Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"oy verecek parti yok be aga" ve "akp birinci parti olcak" meselesi

Bone

Öne çıkan mesajlar

said:
1) Kemalist Devrim tamamlanacak

2) AB kapısına bağlanmaya son verilecek, müzakerelerden çekilinecek; ülkedeki ABD denetimi kırılacak

3) Kürt kökenli yurttaşlarımızı tekrar bu ülkenin milli bütünlüğüne katılması sağlanacak

4) Milli egemenliğin şartı olarak laiklik tekrar tam anlamıyla uygulanacak

5) Yabancı üslere el konulacak

6) Irak halkının haklı direnişi desteklenecek, ABD işgaline en sert biçimde karşı çıkılacak; bölge devletleriyle ilişkiler güçlendirilecek

7) Devlet kontrolünde karma ekonomi uygulanacak, eğitim sağlık ücretsiz olacak

Cok komik talepler acikcasi. Senin istedigin Enver Hoca zamani arnavutluku veya kaddafi libyasi olmus usta kusura bakma.

Birde sen Irak lilarin hakli direnisini desteklersen birisi de cikip Kurtlerin tirnak icerisinde ozgurluk mucadelesini desteklediginde ne diyeceksin?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...

bu arada akp den başka oy vercek fazla parti yok harbi
milyonlar vardı, daha fazlaydı muhabbeti deil ama seçim sonuçlarnda sonra ki şaşkınlığı azaltma amaçlı

dünkü akp istanbul mitingi

boş hali

karşılaştırma açısından; çağlayan meydanı, tehlikenin farkında mısınız, cumhuriyet, laik vs. mitingleri
[spo] [/spo]

[ Mesaj 16 Temmuz 2007, Pazartesi - 15:11 tarihinde, forgiver tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

Diyor ki;
AKP oy verilecek tek parti, hala kalabalığız biz diyor.

Bence oy verilecek parti yok.
Boş atsanız da, AKP ye atsanız da, CHP ye atsanız da farketmez.
Biz çoktan teslim olmuşuz yabancılara.
Bu bağımlılıktan kurtaracak parti göremiyorum.

10 sene sonrasını düşünüyorum.
Sonra hemen aklımdan uzaklaştırıyorum.
Durum hiç iyi değil...
Hem de hiç.
Abartıyormuyum?
Peki...
Yaşayıp öğrenin o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar atlanan bi durum var ama, daha önce bahsetmiş bi kaç kişi eğitim düzeltilmeli önce diye ama arada kaynamış bence biraz.
doğruya doğru patiye giren herkes belli bi eğitim kültür düzeyinin üstünde, birde bunun altı var ve biz bunu atlıyoruz, oldukça büyük bi kalabalık bu bahsettiğim vatandaşlarımız. en basit düşünceyle, yerel yönetimler türkiyenin her yerinde dar gelirli vatandaşlarımıza 4 sene boyunca kışın sürekli kömür, yiyecek yardımları vs vs. yaptı, her bayram seyranda otobüslerle eğlence olan yerlere taşıdı, tabiki güzel ama (biraz ağır kaçıcak ama gerçeğin böyle olduğunu düşünüyorum özür diliyorum şimdiden.) burdaki yanlışı ben görebiliyorum siz görebiliyorsunuz ama onlar göremiyor çünkü biraz da haklı olarak günü cıkarmaya calısıyorlar. bu kadar devlet kaynağının sürekli israf edilmesi yerine kökten çözüm getiren bi hükümet yok ne yazikki. bana balık verme, balık tutmayı öğret muhabbeti biraz da.
ama kendimizi o vatandaşlarımızın yerine koyduğumuzda düşünün bi adam 4 sene boyunca sürekli kömür yiyecek vs. gönderiyor size, haksız bi biçimde oturduğunuz gecekondunuzu üstünüze tapuluyor vs vs. tabiki de gidip o adama oy verirsin gene.
ankaralılar bi düşünsün yani mamak ve pursaklar neydi ne oldu.

bu yüzden malesef gene akp nin hükümet olucağını düşünüyorum ama, en azından geçtiğimiz hükümet gibi 3 te 2 çoğunlukla olmayacağı kesin. şahsi görüşüm ise ya mhp yada chpden yana.(cem uzan daha farklı yapıda bi insan olsaydı kesinlikle ona verirdim o başka) ama mhp den de biraz çekiniyorum açıkcası bütün açıklamaları fazla radikal geliyor bana işte ab imf abd ilişkileri kesilcek vs vs olanlar. bunları da yaparda ama yaparken de yangına körükle gitmesinden korkuyorum birazda.
Sosyal ağlarda paylaş

anketlerde genelde akp nin oy oranı %40-44 arası çıkıyor.

chp-mhp biraz zorlarsa belki hükümet kurabilir ama şuan ki durumda akp yine tek başına gelecek gibi duruyor. tek sorun oylarının artmasına rağmen, milletvekili sayısında belli bir düşüş olacağı.

bbp ve dtp nin bağımsızları + mhp nin cıkartacagı m.vekillerinden dolayı akp nin geçen seçimde çıkarttığı tombala m.vekkileri daha az olacağından m.vekili sayısı düşecek. ama oy oranı 2002 ye gore daha da artmış durum da.

pazara az kaldı bakalım.
Sosyal ağlarda paylaş

açıklama gereği duydum, tombala m.vekili derken :

10 % lik barajı geçemediğinden milletvekili çıkartamayan partilerin yerlerine akp milletvekillerinin gelmesi durumundan dolayı söylediğim bir söz. ayrıca mhp+bbp+dtp nin cıkartacagı m.vekilleri akp nin etkili olduğu içanadolu ve dogu anadolu oldugundan chp yi çok fazla etkileyeceğini sanmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

mynet 4-11 temmuz arası seçim anketi :

dikkat çeken yanı 4 ankettete gün geçtikçe akp nin oylarının dusmesı, chp-mhp nin artması. kararsızlar çok önemli rol oynayacak seçim günü. emin olun sandıga gıdene kadar bir kısmı karar verememiş durumda olacaktır.

Parti Oy Oranı

Ak Parti %37,48
CHP %25,29
MHP %20,37
DP %4,55
Bağımsız %4,07
GP %3,59
SP %2,26
İP %0,50
ATP %0,48
TKP %0,43
BTP %0,41
ÖDP %0,31
HYP %0,10
EMEP %0,08
LDP %0,07
Sosyal ağlarda paylaş

O AKP mitingindeki insanların çoğu kalabalık görünsün diye AKPnin kendi getirdikleri. O anketler manketler de yalan! AB'nin, ABD'nin, Güney Kbırısın, bilmem Rum patrikelrinin otun bkoun, kötülüğümüzü isteyen herkesin destekliyoruz dediği parti AKP, işbirlikçi basın da dahil. Her türlü numaray, her türlü cambazlığı yapıyorlar tekrar seçtirtmek için. İnanmayın bunlara.

Bi kere göz var nizam var, 40milyon seçmenden 10milyon tanesi oy vermedi geçen seçimde. AKPye oy verenlerin bir kısmı da anladı AKPnin ne mal olduğunu, hala birinci olacak diye gözümüze sokuyolar. Zor olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...