Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Polis Devletine Hoş Geldiniz

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Polis kendi kimliğini gösterdikden sonra kimlik sorma ve kaba üst araması yapması hiç bir zaman elinden alınmadı. Hep basın tarafından yanlış yönlendiriliyor halkımız. Polisin kendine karşı gelene zor kullanma yetkiside kaldırılmadı hiçbirzaman.
Çoğu zaman polismizde işi bilmediği, televizyonlardaki yetkilerinin olmadığına haberlerine kendide inandığı için malum olaylar ortaya çıkıyor.
Statda ise polis çevikkuvvet olduğu için, baştaki amirin emriyle hareket eder.
Parmak izi alınmalı herkezden, bu fişleme değil, olayların aydınlatılması için çok önemli.
Ayrıca silah kullanma yetkiside mevcut, tabi adamı hemen vur öldür demiyor ama üzerinde 5 kişi seni tekmelerken, sen onları nasıl uyaracaksın yada nasıl havaya ateş açacaksın? yada yumruklar karşı koyabilme imkanın varmı? vucut bütünlüğünün ve sağlını koruman için, uyarıda bulunmadan ayaklarından vurabilirsin. Bu eylem orantılı bir güç kullanma olur.
Polis görev yaparken, sarhoşu serserisi, hırsızı, sapıkı ile muhattab oluyor. ana avrat küfür yiyor, direnişle karşılaşıyor, adama 2 tane çakınca polis adam dövdü oluyor. Dövmek değil onun adı, zor kullanmak.
Kavgayı ayırıyorsun, adam polis bana vurdu diye yırtınıyor, oysaki yakasından tutup aralarına girmişsindir. o an sana kusuyor sinirini. bide çok biliyormuş gibi, polis bana vuramaz kardeşim diyor. Bilmiyor işte, kanunlardan haberi yok.
Polis beni yolda yürürken sebepsiz dövdü diye kaç kişi diyebilir?
Bide genelleme yapmamak lazım, her alanda oldugu gibi her meslekte olabilecegi gibi, polislerdede art niyetli insanlar var, ama emin olun bunlar azınlıkta. sadece olumsuzluklar çok göze battığı için çok gibi görünüyorlar.
O çevik kuveette gösterilerde görevliyken ne küfürler yiyorsunuz biliyormusunuz? belki siz olsanız öldürürsünüz o adamları, polisle barış yapcaz derler, memurlara çiçek verirken annesine küfür ederler, tahrik etmeye çalışır, çunku bilir ki cop yerken aciz taraf olarak lanse edilecek.
Bir meslegin zorlugunu, onun içine girmeden kimse anlayamaz. Polisin yetkisi arttırılsın az bile gelir.
Yolda size kimlik soruldugunda gücünüze gitmesin, kimsenin ne oldugu alnında yazmıyor. siz kendinize guvendikten sonra hiçbişe olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Polis kendi kimliğini gösterdikden sonra kimlik sorma ve kaba üst araması yapması hiç bir zaman elinden alınmadı. Hep basın tarafından yanlış yönlendiriliyor halkımız. Polisin kendine karşı gelene zor kullanma yetkiside kaldırılmadı hiçbirzaman.
Çoğu zaman polismizde işi bilmediği, televizyonlardaki yetkilerinin olmadığına haberlerine kendide inandığı için malum olaylar ortaya çıkıyor.
Statda ise polis çevikkuvvet olduğu için, baştaki amirin emriyle hareket eder.
Parmak izi alınmalı herkezden, bu fişleme değil, olayların aydınlatılması için çok önemli.
Ayrıca silah kullanma yetkiside mevcut, tabi adamı hemen vur öldür demiyor ama üzerinde 5 kişi seni tekmelerken, sen onları nasıl uyaracaksın yada nasıl havaya ateş açacaksın? yada yumruklar karşı koyabilme imkanın varmı? vucut bütünlüğünün ve sağlını koruman için, uyarıda bulunmadan ayaklarından vurabilirsin. Bu eylem orantılı bir güç kullanma olur.
Polis görev yaparken, sarhoşu serserisi, hırsızı, sapıkı ile muhattab oluyor. ana avrat küfür yiyor, direnişle karşılaşıyor, adama 2 tane çakınca polis adam dövdü oluyor. Dövmek değil onun adı, zor kullanmak.
Kavgayı ayırıyorsun, adam polis bana vurdu diye yırtınıyor, oysaki yakasından tutup aralarına girmişsindir. o an sana kusuyor sinirini. bide çok biliyormuş gibi, polis bana vuramaz kardeşim diyor. Bilmiyor işte, kanunlardan haberi yok.
Polis beni yolda yürürken sebepsiz dövdü diye kaç kişi diyebilir?
Bide genelleme yapmamak lazım, her alanda oldugu gibi her meslekte olabilecegi gibi, polislerdede art niyetli insanlar var, ama emin olun bunlar azınlıkta. sadece olumsuzluklar çok göze battığı için çok gibi görünüyorlar.
O çevik kuveette gösterilerde görevliyken ne küfürler yiyorsunuz biliyormusunuz? belki siz olsanız öldürürsünüz o adamları, polisle barış yapcaz derler, memurlara çiçek verirken annesine küfür ederler, tahrik etmeye çalışır, çunku bilir ki cop yerken aciz taraf olarak lanse edilecek.
Bir meslegin zorlugunu, onun içine girmeden kimse anlayamaz. Polisin yetkisi arttırılsın az bile gelir.
Yolda size kimlik soruldugunda gücünüze gitmesin, kimsenin ne oldugu alnında yazmıyor. siz kendinize guvendikten sonra hiçbişe olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

gargi ve gellidus, polislere hak verirsen bunu suistimal etmez, böyle düşünenler ise gaflet içerisindedir manasında birşeyler yazmış.

arkadaşlar polisin esas görevi suçluyu yakalamaktır. bunu aklınızdan çıkarmayın.

ab'ye uyum paketi altında suçluyu yakalamak konusunda polislere imkansızlıklar tanınmıştır, bu doğrudur.
ama bahsi geçen teröre uyum paketi altında getirilen haklar, bu imkansızlıkları kaldırmak yerine, polise halka karşı dayılanma hakkı vermektedir.

polis işini iyi yapmamaktadır şu an.
1- parmak izi alınması gereken yerlerde üşenip almamaktadır.
2- alkollü araba kullanan kişiler rüşvet vererek kurtulabilmektedir.
3- hırsızlarla, katillerle, mafyayla anlaşmalı çalışmaktadırlar.

polise ne kadar hak verirsen ver, bu üçünü değiştiremessin.
ve şu an suç oranının artmasında bu üçünün büyük payı vardır.

polislere sınırsız hak vermek yerine, polis sistemini değiştirmek gereklidir. parmak izini bile almayan polise adam öldürme yetkisi vermişsin, ne işe yarar bana söyler misin?

- suçu kesinleşinceye kadar her vatandaş masumdur.
- masum halkın parmak izini almak fişlemedir, 1984'leştirmektir.
- polise istediği gibi ateş etme yetkisi vermek sadece masum insanları zora sokacaktır.
- suçluları yakalayabilmenin çok farklı seçenekleri vardır.
- polis ve yargı sistemi suçluları yakalamak üstüne kurulmalıdır, masum vatandaşları tehdit etmek üstüne değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Polisi komple kaldirsinlar ya,bastan adam gibi teskilat kursunlar,cahil yuvasi su an polisler,ozelikle cevik kuvvet tam bir kazma.Atari oyunu saniyolar olayi,yemek yiyen cifti patalkamayi marifet saniyolar.Sirf bunlara killigimdan GS-fb macindaki olaylarda icimin yaglari eridi,hatta onlardan biri kor olmus sifa mifa da dilemiyorum yaptiklarina saysinlar.. Ayrica kapkac yapan adamin serbest kaldigindan , tecavuzcunun cabuk ciktigindan bahsedlimis,bunla polisin bir ilgisi yok ki , yasalarimizin boslugu onlar,polis uber yetkiler alinca duzelmicek yani o...
Sosyal ağlarda paylaş

feci bir yasa tasarısı ama çok önemli noktalar var

ARAMA YETKİSİ

Parmak izleri fotoğraflarla birlikte kayda geçilerek saklanacak. Bu bilgiler mahkeme, hakim, Cumhuriyet savcısı ve kolluk tarafından kullanılabilecek. Önleme arama yetkileri yeniden düzenlendi. Buna göre sulh ceza hakiminin kararının gecikmesi halinde mülki amirinin yazılı emriyle kişilerin üstleri, araçları, özel kağıtları ve eşyası aranacak, gereken tedbirler alınacak. Polis gerekirse kişilerin konutuna ve işyerine girebilecek. (ANKA)

Polis, sadece suç sebebiyle değil, diğer her türlü görevi sırasında hakkında bir işlem yaptığı kişinin parmak izini alacak ve fotoğraflarını kayda alacak. Bunları saklayabilecek
bu nereden baksanız kabul edilebilir değil

Polis; her çeşit silah ruhsatı, sürücü belgesi, pasaport veya pasaport yerine geçen belge almak için başvuruda bulunan, başta polis olmak üzere, genel veya özel kolluk görevlisi ya da özel güvenlik görevlisi olarak istihdam edilen, Türk vatandaşlığına başvuruda bulunanlardan parmak izi alacak.
-------------------------------------------------------------------------
mevcut durumdada önleyici arama yapılıyor gayri yasal ama yapılıyor ve buna pvsk hükümleri gereğince karşı gelemiyorsunuz gayri yasal bir arama olsa bile aramaya izin vermek zorundasınız ancak ondan sonra yetkili makamlara şikayet hakkınız var değişiklikle şikayet hakkınızı elinizden alacaklar asıl sorun evde başgösterir polis 2 kişinin tanıklığı olmadan evinizi arıyamaz ya komşularınızdan yada muhtardan şahitlik etmesi lazım 1. kişinin bile şahitliği usulsüzlük nedeni 2. olması lazım yoksa elde edilen deliller geçersiz sayılıyor buda bu değişiklikle kalkıyor biz geldik arıyacaz şeklinde dalacaklar

mevcut düzenlemede her Türk vatandaşının kişisel bilgileri korunur parmak iziniz devlet koruması altındadır suç işlemediğiniz sürece kayıt altında tutulamaz bir suç mahalinde parmak iziniz bulunduğunda suç ile ilginiz olmadığı anlaşıldığı anda bunları yokedilmesi gerekir T.C Kolluk Kuvvetleri kimseyi fişleyemez bu değişiklik olursa hepimiz fişlenicez

diyelim ki bir dükkana girdiniz pazarlık yaptınız bi çay içtiniz sonra çıktınız gittiniz sizden sonra bir suç işlendi boom biranda bir numaralı şüpheli sizsiniz fişlendiğiniz içinde elleriyle koymuş gibi bulacaklar
Sosyal ağlarda paylaş

hmm arkadaşlar buna biraz benzer bi kanun cıkarılmış zamanında ama Anayasa Mahkemesi iptal etmiş (26.11.1986 gün, E.1985/8, K.1986/27 sayılı karar)Yanlış hatırlamıyosam toplumun genel ahlakına uymayan kişilerin fotoğraf ve parmak izleri alınabiliyordu.Dersten hatırladıgım kadarıyla kanundaki sorun ahlak gibi subjektif bir degerin belirlenmesinin polislere bırakılmasıydı.Öyle aklıma geldi
Sosyal ağlarda paylaş

Ya anlamiyorum dunyanin heryerinde bu boyleyken benim guzelim vatandasim neden karsi cikiyor..

Simdi bak celiskiye bak..

Parmak izi almiyor diye sikayet ediyorsun.. Sonra benden parmak izi aliyor diye sikayet ediyorsun.. Sen bugun hirsiz katil degilsin yarin olmayacagin ne malum??

Belki benim parmak izim var senin arabanda vede benim parmak izim poliste kayitli degilse nasil bulacak beni? Mantikli olalim biraz..

Biride demis sen gidip cay iciceksin sonra bomba patlicak tak diye seni alicaklar iceri.. Yav allah askina yukardaki biraz mantik kismini burayada yazayim gereksiz kalabalik olmasin

Kimin masum oldugunu kimin suclu oldugunu polis nasil belirlicek kadrolu medyum flnmi alsin herifler?

Benim demek istedigimi anlamiyorsunuz ama zaten anlamakta istemiyorsunuz o yuzden bosverin siz..

ve eger sen butun polisler verilen haklari suistimal eder diyorsan bende butun mmorpg oyunculari satanisttir diyorum.. Nasil cikicaz isin icinden?
Sosyal ağlarda paylaş

heh avrupa birliginde yok böyle istediginin üzerini ara evine gir kafana göre arama yap.. laf ederler ordan gecirmez bunlar yasayı .. biz desen diklemezler gecirirler, ab höt desin gecirmezler kısacası..

ayrıca savcıdan belge gecikti deyip eve girmek nedir...savcı hızlı olsun o zaman polis kafasına göre girmemeli istedigi yere.
Sosyal ağlarda paylaş

fedaykin bu konuda sana kayilmiyorum
fasist yanimi ortaya koyup iyi olacak diyorence haklar deilum
ama burda onemli olan bence burda haklar deil polisin egitilmesi polisin moralinin yuksek tutulmasi polisin bu isi yapmak istemesi

polise nerde guc kullanip nerde kullanmayacagini oretirsen
bunu agir cezalarla uygularsan
o zaman bu kurallarin konasi bisi deistirmez
Sosyal ağlarda paylaş

Yasa tekliflerinin kanunlaşması çok kolay olmuyor gerçi ama, hadi bu kanunlaşırsa kendi adıma pek bir şey değişmeyecek sanırım.
Çünkü hiç kimse yanlış anlamasın ama, yolda yürürken güven vaad etmeyen biriyle karşılaşınca nasıl yolumu değiştiriyorsam, polis görünce de aynen öyle yolumu değiştiriyorum. Polis bana güven vermiyor.
Ama polisin bünyesindeki yabani otların kötüye kullanabileceği hükümler var yasa teklifinde, umarım yasalaştırılsa bile ayıklanır aklı evvel birileri tarafından (çok sanmıyorum gerçi heh
).
Ayrıca açıkçası parmak izi alınmasını da çok umursamıyorum, suç oranını azaltacaksa fişlenmek bana koymaz. Kişisel görüşüm bu tabi, bana koymaz ama bir sürü başka insana koyar, aslında "herkesin" parmak izinin alınması da yanlış bu yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizimkiler lisedeyken bir arkadaşları 2 hafta okula gelmemiş, geldiğinde yüzü falan berbat haldeymiş sormuşlar hayrola diye;
çocuk;
-Pijamalarımla ekmek almaya çıktım dışarı, polis geldi kimlik istedi yanımda yok diye karakola aldılar, bir hafta içerde kaldım...
(72-80 arası bir dilimde geçiyor bu olay)

Sonu bu olmaz umarım.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ya anlamiyorum dunyanin heryerinde bu boyleyken benim guzelim vatandasim neden karsi cikiyor..

Simdi bak celiskiye bak..

Parmak izi almiyor diye sikayet ediyorsun.. Sonra benden parmak izi aliyor diye sikayet ediyorsun.. Sen bugun hirsiz katil degilsin yarin olmayacagin ne malum??

Belki benim parmak izim var senin arabanda vede benim parmak izim poliste kayitli degilse nasil bulacak beni? Mantikli olalim biraz..

Biride demis sen gidip cay iciceksin sonra bomba patlicak tak diye seni alicaklar iceri.. Yav allah askina yukardaki biraz mantik kismini burayada yazayim gereksiz kalabalik olmasin

Kimin masum oldugunu kimin suclu oldugunu polis nasil belirlicek kadrolu medyum flnmi alsin herifler?

Benim demek istedigimi anlamiyorsunuz ama zaten anlamakta istemiyorsunuz o yuzden bosverin siz..

ve eger sen butun polisler verilen haklari suistimal eder diyorsan bende butun mmorpg oyunculari satanisttir diyorum.. Nasil cikicaz isin icinden?

çok büyük bir gaflet içerisindesin gellidus.

suçun önüne geçmek,
polise sınırsız yetki vermekle hallolmaz.
tersine 1984'leştirmek olur.

sırayla cevaplıyım.

suç işleyen kişiden parmak izi alınır, sisteme girilir. bir daha suç işlediği zaman kolayca tespit yapılabilsin diye. zaten hırsız, katil vs gibi suçlular, o suçu bir kere yapmaz. alışkanlık haline gelmiştir, sürekli yapar. küçük yaştan başlar genelde. hapise düşse bile çıktığında yine yapar.
bir suç mahalinde, parmak izi tespiti yaparsan zaten daha önce aynı suçu işlemiş kişiye kolayca ulaşırsın.
ha, "belki ilerde hırsızlık neyin yapar" diye polisin her gördüğü kişinin parmak izini alabilmesi yetkisi, bir paranoyaklıktır, toplum üstünde baskı kurmaktır.
polisin, suç işlememiş olmasına karşın, istediği kişinin şak diye parmak izini alabilmesi, suçun önüne geçmek değildir, insanlara gözdağı vermektir.

bomba patlatınca içeri almak ise farklı bir hadisedir.
bu topicteki "teröre karşı uyum paketi" maddeleriyle olacak birşey değildir.
istediğin kadar masum halkın parmak izini al, o bomba patlacak kişiler zaten bellidir.
bomba, evde sıradan malzemelerle hazırlanacak birşey değildir.
o kimyasalları üreten kişiler vardır. istihbahrat, o kişileri gözetler.
o patlayıcıları ülkeye sokan kişiler vardır. istihbahrat, o kişileri gözetler.
istihbahrat, herhangi bir saldırıdan önce haber almakla görevlidir.
yani bomba patlamadan önce, bombayı patlatabilecek kişileri zaten istihbahrat bilir.
sen polise "istediğin kişinin parmak izini al" diyerek bomba patlacak kişileri tespit edemessin.

kimin masum, kimin suçlu olduğunu polisler nasıl bilecek diyorsun. medyum felan mı alsın diyorsun.
bak şimdi, suç mahali incelemenin bazı prosedürleri vardır.
bir cinayet veya hırsızlık vakasında, önce o ortamdaki delilleri inceler. parmak izi, suçlunun geride bıraktığı kanıtlar vs toparlanır.
sonra suçun nasıl bir sırayla gerçekleştiği düşünülür. suçlunun neden bu suçu işlemiş olabileceği düşünülür.
olayla ilgili kişiler sorgulanıp, en sonunda suçluya ulaşılır.
polisler elbette bu işi benden daha iyi bilir.
ancak bunları yapmaya üşenen polise sen istediğin kadar yetki ver, ne elde edeceksin ki?
Sosyal ağlarda paylaş

cahil polis cok var kabul ediyorum, ben üniversite mezunuyum, öğretmen olamadık, geldik polis olduk.
ve üni.de saçım uzundu gögsüme kadar. şimdi kardeşimde aynı.
ama polis egitiminde gördumki, üni. mezunu arkadaslar içinde bile öle dangozlar var. yoldan geçenin uzun saçına laf eder, kıyafetine laf eder vs. Ben goreve başladım, böyle abilerimiz görev yerlerinde de çok var ama her fırsatta müdahale ediyorum, herkezin kendi hayatı diyorum ön yargılı olmayın diyorum, ama yetişme tarzı işte.. benim babamda aynı mantıkda bir insan.
neyse arkadaşlar bizim sayımız arttıkça düzelicek bunlar, bu üni mezunlarının çoğunluğu iyi modern arkadaşlar, gelecekten ümitliyiz. 3-5 seneye kadar gözle görülür bir düzelme olacaktır inanıyorum.
Pek çok şeyin doğrusunu mesleğe girince görüyor insan hatırlatırım. Ben sevmeden polislige girdim, girince, pekçok seyin yanlış lanse edildiğini, yanlış aktarıldıgını gördüm. öpüyorum sizleri, uzun saclılara kolaylık yapılır:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...