Phyx Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 batuhan'ın fikrinden esinlenerek söylüyorum; bu kadar uzun bir süre sonra starcraft gelir, mmorpg olmaz. Ama starcraft'ta bir rpg mükemmel olabilir
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 warcraft 3 daha uzun süre götürür zaten. 4'ün gelmesine gerek yok.
cenx Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 yahu bu starcraftı yapan cekırdek kadro ordan ayrılmamışmıydı?
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Ayrılan o ufak kesim Diablo ağırlıklı ama öbür Blizz oyunlarına da el atmışlar. Dert olmaz.
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 said: yahu bu starcraftı yapan cekırdek kadro ordan ayrılmamışmıydı? "starcraft'ı yapan çekirdek kardo" ayrılmadı. ayrılan kadro, blizzard north ekibi. blizzard north'un esas yaptığı oyun diablo serisidir, özellikle diablo 2. ancak warcraft ve starcraft gibi oyunlardan esas mike mornheim, samwise didier, chris metzen gibi kişiler sorumlu oldu. elbette bill roper'ın ayrılması önemli birşey, ama diğer önemli kişiler halen duruyor.
Mirage Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Wow'un hala bu kadar oynayanı varken yeni bir mmo çıkarmazlar bence. Ama multiplayer imkanları gelişmiş bir diöbla çıkartabilirler. Güzel de olur hani yahu.
Azmodai Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 bildiginiz SC2 arkadaslar. Kore de tanitilacak diyorum... Korenin milli sporu SC diyorum.... :P
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 @bone Tmm tek rpg diabloda, Bakıyorsun RTS lere onlarda süper linear lar. Tamam adamlar güzel yapıyorlar bu linearity olayını ama işte linear yapıyorlar, bg3 gibi bir oyunun belki ticari kaygılar yüzünden hakkını veremeye bilirler. Sonuçta En sevilen heroları kesilebilen yapan bir firmadan bahsediyoruz burda.
Laurelin Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 wow yalan zaten blizz in karizmasini cizmek disinda bir sey sunmadi onumuze aaaa bak cocugum uzaydan dranei ler indi aaa uzay gemileriyle geldiler bak sen shaman da olabilio bunnar vs vs vs oyun adamalrin istediklerini yaparlar hikayeyle iyi hosda bu akdarda salak yerine koyulmaz her sekilde baglar hikayeyi ama hikayeyi baglarken aptal yerine koymak var (bknz draneiler uzay gemileri) bide insani hayretten koltugunda hoplaticak hikaye baglamasi var (balnazzar onyxia misal) metzen karizmayi cizdi blizz fanboylarinin cogu wow u birakti onumuzdeki her expansion bu tavriyla blizz daha cok oyuncu kaybedicek bence blizz fanboylarin islak ruyalarini yerine getirip yumusak karinalrina yumrugu gecirmek icin SC dan patlaticak bombasini
Quel-Thul Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 16, 2007 evet griswold'u da farmlanabilir yapmıştı blizz para için.. aç hepsi aç :P
arcane Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 BG3 devam oyunu olmayacaktı zaten, np :D
HellHound Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 blizz'de duzgun crpg yapabilecek mantalite yok, hic bir zaman olmadi cat diye yeni franchise cikarmazlarsa ortaya (ki sanmiyorum), ya sc2 yapiyoruz diyip sc mmo'su icin soz konusu evrene gerekli rotuslari yapacaklar (uzaydan night protoss irki falan cikar) yada d3 geliyor.
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: yahu bu starcraftı yapan cekırdek kadro ordan ayrılmamışmıydı? Mobygames sitesinden Credits sayfalarını göstereyim. http://www.mobygames.com/game/windows/starcraft/credits http://www.mobygames.com/game/windows/world-of-warcraft/credits Dikkat ederseniz, Allen Adham, Michael Morhaime, Chris Metzen, Bob Fitch, Sam Didier, Matthew Samia, Joeyray Hall, Glenn Stafford, Jason Hayes, Tracy W. Bush halen duruyor. bunlar baya önemli kişiler, her Blizzard oyununda adları geçer.
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: Tmm tek rpg diabloda, Bakıyorsun RTS lere onlarda süper linear lar. Tamam adamlar güzel yapıyorlar bu linearity olayını ama işte linear yapıyorlar rts'lerine lineer diyen ilk seni gördüm. starcraft hakkında uzun uzadıya konuşmuştuk forumda. en önemli özelliği, çok farklı taktiklere imkan vermesi. singleplayer'a baksak, onun kadar değişken ve şaşırtıcı senaryoya sahip rts bulamassın. warcraft serisinin de altta kalır yanı yok. daha ne istiyorsun anlamadım ki. homm veya age of empires çok non-lineer herhalde...
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: Mobygames sitesinden Credits sayfalarını göstereyim. http://www.mobygames.com/game/windows/starcraft/credits http://www.mobygames.com/game/windows/world-of-warcraft/credits Dikkat ederseniz, Allen Adham, Michael Morhaime, Chris Metzen, Bob Fitch, Sam Didier, Matthew Samia, Joeyray Hall, Glenn Stafford, Jason Hayes, Tracy W. Bush halen duruyor. bunlar baya önemli kişiler, her Blizzard oyununda adları geçer. tamam da bu ismini saydığın elemanların büyük bölümü WoW un çekirdek kısmı bittikten sonra ayrildilar yani oyunu 1.0.0 haline getirip ayrıldılar. halen calismiolar yani blizzard ile o yüzden hep icimden bi ses wow blizz in son büyük sansasyonel oyunu olucak sonrası hep sıçış olucak dio zaten. benim bildiim böle =p [ Mesaj 17 Mayıs 2007, Perşembe - 08:47 tarihinde, scorch tarafından güncellenmiştir ]
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Hikaye olarka lineer. Tamam rts lerin çoğu öylede, adamların başka oyunu yokki örnek gösterem. 3 oyunda gayet lineer. Tek yaptıkları rpg de lineer olunca insan ister istemez bg3 gibi bir oyunun onların elinden çıkmamasını istiyor.
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 nasıl ya, "Allen Adham, Michael Morhaime, Chris Metzen, Bob Fitch, Sam Didier, Matthew Samia, Joeyray Hall, Glenn Stafford, Jason Hayes, Tracy W. Bush" ne zaman ayrıdılar? ben neden duymadım? sadece blizzard north'un ayrıldığını, onların da flagship studios kurduğunu biliyorum.
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Abicim lineer nedir ya? Bi açıklar mısın pls?
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 said: Hikaye olarka lineer. Tamam rts lerin çoğu öylede, adamların başka oyunu yokki örnek gösterem. 3 oyunda gayet lineer. rts'de ne kadar non-lineer senaryo hazırlayabilirsin ki? adamlar sürekli değişen, sürekli oyuncuyu şaşırtabilen bir senaryo hazırlamış, sen buna rağmen lineer diyorsun. mesela starcraft oyuncuları toplandığımızda hep senaryonun güzelliğinden bahsederiz. böyle başka senaryo yok ki. rts'ler genelde region ele geçirmekten ibaret senaryo üretirler, ama starcraft'ta böyle değil.
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 @kojiroh Böyle senin değiştiremediğin senaryo lineer. Arthası evil yapmadan bitirebilsek mesela, veya ne bileyim Illidian gelip dövebilse bunu. Ya Tabi rts den lineer olmayan bir hikaye beklemek zor, ben daha göremedim öyle bir oyun ama söz konusu blizz oyunca, 3 oyunun ikisi rts olunca diablo harici "bak bu adamlar lineer yapıyor" 'a örnek gösterebilecek bir tek onlar var. Ha kötü mü yapıyor blizz? hayır süper yapıyor, aboooo nihlathak, aboooo kerrigan abbboooooooooo arthas olduk çok. Dünde Abooooo Akama olduk. da işte bg3 ıh olmas , çok farklı çok farklı bir alan blizz için. Fps bile yapsa daha kolay yaparlar bence.
DiadanLocke Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Diablo 3 gelsin brea! Mutluluktan ağlarım günlerce.... :'(
Kojiroh Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Hah tamam şimdi anladım. Ama o tarz hikayeler de yeni sayılmaz mı? Yani 99'da falan başladım pc oyunlarına da, o zamanlar küçüktüm tabi, hikaye falan bilmiyodum sdfdsffds
_Mordrac_ Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 Mesaj tarihi: Mayıs 17, 2007 blizzard istese bg3'u de dunyanin en iyi oyunu olarak cikarir :) senaryoyu herkes yazar ama dunyanin en stabil, en iyi hafiza cpu yonetimi yapan ve en esnek kodunu, en iyi yapay zeka ve en cok cesitlilikle herkes birlestiremez.
Öne çıkan mesajlar