Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alkollu Dusuncelere

nedanko

Öne çıkan mesajlar

Alkol kullananlara soruyorum. Bilirsiniz alkol alinca dusunceleriniz, fikirleriniz ve hatta insanlara karsi davanislariniz olagandan farklilik gosterir. Sizce alkol alinca insanin bilinc altindaki dusunceleri mi ortaya cikar? Ne bileyim birini seviyodur, soyleyemiyodur, alkol alir gider serenat yapar falan bu durum bilinc altindakini hatta ustunde olup sakladigi seyleri gosterir gibi gelir bize. Durum boyle midir, her zaman boyle midir ya da? Yoksa alkol basit bisi abi, alinca soyleyemedigini, dusunmek istemedigini de soylersin ama ayni zamanda sacmalarsinda mi olayi?
Sosyal ağlarda paylaş

İki farklı şey düşünüyorum ben bu konu için.

1. Si alkol aldığımız vakit beyin uyuşuyor. Düşünerek davranmak yerine duygularımızla - içgüdülerimizle davranıyoruz.

2. "Ulan hazır içmişim zaten ne desem sarhoş dicekler alkollü dicekler ters bi tepki alırsamda hatırlamıyorum ayağı yaparım ehüüüüüe" diye düşünüyoruz.

Hep 1. si daha bi aklıma yatsada 2.side esasında olabilitesi olan bişi bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay sadece rahat davranmak degil, o ornegi sallamasina verdim, yani ne bileyim kafanizda normalde dusunmeyeceginiz fikirlerde ucusur, garipsersiniz ama cokda garipsemezsiniz hani, sanki bi yerden tanidik gelir o fikirler, dusunceler.. Yani o fikirleri dusunceleri hep icinize atmissinizda bilincli veyahut bilincsiz, bir anda cikagelir, boyle ne oldum dersiniz o durumdan bahsediyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Yok zaten konuyu ilk once soyle acicaktim zaten ilgi ceksin ve rep toplasin diye;

Alkol kullananlara soruyorum en imansizindan. Bilirsiniz alkol alinca dusunceleriniz, fikirleriniz ve hatta insanlara karsi davanislariniz olagandan farklilik gosterir, gunah islersiniz, dogru duzgun oy bile atamazsiniz maazallah. Sizce alkol alinca insanin bilinc altindaki dusunceleri mi ortaya cikar yoksa sadece caglayanda tandoganda miting yapmisda eve gelmis havasina mi burunursun? Ne bileyim birini seviyodur, soyleyemiyodur farkli mezheplerdendir, alkol alir gider serenat yapar falan taslanma ugruna, bu durum bilinc altindakini hatta ustunde olup sakladigi seyleri gosterir gibi gelir bize. Durum boyle midir, her zaman boyle midir ya da? Yoksa alkol basit bisi abi, ayni CHP-AKP gibi, alinca/oy verince degistirir birden sistemini, sacmalarlar, sacmalatirlar..

ama vazgectim canim cok sikiliyo gibi gozukmesin diye...
Sosyal ağlarda paylaş

yok bence karsilastirilamaz tam olarak, tamam internet indirekt iletisim, hayatta veremeyecegi ayarlari verdirtebiliyo falan ama alkol daha farkli, internet her ne kadar seni, duygularini dusuncelerini "emotion" larini tam yansitamasada seni yine sen kiliyor, o an onu dusunen yazan sensin, bir bilinc var ustunde hatta olay klavye oldugu icin daha cok zamanin oluyor dusunmene, dusunduklerini duzeltmene ama alkol isin bu kismisinin tam tersini teskil ediyor. Ne dusunuyorsan hissediyorsan engelsiz, tabusuz ortaya cikartiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

Alkol kullanma alışkanlığının boyuta bağlı bu. Yaşım 29 bunun 15 senesinde alkolle aramda çok ciddi bağ oluştu.

Günde en fazla 4 saat uyuyan birisiyim zaten; o gece 1 büyük rakı devirdiysem en az, çok kral bir uyku uyurum. Gece boyu ne kadar içtiğimden bağımsız sabah kalkar traşımı olur işime giderim. Eğer ki ağzıma alkol almadıysam o gece uyuyup uyuyacağım en fazla 30 dkdır.

Sabah 6:00 gibi yataktan kalkar en az bir bira açıp işe giderim, gün ortasında da içerim canım çektiğinde. Kendi işinin sahibi olan birisi olarak öğlen yemeğini yer -ki genelde yediğim tek öğündür- bazen zibil ziyan içmeye giderim kafama göre.

Ağız kokusu dışında, kimse de diyemez ki; "lan bu herif gündüz içicisi". Alkol beni normal yapıyor. İçmediğim günler saçmaladığımı gözlemliyorum.

Internete, forumlara falan gelirsek, doğası itibariyle bana zaten hep suni gelmiştir; her daim saçmalarım buralarda.

Zararlarını görmüyor değilim; ama ben şahsım adına konuşayım bağladığım bütün büyük işlerde kafam kıyaktı. İçerim işime bakarım :P
Sosyal ağlarda paylaş

alkol beyni uyuşturur ve bu nedenle saçmalamana yol açar. Aşırı bi cesaret gelir üstüne normalde yapmayacağın şeyleri yapabilirsin. Mesela alkollüyken bi kıza gidip seni seviyorum demenin iki nedeni olabilir bence ;

1) cidden kızı seviosundur alkolün verdiği cesaretle gider sölersin catır catır.

2) normalde yapmayacağın bişedir bu ama yine alkolün verdiği cesaretle geyik olsun falan die gider kıza seni seviorum dersin =)

bu arada eklemek istedim mesela benim bi arkadaşımın annesi aksam arkadaşım eve gidince onu içiriomus :D böylece arkadaşım annesinden saklamak istediği herşei sarhoşlukla annatıomus =)

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 19:41 tarihinde, Horrible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
internet gibi bir etkisi var. Nasil internet insanlarin normal hayatta yuzyuze gelse yapmayacagi bicimde davranmasina yol aciyor,

Mesela? Msnden kız tavlamak, msnde kızlara sulanmak, msnde çıkma teklif etmek gibi mi? :D

ps: alınma sözüm sana deil, tanımam etmem zaten seni =)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Alkol kullanma alışkanlığının boyuta bağlı bu. Yaşım 29 bunun 15 senesinde alkolle aramda çok ciddi bağ oluştu.

Günde en fazla 4 saat uyuyan birisiyim zaten; o gece 1 büyük rakı devirdiysem en az, çok kral bir uyku uyurum. Gece boyu ne kadar içtiğimden bağımsız sabah kalkar traşımı olur işime giderim. Eğer ki ağzıma alkol almadıysam o gece uyuyup uyuyacağım en fazla 30 dkdır.

Sabah 6:00 gibi yataktan kalkar en az bir bira açıp işe giderim, gün ortasında da içerim canım çektiğinde. Kendi işinin sahibi olan birisi olarak öğlen yemeğini yer -ki genelde yediğim tek öğündür- bazen zibil ziyan içmeye giderim kafama göre.

Ağız kokusu dışında, kimse de diyemez ki; "lan bu herif gündüz içicisi". Alkol beni normal yapıyor. İçmediğim günler saçmaladığımı gözlemliyorum.

Internete, forumlara falan gelirsek, doğası itibariyle bana zaten hep suni gelmiştir; her daim saçmalarım buralarda.

Zararlarını görmüyor değilim; ama ben şahsım adına konuşayım bağladığım bütün büyük işlerde kafam kıyaktı. İçerim işime bakarım :P

abi arada "yaz arkadaşım, 30 000 kadınla nasıl beraber oldum" diyeceksin diye bekledim de dememişsin ciddiymişsin : )
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak hatırlamıyorum ama bir hocam anlatmıştı bana.
Alkol aldığında beynin biryerini etkiliyormuş,bir bakıma kontrol mekanizmanı devre dışı bırakıyormuş.Sonuçlarını düşünmeden ne var ne yok dökülüyorsun.

[ Mesaj 04 Mayıs 2007, Cuma - 23:54 tarihinde, Sensible tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mesela? Msnden kız tavlamak, msnde kızlara sulanmak, msnde çıkma teklif etmek gibi mi? :D

ps: alınma sözüm sana deil, tanımam etmem zaten seni =)

yok msn`e yetisemedim, irc vardi benim zamanimda ama onda da o zamanlar kiz bulmak baya zordu. kizin birine pine anlatacam diye siyirmistim, internet sayesinde bulup bulabilcegim tek kiz oydu.

o internet`i arac olarak kullanmak, daha cok araya internet girince daha bir kendi gibi davranan insanlari kastediyorum ben. dozunda alinan alkolunde boyle bir etkisi var, guzel adam daha guzel olur, numaraci daha rezil. belli limiti gectikten sonra hepsi bir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...