Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

t harfi hristiyanlarin alfabeye ekledigi harftir

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Şimcik arkadaşlar, ARAMA bölümüne tıklıyoruz, yandaki seçenekler arasında "konyuu başlatanlar arasında" yı seçiyoruz arama barına "zarek" yazıyoruz, konuları, konuların içeriklerini, ve kouların açılmaları arasındaki zaman boşlugunu ve kimi konular arasındaki çelişkileri görünce -haaaa--- çekiyoruz

Öneridir tabi ki de.

[spo]ALINTIDIR[/spo]
Mesaj tarihi:
Evet, birkaç topiğini gördükten sonra bunu yapmış olanlar vardır zaten (ben dahil), okudum okudum eğlendim. Teşekkürlerimizi sunuyoruz burdan bıkmadan usanmadan paragraf paragraf laf ebeliği yapan zarek'e.
Mesaj tarihi:
Aklıma geldi söliim bu arada... Bu ekşizölüğe takılanlardan bazılarında böyle "ansiklopedi gibi konuşmaya çalışma" sendromu görüyorum ben. Kaldıramıyolar bazı şeyleri ahah.
Mesaj tarihi:
aeuhauauh gece gece güldürdün zarek teşekkür ederim. ciddi ciddi cevap yazanlara da ayrıca teşekkür ediyorum onlar da baya güldürdü =P(şukela da verdim=P)

[ Mesaj 03 Temmuz 2007, Salı - 03:52 tarihinde, tunca tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
yıllar süren uzun araştırmalarım sonucunda yaptığım tespittir.
ulen bu sözü söyleyen ve bu makaleyi buraya koyup alıntı yaptığını söyleyen arkadaşları kınıyorum ya abi nerden çıkarıyolar böle şeyleri anlamam gitti he.bak gitti yazdım 2 t var allah beni cehennemde yakacak sen müslümanın nasıl hritiyan harfi kullanırsı diye saddsa
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Lucifer şeytan demek değil zarek. Işık getiren demek. lux ışık demektir, ondan lucis olmuş; ferre de getirmek demektir. Yahudiliğe yunan tanrısı Hesperus'un ikincil kişiliği Phosphorus(ışık getiren)'dan geçmiş ve İbranicede Helel(parlak kişi) olmuştur. Roma'nın Hıristiyanlığı kabul etmesiyle de latinceye çevrilerek Lucifer şeklini almıştır. Ayrıca kendisine bir aralar Samael de denirdi.

Ayrıca arkadaşımızın adı olan Lucifel, ışık tarafından hüsrana uğratılmış olarak yorumlanabilir eğer kasarsan. (her ne kadar fe hecesi eksik olsada)

[ Mesaj 03 Temmuz 2007, Salı - 08:58 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
Many modern Christians have followed tradition and equated Lucifer with Satan, or the Devil.

said:
In modern and late Medieval Christian thought, Lucifer is usually a fallen angel identified as Satan, the embodiment of evil and enemy of God. In Christian literature and legend, Lucifer is generally considered to have been a prominent archangel in heaven (although some sources[citation needed] say he was a cherub or a seraph), who had been motivated by pride to lead a revolution against God, in "The War of Heaven". When the rebellion failed, Lucifer was cast out of heaven, along with a third of the heavenly host, and came to reside in the world.

http://en.wikipedia.org/wiki/Lucifer

[ Mesaj 03 Temmuz 2007, Salı - 08:58 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Yine de bilimsel olarak bakarsan Lucifer şeytan demek değil. Bazı yahudi mitlerinin roma yorumuna göre lilim ile melekler arasında çıkan bir kavga sonucu, lilim'in yanında yer alıp meleklerin şehrinin bir kısmını yakarak kendine Işık Getiren adını vermiştir. Tabii bu kabul edilen bir mit değil artık. Modern hıristiyanlar Lilith ile ilgili her şeyi reddederler zaten.

Sabah Yıldızı diye çağrılması da Hesperus ile alakalı. Eosphorus Hesperus'un ikincil kişiliklerinden biridir ve sabah yıldızı demektir.
  • Yeni Oluştur...