ombakkombak Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 En sevdiğim yerli dizi. Daha doğrusu tek sevdiğim yerli dizi. En azından gerçek olayları anlatıyor. Bu akşam da ilginç bir olay varmış. gözüme çarptı yazayım dedim. İşte Başbakan'ın gençliği... "Hatırla Sevgili" dizisinin bu akşamki bölümünde, Başbakan Erdoğan'ın gençliğini ekranlara getiriyor. 08.06.2007 13:12 Farklı görüşlerde iki ailenin çocukları arasındaki aşk hikâyesini anlatırken, Türkiye'nin yakın tarihinden olaylara da yer veren "Hatırla Sevgili" dizisinde, bu gece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gençliği ekranlara gelecek. Proje tasarımını Tomris Giritlioğlu'nun üstlendiği dizi, yıllarca kapı komşuluğu yapan, biri CHP'li, diğeri DP'li iki ailenin 1960 ihtilali ile ayrılan yollarını ve kuşaklara yayılan öyküsünü anlatıyor. ATV'de yayımlanan "Hatırla Sevgili"de bugüne kadar DP'nin son yılları, 1960 ihtilali, Yassıada duruşmaları, eski Başbakan Adnan Menderes'in idamı, ABD 6. Filo'ya yönelik protestolar, Çorumlu belediye işçilerinin yürüyüşü, 1968 gençlik hareketinin ilk kaybı olan hukuk öğrencisi Vedat Demircioğlu'nun pencereden atıldığı 17 Temmuz İTÜ baskını ve dönemin en önemli siyasi figürlerinden Deniz Gezmiş yer aldı. Genç bir imam hatipli Bu gece saat 22.00'de ekranlara gelecek bölümde bir yanda Demircioğlu'nun cenazesini alamayan arkadaşlarının düzenlediği sembolik cenaze töreni ve burada çıkan olaylar, diğer yanda 1960'ta idamla yargılanan DP Milletvekili Rıza Ünsal'ın kızı Işık'ın okulda tanıştığı ülkücü öğrenci Yaşar'la gittiği Necip Fazıl Kısakürek'in şiir okuma ritüeli var. Toplantıya katılanlar arasında henüz imam hatip lisesine giden bir genç de yer alıyor. Bu gencin şiir okumadaki ustalığı, Necip Fazıl'ın da ilgisini çekiyor. Şair, adını sorduğunda "Recep Tayyip" yanıtını alıyor. Erdoğan dizinin danışmanlarından Mümtazer Türköne'nin önerisiyle "Hatırla Sevgili"ye dahil edildi. "Hatırla Sevgili"de daha önce Adnan Menderes'i Hüseyin Avni Danyal, Deniz Gezmiş'i ise Barış Koçak oynamıştı. Milliyet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 bu dizide oynayan şu Fransız devşirmesi, kasıntı kasıntı duran bi adam var. başrol oyuncusu sanırım. o adam bozuyor diziyi bana göre. gerçekten son dönemlerde kaliteli denilebilecek tek dizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Canse Elçin , biraz mal gibi bakıyo ama fena oyuncu deil hani. Dizi baya güzel bencede. Hazır evdekyen izliyim bügünkü bölümü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 çok güzel bi dizi bu Empire oww! muhteşem Atilla dorsay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Necip Fazıl'ın şiirini okudu Tayyip , de buldukları tip cok komik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 8, 2007 ben de çok beğeniyorum bu diziyi. herhalde türkiyeye faydası olan tek dizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 turkiye cumhuriyeti tarihinde verilebilenecek en buyuk zarari vermis uc bes tane serefsizi yuceltemekten baska bir ise yaramayan dizi bu dizileri izleyip menderesi falan adamdan sayanlar var bu ulkede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 geliyooor geliyor tartışmaa geliyor geliyooor geliyor ayarlaar geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 gazetede felan "tayyip erdoğan misafir rol" felan gibi şeyler yazınca ben de ümitlenmiştim. böyle zincirbozan'daki gibi karakteri anlatacak bir şeyler bekliyordum. annem reklamlarda izlemiş. dizideki sahne, o reklamlardan daha uzun değildi. necip fazıl ve tayyip'in ilişkileri biraz daha anlatılabilirdi. sadece necip fazıl'ın arapça yazdığını ve kadının mini etekli olmasına kızdığını gördük dizide. başka da bişi yok. diziyi izlemem normalde de, bir tek şu tayyip erdoğan için izlemek istedim. o da 1 dakikaymış meğersem :) gerçi deniz gezmiş için değdi izlemek :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 gelecek bir tartisma yok Prudent eger bir cikarin yoksa, Ticari veya Dini , hic bir sekilde savunamazsin menderesi ole bir adam yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2007 böyle düşündük astık yıllar önce yıllar geçti okullara , yollara ismini verdik kahraman ettik, enteransan ülkemiz işte. Hangisi dogru iyimi yaptık , kötü mü yaptık bilen yok ki tartışcak bişe de yok zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 bi sürü asılıcak adam gelmiş geçmiş , asa asa menderesi asmışız.. 1938 sonrasının tarih eğitim müfredatında olmadığı bi ülkede , kim kimi ne derece yargılayabilir? o dönemde yaşayan büyüklerimize , en menderes mualifine bile sorun , çok büyük hata olduğunu söyler.. boş yere anıt mezar yapılmamıştır menderes için.. şu ülkede hala siyasi lider olarak parti başlarında durup , ülkeye tek bir çivi bile çakmamış onca insan varken , menderesin elini öpüp başımıza koymamız gerekirken.. 12 eylül zamanında , gencecik beyinleri sağcı solcu diye kışkırtıp , birbirlerine kurşun yağdırtanlar hala başımızda başbakan bakan muhalefet lideri cumhurbaşkanı olurken ve biz hala onlara oy verirken.. menderes cennetlik kalır onların yanında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 tunch'a katılıyorum çoğu yerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 tahkikat kurulunu görmemezlikten geliyoruz sanırım. tahkikat kurulunun yaptıklarını ve yapmak istediklerini falan... faşistliğin kralıdır bu. ha asılmasına gerek var mıydı ? ben kimsenin asılmasından yana değilim ona bakarsak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Menderes o kadar kalkınma planlarını çöpe atıp, tarıma yönlendirmiştir ekonomiyi Dünya Bankasının direktifleri doğrultusunda. Ondan sonra bunun ucu bizim üretmeden tüketen bir toplum olmamıza kadar gelir. Hatta 7 sülalemiz borçları ödemeye devam edecek. Ha menderes yapmaz ama başkası yapardı. Başa geçen hemen hemen herkes bu ülkeyi sömürdü,zarar verdi.Borç taktı,hortumladı,bir kısmı öldü,bir kısmı defoldu gitti yurtdışına,bazıları ise hala dışarda elini kolunu sallaya sallaya geziyor,çok azı da hapiste... Da bu adamın nesini yüceltiyorsunuz anlamadım? Asmak doğru mu yanlış mı onu bilemem de. Yani yararlı olduğunu düşünüyorsanız eh yani. [ Mesaj 10 Haziran 2007, Pazar - 18:19 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 ulan once kimi savundugunuzu bir ogrenin sonra menderesi tartisiriz turkiyenin politikasizlik politikasi ilk menderes doneminde ortaya cikti amerika bana para ver amerika bana yardim yap ingaa amerika ingaaa amerika cici amrika guzel kiymetlimisssss amerika yardimi keser sonra amerika kaka amerika pisss sovyet yoldaslarimiz FTW sovyetler cici cici pis amerika kaka amerika seklinde osmanlidan kalma salak ve kisiliksiz bir denge politikasi vardi sen getir 12 tane ICBM yi turkiyeye yerlestir ankaranin bilmemkac kilometre otesinden dogusunu korumayiz diyen natoya HE de sayisini bugun bile bilmedigimzi miktarda atom bombasini yurda sokmalarina izin ver perde arkasindan kubu misil krizinin tetikliyicisi ol kisiliksiz politikanla sonra idam cikinca demokrasi vs vs bakin sadece dis politikaydi bu ic politikaya bakalim develtin kendi ogrencisini vur emriyel oldurdugu bir donem o zamanlar YOK yok universteler ozgur bilgi yuvalari olma yolunda fasizan kararlara ogrenciler karsi cikiyor diye GEREKIRSE KURSULERE KADAR GIRER DAGITIRIM seklinde bir aciklama yap askeri ve polisi elinde taslardan abska birseyi olmiyan ogrencilerin ustune yolla universteyi bas bu mudur modernlik ve buyuk siyasetcilik kendisi fasist olmasada direk dikataya gitmeye calisan bir adam kimse burda"ey demokrat parti vekilelri, siz o kadar guclusunuzki isteseniz hilafeti geri getirirsiniz" diyen bir adami savunmasin simdinin gencligine bir demokrasi sehidi olarak tanitiyorlar bu adami ben hakim oslam 50 kere yargilasam 50 sindede asardim adami asilmasi gununun sartlarinda cok normaldi deniz gezmis ise inanclari ne olursa olsun banka soygunu yapip adam kacirmis bir sucludur ulkeyi yabancilara satan adanan menderes efendi ile kiyaslaninca sucu hafif gibi gozuksede "1-1 yaptik durumu" gibi igrenc bir aciklamayla idami haketmiyordu omur boyu hapis belki ama kesinlikle idam edilicek bir suclari yoktu ha adanan menderesin aislmasi cok buyuk bir hatadir cunki asilmasi ile demokrasi sehidi ilan edildi ve bugunun gencligine bir kahraman oalrak tanitildi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2007 Herşey bi yana, cidden ya hiç asma yada asdığın adamı kahraman olarak gösterip heryere adını niye veriyosun? Ben anlamıyorum bi türlü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Değerini geç anlamışız. Ülkeye zarar veren herkes demek ki değerli. Yararı dokunan isimsizler de hatırlanmamaya mahkum. Mantalitemiz bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 yok yav, uğur mumcu gibi kişiler de hatırlanıyor hala. sadece ün etmiş kişilerin adları sokaklara, caddelere isim verildiği için böyle oluyor. yoksa menderes'i çok sevdiğimiz, bağrımıza bastığımız için değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 said: Yararı dokunan isimsizler de hatırlanmamaya mahkum. adnan menderes konusu herkesin kendi siyasi görüşüne kalmış birşeydir de, bu yararı dokunan isimsizlerle kastedilen hangi kurumun isimsizleri acep onu bi belirtilsin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2007 Bu insanlar hatırlanmak istemezler genellikle. Onların isimlerini ben de bilmem. Savaş gazileri,şehitlerimizdir mesela unutulanlar. Genç yaşlarda pkkyla savaşarak ölenlerdir. Buluş yapan ama adının duyurulmasını istemeyen bilim adamlarımızdır. Ülkeye katkı yapmaya çalışıtığı için,bu uğurda kimsenin yalakası olmadan,kimsenin elini ayağını öpmeden duruşuyla bu ülkeyi geliştirmek isteyendir. Bu ülkeye faydası dokunup bu ülkeden çekip giden çok insan var. Yani illa oturup buraya adlarını saymam mı lazım? Uğur Mumcu nadir örneklerden... Rahmetli Gaffar Okkan var mesela, onu da hatırlıyoruz arada sırada... Ahmet Taner Kışlalı var vs... Bunlar hatırladıklarımız. Aklıma ilk anda gelenler... Belki de yanlış kullandım kelimeleri... Benim asıl demek istediğim şudur. Hatırlanmaya çalışılacak bu kadar insan varken,gidip de Menderes'in yüceltilmesi çok yanlış geliyor bana. Çok ters geliyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar