Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eski oyunlar topiği


Bone

Öne çıkan mesajlar

Bir liste yapalım diyorum.
1990-1997 yılları arası çıkmış oyunlar üzerine.
Grafik ve arabirim açısından hala oynanabilir olsun. Pixel pixel grafiklerle boğuşmayalım. Tabii ki grafik güncelleme paketi felan varsa, olur.
Hatırlamadığımız, hatırlamadığım, bir çok oyun var. Eski cd'leriniz felan duruyorsa, onlara bakabilirsiniz hatta.
Sadece çok sevdiğiniz veya hastası olduğunuz oyunları yazmanıza gerek yok. Dediğim gibi hala oynanabilir bir oyun olması yeterli.

Benim aklıma Blue Ice geldi. Level'ın CD'sinde demo olarak görmüştüm, ancak o zamandan beri full versionunu oynama imkanım olmadı.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mükemmel bir oyundu Time Commando... Hmm CD mi bulabilir miyim acaba ya, bulsam da oynasam...

Kendi bilgisayarımı almadan önce kuzenimden arkadaşın bilgisayardan falan pek çok oyun oynardım. Kendi bilgisayarım geldiğinde arkadaşlara 1-2 oyun aldırdıktan sonra kendim gidip bilgisayarcıdan bizzat ilk aldığım ve aylarca beni ve babamı kendine bağlayan oyundu Red Alert. Öyle ki babam gecenin körüne kadar oynar, hatta annem kızdığı için yatar annem uyuyunca tekrar kalkar oynardı. Hatta en sonunda işten 1 hafta izin almıştı oyunu bitirmek için. Daha sonra da Age of Kings'e sardı böyle bir ara...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah evet, gece gündüz Diablo 1 oynardık battle.netten arkadaşlarla... Özledim valla... Artık sarmıyor oyunlar öyle... Belki onlar deişti, belki de biz. Kim bilir...

Ve bir de beni deli gibi kendine bağlayan, ilk adventure oyunum olmuştu Neverhood. Mükemmel bir oyundu. Sonra uzuunca bir süre, taa ki Runaway a kadar adventure oynayamadım bir daha... Ama bu oyun... Geçen sene tekrar buldum biyerden, yükledim bitirdim. Yine olsa yine oynarım :)

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımın oyunu.. İlk defa kendimi bir oyunda bu kadar özgür hissetmiştim.. Gerek hırsızlık yaparken yakalanıp guardlardan kaçarken ("halt!"), gerek Daggerfall şehrine ilk geldiğimde saat 12'yi geçtikten sonraki wraithlerin "vengence" sesleri hala kulağımda çınlar..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dark Earth mükemmeldir de xp de çalışan bi versiyonunu bulamadım :/

Bu da başka efsane bir oyun.. Yeni kıtalar keşfedip, bağımsızlığımızı kazanmaya çalışıyoruz.. Sid abimiz'in en güzel oyunudur bence..



[ Mesaj 25 Haziran 2007, Pazartesi - 12:36 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Where are you Marshall? Sesi hala kulaklarımda



Karakter tiplemeleriyle, mumyasıyla, Crusaderıyla, kesinlikle en başarılı modelleme bu oyundaydı bende. Hala en iyi HoMM 2 midir 3 mü kararsızım.



Hayatımın oyunu diyebileceğim oyun. Bilgisayarım olmadan önce de oynardım kuzenimde, hala da oynarım. Hatta sonrasında gelen devam oyunlarının hiçbiri o güzelliğin yanından geçemedi bana göre. Sadece add-onlarını değil netten bulduğum bütün senaryolarını da defalarca bitirmiştim.



Tabii bir de saatlerce oynadığımız ilk fps miz var hala devamını bekliyoruz

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rewendor süper seçimler.
total wars shogun da o yılların oyunuydu sanırım.
bilinmeyenlerden anachronox var. yanılmıyorsam o da o yılların bi oyunuydu. güzel rpg.

başkaa x-com var elbet, x-com der demez aklıma gelen syndicate var. efsanevi muhteşem bi oyun. hala oynanır, oynadım ordan biliyorum.

alone in the dark var.

çok var be. o zamanlar güzel oyun daha çoktu dicem ama, yaşlı bunak denmesinden korkuyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

phantasmagoria da benim için önemli bi oyun. o dönemin interaktif movie oyunları çok acaipti. iyi ki geçti ama.

wing commander vardı, çok meşhurdu o zamanlar. en çok cdli oyundu. dünyanın parasını vermiştik, orjinal tabi. swat vardı yine, o da sierranın interaktiflerinden. iğrençti. eeemm. güzel oyun diyoduk.

yannız, klasik süper oyunlar denmesin diyosunuz da, the dig'den bahsetmeden geçemicem. film gibi bi oyun. muhteşem bi bilim kurgu adventure. oynamayan varsa scummvm indirsin oynasın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...