Bone Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 wissy iyice saçmalamaya başlamışsın, ortam iyice gerildi, kavga edecek yer arıyorsunuz. fakat şunu da belirtmeden geçemiycem. akp'yi destekliyen kişilerde sıkça şunu görüyorum: "oyumu akp'ye vermem ama akp iyi şeyler yapıyor" "rte'yi hiç sevmem, ama rte çok iyi bir adam". takiye mi desem ne desem bilemiyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Hmm bu forumlarda hakaret edenlere etmemeleri gerektigini soylemek `sacmalamak` olmus. Ilginc. Su an burada konusanlarin cogunun aksine Ultimatr doneminden beri bu platformun icinde olan biri olarak boyle bir seyi ilk kez goruyorum. @fistan, diyorum tabii ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 askeri konuları bilmiyorum ancak; asker çocuklarının hepsi buradakiler gibiyse acilen terbiye ve insanlık dersleri almaları gerekli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 `hain, serefsiz, korkak.` hey yavrum... Cevap versem ben kotu olcam herhalde. Neyse kendinizi iyice gosterdiniz. Iyi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ColdShadow Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 şu foruma üye olduğumdan beridir bi tane hakaret çıkmamıştı ağzımdan. ama bu adama ve bunun gibi düşünenlere ne desem az. askerden kaçacağım diyen adamlar defolsun gitsin lütfen. oturup babama dedeme yiyici diyorsan bende ağzıma geleni söylerim. buna yönetim size izin veriyorsa bizde size layığı neyse onu söyleriz. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 18:35 tarihinde, ColdShadow tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 .. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 18:36 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Yok, orduya laf etmen seriatcilara ve pkk'ya destek vermek oluyor. Bu nedenle herkes bu kadar karsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 bunca yıl bu memleketin ekmeğini yiyip arkasını dönüp gidenler haindir. bu memleket bize emanet ve hayatta bize verilen her emanete karşı sorumluluklarımız vardır. annemiz, sevgilimiz, arkadaşlarımız, vücudumuz, ülkemiz. insan olmanın gereğidir emanete hıyanet etmemek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 "şu foruma üye olduğumdan beridir bi tane hakaret çıkmamıştı ağzımdan. ama bu adama ve bunun gibi düşünenlere ne desem az. askerden kaçacağım diyen adamlar defolsun gitsin lütfen. oturup babama dedeme yiyici diyorsan bende ağzıma geleni söylerim. buna yönetim size izin veriyorsa bizde size layığı neyse onu söyleriz. " Edebimizi adabımızı bilelim. Burası kimseyi dışlama, fanatik düşünce beyan etme yeri değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 yediğin tasa sıçan adamlar anasını babasını atasını tanıyamaz hale gelmiş demek [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 18:45 tarihinde, Arthur_HellsFire tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aragorn Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Tamam adamın dediklerine bende katılmıyorum, bana da zıt geliyor da, ben neden küfretmiyorum acaba? Patide hoşuna gitmeyen birşeyler söylenildiğinde küfreden insanlar olmadığı ya da küfretmemeyi öğrendikleri zaman medeniyet ve refah seviyemiz epey yükselecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bathory Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Gimli kusura bakma ama paticik.com'da dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti üzerindeki en ücra kose bile vatan hainlerini dıslama yeridir. Askerden kacicam diyen adam da vatan haininin onde gidenidir. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 18:49 tarihinde, Bathory tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 said: "oyumu akp'ye vermem ama akp iyi şeyler yapıyor" diyen adama bi siktirlan! diyemiyon mu sende diyemiyorum abi. sonra şikayet ediyor, mesajım siliniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Terbiye gerçekten gerekli Tamam wissy'nin yiyici demesi sinirlendirmiştirte bu kadarı fazla oluyor bence Ayrıca askerden kaçacağım demiş mi bilmiyorum ama ordumuzun vicdani retçilere nasıl davrandığı belli bu yüzden bence wissyi bu konuda yargılayamazsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Sakin gençler, Düşünce özgürlüğünün olduğu bir ülkede Defol bu yurttan, hain psilik erefsiz vs vs vs. gibi kelimeleri kullanmak hem sizi küçültür hem karşınızdakini haklı kılar. Dellendim bende imdi, ezbere konuşanlardan resmen nefret ediyorum. ha ayrıca, TSK yiyici değil, zira bir kurum yiyemez. Oradaki bazı erefsizler yiyici Her sistemde, her kurumda olduğu gibi oradada hatalar var. Mükemmeldir asla böyle böyle yapmaz diyip kestrip atarsan Takip edersin avrupayı böyle 50 yıl geriden. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 19:11 tarihinde, Suark tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 nasıl bir şımarıklıktır bu ya? nasıl bir kişilik arayışıdır bu? 3 kıtanın ortasında bulunan stratejik açıdan tüm dünyanın gözünün üstünde olan bir ülkenin askerine kalkıp sen çok yiyor diyorsun. o asker sayesinde sen burada rahat rahat Türk'lüğünü yaşayabiliyorsun. Hepsini geçtim o asker sayesinde burada sen rahat rahat oturabiliyorsun. o asker sayesinde bu ülkede şeriat hüküm süremedi. bugün o asker seni burada rahat bir şekilde oturtabiliyorsa senin "yediklerini" söylediklerin sayesindedir. o asker sayesinde bu ülkede şeriat hüküm süremedi. "vicdani ret" konusu insanın kendisinde biten birşeydir. Zamanı gelirse yasası çıkar, resmileşir. Ama geldiği yeri çok iyi bilen her Türk genci savaş alanına gitmekten korkmayacaktır. ama sen eğer burada kalkıp askere yiyici diyecek hakkı kendinde görüyorsan sen burada bölücülük yapıyorsundur başka birşey değil. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 19:16 tarihinde, MrLevie tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Şahsen ben vicdani ret taraftarıyım. Ancak henüz böyle bir durum Türkiye'de kabul görmediği için vakti gelince askere de gideceğim. Yine de bu, orduyu eleştirme hakkımı elimden almaz. Ben vatanımı sevdiğim ve vatanım bana askere gitmek zorunda olduğumu söylediği için gidiyorum, bunun ötesinde askere gitmekte herhangi bir anlam yada amaç bulamıyorum. RTE hakkında söylediklerimi geçmiş topic'lerden okumuş olan bilir, nasıl bir bela olduğunu düşündüğüm vs. PKK'ya da karşıyım ancak genel anlamda çok şükür kürt halkına karşı ırkçı duygular beslemiyorum. Komünist de değilim, anarşist de değilim, şerefsiz de değilim, pezevenk de değilim. İdeolojim de yok. Türkiye Cumhuriyeti'ni seven, geleceği için endişelen bir evladım sadece. Belki bir kaçınız şaşıracak ama, milliyetçi olmak ve ülkesini sevmek için insan illaha ülkücü olmak zorunda değil, illaha ırkçı olmak zorunda değil, illaha faşist olmak zorunda değil. Sayfalardır üstüme yapıştırılan etiketlerden silkelenmem bile paragraflar sürdü. "Başka kurumlar yemiyor mu sanki?" teziyle karşılaşmaya başlamışız insanlar artık inkâr edememeye başlayınca ordunun da yediğini. Yiyordur efendim, mümkündür, herkes pastadan bir dilim ister. Peki bu "herkes yiyorsa halkın kendine baba, koruyucu bellediği asker de birazcık yesin, nasıl olsa iş yapıyor." mantalitesini haklı çıkarıyor mu? Bence çıkarmıyor. Daha da ötesi, beni en çok çileden çıkaran, diğer kurumların şöyle yada böyle kıvırarak yerken, TSK'nın 1940lardan itibaren toplumsal normlarda değişiklik yaratarak, Mustafa Kemal'in ülke için koyduğu hedefi ufak ufak değiştirerek, halkı orduya bağımlı hale getirmesidir. Hatta bunu TSK öyle başarıyla yapmıştır ki, bu forumda, bu konuyu konuşurken bile, insanlar körü körüne, TSK'nın yediğini bile bile gelip burada "YERLER! NE VAR?!?" diye karşı çıkabiliyorlar. Yediklerinin tekeli sadece onlarda kalsın diye o kadar dikkatli davrandılar ki senelerdir; 10, 20, 30, 50 sene derken ordu resmen Türkiye'de politika içinde bir güç oldu ve işin kötüsü, halk gıkını çıkaramaz oldu. Üzgünüm ama herhangi bir kurumun yaptığı yiyicilik ayrı, halkın mantalitesini faşizme ite ite, kendini zorla politikaya ata ata, kendine muhalefet her gücü fazla yükselirse, kendi ekmeği tehlikeye girerse elindeki silahla dürtüp "in aşağı" diyerek indiren ve resmen ülkede kendini kalıcı yiyici haline getirmek için ülkeyi uyutan bir kurum apayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 @Suark: Genelde dediğin gibidir, yiyici olan kurum değil kurumun içindeki çürük yumurtalardır. Ancak Mustafa Kemal'in ölümünden itibaren ordu, kurumsal kararlar doğrultusunda yiyiciliğini kılıcı kırmak için bazı kararlarda bulunuyorsa, ordu artık kurum olarak yiyici haline gelmiş diyebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Özellikle yüksek miktarda paraların döndüğü yerlerde kurumlarda şirketlerde elbette ki yiyiciler olabilir, fakat kurum yiyicidir demek boyundan büyük laf etmektir..kanıt gerektirir..yoksa o lafın altında kalır ezilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Dün geceden beri orduya dil uzatanların hepsi vicdani retçi çıktı. Göt korkusu desenize şuna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Lockheed yolsuzluğu varmış 70'lerde bir ara bütün dünyayı kasıp kavurmuş ama ülkemizde örtbas edilmiş. Bir araştırın derim. Her yerde zayıf halkalar oluyor. Bir de JİTEM olayı vardı malumunuz. Ona da bir sonuç gelmedi. Şahsen hiçbir devlet kurumuna güvenemiyorum. Güvenmem için onların effaf olması lazım. Ülkemizdeki en büyük eksikliklerden biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Passanger Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 ordu yiyici diyenlere ; benım çok asker tanıdıgım yok sozlumun amcası albay doguda gecırdıgı yıllardan sonra sokakta kedı fırlasa sılah ceken bır adam olmus tedavı gormus sımdı ıstanbulda stratejı gelıstırıyor yesın helal olsun. arkadasımın babası dagda 6 ay gecırmıs cocugu henuz 5 yasındayken.dondugunde 3 ay gecelerı uyayamamıs sımdı duzeldı bıraz.ıskenderunda.yesın helal olsun. bır bınbası anlatıyor semdınlıde evden her cıktıgımda sılahımı karıma bırakırdım ''son 2 kursuna kadar sık kalanları kendınıze kullanın'' sımdı nerde bılmıyorum.Yesın helal olsun. muhtemelen koca popolarınızla bılgısayarın karsısında atıp tutmak kolay.Bagdat gıbı bır yerde değilde istanbulda ankarada boluda bursada yasarken atıp tutmak kolay.Kafanızda hergun bomba patlamazken atıp tutmak kolay.Ama unutmayın bunları atıp tuttugunuz yıyıcı dediğiniz adamlara borçlusunuz. [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 19:48 tarihinde, Passanger tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 hahaha ordunun icinden geldim evet ordudada yiyici var ufak yada buyuk yiyiciler cikiyor ama sivilden farki yakaladilarmi TSK agizlarina siciyor koskoca oramiral in rutbesine akdar soktuler ki adam deniz kuvevtleri komutaniydi boru digil turkiyede yolsuzluk yapan hangi bakan bu sekilde yargilanip iceri tikilabildi sivil yoentimde? al gulum ver gulum sivilelrden farkli olarak askerin malvarligina bakarak yiyip yemedikelrini cok rahat anlarsiniz Yasar Buyukanit in malvarligi aciklandi erenkoyde bir ev oyak dan senelerdir bitirilememis iki tane devremulk koskoca genelkurmay baskaninin malvarligi bu aldiklari maas belli cunki ha bakiyoruz bizim burda avr bitane albay adamin malvarligi genelkurmay baskanini ikiye katlamis hemen kas kalkiyor tabi ulan bu herif nasil yapti diye bu arada vicdani ret arkasina saklanip asker dusmanligi yapanalrada lol demek istiyorum ve bu konuda samimiyeti asip isi terbiyesizlige goturenler icin sunuda ekliyorum pembe tezkere alan askerlikten muhaf o sekidle rahat yirtarsiniz vicdani ret te oldugu gibi sosyal hizmet filanda yok direk askerlikten muhaf, yakisir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bodrack Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 O da güzel vicdani ret bir düşüncedir, buna saygı duyulmalıdır en azından dedik o kadar gelinen noktaya bak.. Pembe tezkere almalıymış vicdani retçiler.. Pati ortamı iyice bozuldu Ordu yiyici midir yutucu mudur bilmemde Türkiye'nin gençlerinde bi bozulma var orası kesin Edit:yada belki hep böyleydi pof [ Mesaj 23 Mayıs 2007, Çarşamba - 20:04 tarihinde, Bodrack tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 23, 2007 Simdi ben o pembe teskereyi baban alsin desem sucluyum di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar