Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 4. Sezon

Narstil

Öne çıkan mesajlar

s04e06

İlginç şeyler öğrenmiş olsak da bence bir bölümlük, bir haftalık bekleyişe değecek içerik yoktu. Hele şu bomba gibi sezonun gidişatı düşünülürse hiç yakışmadı. Bilemiyorum belki de 4. sezon beklentiyi fazla yükseltti :)

Bu bölümü gözümde kötü yapan nokta ise editing. Sahne geçişlerinde müzik kesilmeleri, saçma sapan cutlar. Lost'da ilk kez böyle birşey gördüm, sanki stajere derletmişler, şaşırdım.

Sosyal ağlarda paylaş

Lost'un en büyük başarısı sanırım gizem yaratması, merak uyandırmasından çok karakter yaratmadaki başarısı benim için. Ki zaten gizem yaratma çözme olayında da 2 senedir büyük bir batırış içinde.

Sawyer, Desmond, Ben, Locke... Bunlar hep çok orjinal karakterler. Tamam Jack Kate falan sıradan tipler. Ama Sawyer'in hayata bakış açısı, Ben'in psikopat, ruhsuz ama bir yandan da tutkulu tavrı, Locke'un inancı ve kendini kanıtlama liderlik gösterme çabasıyla bir yandan da içindeki zayıflık kompleksi, Sayid'in psikolojisi, Hurley'in başlı başına kendisi... Bunlar hep çok orjinal konseptler kanımca. Bu bölümde bunu daha da çok anladım.

Genel olarak aksiyonsuz, sakin biraz boş denebilecek bir bölüm olsa bile bu bölüm köprüydü sanırım daha önceki ve sonraki bölümler arasında. Ara doldurma açısından fena olmadı, iyi gibiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Juliet ve Penny

Sanırım gelecek bölümlerde terapist kadını Juliet'in öldürdüğünü göreceğiz. O yönde birşey duymadım ama tahminim o yönde.

Ormanda görünen görüntüsü de sanırım Black Smoke'un sayısız formundan biriydi

Benim diğer tahminim Penny'nin de adadan haberdar olduğu. Desmond Penny'nin babasının adayı ele geçirmeye çalıştığını duyarsa tümden kontrolden çıkar herhalde.

edit:

Duştayken aklıma geldi, santralın adının The Tempest olmasının herhalde öylesine konulmuş bir isim olmadığını anlamışsınızdır: Shakespeare'nin aynı adlı oyunu gözlerini ıssız bir adada iyilik ve kötülüğe ait fantastik figürlerle dolu bir adada açan bir adamın yaşadıklarını anlatmaktaydı.

Ortalara doğru bir sahnede geçen "God in his heaven, world is alright" (tam bu olmayabilir , okuyalı uzun zaman oldu) ve "Brave new world" deyimleri bir çok eserin oldukça fazla gönderme yaptığı metaforlar içermekte.

Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Lost'un en büyük başarısı sanırım gizem yaratması, merak uyandırmasından çok karakter yaratmadaki başarısı benim için. Ki zaten gizem yaratma çözme olayında da 2 senedir büyük bir batırış içinde.

Sawyer, Desmond, Ben, Locke... Bunlar hep çok orjinal karakterler. Tamam Jack Kate falan sıradan tipler. Ama Sawyer'in hayata bakış açısı, Ben'in psikopat, ruhsuz ama bir yandan da tutkulu tavrı, Locke'un inancı ve kendini kanıtlama liderlik gösterme çabasıyla bir yandan da içindeki zayıflık kompleksi, Sayid'in psikolojisi, Hurley'in başlı başına kendisi... Bunlar hep çok orjinal konseptler kanımca. Bu bölümde bunu daha da çok anladım.

Genel olarak aksiyonsuz, sakin biraz boş denebilecek bir bölüm olsa bile bu bölüm köprüydü sanırım daha önceki ve sonraki bölümler arasında. Ara doldurma açısından fena olmadı, iyi gibiydi.

bunlar işte hep 3 sezonda bitcek dizinin 6 sezona çıkmasıyla oldu.gereksizce uzuyor herşey....
Sosyal ağlarda paylaş

kingpin said:
jack'in neresi sıradan rew iyice saçmalamışsın sende afedersin :)

Esas sen saçmaladın şimdi kingcim, adam bildiin "süper kahraman başrol oyuncusu" :) hiçbi olayı yok babasıyla kavgalı (klişe) hep yardımsever, lider ruhlu tam bir klasik başrol adamı. Ne orjinalliği ne farklılığı var ki?

Madem ki başrolde oynuyorum, o halde neden hep süper olmalı herkese yardım edip lider takılmayayım ki

Madem ki başrolde oynuyorum o halde neden başroldeki hatuna kesik olmayayım

Madem ki başrolde oynuyorum o halde neden hep mantıklı ve insancıl kararlar verip de herkesin sevgilisi olmayayım

şeklinde gezen klişeye bulanmış sıradan bir adam :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...