Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Şimdi deprem olduğunda yatıyordum, önce yine bu düşmemsi sey oldu sandım. Hani bazen tam uyumuş gibiyken, birden bire ayaklarınızın altı boşalmış da boşluğa düşüyormuşsunuz gibi olur ya, zıplayı veririz yatağın içinde. Aklına takıldı şimdi, neden böyle bir şey hissediyoruz bazen?
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 uyku felci daha geniş kapsamlı bilgi için http://tr.wikipedia.org/wiki/Uyku_felci [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 22:47 tarihinde, paparnoz tarafından güncellenmiştir ]
BlaCk Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bu olayı; uyku halındeyken ruhun bedenden ayrılması(ruyalar vb.) daha sonra o düşme hissiyle aniden ruhun bedene geri girmesi olarak tanımlayan bi yazı okumuştum tee nezaman ama hatırlamıyorum ne sitesiydi yada ne üzerneydi. Uyku felciyle alakası nedir? [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 22:49 tarihinde, BlaCk tarafından güncellenmiştir ]
demise666 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Evet ben de duymustum.Bilincsizce yapilan astral seyahatin donusu diyordu.
Dev Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Şimdi Gerge zamanında bunun olası bir cevabını lüsid rüyaları araştırırken keşfetmiştim. Bu konuda astral seyahat hakkında teorileri olan bir çok kişi diyor ki uyurken ruhumuz bedenden ayrılıyor. Rüyalar bu ayrılmada başka bir boyuttaki anılarımız. Sonra da geri dönüyoruz vücuda uyanınca. Bu düşme olayı da aslında bu teoriye göre tam ruh vücuttan ayrılırken bir farka varma olayı. Yine şans eseri rastladığım bir başka teorinin sahibi ise tanıdık bir yazar Jack London. Kendisinin Adem'den Önce diye bir kitabı var bu konuyla ilgili ve bu düşme olayı hakkındaki yorumu ; atalarımızdan bize kalan ve genlerle aktarılmış olan anıların çağrışımı. Peki neden düşme dersek , düşmenin antik çağlarda çok etki bırakan ve acı dolu bir deneyim olmasını savunuyor. Jack London sevdiğim bir yazardır ve onun teorisi bana daha mantıklı geliyor açıkçası. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Astral seyahat, ruh gibi şeylere inanmadığımdan biimsel açıklama arıyorum ben. Uyku felçci ile pek ilgisi yok gibime geldi ama sayfadaki resim(The Nightmare, Henry Fuseli (1781) ) çok güzelmiş.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Adem'den Önce'yi bende okumuştum da, pek mantıklı gelmemişti.
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 ya bu şeyle aynımı mesela uyurken bana inanılmaz çok oluyor ayağım atıyor kolum atıyor falan.Ama rüyamda düştüğümü falan görmüyorum
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Bir e hep düz ve tek başıma yatarken oldu bana. Kıvrılıp yattığımda ya da yanımda biri varken olmuyor hiç.
xaty Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 astral seyahat ile bağlantılı sanırsam biraz. ruh ve beden ilişkisi.. bu ikili sürekli birbirine bağlıdır ve hiç bir zaman kopamazlar, koparsa geri dönüşü yoktur. astral seyahatte bu bağ uzar gider. uykuda da bu bağ gevşer. normalden gevşek olur yani. bu gevşeklik halinde birden bire uyandığımızda da ruh aniden bedene dönmüş (bağ birden sıkılaşmış) oluyor. bu yüzden öyle bir düşme hissi yaşıyor ve aniden sarsılıyoruz. sanki kendine gelmiş gibi sarsılıp uyanıyoruz. (böyle bir açıklaması var o olayın. peki öyle mi düşünüyorum, bilmem) edit: astral seyahat için düz yatılmasını ve rahat bir durumda olunmasını öneriyorlar, duyu organların o sırada başka birşeyle ilgilenmicek ve kasların olabildiğince gevşek olcak. bu astral seyahatin bilimsel açıklaması nasıl olur? yaşamadan inanmak zor gerçekten ama merak edip araştırmama rağmen hiç deneme zahmetinde bulunmadım. [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 23:04 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
zgrw Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 benb rüyamda düştüğümü görürsem oluyor bi tek bu olay. o yüzden astral seyehat yada eski anılar şeyi mantıksız geliyor insana
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 banada oluyor ayağımı aşşağıya doğru itiyorum sanki boşluğa basmış gibi sonra birden uyanıyorum
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/Night_terror Peki bu olabilirmi ?
Horrible Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bana da çok oluo bu ya sanki böle rüyamda yürürken ayağım takılıyor düşmemek için tekme atıyorum gerçek hayatta sonra uyanıyorum tabii =)
BioHazarD Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 bana bazen elektrik verilmiş gibi oluyo birden zıplıyorum hani birilerine hastahanelerde elektroşok verilir ya onun gibi
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 yok abi, karabasan o.
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 hayır karabasan uyku felci,night terror daha farklı
Messor Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Astral seyahat, ruh muh geçin, adam gibi bilimsel cevap istiyor adam. Bana da şey oluyor, tam yeni dalmışken rüyamsı bir sahne görüyorum pat zıplıyorum. Genelde düşme oluyor bunlar. Ama normal rüya değil, televizyonun karşısında uyuya kaldığımda filan daha çok oluyor.
Sly-One Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 ya, ben rüya falan görmüyorum artık pek de. eskiden küçükken çok görürdüm, ve hep her rüyamda o düşme hissiyle uyanırdım. hatta hissi geçtim, bariz 100lerce metreden yatağa doğru düştüğümü görür düşmemle uyanırdım. hakkaten düşüomuş hissiyle beraber, nefret de ederdim de pek sık görüyordum. artık uyumuyorum doğru düzgün, kurtuldum bu sorundan hehe.
Dev Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Ama genelde hiç uyanmadan önce falan olmadı bana. Hep yattıktan biraz sonra bir şeyler düşünürken ve o sırada uykuya dalarken uykuya daldığımın farkına varmam ve ayılma çabam yüzünden oldu.
Passanger Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 uyanamaz gerçekten düşersen olürsün derler birde. edik: kendı cumlemı anlamadım da ondan ... [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 23:16 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 29 Haziran 2007, Cuma - 23:16 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ]
Dev Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 O astral seyahat ve ruh teorisiyle bağlantılı işte. Ruh geri dönüyor düşerken diyorlar. Düşme hissinin sebebi ise normaldaki dönüşlerden daha acele ile dönmek istememiz. Gerçi buna kimse inanmıyor sanırım hehe
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Konuyu açan Genel Yönetici Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Belki de ondandır - bilinç altında uykuyu ölümle eşleştirip, uykuya dalmaktan korkuyoruzdur.
Dev Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 Mesaj tarihi: Haziran 29, 2007 ...ki evet Gerge daha mantıklı bir yorum getirdi
Öne çıkan mesajlar