Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Uykuda düşmek gibimsi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bilinç açılmışken vücudun tam olarak uyanamaması- yarı uykuda kalması gibi bi sebepten dolayı felcimsi bir duruma girmek diye biliyodum. Hissizleşme, kabuslar, aşırı ağır hissetme gibi şeylere sebep oluyodu sanırım.

Ama nerde okumuştum hatırlamıyorum o açıdan kaynak veremiycem.
Mesaj tarihi:
Yorgunluktan oluyo bu tür şeyler. Ya da ayağınızla sürekli aynı hareketi yaparsanız falan. (uzun yolda manuel vitesli araba kullanmak gibi.) Sebebi genelde mineral eksilmesi... Mesela uykuda öyle atmasa da bazen romatizmalıymış gibi ağrır. İşte o da mineral yetersizliğinden...

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 23:36 tarihinde, Mr_Hand tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Sanmıyorum ki öyle bir durum olsun,uyku bilinç altında ölümle eşleştirirse zaten direk uyuyamassın,yaşama iç güdüsü denen bir husus var öyle bireylerde zaten ya hipnofobi oluyor yada nekrofobi oluyor ve bu bireyler haftada maksimum 7 saat farkında olmadan uyuyabiliyorlar,oda çoğunlukla ayaküstü oluyor. Açıkcası bana bu durum daha çok sırtüstü yattığımda oluyordu yatağımı ona göre düzenledim artık kabus veya karabasan görmediğimi söyliyebilirim sinir stress yapmadığım durumlarda. Uykuda nefes almakta zorlandığımızda devreye giriyor bu mekanizma daha çok ölüme olan korkumuz sayesinde zırt diye kalkıyoruz,böylece kendi kendimizin hayatını kurtarıyoruz diye açıklayabilirim. Peki niye yüksekten düşmek olayıysa yaşadığımız çevrenin etkisi olabilir. Netice itibariyle çoğumuz apartmanlarda oturuyoruz,bende çok gördüm yüksekten atlama ve çoğunlukla zıplayarak ve ekstradan bağırarak kalktığımı farkettim,atladığım/düştüğüm yer ise oturduğum evin balkonu oluyordu daha çok.
Mesaj tarihi:
bende düşme değil de kamyon çarpması falan oluyo bazen.
markası da sabit, dodge- yeşil çadırı var arkasında.eskiden hep ekmek daatıyodu bu arabalar.
bu noluyo bilen gören duyan rastlayan var mıdır?
Mesaj tarihi:
bizim bi osman abi vardı, ona da hep kamyon çarpar uyanırdı. sonra geçenlerde belediye çukuruna düştü.. dikkat et bence, görme fazla kamyon falan.
Mesaj tarihi:
Dev, iyi güzel yazmışsın da Jack London'ın teorisi tam olarak öyle değil. Antik çağlarda düşmenin acı verici bir deneyim olmasından çok, maymun atalarımız zamanında ağaçlarda yaşamamız ve ağaçtan düşmenin genelde ölümle sonuçlanan, hayatta kalanlarınsa çok travmatik olarak algıladığı bir deneyim olması. Hayatta kalan atalar bu deneyimden öyle etkileniyorlar ki, genetik olarak aktarmaya başlıyorlar. Jung'un archetype muhabbetiyle alakalı.
Mesaj tarihi:
@Antimodes
Evet dediğin gibi olması lazım. Ya aceleden kısalttım ya da yanlış hatırlıyordum =/ Neyse düzelttiğin iyi oldu ama temel olarak bahsetmek istediğim şey buydu işte jckldn ın teorisi olarak
Mesaj tarihi:
discoverydeki bi belgeselde yukseklik korkusu ve bir cok insanın ruyasında surekli olarak dusmesi ana rahminde gecirdiğimiz döneme baglanmıstı. rahimde bebeğe etki eden en buyuk kuvvetin agırlık oldugunu ve düsügün hayatın sonu oldugu goz onune alırsak bence gayet mantıklı.
Mesaj tarihi:
said:
BlaCk, 29 Haziran 2007, Cuma - 22:47 tarihinde demis ki:

bu olayı;
uyku halındeyken ruhun bedenden ayrılması(ruyalar vb.) daha sonra o düşme hissiyle aniden ruhun bedene geri girmesi olarak tanımlayan bi yazı okumuştum tee nezaman ama hatırlamıyorum ne sitesiydi yada ne üzerneydi.

Uyku felciyle alakası nedir?

[ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 22:49 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]

Evet , ruhun bedenden ayrılması daha mantıklı bir açıklamaymış gerçekten .
Mesaj tarihi:
bütün olay zihinde biter bence. sadece düşünerek sevişebilir, dayak yiyebilir , dövebilir, basket oynayabilir ve tabi ki düşebilirsin de. rüyalarda olan da budur bence. sonuçta doğru kasların doğru şekilde uyarılması ve beyin tarafından yorumlanması olayı gibi bişey bu(gerçekten tek farkı ortamı tamamen beyninin hazırlaması). yani rüyanda düştüğünü görüp uyandığında nasıl hissediyorsan, gerçekte de bi uçurumdan düştüğünde öyle hissedeceğine inanırım ben. senin duruma gelirsek bi rüya görmüşsündür ve düşüyorsundur ama hatırlamıyorsundur, benim cevabım bu, bilimsel olduğunu iddia etmiyorum tabi ama inandığım birşey.
  • Yeni Oluştur...