Messor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Bunlar tamamen beynin kendi içinde yaşadığı şeylerdir.
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Bilinç açılmışken vücudun tam olarak uyanamaması- yarı uykuda kalması gibi bi sebepten dolayı felcimsi bir duruma girmek diye biliyodum. Hissizleşme, kabuslar, aşırı ağır hissetme gibi şeylere sebep oluyodu sanırım. Ama nerde okumuştum hatırlamıyorum o açıdan kaynak veremiycem.
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bi de astral seyahatle sevişmeye çalışanlar vardı bu forumda bir ara
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 öyle şeyler olmuyo ya, sadece düşüyorsun.
riglous Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Jack London gibi bi alkoligin teorisine (!) inanmayin derim...
Messor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Ruh diye birşeyin varlığı gerçek mi ilk önce ki biz onu seyahate çıkarıyoruz. : )
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Yorgunluktan oluyo bu tür şeyler. Ya da ayağınızla sürekli aynı hareketi yaparsanız falan. (uzun yolda manuel vitesli araba kullanmak gibi.) Sebebi genelde mineral eksilmesi... Mesela uykuda öyle atmasa da bazen romatizmalıymış gibi ağrır. İşte o da mineral yetersizliğinden... [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 23:36 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
thanatos Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 http://www.failedsuccess.com/index.php?/weblog/comments/falling_sleep_hypnic_jerk bahsettigin sey bu sanirim. ayrica astral seyahat, atalarimizin agactan dusmesi falan olmamis. bilime guvenin once.
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Sanmıyorum ki öyle bir durum olsun,uyku bilinç altında ölümle eşleştirirse zaten direk uyuyamassın,yaşama iç güdüsü denen bir husus var öyle bireylerde zaten ya hipnofobi oluyor yada nekrofobi oluyor ve bu bireyler haftada maksimum 7 saat farkında olmadan uyuyabiliyorlar,oda çoğunlukla ayaküstü oluyor. Açıkcası bana bu durum daha çok sırtüstü yattığımda oluyordu yatağımı ona göre düzenledim artık kabus veya karabasan görmediğimi söyliyebilirim sinir stress yapmadığım durumlarda. Uykuda nefes almakta zorlandığımızda devreye giriyor bu mekanizma daha çok ölüme olan korkumuz sayesinde zırt diye kalkıyoruz,böylece kendi kendimizin hayatını kurtarıyoruz diye açıklayabilirim. Peki niye yüksekten düşmek olayıysa yaşadığımız çevrenin etkisi olabilir. Netice itibariyle çoğumuz apartmanlarda oturuyoruz,bende çok gördüm yüksekten atlama ve çoğunlukla zıplayarak ve ekstradan bağırarak kalktığımı farkettim,atladığım/düştüğüm yer ise oturduğum evin balkonu oluyordu daha çok.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Kralsın Thanatos, öğrendim - rahat rahat uyurum artık. İyi geceler herkese.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 said: Jack London gibi bi alkoligin teorisine (!) inanmayin derim... Kızıl göööözz!!!1 Allah cezanı versin laan!! o karı benim olacaak!!!1
FromTheHell Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bende düşme değil de kamyon çarpması falan oluyo bazen. markası da sabit, dodge- yeşil çadırı var arkasında.eskiden hep ekmek daatıyodu bu arabalar. bu noluyo bilen gören duyan rastlayan var mıdır?
xaty Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bizim bi osman abi vardı, ona da hep kamyon çarpar uyanırdı. sonra geçenlerde belediye çukuruna düştü.. dikkat et bence, görme fazla kamyon falan.
Dev Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 said: bi de astral seyahatle sevişmeye çalışanlar vardı bu forumda bir ara tantrayı diyorsan çabaladım ben ona sdfsd
Antimodes52 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Dev, iyi güzel yazmışsın da Jack London'ın teorisi tam olarak öyle değil. Antik çağlarda düşmenin acı verici bir deneyim olmasından çok, maymun atalarımız zamanında ağaçlarda yaşamamız ve ağaçtan düşmenin genelde ölümle sonuçlanan, hayatta kalanlarınsa çok travmatik olarak algıladığı bir deneyim olması. Hayatta kalan atalar bu deneyimden öyle etkileniyorlar ki, genetik olarak aktarmaya başlıyorlar. Jung'un archetype muhabbetiyle alakalı.
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 yorgun oldugunda oluyor genelde bu düşme hissi vs. çok yorul, koy kafayı yataga uyuma başlangıcında kacınılmaz gibi bişey uehe
Dev Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 @Antimodes Evet dediğin gibi olması lazım. Ya aceleden kısalttım ya da yanlış hatırlıyordum =/ Neyse düzelttiğin iyi oldu ama temel olarak bahsetmek istediğim şey buydu işte jckldn ın teorisi olarak
irin Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 discoverydeki bi belgeselde yukseklik korkusu ve bir cok insanın ruyasında surekli olarak dusmesi ana rahminde gecirdiğimiz döneme baglanmıstı. rahimde bebeğe etki eden en buyuk kuvvetin agırlık oldugunu ve düsügün hayatın sonu oldugu goz onune alırsak bence gayet mantıklı.
Xaenin Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 said: BlaCk, 29 Haziran 2007, Cuma - 22:47 tarihinde demis ki: bu olayı; uyku halındeyken ruhun bedenden ayrılması(ruyalar vb.) daha sonra o düşme hissiyle aniden ruhun bedene geri girmesi olarak tanımlayan bi yazı okumuştum tee nezaman ama hatırlamıyorum ne sitesiydi yada ne üzerneydi. Uyku felciyle alakası nedir? [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 22:49 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ] Evet , ruhun bedenden ayrılması daha mantıklı bir açıklamaymış gerçekten .
bya Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 30, 2007 bütün olay zihinde biter bence. sadece düşünerek sevişebilir, dayak yiyebilir , dövebilir, basket oynayabilir ve tabi ki düşebilirsin de. rüyalarda olan da budur bence. sonuçta doğru kasların doğru şekilde uyarılması ve beyin tarafından yorumlanması olayı gibi bişey bu(gerçekten tek farkı ortamı tamamen beyninin hazırlaması). yani rüyanda düştüğünü görüp uyandığında nasıl hissediyorsan, gerçekte de bi uçurumdan düştüğünde öyle hissedeceğine inanırım ben. senin duruma gelirsek bi rüya görmüşsündür ve düşüyorsundur ama hatırlamıyorsundur, benim cevabım bu, bilimsel olduğunu iddia etmiyorum tabi ama inandığım birşey.
Öne çıkan mesajlar