Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boy uzatmak

Bone

Öne çıkan mesajlar

84 doğumluyum, yaş 23'e geldi.
boy 1.73-1.74 gibi birşey.
Bu saatten sonra 10-15 cm daha uzamak mümkün mü?

Televizyonlardaki çocuklar için hazırlanmış şu küp tatlıların reklamlarında sürekli, "süt için, boyunuz uzasın; bizim küp tatlılarda 3x süt var" gibi şeyler söylüyorlar.
Valla bebekliğimden beri sabahları süt içerim. Halen de içiyorum. İlkokul-ortaokul-lise'de her sabah bira bardağında süt içtim. İlkokulda-ortaokulda arkadaşlar "sütün tadı iğrenç, nesquiksiz hiç içemiyorum" veya "süt yerine çay içiyorum ben" derken sade süt içmeye devam ettim.
İlkokulda-ortaokulda beden derslerinde herkes futbol oynamaya giderken, küçük bir grup olarak basketbol oynardık biz. Hatta ilkokulda yaz okullarına gittim, orda basketbol-tenis-voleybol seçimlerinde basketbol bölümünü seçmiştim. Yaz okullarında havuz da vardı, sürekli yüzerdim. Ortaokulda her haftasonu basketbol kursuna giderdim okulun.
Bütün bunlara rağmen cüce gibi kaldım.

Tamam yüzmede olimpiyatlara katılmadım, milli basketbol takımına girmedim, her gün 10 litle süt tüketmedim. Ama bu kadar da kısa kalmak şaşırtıyor beni.
Acaba ilkokul-ortaokulda her gün okula gidip geldiğim 10 kiloluk çantanın etkisi mi diye düşünmeden edemiyorum.
Hani 1.90 boyunda bazı kişiler vardır, böyle fasulye sırığı gibi olurlar. Öyle birisi de olmak istemezdim. Ancak ilkokul-ortaokul-lise yıllarında beden eğitimindeki boy sırasında hep küçükler tarafında kalmak insanı gıcık ediyor.

Kemik kırdırarak boy uzatma olayı varmış.
Ancak çok uzun ve çok acılı bir işlem sonunda en fazla 1-2 cm uzatıyormuş boyu.
Bu yaştan sonra büyüme hormonları çalışacağını da zannetmem. Hardcore basketbol oynayıp 20 litre süt içsem de işe yaramaz herhalde.

Michael Clarke Duncan'a hastayım. Hem öküz gibi şişman, hem ayı gibi kaslı, hem de zürafa gibi uzun - 1.96. Zaten herif bodyguard'lık yaparmış eskiden.
Sosyal ağlarda paylaş

kemik analizi yapan yerler var, git kemik analizi yaptır, kemik yaşını öğren. ordaki kişiler de tavsiyede bulunur zaten uzar uzamaz diye. benim bi arkadaş vardı 21 yaşında ama kemik yaşı 19 demişlerdi misal. Bu işin doğruluğu nedir ve nerde yapılıyor bilmiyorum ama hehe. hastanede falan yapılıyorsa doğrudur herhal
Sosyal ağlarda paylaş

said:
boy 1.73-1.74 gibi birşey.
Bu saatten sonra 10-15 cm daha uzamak mümkün mü?

said:
Hani 1.90 boyunda bazı kişiler vardır, böyle fasulye sırığı gibi olurlar. Öyle birisi de olmak istemezdim.

abi o boy varken 10-15 cm uzarsan zaten o olmak istemediğin fasulye sırıkları gibi (alındım) olursun. =p
iyi bence 1.74 boy, ama kiloluydun sanırım biraz, o kiloları da atarsan bi sorunun kalmaz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

olay biraz genetik biraz da beslenme ağırlık (idi)

iş işten geçmiştir sanırım.. bu saatten sonra çok bişi olmaz..

ama olayın basketbol oynamak ile, süt içmek ile çok alakası olduğunu da sanmıyorum (açık hava sporlarında D vitamini sentezlenmesi [yani basketbola gerek yok çok] ve insan barsaklarının sütü bebeklik döneminden sonra çok iyi absorbe edememesi, pastorize sütün içerdiği kalsiyumun aşırı bozulmuş olması gibi başka olaylar sebebi ile içtiğiniz sütten aldığınız fayda da oldukça limitli olacaktır. Ayrıca kalça kırıklarını önleme ile süt tüketimi arasında bir bağlantı olmadığı da söylenebilir. Aslında brokoli ve badem gibi sebzeler daha çok miktarda ve 100% yararlanabileceğiniz kalsiyum sunarlar size.. Tabi Mg, Zn vs mineraller, pastorizasyon esnasında kaybolan ve kalsiyumun kullanılması için gerekli olan phosphatase gibi enzimler ve D3 vitamini olmadan çok fazla bişi yapamayacağınızı (sadece böbrek taşı üretirsiniz bol kalsiyum birikmesi ile) da belirtmek lazım..

Evet seneler boyu kandırıldık!

En azından çocuğumun burnunu sıkıp zorla süt içireceğime, işlenmiş hangi ürünleri vermem gerektiğini hangi mineralleri takviye etmem gerektiğini vs. öğrendim bu süreç içerisinde..

[ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 10:20 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

70'lerin üstüne çıkmış olmana rağmen kısayım diyorsan, boyu 70'in altındaki erkekler ölsün o zaman. Hiç de kısa değilsin.

Yeni boy atmaya başlayan bir ilkokul çocuğu gibi yazmışsın Bone :))) Sütler, danoneler... Ama sevimli olmuş :P

[ Mesaj 27 Haziran 2007, Çarşamba - 12:48 tarihinde, KireiMerodii tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...