Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Experimental/Post Rock

Darqainu

Öne çıkan mesajlar

• 1 yıl sonra ...
uplayacağım konuyla alakalı sorum olduğu için,
sık sık aynı şeyleri dinlediğimi farkettim, yeni sludge ve postrock/metal (kızıyorlar genelde postmetale de anladınız istediğimi sanırım) oluşumları arıyorum :

öncelikle neurosis' in sludge ağırlıklı dönemi şuradan itibaren diyebilecek olan var mı ? dinleye dinleye severim/sevmem tabii ki de, doksan tane şarkı var, aradığım kısma daha çabuk ulaşabileyim.

ikincisi sadece postrak diye etiketlenmiş gruplardan ziyade sound olarak da benzeyen gruplar arıyorum.

misal intronaut diye bir grup buldum sludge/postmetal diye araştırma yapınca, bir baktım ki progresif metal-hardcore karışımı bir şey, fena da değiller aslında ama alakası yok aradığımla.

bu başlıktakilerde de etiket bazında benzer olmaktan öte ilgisi olmayanlar da var, bir haftadır araştırıyorum yoruldum artık iki üç esinti duyduğuna dayı bu sıladçghçhçhç diye etiketi basanlardan.

beğendiğim oluşumlar :
isis,pelican,red sparowes, explosions in the sky, gsybe, god is an astronaut

mesela aynı araştırma kapsamında russian circles' ı yeni buldum, red sparowes-pelican arası gibi geldi ilk birkaç dinleyişte, çok beğendim.

bunun gibi şunu dinledim, dinlediklerine benziyor/karışımları gibi, beğeneceksin muhtemelen diyebileceğiniz neler var ? nokta atışı istiyorum yani. onuncu diyişim ama net olsun sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Russian Circles dinle. Özellikle Enter albümleri. Bulabilirsen Giants da dinle.

edit: RS'yi bulmuşsun zaten. Şunu öneriyorum öyleyse, hiç süphesiz ki türün en iyi albümü:

Crippled Black Phoenix - A Love of Shared Disasters
Sosyal ağlarda paylaş

Russian Circles, Mogwai, God is an Astronaut, Sigur Ros, Isis, Queens of the Stone Age, Pelican aklıma ilk gelen enfes post-rock grupları.

Ha bir de, tür olarak Indie Rock gibi bir şeye giriyordu sanırım, hala tam olarak ne tür müzik yaptıklarını kavrayabilmiş değilim, Death Cab for Cutie de hoş bir gruptur, dinlenebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

deno'nun dediği gibi indie rock değil mi bunlar (indie'nin açılımı independent değildir heralde?).. bi god is an astronout'u biliom. Böyle uyurken açiodum mışıl mışıl uyuyordum. Ama benim için kulaklığı takıp dinlenilcek şarkı değil bunlar pek, anca ders yaparken fln arka fona verirsin. İlk sayfadaki klib 3dk aynı şeyi çalio zaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

vallaha hayvanalar gibi dinlediklerim bu aralar
EF
Saxon Shore

Lanterna var. ama bir ef, bir saxon shore kadar sevemedim.
explosions in the sky zaten fix.

homesick for space var ama daha ilginç bi tarz
vokal var, çok melankolik (emoluk derecesinde)
ama müzik post rocka yakın. genre type da post rock diye geçiyor ztn.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:
deno'nun dediği gibi indie rock değil mi bunlar (indie'nin açılımı independent değildir heralde?).. bi god is an astronout'u biliom. Böyle uyurken açiodum mışıl mışıl uyuyordum. Ama benim için kulaklığı takıp dinlenilcek şarkı değil bunlar pek, anca ders yaparken fln arka fona verirsin. İlk sayfadaki klib 3dk aynı şeyi çalio zaten :)

hayır, indie rock olarak söylediğim baştaki gruplar değil death cab for cutie adlı grubun türü o. yani ben öyle biliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

65days beklediğim türden değil ama baya iyiymiş 4 gündür dinliyorum
tüm başlığı karıştırdım biraz, surface of eceon da olur gibi geldi
russian circles da güzel

vaktim olunca devam ederim dinlemeye de, "şu albümü kendilerini benzerlerinden ayıran süpersonik bir şeydir" şeklinde daha spesifik öneriler verebilir misiniz ? çok benzer tınılar olduğu için ses getiren yapıtlarına bakayım sönük kalanlar yerine.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Tesadüfen bulduğum postrock gruplarından Hotel Hotel ve Aereogramme ı tavsiye ederim, özellikle Hotel Hotel çok ilginç. Bayağı depresif müzik yapıyorlar.

Bir de, açık ara favorim olan Change Of Plans i dinlemenizi kesinlikle ama kesinlikle tavsiye ediyorum. İstanbullu bir grup ve çok hoş müzikler yapıyorlar. "Nazi Song", "Bugün Bitsin", "Igloo" ve "Sunsets Look Too Much Like Photographs" şarkılarını tavsiye ederim. 3 EP çıkarmışlar şimdiye kadar, sitelerinden hepsini indirebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...