten uğraşırsan karizman çizilir, o yüzden en iyisi mış gibi yapmaktır.

spoiler da bahsettiğim siyaset konuşma muhabbeti ayrı bir örnek ve üsttekilerden tatmin olmadınız ise yakında gerçekleştiğinden aklımda kalan bu tarz bir örnek daha. bundan önceki bir programda erdil yaşaroğlu ve tanımadığım bir karikatürist bir abimiz konuk. işte okan yağlıyor ikiniz en sevdiğim karikatüristlersiniz. şu kadar übersiniz bu kadar evrenselsiniz falan, derken diğer karikatürist abimiz dayanamıyor ve "benim karikatürlerim evrensel değil ki ama" diye söze karışıyor. öyle, zira bu abimiz hep güncel türkiye olaylarını çizmiş ve de ancak türkiyeli birisi anlayabilir karikatürlerini. fakat olur mu efendim bilmediği konularda sallayan okan bayülgen g.t olur mu?.. hemen atladı "olur mu canım. o yüzden de evrenselsiniz ya zaten. evrensellik de göreceli değil mi? evrensel olmak için önce yerel olmak gerekmiyor mu? o açıdan söylüyorum. vs vs" evrensel olmak için önce yerel olmak gerekmesi önermesinin bu durumla zerre kadar alakası olmadığını o abimiz de biliyordu hepimiz gibi fakat "he" dedi geçti. orada konu kapandı.

şu anda aklıma gelmeyecek bir ton örnek var bu konuyla ilgili ve gerçekten sıkıldım ben bu adamın gereksiz g.tü kalkıklığından. "niye bu kadar kafaya taktın arkadaşım, ezik mi hissettin kendini bu adamın karizması karşısında, he" de diyebilirsiniz tabi. ben de "yok be abi. ama cidden canım sıkıldı. öyle gaza geldim yazdım" derim. bundan başka laf atana da şimdiden çelik ayna derim, kafama sıkar giderim :)
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten Türkiye ünlüleri ile kenar mahalle cocuklari'ni birbirinden ayiran fark para ve parayla gelen kulaktan dolma bilgi.

Seviyesiz, civik, y (alaka+alanci) bir ünlü kitlesini bohçamizda şakşaklarla taşiyoruz yillardir, eve bir varabilirsek kapi'nin önündeki çöpe atabiliriz, cevreciyiz ya ondan.
Sosyal ağlarda paylaş

İzledim.

Okan Baylgen haksız. Ancaaaak, bir insan milletvekili olmaya aday oluyosa kendini orda savunabilmeli. Okan Bayülgene karşı hakkını savunamıyosan, milletin hakkını nasıl savunacaksın? Kıza acıdım resmen. Bana saygsıszlık yapıyosun, senn sunuculuk geçmişin beni ilgilendirmez, ben bu şartlar altına programa devam etmiyorum de, terk et orayı. Yerse..
Sosyal ağlarda paylaş

Okan Bayulgen sadece iki konuguna da esit mesafede davranmak icin asiri caba harcadi. Berhan beyi yakinen tanidigi icin on ismi ile hitab etmekteydi. Bunun icin soz konusu bayana da on isimi ile hitab etmek istedi zira aksi cifte standart veya taraflilik gibi gorunebilirdi. Hanimefendi de kendisini Amerikanlik ile suclayarak Turk kulturune uzak olmakla itham etti ozur dilemesi tabiidir. Ancak hanim surekli ben kaymakamim falan diyerek buyukluk taslamaktaydi. Kaymakamlar ozur dilemiyor herhalde.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ombakkombak, 13 Temmuz 2007, Cuma - 00:39 tarihinde demis ki:

Okan Bayulgen sadece iki konuguna da esit mesafede davranmak icin asiri caba harcadi. Berhan beyi yakinen tanidigi icin on ismi ile hitab etmekteydi. Bunun icin soz konusu bayana da on isimi ile hitab etmek istedi zira aksi cifte standart veya taraflilik gibi gorunebilirdi. Hanimefendi de kendisini Amerikanlik ile suclayarak Turk kulturune uzak olmakla itham etti ozur dilemesi tabiidir. Ancak hanim surekli ben kaymakamim falan diyerek buyukluk taslamaktaydi. Kaymakamlar ozur dilemiyor herhalde.

Sen bu açıklamayı gercekten gönülden inanarakmı yapıyorsun dostum?Okan daha programın başında hatunu gözüne kestirmişti,bu arada hadi eşit davranıyordu okanla hatun vuruşurken berhan ın arada maydanoz gibi girip bunun başkanıda öcalana sayın demesine(demiştirde burda bu lafı sokmaya çalışmak kelebek ve at olayı gibidir) bişi demedi.Kadın her nekadar sevmediğim partiden vs olsada kendisine adıyla hitap edilmesini istemiyorsa okanda hitap etmemeliydi.
Sosyal ağlarda paylaş

o zaman lütfen bana soyadımla hitap edin derdi reklam aralarında, ve okan adıyla hitap ettiğindede mıraldanıp sonra laf sokmaya "ben türküm sen amerikan özetizisin" ( ki soy adı kullanmak, sayın brown demek aslında amerikan usuludür özentiliği kendisi yapmaktadır) diye laf sokmaya calışmaz bana soyadımla hitap edersiniz daha mutlu olucam cünki genelde öle tanılıyorum cevremde falan derdi, ama işte egomuz böyyük koskoca millet vekili adayıyız biz.

ayrıca "sayın öcalan" orda yapılması artık aşrt olmuş bi espriydi, kacırsalar üzülürdüm
Sosyal ağlarda paylaş

geffen abarttın ama sende.

konservatuar mezunu,12 yıldır televizyon'da hep en kaliteli programları yapan birine kültürsüz yakıştırması yapmak da türk insanına mahsus bir şey olsa gerek. paticik iyice sözlüğe döndü ha. her şeyi eleştirin. değiştirmek için çaba göstermeyin ama. sadece eleştirin. kimse önünüzde engel değil size arkadaşlar, isteyen konservatuar sınavlarına girip oyuncu, sunucu vs olabilir. olun, daha kültürlü olun, daha normal davranın. yanlış anlamayın eleştirmenize kızmıyorum ama kimse okan bayülgen'in yerini almaya çalışmıyorken bu eleştrilerin hepsi havaya gidiyor.

ayrıcaa, özlem hanım cahillikte doruk noktada. ayrıca kaymakam olmasından kaynaklanan ve herkese emir vermekten doğan artistliğini programın başında da sürdürmüştü, okan bayülgen'de zaten uyuz oluyor akp'ye. özlem siyasetteyeni'yi de sevmedi haliyle. üstüne gitti ki iyiki de yaptı. aslında okan'ın amacı alın bakın sizleri kimler yönetmeye çalışıyor, iki cümle kuruyorum ona karşı bile kendini savunamıyor' u göstermekti bence.

[ Mesaj 13 Temmuz 2007, Cuma - 22:23 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

12 yıldır televizyonda en kaliteli programlar mı? o senin kalite anlayışın.
eşeğe altın semer vursan yine eşektir. bilmemne mezunu diye gelme bana. seray sever de boğaziçi mezunu. okan bayülgenin televizyonculuğu da oyunculuğu da rezil. seslendirmesine bişey demiycem tek iyi olduğu konu o.
Sosyal ağlarda paylaş

geffen haksızlık ediyorsun gerçekten. birincisi benim kalite anlayışıma laf söylemek sana düşmez bunu geçiyorum direkt olarak.

ikincisi okan bayülgen şu ülkedeki en yetenekli oyunculardan birisidir. doğru ama, senin gibilere genco'nun castını izlettirmek lazım. mehmet ali erbil falan da var. onların yanında okan bayülgen bok yemiş bok.

dip not: sevgili arkadaşım. boğaziçi üniversitesi öss gibi bir sınav sistemi sonucu aldığın puan ile girebildiğin bir okul iken, mimar sinan devlet konservatuarı, her yıl yalnızca 8-10 kişi arasında değişen bir rakamda öğrenciyi, deveye hendek atlatmaktan daha zor bir yetenek sınavı ile almakta ve bu 8-10 kişiyi de gerçekten aşırı yetenek sahibiyse kabul etmektedir.

[ Mesaj 13 Temmuz 2007, Cuma - 22:32 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Benim milletvekili adayım orada rahatsız oluyorsa kalkıp gitmeliydi durumdan rahatsız olduğunu belirtiyorsa ve Okan onu sallamıyorsa, terk etmeliydi o programı.

Bence en büyük kişilik göstergesidir o programı terk etmek.
Ha program Okan'ın programı, adamın uslubu ve cıvıklığı belli. Kendisi de diyor, konsept uymuyorsa çıkar gidersin.
Yoksa Okan sarar, zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışır.
Yarım saat olduğu gibi sidik savaşına döner.
Sosyal ağlarda paylaş

hıı cekemıyoruz =) catlıyorum butun gun evımde bugun okan bayulgene ne yapabılırım dıye =).
Sahsen ızlemıyorum programlarını, ama konuk oldugu programlarda dınlıyorum adamı, guzel seyler soyluyor arada
hele bırkeresınde dızı yapmak televızyonculuk degıl ben yıllardır genclere televızyonculugu ogretmeye calıstım, zaten en buyuk amacım televızyonculugu arttırmak gıbısınden bısı demıstı canımı yemıstı =))
Ama tarzı uslubu cok fena,

Kadında haksız Okan'da.Ama işin sidik yarışına donmesi katılan konuklar ıtıbarıyle yanlış, sonuçta milletin temsilcisi olmaya aday insanlar bunlar, gece matinesinde yaptıgın sarma hareketını bunlara yapmaması lazımdı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...