Bone Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 84 doğumluyum, yaş 23'e geldi. boy 1.73-1.74 gibi birşey. Bu saatten sonra 10-15 cm daha uzamak mümkün mü? Televizyonlardaki çocuklar için hazırlanmış şu küp tatlıların reklamlarında sürekli, "süt için, boyunuz uzasın; bizim küp tatlılarda 3x süt var" gibi şeyler söylüyorlar. Valla bebekliğimden beri sabahları süt içerim. Halen de içiyorum. İlkokul-ortaokul-lise'de her sabah bira bardağında süt içtim. İlkokulda-ortaokulda arkadaşlar "sütün tadı iğrenç, nesquiksiz hiç içemiyorum" veya "süt yerine çay içiyorum ben" derken sade süt içmeye devam ettim. İlkokulda-ortaokulda beden derslerinde herkes futbol oynamaya giderken, küçük bir grup olarak basketbol oynardık biz. Hatta ilkokulda yaz okullarına gittim, orda basketbol-tenis-voleybol seçimlerinde basketbol bölümünü seçmiştim. Yaz okullarında havuz da vardı, sürekli yüzerdim. Ortaokulda her haftasonu basketbol kursuna giderdim okulun. Bütün bunlara rağmen cüce gibi kaldım. Tamam yüzmede olimpiyatlara katılmadım, milli basketbol takımına girmedim, her gün 10 litle süt tüketmedim. Ama bu kadar da kısa kalmak şaşırtıyor beni. Acaba ilkokul-ortaokulda her gün okula gidip geldiğim 10 kiloluk çantanın etkisi mi diye düşünmeden edemiyorum. Hani 1.90 boyunda bazı kişiler vardır, böyle fasulye sırığı gibi olurlar. Öyle birisi de olmak istemezdim. Ancak ilkokul-ortaokul-lise yıllarında beden eğitimindeki boy sırasında hep küçükler tarafında kalmak insanı gıcık ediyor. Kemik kırdırarak boy uzatma olayı varmış. Ancak çok uzun ve çok acılı bir işlem sonunda en fazla 1-2 cm uzatıyormuş boyu. Bu yaştan sonra büyüme hormonları çalışacağını da zannetmem. Hardcore basketbol oynayıp 20 litre süt içsem de işe yaramaz herhalde. Michael Clarke Duncan'a hastayım. Hem öküz gibi şişman, hem ayı gibi kaslı, hem de zürafa gibi uzun - 1.96. Zaten herif bodyguard'lık yaparmış eskiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 21 de bite boy uzama benim bildiğim. kilo vermeye bak sen. uzayamazsan da uzun gösterirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 I ıh artık uzayamazsın.. O dediğin ameliyatta iğrenç birşey bir arkadaş yaptırmıştı 2-3cm uzadı kaç ay yattı evde.. Boşver o kadar da kısa değilsin zaten.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 kemik analizi yapan yerler var, git kemik analizi yaptır, kemik yaşını öğren. ordaki kişiler de tavsiyede bulunur zaten uzar uzamaz diye. benim bi arkadaş vardı 21 yaşında ama kemik yaşı 19 demişlerdi misal. Bu işin doğruluğu nedir ve nerde yapılıyor bilmiyorum ama hehe. hastanede falan yapılıyorsa doğrudur herhal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensible Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Zayıflayacaksın bone kurtuluşun yok öyle uzayayım falan :) Ayrıca 1.74 hiç de kısa değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 demeyin şöyle sly-one gibi nooblar damlayacak yine :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 said: boy 1.73-1.74 gibi birşey. Bu saatten sonra 10-15 cm daha uzamak mümkün mü? said: Hani 1.90 boyunda bazı kişiler vardır, böyle fasulye sırığı gibi olurlar. Öyle birisi de olmak istemezdim. abi o boy varken 10-15 cm uzarsan zaten o olmak istemediğin fasulye sırıkları gibi (alındım) olursun. =p iyi bence 1.74 boy, ama kiloluydun sanırım biraz, o kiloları da atarsan bi sorunun kalmaz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 basket oyna cok boy uzatir o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 basketbol hiç boy uzatmaz.benim boyda 1.67 ama oyle bi problemim yok ayrıca 1.74 hiç mi hiç kısa degil. ayrica kilon kaç? [ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 04:04 tarihinde, newdonis tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 bilemedim ki, kucuk emrah gibi japonyaya git kirdir kemikleri uzatiyolar oyle sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Abi uzayıp ne yapacaksın ya. Ver sen fazla kilon varsa mis gibi be. Sırık lafına ben de alındım ayrıca, sen önce kilo ver hıh. Sahi kaç kilosun ki sen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 viking veya dwarf karizması yap alternatif kendini iyi hissedersin,türkiye standartlarında boyun gayet normal netice itibariyle iskadinav ülkesi değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 yas 23e geldi ve sen bu soruyu soruyosun, tebrikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Hakkaten ha (üstteki iki mesaja da diyorum bunu=)) Boyum kısa olsa keşke, full sakal bırakıp harharhar gezebilsem, cüce karizması yapsam. Anca undead karizması (?) çıkıyor benden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 olay biraz genetik biraz da beslenme ağırlık (idi) iş işten geçmiştir sanırım.. bu saatten sonra çok bişi olmaz.. ama olayın basketbol oynamak ile, süt içmek ile çok alakası olduğunu da sanmıyorum (açık hava sporlarında D vitamini sentezlenmesi [yani basketbola gerek yok çok] ve insan barsaklarının sütü bebeklik döneminden sonra çok iyi absorbe edememesi, pastorize sütün içerdiği kalsiyumun aşırı bozulmuş olması gibi başka olaylar sebebi ile içtiğiniz sütten aldığınız fayda da oldukça limitli olacaktır. Ayrıca kalça kırıklarını önleme ile süt tüketimi arasında bir bağlantı olmadığı da söylenebilir. Aslında brokoli ve badem gibi sebzeler daha çok miktarda ve 100% yararlanabileceğiniz kalsiyum sunarlar size.. Tabi Mg, Zn vs mineraller, pastorizasyon esnasında kaybolan ve kalsiyumun kullanılması için gerekli olan phosphatase gibi enzimler ve D3 vitamini olmadan çok fazla bişi yapamayacağınızı (sadece böbrek taşı üretirsiniz bol kalsiyum birikmesi ile) da belirtmek lazım.. Evet seneler boyu kandırıldık! En azından çocuğumun burnunu sıkıp zorla süt içireceğime, işlenmiş hangi ürünleri vermem gerektiğini hangi mineralleri takviye etmem gerektiğini vs. öğrendim bu süreç içerisinde.. [ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 10:20 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 ayağına dünyayı kurtaran adamdaki gibi taş bağlayıp zıplaya zıplaya dolaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
einhander Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 kendını boyle kabul et artık olene kadar 174 cm boyunda olacaksın ben ne sut ıctım ne basketbol oynadım 172 cm demekkı senın gıbı yapsaymısım 190 cm olurmusum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 olmuyosun işte genlerine bağlı. ben 2 sene önce 1.56'ydım şimdi 1.80'im. her ay 1 cm uzamışım hesaba göre. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 23 ne ya. ıs ısten coktan gecmıs. barı sıyah, uzerınde dık cızgıler olan elbıseler gıy zayıf ve uzun gosterır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KireiMerodii Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 70'lerin üstüne çıkmış olmana rağmen kısayım diyorsan, boyu 70'in altındaki erkekler ölsün o zaman. Hiç de kısa değilsin. Yeni boy atmaya başlayan bir ilkokul çocuğu gibi yazmışsın Bone :))) Sütler, danoneler... Ama sevimli olmuş :P [ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 12:48 tarihinde, KireiMerodii tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 darth vader gibi mi ascraeus [ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 12:52 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zarek Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 polat mesela tıfıl bişi. ama hep o tarz giyinio. uzun gözüküo. cillop gibin hem de. [spo]yersen[/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 burak kut pilatesle 3cm uzamış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Acayip bir genetik dizilimin yoksa 23 yaşından sonra uzamazsın. Boyun da kısa değil. Önemli olan da işlevin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2007 o zaman garbage disposal sektorunden tanidiklarimi cagirayim hemen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar