Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Tülay Tuğcu başbakanın anayasa mahkemesi hakkında söylediği sözlerden dolayı bir açıklamada bulundu ve "soruşturmada açacak mısınız?" sorusuna evet olarak yanıt verdi. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6613818.asp?gid=180 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 biz ne hakaret davaları gördük,adama söverler dava açarlar bi şey olmazdı,tey,hukuğun bağımsızlığını ayaklar altına almış bu sözüyle,hadi ordan şero. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Ah bu kadin olsa cumhurbaskani ne guzel olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Elinin hamuruyla! Şaka tabii :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 ben cok seviyorum bu kadını. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 anlam veremiyorum bu adamın yaptıklarına. sürekli pot kırıyor; sonra da düzeltiyim derken gözden fazlasıyla düşüyor. ilk başbakanlık günlerinden eser kalmadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 O kadar yüzsüzleştilerki artık kırdıkları potlar için özür bile dilemiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 artık bu sefer baltayı taşa çarptı gibime geliyor bu kadın hattini bildirir ona Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 zor yukardaki malik gibi tipler oldugu surece bu ulkede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 ya adam diyoki 367 bulunamazsa tekrarmı seçim yapılcak. ya bu millete resmen gerizekalı muhamelesi yapıyor. ne demek bu ya sen aylardır tartışılan şeyi son güne sakla bide uzlaşmam de direk sonrada bize cumhurbaşkanı seçtirmediler de şimdide halka gitcez bunada izin vermiyorlar şeklinde ağlıyor sezer in ne sebeple veto ettiğini merak eden soran anlatan yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 said: biz ne hakaret davaları gördük,adama söverler dava açarlar bi şey olmazdı,tey,hukuğun bağımsızlığını ayaklar altına almış bu sözüyle,hadi ordan şero. tayyip erdoğan başbakanlık yapmıyor demek gibi bişi bu. vakit/yeni şafak ve benzeri gazetelerin hukuğun hukuğu çiğnemesi gibi bir durum olarak lanse etmesinden kaynaklanıyor. nasıl yargı, belirli yasalara bakarak karar veriyorsa, yargı bu işi beceremiyor demek, direk yasaları suçlamak demektir. e madem yargının kararları beğenilmiyorsa, direk yasaları eleştirmek gerekli, yasalara göre hüküm verenleri değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Bu 367 aylardır tartışılan birşey değil.Tayyeap! eğer şöför kafasında değilde siyasetçi kafasında olsaydı bi araştırır bakardı.Ne neymiş ne değilmiş. Anayasayı bilmeyen bir başbakanı var Türkiye Cumhuriyet nin. Bu adam düşünemiyor mu ? Ulan 367 var. Bizde bu kadar kişi CHP de bu kadar kişi var.En iyisi uzlaşalım ortak bi aday çıkaralım. Açıp bakmıyormusun bundan önceki seçimlere be adam? Sonra niye laf ediyorsun. Hoş Kanadoğlu ortaya atmasaydı CHP de ayakta uyuyacaktı ya. ya bu kadar basitlik olmaz.Ben bu adamın oturduğu mevkiyi ve sahip olduğu zekaya (!) baktıkça basit bir öğrenci olmaktan tiksiniyorum.Bu adam buraya geldiyse ben nereye gelirim diye düşünmekten alıkoyamıyorum. Anayasa mahkemesinin açtığı soruşturma ne kadar etkili olur tartışılır.Ama bana bu adamların defterini Tülay Tuğcu dürücek gibi gözüküyor. Çok durmaz bunlar bu ülkede.Mahallenin fırlamaları gibi ülke yönetiyorlar nasıl bir iştir bu ya. Dünya da ülkemiz hakkındaki makaleleri görüşleri çok merak ediyorum.Türk siyasetine nasıl bakıyorlar. [ Mesaj 30 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:49 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 İşine geldimi Tülay ablacığım oluyor. İşine gelmeyince verilen kararlar hukuğun yüz karası oluyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 @blackchaos: Türkiye'deki en üst düzeydeki hukuk kurumundan söz ediyorsun, etkili olur gayet merak etme =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Cumhurbaşkanlığı sürecinin bu hale gelmesi hukuki anlamda bir zaaftır ve ahlaki bir karardır. İşte bu noktada hukukun serbestliği, yani hukuk devleti ilkesi ön plana çıkıyor ve bakacak olrusanız Anayasa Mahkemesi aldığı bir kararla demokrasinin aan ilkesi olan hukuk devletini ihlal ediyor. Tabii bu karar sosyo-politik bir bakış açısıyla gerekli, fakat olaya salt demokratik/hukuki boyutu ile bakacak olursak yanlış. Erdoğan'a soruşturma açılmasını gereksiz buluyorum, zaten mevcut dokunulmazlıklar altında üstesinde gelemeyeceği dava yok BAşbakanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 @gris ben dokunulmazlıklardan dolayı dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Chp gelirse iktidara kaldıracak dokunulmazlıkları inşallah, sonra bir bakmışın tayyiß mapısta... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Dokunulmazlık kalkmaz bu memlekette Akp de ne kadar çürük varsa CHP de de var merak etmeyin.Ne işler çeviriyor milletvekilleri. Kalkıpta "bizim zırhımızı kaldırın kürsüde olurda yanlış bi laf ederiz hemen soruşturma açabilsin milletimiz yargılanalım" demezler. O hayal olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Öncelikle wizardofoz'a sonuna kadar katılıyorum, ben de yazacaktım ta toparlayamadığım için sildim, çok güzel söylemiş. Dokunulmazlıklar konusunda ise haklısın, kalksa ayrı kalkmasa ayrı dert onlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synorin Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 anayasa mahkemesi anayasayı ihlal etmez anayasadaki bi eksikliğe de karar verebilir bence...anayasadaki üyelerin hukuki bilgisi anayasayı tekrar mantıklı bir şekilde yazabilecek güçtedir eksik yerleri tamamlayacak kadar hukuki bilgileri var bana göre...Bu hukukçular kaç yıllar sonunda bu seviyeye geliyorlar ve onların bir üst mahkemesi yok...bu demek ki adamlar bu işi hepimizden iyi biliyorlar ayrıca anayasa mahkemesinde bile çoğu görüş temsil ediliyor Bu adamlar(ve kadınlar:)) RTE gibi nerden geldiği belli olmayan paralarla beslenmiyorlar...2 günde tepeden inme üste çıkmıyorlar lütfen bilinçli konuşun RTE gibi iyi konuşan(!) bir zorbaya bu gibi yüce insanlar karşısında destek vermeyin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eaglewingg Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 CHP milletvekili aday adaylarından dokunulmazlığı kaldıracaklarına dair imzalı kağıt alıyor bildiğim kadarıyla. CHP de hakkında dava olan 1 kişi varsa emin olun AKP de bir kaçı hariç alayının hakkında dava vardır. Yani emin olun olası bir dokunulmazlığı kaldırma oylamasında CHP den fire hemen hemen hiç cıkmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Zaten CHP, politikasını feci şekilde AKP karşıtlığına odaklamış durumda. Sonunda kendileri de ipe gidicek olsa bile kamikaze moduna girer kaldırırlar dokunulmazlığı:) [ Mesaj 31 Mayıs 2007, Perşembe - 00:15 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 @synorin: Tamamen konumuzun dışında ama, Bülent Arınç'ın Ankara Hukuk'tan 4.00 gibi abik bir ortalamayla mezun olduğunu unutmayalım =) Ha AYM üyeleriyle karşılaştırır mıyım, hayır. Ben (ve tahminimce wizardofoz da) "tamamen" hukuki açıdan bakıyoruz, hadi onu çıkarayım ben tamamen öyle bakıyorum. Daha doğrusu "sadece" bu açıdan bakarsam (bakarsak) yanlış buluyorum. Sadece bu açıdan bakarak memleketi kurtarmanın mümkün olmadığını da düşünüyor olduğumdan genel bakarsak karar doğru, yani %25'im ık bık ediyor ama kalan kısmım iyi yaptılar diyor =) AYM'nin yanlış kararları da var, onlar da insan neticede. Tyr falan yok yani aralarında normaldir =) Kısacası yanlış anlaşılma falan olmasın aman diyeyim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wizardofoz Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2007 Hukuki açıdan bakıyorum elbet, bir ülkenin hukuku sağlam temeller üzerinde oturmazsa alınan her karar öznel bir yapıya bürünür. Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı gönülden savunuyor da olsam hukuki olarak iyi bulmuyorum; çünkü (hani RTE bas bas bağırıyordu ya) Özal'ı Demirel'i 367 aramadan seçen hüküment nasıl oluyor da AKP'nin belirleyeceğ ve seçebileceği bir adayı seçemiyor. 1982 Anayasası değişmedikçe hukukçularımızı daha çok zorlu günler bekleyecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 31, 2007 @wizardofoz hukuk devleti = kanunlar vardır,haklar özgürlükler onlar bunlar bu kanunlarla dewnetlenir/korunur bu kanunlara aykırı yürütmeler olmaz. dimi ? o zaman anayazsa mahkemesi kanunlara aykırı olacak bir yürütmeyi durdurarak nasıl hukuk devletiyle bağdaşmaz oluyor ? ha aym nin verdiği kararı doğru bulmuyorum deme hakkın yok,o amcalar/ablaların işi kasrar vrmek ve hepimizdende daha falza hukukçular,hukuk bağımsızdır,sadece adaletin yanındadır,o yüzden "bence doru değil" diyerek komikleşmeyelim.eğer bu ülkenin en yüksek yargı organına güvenmi,yeceksek,napalım dağamı cıkalım ? kime güveneceğiz ? daha onceki cumhurbaşkanlığı secimlerinde kayapılan kanun dısı uygulamalr bu secimelrdede kanun dısı bir yürütmetye gitme hakkımı tanıyor/tanısın,daha once yanlıs yapıldı,o yanlıs sürsün yoksa haksızlık olur diye bi zihniyet olabilirmi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar