eagle_dnz Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 pazar sevişgenlerine laf söyletmem pankart falan da olsa onlar çok anlamlı gerçekten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Dergi sayısı artınca ortalık karıştı. Ben hala alışamadım. Penguen i açınca Emrah Ablak ı görmek istiyorum. Bütün olayı Fermuar ın çıkması karıştırdı. Fermuarı atsak. Ordaki çizerler seki yerine dönse tüm dergilerde kalite artacak. Mikrokozmozdan kimse bahsetmemiş. Kınadım.Mikro kozmoz süperdir. Tekrardan tübitak çıksın. Şero efsanesi fermuardan ayrılıp penguen e gelsin. Kunteperde istiyom. Şimdilik yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 o değil de yiğit özgür iyice sıçtı sıvadı.o ne abi öyle.diyalog kasıcam diye meraba ben deliyim sen değil misin peki görüşürüz gibi angut olaylara girişti.nerde senin kelime oyunların a yiğitim.ağlayarak izliyoruz.bi otisabi vardı o nooldu aylardır yok piyasada.oky bu hafta çizmedi ona da ayriyeten ayar oldum.aynı sıkıntı ersin konusunda da var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 fermuar iyi oldu guzel oldu ceşit oldu. ceşit lazım bence, hepsni alıyorum hepisni okuorum. kemik bayıyo biraz hepsini okmuyorum onun, lemanı alamyı bıraktım, yıllarca okudum okumayı söktüğümden beri falan herhadle yok yalan oldu bu sölediğim neyse işte cok oldu ben ufaktım leman benden büyüktü, sonra bıraktım kumayı ama hala alıyodum, can barslan hatrına büyük ölcüde, bide galip tek için, sonr abaktım alıpyruım ama okumuyorum, resmen kronik hastalığım olmuş dergi zmanı gelince cıkıp alıyorum peridoydik bişi. e harac verir gibi dergimi alınır bıraktım almayı lemanı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 zaten met üst okuyup gülmiceksiniz bakıp düşüniceksiniz birazcıkta.altay öktem de öyle. bu arada birisi erdik yaşaroğlu gary larson özentisi demiş lakin selçuk erdem'in gary larson özentisi olduğu daha çok konusulur ki baya bir espriside bire bir benzer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 eskiden hıbır vardı, onu okurdum. o zamandan beridir limon, leman, l-manyak serisine bir türlü ısınamadım. sırf selçuk erdem var diye leman okumaya başlamıştım, sonra da penguen başladı zaten. penguen süper, dergi, hastasıyım. selçuk erdem'le erdil yaşaroğlu'nu severdim zaten (dediğim gibi selçuk erdem'in hastasıyım) bana oky, umut sarıkaya, ersin karabulut, yiğit özgür, serkan altuniğne, emrah ablak, memo tembelçizer gibi kaliteli çizerleri tanıştırdı. gerçi penguen diyince yiğit özgür aklımıza geliyor, yiğit özgür çok popüler oldu felan filan ama diğerlerini de yabana atmamak gerek :) ancak penguen'den de sevmediğim kişiler var. cengiz üstün, fatih solmaz, genco, kamuran süner. doğan ve cem dinlenmiş hakkında çok takip etmiyorum. ancak doğan'ın "eleştirel" yaklaşımlarını leman dergisinin eleştirilerinden daha anlamlı buluyorum. cem dinlenmiş ise deviantart'ta müthiş resimleri var, ancak gündem eleştirisinde biraz popülist davranıyor gibi geliyor bana. "penguen çok boş dergi, boşlukları doldurmaya çalışıyor" felan gibi bir yaklaşıma giremeyiz. bence şu an leman dergisine bin basan çizerlere sahip. emrah ablak gitmese, dört dörtlük dergi diyeceğim. leman'da terelli bölümünü seviyorum bir tek. onun dışında çok fazla "entellektüelim ben" takıntısı var gibi geliyor bana. hıbır geri dönsün isterdim ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 said: Dergi sayısı artınca ortalık karıştı. Ben hala alışamadım. iyi işte ne güzel. profesyonel dergilerden bir tek leman ile penguen kalmıştı, en azından fermuar gibi dergilerle çeşitlilik artıyor. mesela eskiden hıbır, gırgır, pişmiş kelle, fırt, fırfır, limon olurdu, her hafta hepsini alır teker teker okurduk. çarşaf vardı gibi geliyor da, tabii o zamanları çok az hatırlıyorum. yazarları say desen mesela hiç birini söyleyemem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 bi bahadır boysal, bi metin fidan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
newdonis Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 ersin karabulut yigit özgür alpay erdem yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Bone memodur emrah ablaktır, ersin falan hepsinin öncesi l-manyaktırki. keşke dedim onu okuyup sevseymişsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 ersin karabulut, yiğit özgür, umut sarıkaya, uğur gürsoy(kesinlikle). bi tek penguen alıyorum haftada bu dördü yetiyor bana. ara sırada leman da alıyorum ( şehirlerarası yolculuklarda) ondan da keyif alıyorum ama penguen daha iyi gibi geliyo. kemiği ise hiç beğenmiyorum, lombak da fena değil ama alınası da değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2007 sirf umut sarikaya icin dergiyi almaya devam ederim yane su derece hastaik hatta gecen hafta dergi almisim is gucten okuyamamisim elime aldim bi baktim aada bakkaldan eve gelene kadar okumusum butun esprileri yaziyida direk o an okudum gerisinide yavas yavs cemcuk dudak ve semih cumhuriyetidir lay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yeahh1986 Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 kemik dergisinde genç bir çocuk vardı, liseye giden kalın kaşlı ender yıldızhan dı galiba ismi. zeus u fln çiziyordu, nerde o şimdi bilen var mı ? bence çok kaliteliydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cenx Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 ben dergi almıyorum artık. bahsettiğimiz yazarların belirli aralıklarla bütün karikatürlerini içeren kitapları çıkıyor onları alıp okuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Volfied Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Altay Oktem yanlis dergide yayinliyor yazilarini bence. Ama iyiki penguen de yayinladi once ki yazilarini okuma firsatim oldu. Altay Oktem kara mizahin en guzel orneklerinden biri Turkiye'de gordugum. Hatta o kadar kara bir mizahi varki, kan olup aksa kirmizi degil igrenc yesil bir kan olacak :) Kitaplarini oneririm, ama sunu unutmayin, yazilarini gulmek icin okumayin. Altay Oktem cok insanla ilgili konular hakkinda yaziyor, basta anlamsiz gozukse de, super psikolojik analizler yapiyor yazilarinda. Son 2 yildir okumasam da, 2 yil once buydu gordugum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 biri demişti yakı nzamanda fermuarın cıkması na yorum olarak : "bi türkiye solu bide türkiye mizahı bölündü bölündü bitmedi anasını satiim" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arma Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Ender Yıldızahan gerçekten iyidi. Severdim. Cihan Ceylan askere gitti sanırım. Enderde öss muhabbetine çizmeye ara vermiş olabilir. Bahadur Baruter artı pek çizmiyor gibi. Bahadır ında çizmesini isterdim. İstanbul olsam kesin 10 günde bir dergilerine uğrardım. Başka bir dergi tavsiye ederyim size. 'Oha' deneyebilirsiniz. Hakkaten güzel yazılar var. Ben 2-3 kere aldım. Süperdi. [ Mesaj 15 Haziran 2007, Cuma - 09:46 tarihinde, Arma tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 altay öktem de buna sığınıyo zaten, beni okurken gülmeyeceksin düşüneceksin diyo. ama yazılarını çok samimiyetsiz ve sırf derin görünsün diye yazılmış gibi görüyorum, kasmış da yazmış gibi. Nihat Genç'i tercih ederim aslında. metüst de, o kadar düşündürmek istiyosa, umut sarıkaya gibi, sayfanın bi kısmına çizsin, bi kısmına da madde madde mi olur artık, derdi neyse yazsın. bariz yer israfı abi. eskiden eryamana gelmek bi saat onbeş dakika sürerdi sakin sakin okurdum eve bile bişeyler artardı. şimdi yol 40 dakika inmeden dergiyle işim bitmiş oluyo. altay öktemi bile okuyorum bazen üstelik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 ender yıldızhan cok iyiydi evet ayıp ettik unutup, inşallah işe yarar bi dergiye geçer de boşu boşuna para vermeyiz başka dergilere. gary larson muhabbetine dönersek; allah aşkına yani bu haftaki erdile bakıp keçi ve eşeğin gözlerinin neden geldiğini sölermisiniz bana, direk gary larson. selçuk herzaman pörtlek göz ve proporsyonlu vucut cizer hem insanda hem hayvanda, bence yanlıs bi saptama. ha illa selcuk gary larsona ozeniyo diceksek erdil ötesi yani ozenmenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Hala okuyormusunuz ya bunları? Bitti hepsi bence, eski tadı tuzu yok. Ya da yaş ilerledi, espri anlayışım mı değişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2007 penguendeki herkesi severim. biri hariç. o da alpay erdemdir. sevmemek değil de. kıl kapar oldum artık. çizimlerine kılım herşeyden önce. tamam tarzıdır diyip geçiyorum ama konu yok, amaç yok. yıllardır bir hasta ruh ismail. çözemiyorum konusunu falan. onu geçtim "ben" bölümü. ilk başlarda seviyordum. teyze meyze muhabbetleri hoşuma gidiodu. ha yalan söylememeyeyim hala güzel yazıları oluyor ama genel olarak bölümü okurken orda ne yazarsa yazsın ben o yazıları "doğa aşığıyım, bisiklet hayranıyım, alırım gezerim böyle mükemmel bir insanım" şeklinde okuyorum. niyeti iyidir, kötüdür bilmem ama ciddi anlamda sıkıldım yazılarından. ha pengueni geçtim. leman derseniz. kimseye lafım yok. ama bahadır boysal yokmu. oldum olası kılım o adama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 sırf Umut'un sayfası olsa penguen dergisi 2 sayfa yine alırdım ben.Umut bir deha.Onun dışında yine iyi çizerler var eski topraklar falan başarılı tabi ki.Bir de bahsetmemişsiniz Uğur Gürsoy da iyi bence fena değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 bahadır boyasl dunyanın en manasız adamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 başta sadece ersin karabulut için alırdım pengueni... Sonra yiğit özgür, selçuk erdem derkeen hayatımın vazgeçilmezi oldu bu dergi... sırf yumurtaları için bile okunur :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2007 o diilde fermuarda nuri çetin döktürmüş bu sayı baya güldüm bayaaa hemde ayrıcana yetkin gülmeni de baya seviyorum, yumicik sdfsadf hatta gökselin cizdigi bi bolum vardı, ev tasima muabbetine yetkinde kalıyolardı, yetkinin kedisi gokseli uyutmuyodu "ya ponçik allahını seversen bi dur" geberdim kediyle olan bu dialoga ayrıyeten fermuarda barış atar da ortanın uzerinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar