Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3.5 YTL.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

said:
riglous
üye [şikayet et]
§ 25 Mayıs 2007, Cuma - 06:31 [ özel msj ]
kural 1: taksici dayilaniyosa siz de dayilanacaksiniz. emin olun kavga etmek isteyecek en son kisi onlar
kural 2: taksici dayilanmiyosa siz yine dayilanacaksiniz. yanlis yaptigini anlayacak

Ondan bi önceki de minibüs şöförleri herhalde?

Ne diyosun abi sen? Levyeyi verir valla beynine beynine...
Sosyal ağlarda paylaş

Taksim -B.köy dolmuşuyla geri dönüyordum, saat 19.00 falan bizim dolmuşçu motorsiklete çarptı, sonra da motorlu napıyosun lan tarzı bir şey dedi, dolmuşçu önce indi adamın burnunu kırdı daha sonra o da yetmedi, torpido gözünden bıçak çıkarıp adamı kesmeye yeltendi, dolmuşta oturan yaşlı bir amca zor aldı adamın elinden bıçağı. O yüden ben olsam taksicinin dolmuşçunun bir şey yapmayacağına pek güvenmezdim.

Ayrıca kısa mesafede daha karlı oluyor taksiciler. Tabii bunu anlamaları için biraz matematik bilmeleri gerekiyor.

Taksicilerle birebir problemim olmadı şimdiye kadar, tek sorunum bundan 5-6 sene önce Sirkeci - Taksim hattında çalışan şoförlere Goethe Instituta gideceğim dediğimde şoförün %90 ihtimalle alman göçmeni çıkması ve yol boyunca hiç susmadan maceralarını anlatmasıydı.

Olaya gelince, bu bence de taksici/dolmuşçu denilip kesilip atılacak bir şey değil, artık halkımızda bir taşkınlık var. Etraf ona buna çatmaya meyilli insan müsvetteleriyle dolu. Bunun da en büyük nedenleri de; işsizlik, geleceğini görememe ve boşta hissetme. Eh başkasının arabasında 3 kuruş para için çalışan taksici/dolmuşçu da bu nedenleri bünyesinde bolca bulunduruyor zaten. Hem 3.5 milyona sigara parası diyip geçmeyin, o paraya 1-2 gün ev geçindiren insanlar var bu ülkede. Yılda 700 ytl gelirle yaşayanlar olduğunu düşünürseniz günde 2 milyonla yaşamak zorunda bir çok vatandaşımız hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ractamainus
üye § 25 Mayıs 2007, Cuma - 09:10 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

3.5 ytl değerli işte.. "3.5 ytl için... " tavrını almayın. günde 12 saat çalışan bir adamın, 3.5 ytl için böyle gözü dönebiliyor işte.

konu taksiciler, minibüsçüler falan değil. insanlar sapıttı artık. saygı, empati, hak, hukuk nerdeeee, yaşam derdi nerdeee..

--------------------------------------------------------------------------------
www.google.com

Ne kadar değerli olursa olsun o 3.5ytl o adam için, bunu yapamaz, yapmaya hakkı yok, yapan da umarım sürünür hapiste. Bunu savunmak da biraz komik olmuş. Yaşam derdi insanların canına kastetmeyi arabadan atmayı gerektirmez. Adam giden arabadan müşterisini aşağı ittirip atıyor, ve "3.5ytl adam için önemli, yaşam derdi var empati kurun adamı anlayıp hak verin adama, herkes atsın" diyosunuz?

[ Mesaj 25 Mayıs 2007, Cuma - 16:16 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hastanedeki doktorun bile sana bakmama hakkı var

yanlış, öyle bir şey yok.
babam doktor, bir çok doktor tanıyorum, hiç böyle birşey duymadım.

ayrıca hipokrat yemini bunu direk engelliyor. öyle birşey olamaz.

ama eğer hasta asgari ücretle çalışıp "özel hastanede sezaryen olacam" kafasındaysa bilemem
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...