Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadıköy Gotikleri

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Onlara gotik değil de emo diyoduk sanki?

Zira gotik kavramı taaa ortaçağdan kalma kültür ve bilmemne hedehödö akımı işte... Gotik kavramını bikaç tane depresif ergenle kısıtlarsanız ayıp olur:)
(Okumuştum da unuttum, pek bişey hatırlamıyorum, şimdi iki saat arayıp c/p yapamam aratın işte wikide filan)

Tabi kendilerine sorarsanız gotiğiz biz derler de, takmayın yani:D
Emo-punk arası bişi onlar :P

///Edit: Eheheh ben yazana kadar yazmışlar
Neyse, kendileri aslen emo olurlar ama kendilerine gotik diyolar

Tabi gotik kavramı apayrı bişey ama özentiliklerinden anlatamıyoruz kendilerine, gotiğiz diye dolaşıyolar.
O açıdan gotik-emo ayrımını yapamayan özenti gençliğe götik te deniyo:)

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 17:15 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

özenti bence de, ama neye özendiklerini bilmeyen tipler ayrıca :) farklı zamanlarda dünyanın farklı yerlerinden uç kültürleri taklit etmeye çalışan bir grup insan sadece.

edit: evet, emodur özellikle kırmızı-siyah, mor-siyah olan tipler gotiklikle alakası yoktur uzaktan yakından. diğerleri de siyah punklar olabilir anca. gotik ortaçağda toplumdan kendini soyutlayıp kendi aralarında yaşayan bir toplulukla gelişen kültür gibi birşey olması lazım. bir de gotik tarzı mimariler fln vardır (kliselerde mi oluyor yoksa sadece), sivri sivri çatıları olur (gerçi notredam'da ondandı ama sivri tepesi yoktu galiba). neyse öyle bişi işte, bunlar gotik fln deil sonuç olarak. emo benzetmesi yerinde olur belki

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 17:16 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

14-15 yaşına kadar gotik takılırlar.niye dinlediklerini bilmedikleri müzikleri dinlerler.

16-17 yaşlarına geldiklerinde caddeye,etilere,nişantaşına merak sararlar.

türkçe şarkı dinlemeye başlarlar.ıyhk igrenç dedikleri ibo yu da dinlerler.

universite falan derken sora ne olurlar bilemeyiz.

geneli böyle.ama bu yola baş koymuşlar hep öyle kalırlar

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 17:26 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hehe, bizler ve onlar, ne guzel... siz kimsiniz peki?

eskiden akmar gencligi vardi, boylelerine papuc birakmiyodu. belediye temizleyince hepsini, bunlara kaldi.

biz de eskiden yapardik. buyuyunce kalmiyolar merak etmeyin. O piercing yuzunden ise giremeyince cikarir, normal olur o kizcaaz da. yeni moda akimiymis gibi dusunun. en azindan bilgisayara bagimli genclik degiller. disari cikip egleniyolar
Sosyal ağlarda paylaş

bizler kapitalistiz nihahaha (patron gulusu oldu mu bilmiyorum).

akmar gencligi farkli idi. en azindan bir kultur & zevk meselesi pesinde olan insanlarin bir araya gelmesiydi. sadece orda olanlar icin degil, metal ve rock icin birsey aranildiginda ilk ugranilacak yer orasiydi. o satanist olaylar zimbirtisindan sonra dagitildi zaten.

simdikiler farkli. dedigin gibi sadece "moda" olarak o tarzi yasamaya calisiyorlar. ozendikleri amerikali nigga brolari gibi "yo dostum" demeleri, cebinde sigarasi varken sirf "bak biz boyle ozguruz" demek icin sigara istemeleri felan belli ediyor kendilerini. ozenti emo genclik o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de ozenmistim zamaninda boyle gotiklige.Bu salak nick de o zamandan kalma.Ama kendi capimdaydim, rahatsiz etmiyordum kimseyi.Buyudukce insanin akli basina geliyor.Siyahtan baska renklerin de farkina variyorsun. :)

Bu zamana kadar degismeyen tek sey metal muzik oldu.Hala onceligim metal, ama diger muziklerin de farkina vardim.

Hayat guzel, ne diye kendimi sacma triplere sokayim ki?

@fedaykin..Bu hic hos olmamis.Adetlerime bagli biriyim ve gayet normal bir erkegim.
Uzun sacli ve fazlasiyla kupeliyim.

said:
- Hazır sallandırmaya başlamışken uzun saçlı küpeli ipne kılıklı Türk örf ve adetlerine uymayan yavşakları da sallandıracaksın.

[ Mesaj 09 Temmuz 2007, Pazartesi - 20:20 tarihinde, demise666 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...