Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sabah uyanmaya çalışmak

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

Şimdi geceleri istesemde uyuymaıyorum zateno konuyu geçtim neyse.
sabah mesela erken uyanmam lazım.

o saat geliyo mesela 8 9 falan.saati de kurmuşum sesine uyanıyorum ama sonra dur bi 5 dk da diyorum hoop yattara.

bunu kontrol edemiyorum nedense.napcaz

hani bi şekilde kalk ulan diycek birisini istiyorum bazen tokat manyagı yapsın beni oha mnskm diyerek kalkim istiyorum anca oyle olur heralde .

mesela bu sabah 8 de kalkıp koşuya gitmem lazm ama yatarsam ki saat6 da falan yatabilirm anca, kalkamıycam.

UDEN LO plx
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi tekrarlayıp kendini kalkmaya alıştıracaksın illa. yoksa fena. bende de var hala daha kontrol edemiyorum alışkanlık yapıyor çözümü 10 dakkalık aralıklarla alarmlar kurmakta buldum saati de ona göre yarım saat önceye kuruyorum 3-4 seferde aklım başıma geliyor anca kalkıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

11 gibi yattım ve uyuyamadım, 6'da kalkmam gerekiyor.
Ayık kalkabilmek için uyku süremi 4 saate çektim, yani 2'de yatıp 6'da kalkacağım.
Böyle 3 hafta dayandığımı bilirim ama kafanın bozuk olması gerekiyor, öbür türlü gayet geçici bir yöntem ama işe yarıyor.
Ertesi gece de uyku seven bir bünyeysen melek gibi uyursun. Sonra da düzene girer işte.

Bol kahve gerektirebilir ama =)
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer düzenli olarak erken yatersanız erken kalkması sorun olmuyor. Normalde 3te yatan biriyim ama arada bir peşpeşe 7de uyanmam gerektiğinde gayette güzel saat 12de uyuyabildiğimi keşfettim :)

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 02:19 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah uyanmak büyük bir irade ister. Ama bir kere uyandınız mı da bir daha uyumazsınız.
O sebeple sabah uyanmayı refleksif bir hale getirmenizi öneririm.
Örneğin, saat çaldığı anda yatağınızda zıplamak gibi, sonra dosdoğru buz gibi su ile yüzünüzü yıkamak.
Derhal dişinizi fırçalamak.
Bir sinir bozucu ancak uyanma garantisi var.

Absolut'ün yazdığına baktım da haklı. Örneğin düzenli uyku ile bu sorunu aşabilirsiniz.
Fakat düzenli uyku dediysek her gün 10 saat değil, az ve öz uyku. 5 saat mesela. Bunun muhabbetini birkaç sene önce bu forumda yine yapmıştım, hatırlayanlar bilir.

[ Mesaj 22 Mayıs 2007, Salı - 15:58 tarihinde, wizardofoz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jacabo:
hayattaki en guzel seydir alarmi erteleyip biraz daha uyumak sonra bi daha erteleyip bi daha uyumak ...

hehe benim dayanmadı bünye haftalarca uykusuz kalmaya bugun 9da kalkıyım dedim 4 te uyandım bu teknikle..fakat 4.ertelemeden sonrasını duymadım kulaklar kapanmış dış dünyaya :( shittt
Sosyal ağlarda paylaş

cep telefonuna son derece tiksindiğin bir melodiyi yükle,cep telefonunu masa gibi bir yere koyup alarmı kur.
cep telefonun sabah iğrenç bir melodiyle uyandığında susturmak veya cep telefonunu kurtarmak maksadıyla ayağa kalkarsın.
ayağa kalktın mı iş bitmiştir zaten,acil yüzünü yıkamaya..
Sosyal ağlarda paylaş

O iğrenç melodi konusu biraz riskli.. Şöyleki eskiden kalkarken kullandığım bi melodi vardı, daha doğrusu kendisi hazır koymuştu telefon. O melodinin başında böyle bi tane bip sesi gibi bişey vardı ve kolay bulunabilecek veya benzetilebilecek bi sesti. Her ona benzer bi ses duyduğumda -ki sık sık oluyordu- acayip irkiliyordum ve sinirlerim bozuluyordu (hemen okul psikoloji beliriyordu).

Herneyse derim ki ben başarabilirsen yataktan dan diye kalk. Yani alarmın çaldığı anda hemen kafanı yastıktan kaldır. Böyle su çarpmış etkisi yapıyo bende kalkabiliyorum ki ben 15 saat bile uyuyabilen bi insanım(hatta tatilde uyurum). Eğer seni kaldırıcak birini bulursan yorganı çeksin, kış sabahlarında bide ışığı yaksın o sinirle zaten kalkarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bir keresinde iki haftalığına fetullahçıların yurduna gitmiştim. Sözde kendimce sosyoloji kasacaktım.

Neyse...

İlk gün - Saat 08.15

İlk bir şey hissettiğimi sandım önce ; aklımda bir sürü anlamsız imge oluştu , sonra biri elektro saz eşliğinde ''hoplayı da ver, çekirge'' dedi. Çığlığımsı bir zıplamamsı hareketle yorganı üstümden atıp on dakika içinde eşyalarımı toplayıp evime gittim.
Sosyal ağlarda paylaş

kalkamıyorsan saati kalkman gerektiği saatin 2 saat gerisine kur.

misal sabah 8'de kalkcaksın.

6'ya kur yat, kalk sonra 7'ye kur sonra yat 7:30'a kur gene yat sonra 8'de kalktın mı zaten küfrede ede kalkıyorsun.

Ha birde becerebilirsen kalktığında kafanı soğuk suyun altına tut(lavaboya kadar gidebilirsen)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...