Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bisiklet alırken?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yaz geldi malum boş vakit cok güzel bir bisiklet almayı düşünüyorum uzun yolda falan kullanmak icin alırken nelere dikkat etmek lazım hic bir bilgim yok sizlere bir sorayım dedim mesela ağırlık amatisör falan önemli şeylermi? yada öneriniz varsa direk kullanabileceğim bir şey yeni başlayacak olan birisi için birde kulüpler falan var mı? teşekkürler.
Mesaj tarihi:
yapacağın son şey amörtisörlü almak olsun..millet bunu uzaktan artist bişi diye görüyo alıyo..halbuki senin enerjini yiyo resmen o amörtisörler..dağa falan çıkmıcaksan SAKIN alma öyle bişi.
eğer gideceğin yerler dümdüz ve pürüzsüze(örneğin sahil yolu) yarış bisikleti al..hem daha az enerji daha fazla hıza ulaşırsın ve kullanırken çok sevk alırsın.yanlız bu yarış bisikletlerinin seleleri biraz rahatsız olabiliyo bi 30 dakka falan binince bi dene onu.alışkanlık işi.
Mesaj tarihi:
selenin üstünde yastık koyarsın, en rahatı. yarış bisikletine zaten ayakta binceksin, bi sağa bi sola sallancaksın. keyfi öyle çıkar onun..

(bu arada noktayı paragraf sonunda değil de cümle sonunda da arada bi kullansan güzel olcakmış :) okurken problem oluyor.)
Mesaj tarihi:
Arka amortisör öldürür, dikkat. Çünkü pedala her bastığında yaylanarak enerjini emer. Bir de bisikletin hafifliği önemlidir. Bu yüzden dağa çıkmaycaksan dağ bisikleti yerine şehir bisikleti almanı tavsiye ederim, daha hafif olur, tekerlekleri biraz daha ince olur (yol/yarış bisikletleri kadar ince değil, benim ki 28x1.75 mesela , dağ bisikletleri 26x2 falan oluyo, inç cinsinden çap ve kalınlık) doalyısıyla daha az sürtünme daha çok hız.
Mesaj tarihi:
Ayakta gidebileceğimi sanmıyorum pek yorulurum yapamam öyle sanırım birde kullanabileceğim yerler belli olur zaten orman ici falan dağ bisikleti alsam? yol bisikletini sürmeye pek cesaret edemem acıkcası şu an ^^ bakalım
Mesaj tarihi:
Anlayanlar şunu bir incelerse sevinirim ;

http://www.deltabisiklet.com/new.aspx?_Args=ProductImage,1716,DeltaBisiklet,1580

Birde şunu ;

http://www.deltabisiklet.com/new.aspx?_Args=ProductImage,1664,DeltaBisiklet,1546

teşekkürler

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 00:20 tarihinde, Necro tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 00:20 tarihinde, Necro tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bir şehir bisikleti (en amatöründen, şöyle 18 vites 10-12 Kg birşey) ne kadara mal olur ve nereden alınır?

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 00:31 tarihinde, Apis tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Kron ct1000 var bende. 350€ gerçi pazarlıkla 300e almıştım, yaz ortası olduğundan, 2007 modelde durum ne bilmiyorum. Shimano 2007de acera sersisi donanımları kaldırdığı için bi alt sınıf olan altusu takmışlar galiba. Fiyatına göre iyi. Bir de Trek 7.1 ve 7.5 şehir bisikleti ama onlar daha pahalı, daha iyi donanımları var bldiğim kadarıyla..

Kadro alüminyum, yerli.
http://www.bisikletonline.com/site/page.asp?dsy_id=13847

Şehir bisikletinin avantajı dağ bisikletinden daha hafif olması, daha az yorar seni. Profesyoneller 100gr daha hafif bi parça için yüzlerce dolar fazladan veriyolar.. Bu site de ağırlık 12.8kg diyo, bu fiyattaki dağ bisikletleri 14, 14kg olur tahminimce.
Gerçi sen ne kadar bütce ayırdığını yazmamışsın..

Güncelleme : http://www2.trekbikes.com/bikes/bike.php?bikeid=1311010&f=26
Bu da Trek'in şehir bisikletleri.

Bir de disk frene aldanıp para verme, v frenlerde disk kadar iyi tutar, diskin avantajı cantların arasına yağmur çamur yaprak girmesi durumlarında ortaya çıkıyo ki o kadar ağır şartlarda kullanacağını tahmin etmiyorum.

[ Mesaj 16 Haziran 2007, Cumartesi - 00:38 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Bahsedilmiş zaten. Arka amörtisör alma. Ön amörtisör kesinlikle olsun. Selesi rahat olsun, selesi yaylı olursa uzun yolda çok daha rahat edersin. Onun dışında ne kadar hafifse o kadar iyidir.

Boyu sana uygun olsun. Üstünde rahat edebiliyorsan 28" alırsan, 26" e göre daha hızlı gidebilirsin aynı enerjiyi harcayarak. Teker çapı daha büyük sonuçta.

Alırken vitesleri rahat atıyor mu bir dene. Kıytırık markalarda çok sorun çıkartabiliyorlar.

Hidrolik disk frenler süper şeyler. Herkes hastası. Bir de mekanik disk frenler var ki normal v-frenlere oranla bile kötüler (genelde). Pazarlama stratejisi olarak yüzünüze vurabilirler "bunda disk fren var bööö!!" diye. Kısacası fiyatı uygun bisiklet alıyorsanız disk frenlerden kaçının bence. Mekanik disk frenler hem hantallar, hem de kötü hava şartlarında performansları baya düşüyor.
Mesaj tarihi:
Selam,

Alüminyum şase bianchi var bende. Ön çatalda 80'lik amortisör vardı sanırım. Frenler H fren tipi. Jantlar alüminyum üçgen profil. Vitesler de Shimano Altus serisiydi sanırım. 7-8 sene evvel 180milyon vermiş biri olarak şunu söyliyeyim; amacını bil ve ona göre alım yap.

- Eğer engebeli yerlerde kullanacak ve bele kuvvet diyip sırtına alacağın koşullar çok olacaksa kesinlikle AL şase al. Bir diğer avantajı da paslanmaması ;)
- Ben selemi jöle gibi dolgu malzemesi olan sele ile değiştirdim, kaba etim rahat etti. Orjinal sele çok porftu, acıttı :P
- Disk frenler süperdir, aşınma ömürleri de fena değil ama denyonun teki gelip sana çarparsa veya gıcıklığna sen bisikleti bıraktığında tekme atarsa yamultabiliyor. Bir de bakıyorsun fren yaparken bisiklet titriyor falan. Kullanımı zevkli, ekonomik olmayan bir çözüm. Tavsiyem kolay yedek parçası bulunan H tipi frenli modelleri seçmen. V tipi eskiden di ve fren kuvveti iyi değil.
- Jant boyutunu mutlaka boyuna göre seç. Aksi halde kullanım anında çok zorlanırsın.
- Vites sayısı 18 deseler de kullanılabilir kombinasyon sadece 7'dir. Bu rakam 3x6 modeller için geçerli. Neden? Arkada dış dişliyi kullanıp, pedal kısmında iç dişliyi kullanıcam dersen zincir sistemin kasıntıya girer ve dişli-zincir aşınması neticesinde donanımına zarar verirsin. Mümkünse sac dişli yerine daha uzun ömürlü olan dövme dişleri seç. Bu değişikliği mevcutlar hurdaya çıkınca da yapabilirsin ki ben öyle yaptım.
- Yolun yazın ortasında dahi ıslanacağınıbil ve plastik yarım çamurluklardan al. Yoksa benim gibi vücudunun ön ve arka ortasında kahverengi çamur çizgisi olur.
- Pasif güvenlik ekipmanı şart, mutlaka al.
- Lastiklerini mevcut ucuz orjinaller aşınınca kalityeli olanlaradn seç ve seçerken de satıcıya kullanım ortamını (asfalt, mıcır, çamur, taşlık...) belirt. Sana uygun olanı versin.
- Ön amortisör yokuş yukarı çıkarken adamı yormasına rağmen bilek sağlığı açısından son derece önemli :) Omuzlarımla bileklerim sayesinde rahat etti.
- Artık tüm tekerler mandallı olduğu için anahtarla sökülen göbek alma dememe gerek yok. Bisikleti zincirle ve ön tekeri cart diye söküp al git. Kilidi kırsa bile sırtına almak zorunda kalacakları için çok caydırıcı oluyor.

Ben amatör olarak sadece yazın kullanabiliyorum ve MTB tipleri seviyorum. Eğer istanbuldaysan aldığım yer olan Yeşil Bisikleti tavsiye ederim sana. Scott'lar falan var ki akıl alıyorlar :P Binmek için de Polenezköy muhteşem ;)

Saygılar.
Mesaj tarihi:

H fren hangisi? V fren eski demişin de gayet güncel aslında. Bir disk frenin süper olduğuna katılmıyorum. Dediğim gibi ağır yağmur altında çamuru içinde binilmeyecekse hiç gereği yok. V fren -dandik çin frenleri, ve dandik cantları kastetmiyorum- disk fren kadar iyi durdurur ve daha hafiftir.

Google'da v brake yazınca bu çıkıyo

ama h brake ayzınca bisiklet frenie benzer bşiey çıkmıyo.

[ Mesaj 20 Haziran 2007, Çarşamba - 18:55 tarihinde, aktiftablet tarafından güncellenmiştir ]

Mesaj tarihi:
napcaksın abi dağ bisikletini düz yolda.
bi gezi bisikleti al, ağır olsun hafif olsun farketmez mesela postacılarda bulunan bisan bisikletler adamı yormaz büyük keyif verir oh bas git kilometrelerce.
dağ bisikleti alcaksan da kendin toplamanı öneririm. hem daha kaliteli parçalar alırsın hem daha ucuza gelir, hem de prof olur.
Mesaj tarihi:
evet abi :D bende de bisan var, arka amörtisörü iyice sıkarsan boing boing olmuyor. 300 gibi bir fiyata aldım 2 sene önce. her bi şeyi shimano :) çok seviyorum valla bisikletimi. rengi hariç. beyaz turuncu böğk. bu arada konusu gelmişken disk freni hiç sevmiyorum ben. V fren rlz :) ön amörtisör kesinlikle olmalı.

bu arada konusu gelmişken. şimdi benim bisiklet beyaz turuncu. ben ne bileyim bunu siyaha boyatmak istiyorum. yani güzel gözükür mü öyle amele işi gibi durur mu hiç bilmiyorum. bisan (bianchi de farketmez eheh) yapıştırması da bulmam lazım üstüne. ama güzel olur mu yani? boyatan var mı? kendim boyayabilir miyim? işlemler neler? fiyat ne? şu bu? help? pls?
  • Yeni Oluştur...